2024-es lakástrendek: ezek a stílusok lesznek főszerepben

2024-es lakástrendek: ezek a stílusok lesznek főszerepben

Rendezd be otthonod a legfrissebb trendeknek megfelelően és kezdd az új évet teljes megújulással...

Ismerkedj meg a 2024-es lakástrendek legfrissebb stílusjegyeivel! A cikkben feltárjuk az év lakberendezési irányzatait, beleértve a minimalista eleganciát, a bohém hangulatot, a természetközeliséget és a technológiai modernitást. Fedezd fel, hogyan alakíthatod át otthonodat az év legdivatosabb stílusjegyeivel, és hozd létre álmaid lakását!

Minimalista elegancia

A 2024-es lakástrendeket számos tényező befolyásolja, beleértve a kultúrát, a gazdasági környezetet és az innovációkat. Azonban a minimalista elegancia egy olyan stílus, amely már évek óta népszerű, és úgy tűnik az új évben is jelen lesz. A letisztult formákat, az egyszerű vonalakat és a visszafogott színeket hangsúlyozza. A kulcsszó itt a kevesebb, de jobb minőségű elemek és a funkcionalitás.

Letisztult színpaletta és formák

Az egyszerűség és a tisztaság érzése jelenik meg a bútorok formájában és a tér elrendezésében. A fehér, szürke és földszínek dominálnak, ami segít a tér letisztult megjelenésében. A nagy ablakok és a természetes fény kiemelése fontos része a minimalista designnak.

 

1.ábra: mtnsidehome.com

 

Az étkezőben viszonylag könnyű dolgunk van, hiszen egy minimalista asztal, a hozzá való székekkel máris meghatározza a helyiség stílusát. Modern étkezőszékeink tervezése során a műanyag, a fém és a fa is jelentős szerepet kapott, ezek ötvözete igazán különleges megjelenést biztosít. Fekete, fehér és szürke színben is kapható.

fehér
4 db modern étkezőszék asztallal, 3 színbe...
Speciális ár 43 990 Ft RRP: Normál ár 61 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés

 

Többfunkciós bútorok és berendezési tárgyak

Az elegancia és a minőség érzése érdekében a bútorok és kiegészítők készüljenek jó minőségű anyagokból, például fa, acél vagy üveg. Legyenek funkcionálisak, a design pedig ne csak esztétikus, hanem praktikus is. A minimalista stílusú otthonokban fontos a tárolás és rendezettség, gyakran rejtett tárolókkal vagy beépített megoldásokkal.

 

2. ábra: luxgoods.nl

 

Egy stílusos, párnázott cipőtároló pad tökéletes választás az előszobába vagy a lakás bármely részébe. Helytakarékosan tárolhatod benne cipőidet és egyben kényelmes ülőhelyet is biztosít azok fel-és levételéhez.

cipőtároló pad
Cipőtároló pad párnázott üléssel
Speciális ár 35 990 Ft RRP: Normál ár 41 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

Bohém hangulat

A bohém stílus mindig is a szabadság és kreativitás kifejeződése volt, és bár a trendek folyamatosan változnak, a bohém lakberendezés valószínűleg továbbra is népszerű marad a következő években. A bohém stílus híres arról, hogy nem követ szigorú szabályokat a térrendezés terén. Az ilyen otthonok általában laza, szabadon elrendezett bútorokkal és kiegészítőkkel rendelkeznek.

 

 

Színes minták és textúrák

A bohém stílusban bátran keverednek a színek, legyenek azok élénkek vagy pasztell árnyalatok. Fontos, hogy az összkép harmonikus legyen, még akkor is, ha sokféle szín és minta található a térben. A bohém otthonokban gyakran megtalálhatók a különböző minták és textúrák. Például etnikai minták, virágok, geometriai formák, és különböző textil anyagok elegyednek. Nem ritka, hogy tele vannak növényekkel, ami nemcsak frissességet és természetességet kölcsönöz a térnek, hanem a zöld színek is jól illeszkednek a bohém palettához.

