A legjobb kerti játékok gyerekeknek

A legjobb kerti játékok gyerekeknek

Teremts gyermekednek megfelelő környezetet a szabadtéri játékokhoz! Segítünk, hogy minden kiegészítőt beszerezhess otthonodba...

A nyár a szabadtéri játékok ideje, és mi sem lehetne jobb, mint a kertben játszani a gyerekekkel. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb kerti játékokat gyerekeknek, amelyekkel garantáltan jól fogják érezni magukat.

Fészekhinta: a kényelmes hintázás élménye

Egy fészekhinta kiváló kiegészítője lehet a kertnek vagy bármilyen kikapcsolódási területnek. Számos előnye közül néhány:

  • Nem csak gyerekeknek: Legnagyobb előnye talán, hogy a fészekhinták súlykapacitása lehetővé teszi, hogy a gyerekekkel együtt a felnőttek is használják.

 

  • Pihentető és stresszoldó: A fészekhinta hintázó mozgása nyugtató hatással lehet az emberi szervezetre. Az enyhe ringatózás segít ellazítani az izmokat és csökkenti a stresszt. Sokan úgy vélik, hogy a fészekhintában való lógás kikapcsolja az elmét és segít ellensúlyozni a mindennapi stresszt.

 

  • Kényelem és kikapcsolódás: A fészekhinta mély és kényelmes ülőhellyel rendelkezik, amelyben könnyedén el tudunk helyezkedni. Lehetőséget ad a kényelmes pihenésre, olvasásra, zenehallgatásra vagy akár szunyókálásra is. A hintázó mozgás közben élvezhetjük a friss levegőt és a természet közelségét.

 

 

  • Játék és szórakozás: Ideális játékeszköz gyermekek számára. A hintázás és a forgás élményt nyújt nekik, miközben biztonságban vannak a fészekhintában. Gyakran lehetnek rájuk építve más játékelemek, például kötéllétrák vagy mászófalak, amelyek további játék- és kalandlehetőségeket kínálnak.

 

  • Stílusos kiegészítő: A fészekhinták különféle stílusokban és anyagokból készülnek, így könnyen beilleszthetők bármelyik kertbe vagy teraszra. A megfelelő kialakítású és színű fészekhinta feldobja és vonzóbbá teszi a kültéri teret. Válaszd sátorral vagy anélkül, kék vagy piros színben, 90 vagy 110 cm-es méretben!

- 14%
Fa játszóház homokozóval
Fa játszóház homokozóval és árnyékoló tető...
Speciális ár 61 990 Ft RRP: Normál ár 71 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
93%
6 Értékelés

 

 

  • Rugalmas és időjárásálló: Sok fészekhinta strapabíró anyagokból készül, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Így akár az év bármely szakában használhatók, és nem kell aggódni az eső, a napsugárzás vagy a szélsőséges hőmérsékletek miatt.

Fészekhinta tudnivalók és típusok című cikkünkből megtudhatod nevének eredetét és hogy mi alapján válassz fészekhintát. Kitérünk az anyagokra, a formákra és a strapabírásra is.

Játszóházak: a saját kis birodalom a kertben

A gyerek játszóház számos előnnyel jár, és kiváló kiegészítője lehet egy gyermek életének:

  • Kreatív játék: A játszóházban a gyerekeknek lehetőségük van kreativitásukat kibontakoztatni. Képzeletbeli játékokat játszhatnak, szerepjátékokat végezhetnek, és saját történeteket építhetnek fel. Ez segíti a gyermekek szociális, érzelmi és kognitív fejlődését. Kerti játék házilag című cikkünkből megtudhatod, hogyan építs gyermekednek egy mesés lombházat.

 

  • Fizikai aktivitás: A játszóházak gyakran tartalmaznak mászófalakat, csúszdákat, hintákat, kötélpályákat és más fizikai tevékenységekre szolgáló elemeket. Ezek a játékok lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy aktívan mozogjanak, fejlesszék az egyensúlyukat, erősítsék az izmaikat és javítsák a koordinációjukat. Mászóka, csúszda és hinta: fejlesztő játékok a kertben című cikkünkből kiderül, miért fontosak a játékos fejlesztések a gyermekek életében, és melyik kerti játék milyen képességet fejleszt.

 

  • Szabadtéri élmények: A játszóházak a szabadban találhatók, így lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy közelebb kerüljenek a természethez. A friss levegőn való játék és a természet közelsége pozitív hatással van az egészségre és a hangulatra. Emellett lehetőséget nyújtanak a gyermekeknek, hogy felfedezzék a környezetüket, megfigyeljék az állatokat és a növényeket, és tanuljanak a természeti folyamatokról.

