Hogyan használd az evezőgépet és mire jó?

Múlt héten került fel evezőgépünk a webáruházba és sok levelet, kommentet kaptunk tőletek, amiben segítségünket kéritek a gép használatával és előnyeivel kapcsolatban. Ezért úgy dönöttünk, egy blogposztban összefoglaljuk a legfontosabb dolgokat, így később is visszakereshető lesz. Évek óta az egyik legkeresettebb termékünk a kar- és hasizom erősítő gépünk, amiből arra következtetünk, hogy egyre elterjedtebb az otthoni edzésforma, a vásárlók egyre jobban kiismerik magukat az otthoni edzéstervek káoszában. Rohanó világunkban pedig nem mindig érünk oda az edzőterembe a kiválasztott óra kezdetére, ottragadunk egy dugóban, otthon felejtjük a fitness nadrágunkat, telefonálnak, hogy menni kell a gyerekért, mert beteg... az edzések elmaradnak, a stressz pedig csak fokozódik. Ezért kerül egyre jobban előtérbe az otthoni edzés. Hazaérve a munkából adódik 45 perc, mielőtt hazaérnek a gyerekek? Koránkelő típus vagy és a család még javában alszik? Heti két este apa viszi őket különórára? Bárhogy is, de ha néha sikerül elcsípni egy kis időt az otthoni teendőktől és a szoba sarkában rendelkezésre áll egy szuper kis gép, könnyebben rápattanunk, minthogy elkezdenénk felöltözni, elkészülni, összepakolni és utazni az edzőteremig. 

Így jött képbe az evezőgép a kínálati listánk bővítésekor. Igaz, kevésbé ismert fitnessgép, mint a vibrációs tréner, a hasizom erősítő gép, vagy a szobakerékpár, amik mindegyike megtalálható a www.alinda.hu webáruházban. Pedig érdemes tudni, hogy az evezőgépen történő edzés a test minden izomcsoportját megmozgatja, így a gép használata akár önmagában is elegendő edzést jelent. Fokozza a szív és a keringési rendszer teljesítőképességét, javítja az állóképességet, segít a zsírégetésben. Ami miatt az evezőgépek kevésbé közkedveltek, az sajnos a helytelen használat, aminek következtében gerincfájdalom alakulhat ki. Ezért is nagyon fontos, hogy elsajátítsuk a megfelelő technikát. De mire is érdemes figyelni evezés közben? A hát alsó részét egyenesen kell tartani, ami eleinte nagyon nehéz feladat. De ha ez megvan, hozzá fogunk szokni és nem lesz gond, hátunk egyre erősebb, izmosabb lesz, később már a helytelen tartás okozna gondot. Az evezőgépen való munka – például a kocogással vagy a futópados edzéssel ellentétben – nem terheli meg túlságosan a térd vagy a boka ízületeit, így azok károsodása nélkül erősíthetjük a láb izmait. 


Az evezős mozgás összetett, ezért használata nehezebb a többi kardiogépnél. Ezért is van az, hogy ez az egyetlen gép, amely hatásosan edzi a felsőtest izmait is. Mit kell tudni magáról a gépről? Állítható ellenállás, párnázott és csúszásgátlós felületek, beépített érzékelők és számláló. Az ellenállás 8 fokozatban állítható, a beépített érzékelőknek köszönhetően a kijelzőn nyomon követhetsz olyan adatokat, mint például az eltelt idő, elégetett kalória becsült értéke, vagy a húzások száma. A számlálón található gombok segítségével lehetőséged van különböző funkciók beállítására, illetve a számláló alaphelyzetbe állítására is. A mellékelt leírás pontos útmutatást ad az evezőgép összeszerelésére, a különböző gyakorlatok elvégzésére és a szükséges bemelegítés elvégzésére vonatkozóan is. A sín felhajtható, ezáltal kisebb helyet foglal, így tárolása is egyszerűbb.

Teherbírása: 100 kg
A csomag súlya: 21,89 kg
A csomag mérete: 108x48x28 cm

Ha tetszik a termék és szívesen kipróbálnád, nyomj a 'Kosárba' gombra, töltsd ki az adataidat és mi 3 munkanapon belül házhoz szállítjuk neked! 

Evezőgép
Evezőgép
Speciális ár 49 990 Ft Normál ár 149 990 Ft

-állítható ellenállás
-párnázott és csúszásgátlós felületek
-beépített érzékelők és számláló
-útmutató a helyes gyakorlatokhoz