 

Vintage és kézműves elemek

A bohém lakberendezésben gyakran találkozhatunk antik és vintage bútorokkal, kiegészítőkkel. Ezek az elemek hozzájárulnak a tér egyedi és karakteres megjelenéséhez. A kézműves, kézi készítésű tárgyakat gyakran beillesztik a bohém otthonokba, ami tovább erősíti az egyedi stílust. Felfedezhetünk olyan tárgyakat és dekorációkat, amelyeket a világ különböző részeiről hoztak be, ezáltal a tér egyfajta utazási történetet mesél el.

3. ábra: wayfair.com

 

2 darabos éjjeliszekrény szettünk elegáns, rendkívül stílusos megjelenésével igazi dísze lesz a hálószobádnak. Dupla fiókos kivitel, így tárolásra is alkalmas. Letisztult, fehér színben kapható, így bármely hálószobában jól mutat.

Természetközeliség

A természetközeli lakberendezés vagy más néven organikus, természetes stílus a 2020-as években vált egyre népszerűbbé, és valószínűleg a következő években is folytatódik. Ennek a stílusnak az alapja a természetes anyagok és színek használata, valamint az otthoni tér olyan kialakítása, amely összhangban van a természettel. Célja az, hogy a lakók számára kellemes és kiegyensúlyozott otthont teremtsen, ahol az ember és a természet harmóniában él.

 

Fa és kő felhasználása

A természetközeli lakberendezés jellemzője a fa, a kő, a bambusz és más természetes anyagok hangsúlyozása a bútorokban és a kiegészítőkben. Ezek az anyagok hozzájárulnak a melegséghez és az otthonos érzethez. A meleg, földszínek dominálnak, például bézs, barna, szürke, olajzöld és más természetes árnyalatok, amik kellemes atmoszférát teremtenek, és összhangban vannak a külső környezettel.

 

Fonott, rattan fotelünk párnázott ülőfelületével gondoskodik a maximális kényelmedről és stílusos kiegészítője lesz kertednek, teraszodnak vagy akár nappalidnak is. Széles kialakításának köszönhetően kényelmesen bekuckózhatsz pihenni vagy olvasni is.

 

Növények és zöld növényi dekorációk

A természetközeli lakberendezésben fontos szerepet játszanak a növények. Beltéri növények, zöld falak vagy akár kisebb beltéri kertek segítenek a frissesség és a természetesség érzetének kialakításában. A nagy ablakok és üvegajtók segítik a természetes fény beáramlását a térbe.

 

4.ábra: withinthegrove.com

Kevés hely esetén is van megoldás, hogy otthonod növényekkel teli legyen. A teleszkópos virágtartó állvány elengedhetetlen kelléke egy növényimádó otthonának. Több, mint 7 darab növény helyezhető a tartóira, melyek közül 6 darab álló, 1 darab pedig függő kaspók tárolására alkalmas. Magassága állítható ezért könnyedén el lehet helyezni bármely helyiségben.

Teleszkópos virágtartó, szürke
Teleszkópos virágtartó, szürke
Speciális ár 18 990 Ft RRP: Normál ár 23 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Technológiai modernitás

A 2024-es lakástrendek között valószínűleg tovább erősödik az okos otthonok és a technológia növekvő szerepe. Az innovációk és a technológiai fejlesztések folyamatosan alakítják az otthonokat, kényelmesebbé és hatékonyabbá téve azokat. Ezek a fejlesztések és trendek összességében arra utalnak, hogy az okos otthonok egyre inkább a mindennapi életünk szerves részévé válnak, elősegítve a kényelmet, az energiahatékonyságot és a biztonságot.

 

Okosház rendszerek és eszközök

Az okos otthon rendszerek egyre inkább integrálják a különböző otthoni eszközöket és rendszereket. A világítás, a fűtés, a klíma, a biztonsági rendszerek és más háztartási eszközök távvezérlését és automatizálását teszik lehetővé okos eszközök, mint például az okosdugók, intelligens termosztátok, és más okos otthoni vezérlők. A hangvezérlés és az okos biztonsági rendszerek is egyre elterjedtebbek lesznek.

mozgatható wifi kamera
Mozgatható WiFi kamera 2 antennával
Speciális ár 7 990 Ft RRP: Normál ár 13 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

 

Fenntartható energiahasználat

Az okos otthonok segíthetnek az energiahatékonyság növelésében. Intelligens fűtési és hűtési rendszerek, valamint energiahatékony világítás és intelligens otthoni alkalmazások segíthetnek csökkenteni az energiaköltségeket és a környezeti lábnyomot.

