A legjobb kerti bútorok és hintaágyak a nyári relaxációhoz

A legjobb kerti bútorok és hintaágyak a nyári relaxációhoz

Válaszd ki az egész család számára legmegfelelőbb kerti bútorokat és vedd figyelembe vásárláskor az alábbi szempontokat is...

A nyári hónapokban a kert igazi oázissá válhat, ahol a pihenés és a kikapcsolódás kerül előtérbe. Ahhoz, hogy kerted valódi menedékké váljon, elengedhetetlenek a megfelelő kerti bútorok és hintaágyak. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb kerti bútorokat és hintaágyakat, amelyek nemcsak kényelmesek, de stílusosak is. Legyen szó egy hosszú nap utáni pihenésről, egy baráti összejövetelről vagy egy nyugodt délutánról a kertben, ezek a bútordarabok tökéletesek a nyári relaxációhoz. Fedezd fel tippjeinket és ajánlásainkat, hogy kerted igazán különleges hely legyen a nyári hónapokban!

Miért fontos a kényelmes kerti pihenőhely kialakítása?

Egy nyugodt, kényelmes kerti pihenőhely lehetőséget ad a mindennapi stressz levezetésére. A természet közelsége, a friss levegő és a zöld környezet mind hozzájárulhat a nyugodt, pihentető érzéshez. A szabadtéri tevékenységek, például a kertészkedés vagy egyszerűen csak a szabadban való időtöltés javítják a fizikai egészséget, növelik a D-vitamin szintet, és segítik a szervezet természetes ciklusait.

Egy jól kialakított kerti pihenőhely ideális helyszín lehet családi összejövetelekre, baráti találkozókra, grillpartikra vagy akár csak egy esti beszélgetésre. Ez elősegíti a szociális kapcsolatok erősítését. De lehet egy hely, ahol elvonulhatunk a világtól, olvashatunk egy jó könyvet, meditálhatunk vagy egyszerűen csak élvezhetjük a csendet és a nyugalmat.

A legjobb kerti bútorok kiválasztása

A legjobb kerti bútorok kiválasztása több tényezőtől függ, beleértve a kert méretét, az időjárási viszonyokat, a stílust és a funkciókat.

Anyagok és tartósság

  • Fa: Természetes és meleg megjelenésű, de rendszeres karbantartást igényel (például olajozás vagy lakkozás). A teakfa és az akác különösen tartós választások.

natúr
Fa kerti szék, több színben
Speciális ár 26 990 Ft RRP: Normál ár 33 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

  • Fém: Tartós és elegáns, bár egyes fémek (például a vas) hajlamosak a rozsdásodásra, ezért időnként újra kell festeni. Az alumínium könnyű és rozsdamentes.

levél mintás
Kerti pad, több típusban
Speciális ár 23 990 Ft RRP: Normál ár 33 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
90%
4 Értékelés

 

  • Műanyag: Könnyen kezelhető, könnyű és időjárásálló, bár nem mindig olyan esztétikus, mint a természetes anyagok. A modern, magas minőségű műanyagok tartósak és vonzóak lehetnek.

Hordozható sörpad garnitúra
Hordozható sörpad garnitúra
Speciális ár 39 990 Ft RRP: Normál ár 62 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
96%
5 Értékelés

 

  • Rattan vagy műrattan: Elegáns, természetes hatású, de a valódi rattan nem annyira időjárásálló. A műrattan (polyrattan) viszont nagyon tartós és kevés karbantartást igényel.

kerti bútor szett asztallal
Polyrattan kerti bútor szett
Speciális ár 41 990 Ft RRP: Normál ár 62 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

Kényelem és funkcionalitás

  • Párnák és kiegészítők: Győződj meg róla, hogy a bútorokhoz tartozó párnák kényelmesek, és vízálló huzattal rendelkeznek. Az extra párnák és plédek növelhetik a komfortot.

 

  • Ergonómiai kialakítás: Válassz olyan bútorokat, amelyek ergonomikus kialakításúak, megfelelő támaszt nyújtanak a hátnak és a deréknak.

