Házi Bailey’s és fahéjas perec a váratlan vendégeknek

Házi Bailey’s és fahéjas perec a váratlan vendégeknek

Váratlanul bejelentkezett a család vagy a barátok és nem tudod mivel lepd meg őket gyorsan? Mutatjuk ötletes és könnyű receptjeinket...

Váratlan vendégek karácsonykor? Semmi pánik! Ha mindenki unja már a töltött káposztát és a bejglit, rukkolj elő két különlegességgel! Viszont 1 dologgal jobb ha már az elején számolsz: nagyon gyorsan el fog fogyni.

  • 1. tipp: házi Bailey’sházi baileys

Mit szólnál ha a saját magad által készített fincsi, karácsonyi likőrt szolgálnád fel a vendégeknek? A karácsonyi esték, rokonlátogatások, téli, bekuckózós esték alap kelléke lehet ezentúl. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, hiszen ha megvannak a hozzávalók csak kutyulgatni kell. A legnagyobb feladat a sok üres pohár elmosása lesz, de ehhez hívd segítségül ezüst színű edényszárítónkat, amit most 3.990 Ft-ért tudsz megrendelni a www.alinda.hu webáruházban. 

 

Hozzávalók:

100 g mogyorós capuccino por (Ha nincs mogyorós, bármi mást is választhatsz, amit szeretsz)

150 g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 tubus cukrozott sűrített tej

7 dl habtejszín

2,3 - 2,5 dl vodka

Elkészítés: 

A tejszínnel kezdünk, kb. 2 decit felteszünk melegíteni. Csomómentesre keverjük benne a (capuccino vagy bármilyen más ízű) port és a cukrokat. Forrpontig melegítjük, majd hozzáöntjük a többi tejszínt és a sűrített tejet. Ekkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a vodkát. Válassz neki egyedi üveget, így kínáld a vendégeknek, a siker garantált lesz.

Házi Bailey’s üvegben

 

  • 2. tipp: narancsos-fahéjas perec

fahéjas perec
 
Vannak a hagyományos édességek, amik nélkül nincs karácsony. De idén próbáljunk ki valami újat, így az új vendégek már nem csak sóhajtozni fognak a süteményes tálca láttán. A narancsos-fahéjas perec elkészítése pofon egyszerű, főleg ha szilikon nyújtólap segítségével dolgozunk. A nyújtólap és a sodrófa együtt most csak 3.290 Ft. Próbáld ki te is! A végeredmény pedig igazi karácsonyi különlegesség lehet, amit a gyerekek is imádni fognak. 

Hozzávalók:

70 g porcukor

250 g liszt

140 g margarin

1 tojás sárgája

1 narancs reszelt héja

Fahéj, vanília

100 g fehércsoki

Elkészítés:

A cukrot, a lisztet, fél teáskanál fahéjat és a reszelt narancshéjat elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd a tojás sárgájával tésztává gyúrjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, és perec alakúra szaggatjuk. Használhatunk formát, de kézzel is egyszerűen ki tudjuk alakítani. 180 fokon 10-12 percig sütjük őket. Ha kihűltek, olvasztott fehércsokiba mártjuk, rácsra tesszük, és meghintjük még egy kis fahéjjal. Tetszés szerint készíthetünk hozzá mártogatós, édes szószokat, a karácsonyimádók pedig természetesen piros és zöld színekbe is öltöztethetik a kis pereceket, ez is nagyon jól fog állni nekik.

karácsonyi perec

Mentsd el ezeket a recepteket és bármikor előveheted, ha váratlan vendégeid érkeznek. Együtt különösen ütősek, mind ízben, mind látványban. 

 

 

vendégváró falatok

 

Békés, Boldog Ünnepeket kíván, 

az Alinda csapata

 

 
Előző Vendégek karácsonykor? - Ezeket a termékeket szerezd be hozzá!
Következő A tökéletes bikini test télen készül