5. ábra: styleandhome.hu

 

Teremts kellemes hangulatfényt otthonodban intelligens RGB LED-es mennyezeti lámpával! Több funkcióval rendelkezik, állíthatod a lámpa színét és fényerejét.

iOS és Android rendszerre is elérhető alkalmazás letöltésével és wi-fi segítségével vezérelhető a telefonodról.

 

RGB led intelligens mennyezeti lámpa felszerelhető
RGB LED intelligens mennyezeti lámpa
Speciális ár 13 990 Ft RRP: Normál ár 18 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Luxus és elegancia

A luxus és elegancia iránti igény sosem megy ki a divatból, így a 2024-es lakástrendek továbbra is magukba foglalhatják ezeket az elemeket. A luxus lakásokban gyakran találhatók magas minőségű anyagok, például márvány, arany, ezüst, bőr, selyem és más luxuskategóriás anyagok. A minimalista megközelítés, ami egyesíti a letisztult dizájnt és a luxust, a trendek között lehet. Egyszerű, ám kifinomult formák, tiszta vonalak és visszafogott színpaletta jellemzi. A luxus lakások tervezésénél gyakran figyelnek a tágas térre és a magas mennyezetekre.

6. ábra: behance.net

A luxus otthonokban gyakran találhatóak bárszékek, a nagy tereket kihasználva az étkezőn kívül, a konyhában is lehetőséget nyújtva az étkezésre, beszélgetésre. Háttámlás bárszék szettünk remek kiegészítője lehet egy ilyen lakásnak, hiszen fényes ezüst lábbal és műbőr borítással rendelkezik. Fekete és fehér színben is elérhető.

fehér
2 db háttámlás bárszék, 2 színben
Speciális ár 41 990 Ft RRP: Normál ár 45 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

 

Drámai színek és fényezések

A luxus otthonokban gyakran találhatók egyedi világítási megoldások, például művészi lámpák vagy csillárok, amelyek kiemelik a tér exkluzív jellegét. Megjelenhetnek egzotikus anyagok és motívumok, amelyek különleges és egyedi atmoszférát teremtenek.

 

Egyedi műalkotások és luxus kiegészítők

Egyedi bútorokkal, művészien megtervezett kiegészítőkkel és műalkotásokkal erősítheted a luxust és az eleganciát otthonodban. A luxus lakberendezési stílusban a bútorok és kiegészítők gyakran prémium márkától származnak, és megfelelnek a legmagasabb minőségi szabványoknak. Egyes lakásokban a bútorokat kifejezetten az adott térhez tervezik és gyártják, így minden darab egyedi és a helyszínhez illeszkedik.

Fenntartható lakberendezés

A fenntartható lakberendezés egyre fontosabbá válik a környezettudatos fogyasztók körében, és a 2024-es lakástrendekben valószínűleg tovább fog erősödni. A zöld falak, beltéri kertek és a sok növény használata a lakásban segíthet a levegő tisztításában és frissítésében, valamint természetes szépséget hoz létre. A fenntartható lakberendezés szempontjából fontos a tudatos tervezés, amely magában foglalja az időtálló designt, így hosszú távon is stílusos és funkcionális marad. A fenntartható lakberendezés nemcsak környezetvédelmi szempontból fontos, hanem az egészséges és kényelmes otthonok iránti növekvő igény miatt is. A fenntartható lakberendezési trendek azt hangsúlyozzák, hogy a stílus és az ökológiai szempontok tökéletesen egyesíthetők a modern otthonokban.

 

Újrahasznosított anyagok és bútorok

A stílus jellemzője az újrahasznosított fa, bambusz, organikus pamut és más fenntartható anyagok használata a bútorok, textíliák és kiegészítők készítésében. A fenntartható lakberendezés részei lehetnek azok a könnyű bútorok, amelyek kis ökológiai lábnyommal rendelkeznek a gyártás során és azok élettartama alatt is. Gyakori a régi bútorok felújítása vagy másodkézből származó bútorok vásárlása, ami segít csökkenteni a hulladékot és a fogyasztást. A fenntartható lakberendezés ismertetőjegye az olyan festékek és bevonatok használata, amelyek környezetbarátak és alacsony VOC (illékony szerves vegyület) tartalmúak.