2 személyes DELUX napozóágy
2 személyes DELUX napozóágy 3 színben
Speciális ár 35 990 Ft RRP: Normál ár 51 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
97%
7 Értékelés

 

  • Összecsukható bútorok: Ha korlátozott a hely, válassz összecsukható vagy moduláris bútorokat, amelyeket könnyen tárolhatsz vagy átrendezhetsz.

alumínium kerti szék
Összecsukható alumínium kerti szék, 2db
Speciális ár 29 990 Ft RRP: Normál ár 45 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

 

Stílus és dizájn

  • Kerti dizájn: Válassz olyan bútorokat, amelyek illeszkednek a kerted stílusához, legyen az modern, rusztikus, mediterrán vagy más.

 

  • Szín és forma: A bútorok színe és formája harmonizáljon a kert növényeivel, a ház homlokzatával és egyéb kerti elemekkel.

 

Hintaágyak a nyári relaxációhoz

A megfelelő hintaágy kiválasztásakor fontos figyelembe venni az egyéni igényeket, a rendelkezésre álló helyet, a stílust és a funkcionalitást. Minden típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, így érdemes alaposan megfontolni, melyik illik legjobban az adott környezetbe és használati módhoz.

Hintaágy típusok és jellemzőik

  • Klasszikus hintaágy: Hagyományos, ülő- vagy fekvőalkalmatosság, amely láncokkal, rudakkal vagy kötelekkel van rögzítve egy kerethez. Stabil, gyakran párnával és árnyékoló tetővel felszerelt. Kényelmes pihenést biztosít a kertben vagy teraszon. Hátránya lehet, hogy nagyobb helyet foglal, és szezonon kívül nehezen tárolható.

Kerti hintaágy
Kerti hintaágy választható színben
Speciális ár 24 990 Ft RRP: Normál ár 42 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
96%
15 Értékelés

Kerti hintaágy - a nyugalom szigete a kertben című cikkünk segít, mire is figyeljünk, ha hintaágy vásárlására adtuk a fejünket.

  • Függőágy: Rugalmas anyagból készült, két pont között kifeszített háló vagy szövet. Könnyen felszerelhető és áthelyezhető, kis helyen elfér, és ideális pihenésre vagy alvásra.

- 43%
fuggoagy 5 szinben
Kétszemélyes függőágy
Speciális ár 3 990 Ft RRP: Normál ár 6 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
94%
7 Értékelés

Hátránya lehet, hogy stabil rögzítési pontokat igényel, viszont erre is van megoldás. Ha megfelelő hellyel rendelkezel, szerezz be hozzá egy függőágytartó állványt. Masszív szerkezet, stabil támasztólábakkal. Fém és fa kivitelben is elérhető, így kiválaszthatod a kertedbe legjobban illőt.

fa es fem fuggoagy allvany
Függőágy tartóállvány
Speciális ár 25 990 Ft RRP: Normál ár 34 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés

  • Függőszék: Előnyei a függőágyhoz hasonlóak, de sokkal több helyen alkalmazható. Egy kampó, vagy kötél segítségével egy erre alkalmas helyre felszerelheted, és hintáztathatod. Kényelmes és stabil, gyakran párnázott, és kisebb helyet foglal, mint egy függőágy. Bár feküdni, aludni nem lehet benne, beltéren is kiválóan alkalmazható olvasásra, tanulásra, relaxálásra.

Függőszék párnával
Függőszék párnával
Speciális ár 9 990 Ft RRP: Normál ár 15 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
97%
7 Értékelés

 

Tippek a tökéletes kerti pihenősarok kialakításához

A megfelelő pihenősarok első lépése egy olyan kert, ahol ezt könnyedén megvalósíthatod. A tökéletes kerttervezés művészete: tippek és ötletek című cikkünk arról szól, hogyan hozzuk létre a tökéletes kertet otthonunkban. Megismerheted a kerttervezés alapjait, a stílus és esztétika fontosságát, és kitérünk a fenntartható kert létrehozására is.

 

 

Ha megvan a kert, amit megálmodtál, jöhet a pihenősarok kialakítása. Döntsd el, hogy napos vagy árnyékos helyet szeretnél. A napos helyek ideálisak a napozáshoz, míg az árnyékos helyek hűvösebbek és pihentetőbbek lehetnek. Olyan helyet válassz, amely védett a széltől, hogy kényelmesebben pihenhess.

