9 érv a műfenyő mellett

A karácsony a szeretet ünnepe, amiről többek között a családunk, a frissen sült bejglik, a közös díszítés, a meghitt vacsora, az ajándékozás és a fenyőfa jellegzetes illata jut eszünkbe. Sokan ezek nélkül el sem tudják képzelni ezt az ünnepet. Az utóbbi időben viszont egyre elterjedtebb műfenyőfát állítani. De mi szól mellette? Mai bejegyzésünkben 8 érvet mutatunk be. 

Háziállatok 

A kis háziállatokat (főleg a cicákat) szinte lehetetlen távol tartani a fától heteken át, főleg, hogy telis tele van csillogó díszekkel, amik még nagyobb kihívást jelentenek a kis kedvenceknek. Érdemes egy kisebb méretű fát választani, amit nem a padlón, hanem egy kis asztalon, komódon, dobogón állítunk fel, reménykedve abban, hogy kistestű háziállataink távol tartják magukat tőle. 

Kisgyermekek

Ha kisgyermek van a háznál, aki már kúszik vagy totyog, félő, hogy a karácsonyfáról lehulló tűleveleket felszedegeti, esetleg a szájába veszi, ami nagyon veszélyes lehet. Ilyen esetben egy közepes méretű műfenyő a tökéletes választás, és ahogy a kiskedvencek esetében, szintén a padlótól távol. Ilyen a bababiztos karácsony.

Tűlevelek

Nem újdonság, hogy a frissen vágott fenyők a meleg lakásban hullajtják tűleveleiket, melyek egy részére még februárban is rábukkanhatunk porszívózás közben. A műfenyővel elkerülhetjük, hogy az ünnepek alatt minden nap takarítanunk kell a fa alatt és körülötte. 

Ár-érték arány

Mivel a műfenyőt egyszer vesszük meg, hosszú távon kifizetődőbb. Ha jó minőségű műfenyőre ruházunk be, évekig használhatjuk anélkül, hogy veszítene formájából és sűrűségéből. Ehhez persze az kell, hogy minden évben gondosan szedjük le a díszeket és csomagoljuk el a fát, hogy 1 év múlva újra megörvendeztessen bennünket. 

A természet

Bár tisztában vagyunk vele, hogy a karácsonykor értékesített fák többségét konkrétan erre a célra ültetik, az embert mégis rossz érzéssel tölti el, hogy néhány hét után szemétbe dob egy korábban élő fát, ezért a műfenyő e tekintetben is jobb megoldás. Nem károsítjuk a természetet, ami a mai fogyasztó társadalomban különösen fontos.

Bánásmód

A műfenyőt 3 munkanapon belül házhoz szállítjuk neked, így nem kell minden évben az igazi fenyő hazacipelésével bajlódni, nem kell sem faragni, sem locsolni, sem óvni a kiszáradástól.

Idősek 

Talán te is ismersz olyan idős embert, házaspárt, aki vidéken él és nincs lehetősége minden évben frissen vágott fát venni, hazavinni, a tartóba faragni. De ők is vágynak a karácsonyi hangulatra, így nekik praktikus lehet kis méretű műfenyőnk, amit minden évben ők maguk is össze tudnak szerelni és szépen fel tudnak díszíteni, mire érkeznek az unokák. 

Ugyanolyan gyönyörűek

A műfenyőről talán sokaknak egy ritka, zöld kis fa jut eszébe, de az utóbbi időben nagy fejlődésen mentek keresztül, ma már ugyanolyan dekoratívak, mint a természetben kivágott társaik. Bár fenyőillatuk nincsen, ezt illóolaj párologtatásával pótolhatjuk. A kínálat nagyon széles, mind méretben, mind tűlevél típusban, de még színben is. 

Alinda

Ha idén te is a műfenyő mellett döntesz, látogass el webáruházunkba, és válaszd ki a neked legmegfelelőbbet! Nordmann műfenyőnk a legnépszerűbb termékek között szerepel, 4 méret közül választhatsz már 4.990 Ft-tól. Ágai kihajtogathatóak, így ha gondosan elrendezed őket, esztétikus és szimmetrikus megjelenést kap a fa, majd az ünnep végével egyszerűen elteheted dobozába, a következő évre. Weboldalunkon részletes leírást olvashatsz a méretekről és a szállítási feltételekről is. MEGNÉZEM 

Újdonságként pedig 3D műfenyőfát is választhatsz, szintén 4 méretben már 9.990 Ft-tól. Ha emellett a típus mellett döntesz, minden esetben ingyen szállítjuk neked házhoz. 3D-s tűlevelei realisztikus megjelenést biztosíthatnak a fának. A 2D és 3D ágak keveredése dúsabbnak, tömörebbnek hathat. MEGNÉZEM