 

Energiahatékony otthontervezés

Az energiahatékony otthontervezés jellemzője az energiatakarékos világítás, intelligens otthoni rendszerek és egyéb energiahatékonyságot célzó technológiák alkalmazása. Víztakarékos csaptelepek, zuhanyfejek és más vízhasználati eszközök alkalmazása a vízfogyasztás csökkentése érdekében. A fenntartható lakásokban elérhetővé válhatnak olyan megoldások, amelyek hozzájárulnak a karbonsemlegességhez, például napelemek vagy más megújuló energiaforrások alkalmazása.

7. ábra: rinnovabili.it

 

Kínálatunkban találsz LED kijelzős vízmelegítő csaptelepet 3 típusban, és számos napelemmel működő kültéri világítást is.

Napelemes utcai világítás
Napelemes udvari világítás 3 típusban
Speciális ár 12 990 Ft RRP: Normál ár 18 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
97%
7 Értékelés

Retro divat

A retro divat iránti érdeklődés változó lehet, és a 2024-es lakástrendek esetén is számos különböző irányvonal kialakulhat. A retro divat az emlékezetes és ikonikus stílusokból merít, miközben modern elemekkel és funkciókkal is kombinálható. Így azok, akik szeretik a múlt évtizedek hangulatát, élvezhetik a retro stílus nyújtotta kreatív kihívásokat és az egyedi atmoszférát a saját otthonukban.

 

70-es és 80-as évek inspirációi

A 2024-es lakásdivatban valószínűleg tovább folytatódik a visszatérés az elmúlt évtizedek ikonikus stílusaihoz. Például az 1960-as, 1970-es vagy akár 1980-as évek stílusjegyei lehetnek népszerűek. Az élénk és kontrasztos színek, valamint a geometrikus minták és a pszichedelikus dizájnok, amelyek a múlt évtizedek divatjára jellemzőek, visszatérhetnek. A múlt évtizedek tapétái és faldekorációi, például a virágok, színes csíkok vagy szögletes minták, egyedi atmoszférát teremthetnek.

8.ábra: pmqfortwo.com

 

Panni étkezőszékeink modern köntösben kínálják a retró hangulatot az étkezőbe. Stílusa ötvözi a mesterséges anyagokat a természetessel, mint például a fém és a fa párosítása. Ennek köszönhetően sok lehetőség adott számunkra, ha esetleg asztalt szeretnénk választani hozzá. Világos és sötét fa üléssel is rendelhető.

Panni étkezőszék 2 db-os
Panni étkezőszék fém 2db, több színben
Speciális ár 16 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

 

Vintage retró darabok

A korszakokra jellemző bútorok, mint a színes műanyag székek, vintage bútorok és régi stílusú kiegészítők, lehetnek divatosak. A retro megjelenésű, ámde modern technológiát alkalmazó eszközök és kiegészítők jellemzik, például retró stílusú hangszórók vagy televíziók, vintage gyűjtemények és kiegészítők, például régi kamera, telefon, vagy éppen retró plakátok. Ezek bármelyike izgalmas vizuális elemeket hozhatnak be a térbe. A retró stílus lehetőséget teremt a saját készítésű tárgyaknak, amelyek egyedi és személyes stílust hoznak létre.

9. ábra: blog.sampleboard.com

 

Kitti bárszékeink bordó változata tökéletesen illik egy modern, de retró jegyeket erősítő enteriőrbe. Fényes felülete kifejezetten modern stílust visz környezetébe, erőteljes árnyalata pedig csak úgy vonzzák a tekintetet.

Kitti bárszék fekete
Kitti bárszék 2 db, több színben
Speciális ár 29 990 Ft RRP: Normál ár 36 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

 

 

Előző Segítünk betartani az újévi fogadalmad: tippek és trükkök
Következő Különleges karácsonyi ajándékok a családnak