Bútorok kiválasztása

A kerti bútorok felhozatalát szinte a végtelenségig lehetne sorolni, ha vásárlásról van szó, ehhez nyújtunk segítséget Kerti bútorok tavaszra és nyárra című cikkünkben.

 

 

Dekorációs ötletek

A tökéletes kerti pihenősarok kialakításához a dekorációs elemek ugyanolyan fontosak, mint a bútorok és a funkcionalitás. Íme néhány dekorációs ötlet, amelyekkel hangulatos és vonzó pihenősarkot hozhatsz létre:

  • Világítás: Napelemes vagy elektromos fényfüzérek a fákon, pergolákon vagy a kerítésen elhelyezve varázslatos esti hangulatot teremtenek.

- 37%
Vízálló dekor égősor
Vízálló dekor égősor, 15 db E27 LED lámpáv...
Speciális ár 18 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

Helyezz el különböző méretű és stílusú lámpásokat és mécseseket az asztalokon és a padlón. A szúnyogriasztó olajjal töltött fáklyák nemcsak hangulatos fényt adnak, de praktikusak is. Szintén kiváló dekoráció az esti fények terén a beépített LED világítás a lépcsőkben, járdák mentén vagy a virágágyásokban.

4 db falra szerelhető kültéri napelemes lámpa
4 db falra szerelhető kültéri napelemes lá...
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

  • Növények és zöld felületek: Helyezz el függőleges kerteket vagy zöld falakat, amelyek nemcsak esztétikusak, de helyet is takarítanak meg. Használj nagyobb cserepeket és konténereket különféle növényekkel, hogy strukturálisan és vizuálisan is gazdagítsd a teret.

Ültess színes virágokat és fűszernövényeket a pihenősarok köré. Ha a talaj nem megfelelő, vagy beépített, válassz magaságyást. A guruló fa palántázó nagyszerű választás kültéri növények neveléséhez, palántázásához.

guruló fa palántázó
Guruló fa palántázó
Speciális ár 31 990 Ft RRP: Normál ár 37 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Futtass kúszónövényeket pergolákon, rácsokon vagy falakon, hogy természetes árnyékot és privát szférát biztosítsanak.

Fa futtatórács növényeknek
2 db-os állítható fa futtatórács növényekn...
Speciális ár 13 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

Kiegészítők és extra kényelmi elemek

A tökéletes kerti pihenősarok kialakításához a megfelelő kiegészítők és extra kényelmi elemek kiválasztása elengedhetetlen. Ezek az apró részletek növelik a komfortot és a pihenési élményt.

  • Napernyők: Mobil, állítható napernyők, amelyek védelmet nyújtanak a közvetlen napsütés ellen.

függő napernyő khaki
Függő napernyő több színben
Speciális ár 24 990 Ft RRP: Normál ár 39 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
94%
8 Értékelés

 

  • Pergolák és pavilonok: Állandóbb megoldások, amelyek árnyékot biztosítanak és központi elemet adnak a kertnek.

 

 

 

  • Tároló láda: Vízhatlan tároló, amelyben párnákat, takarókat és egyéb kiegészítőket tarthatsz.

 

  • Szélfogók és paravánok: Védelmet nyújtanak a széltől és növelik a privát szférát.

Kihúzható árnyékoló fal választható típusban és színben
Kihúzható árnyékolófal választható típusba...
Speciális ár 25 990 Ft RRP: Normál ár 35 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
96%
7 Értékelés

  • Párnák és Takarók: Kényelmet és színt visznek a kerti bútorokhoz.

 

A kiegészítők és extra kényelmi elemek használatával olyan kerti pihenősarkot hozhatsz létre, amely nemcsak praktikus és funkcionális, hanem igazán otthonos és kényelmes is. A megfelelő bútorok, világítás, textíliák és szórakoztató eszközök kombinálásával egy olyan helyet alakíthatsz ki, ahol örömmel töltöd a szabadidődet, és ahol kellemesen pihenhetsz és szórakozhatsz.

 

 

Előző Back to school: 10 hasznos tipp az iskolakezdéshez
Következő Nyári programok és kikapcsolódási lehetőségek