- 21%
Árnyékoló tetős homokozó
Homokozó árnyékoló tetővel
Speciális ár 26 990 Ft RRP: Normál ár 33 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
94%
7 Értékelés

 

  • Barátságok és szociális készségek: A játszótéri játszóházak a gyerekek közötti interakcióra is lehetőséget ad. A gyermekek találkozhatnak más gyerekekkel, és barátságokat köthetnek. Ez segíti a szociális készségeik fejlődését, a közösségbe való beilleszkedést és az együttműködést.

 

  • Biztonság és felügyelet: A játszóházak általában biztonságos és ellenőrzött környezetet nyújtanak a gyermekek számára. A megfelelően tervezett és épített játszóházakban a gyerekek kevesebb veszélynek vannak kitéve, mint például az utcán vagy egy nyilvános játszótéren. Emellett a szülők könnyebben felügyelhetik a gyerekeket a játszóházban, így nagyobb biztonságban vannak.

 

Ha kültéri játszóház építésére, telepítésére nincs lehetőség, egy indián sátor felállítása a nappaliban vagy a gyerekszobában hasonló pozitív hatással bírhat. Igazi bunker, ami csak a kicsiké. Béleld ki puha takarókkal és vidám párnákkal, díszítsd színes party lampionokkal!

Indián sátor gyerekeknek - törtfehér
Indián sátor gyerekeknek, több színben
Speciális ár 9 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
97%
7 Értékelés

 

Homokozók: építkezés és alkotás a szabadban

A homokozó jelentős fejlesztő hatással lehet a gyermekek számára. Íme néhány ezek közül:

  • Érzékszervi fejlődés: A homokozóban való játék során a gyermekek érzékszerveiket is fejlesztik. A homok érintése és formázása segíti az érzékeny tapintást, az ujjak finommozgásait és a kéz- és ujjizmok erősítését. A homokban való tapogatás, formázás és szitálás ösztönzi a gyerekek érzékszervi felfedezését és tapasztalatszerzését.

- 21%
Árnyékoló tetős homokozó
Homokozó árnyékoló tetővel
Speciális ár 26 990 Ft RRP: Normál ár 33 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
94%
7 Értékelés

 

  • Kognitív fejlődés: A homokozóban a gyermekek kreatív és problémamegoldó készségeiket is erősíthetik. A homokkal való játék során megfigyelhetik, hogyan változik a homok állapota, hogyan építhetnek és formálhatnak különböző szerkezeteket. A homokban való játék teret ad a kísérletezésnek, a logikai gondolkodásnak és az ok-okozati összefüggések felfedezésének.

 

  • Motorikus fejlődés: A homokozóban való játék lehetőséget ad a gyermekek nagymozgásokra és finommotoros készségeik fejlesztésére is. Az építés, ásás, szitálás és homokkal való játék során a gyerekek fejlesztik az egyensúlyérzéküket, a testtudatukat és a koordinációjukat. Emellett a homokkal való játék erősíti az izmaikat és javítja a mozgáskoordinációjukat. Ha a homok mellett vízzel is tudnak játszani, nem csak a játék lesz érdekesebb és összetettebb, de a fejlesztő hatás is. Próbáljátok ki a vizes homokozót, melynek nagy előnye, hogy kis helyen is elfér, nem szükséges hozzá óriási kert, és könnyen szétszerelhető.

vizes homokozo asztal
Vizes homokozó asztal kiegészítőkkel
Speciális ár 18 990 Ft RRP: Normál ár 31 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

  • Szociális és kommunikációs készségek: A homokozóban való játék során a gyermekek interakcióba léphetnek más gyerekekkel. A közös homokozás lehetőséget ad a szociális készségek fejlesztésére, a kommunikáció gyakorlására és a konfliktuskezelésre. A gyerekek tanulhatnak együttműködni, megosztani, közösen tervezni és problémákat megoldani a homokozóban.

Összecsukható fa homokozó
Fa homokozó paddá alakítható tetővel
Speciális ár 26 990 Ft RRP: Normál ár 33 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

  • Kreativitás és képzelet fejlesztése: A homokozóban a gyerekek fantáziájukat és képzeletüket is fejleszthetik. A homok lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek saját kreatív történeteket és játékokat hozzanak létre. A homokkal való szabad játék ösztönzi a gyerekek kreativitását, önálló gondolkodását és problémamegoldó képességét.

- 16%
Kalózhajó formájú homokozó
Kalózhajó formájú homokozó
Speciális ár 47 990 Ft RRP: Normál ár 56 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Homokozó kisokos: mi alapján válassz? című cikkünkben segítünk eligazodni a homokozó alapanyagai között, feltérképezzük előnyeit és hátrányait, és ötletet adunk pár kiegészítőhöz is.

 

Játékos testmozgás az egész családnak

A telepített kerti játékok számos fejlesztő és szórakoztató hatással bírnak, viszont a szülőkkel való önfeledt játék élménye semmihez sem fogható. Ha nagyobbak már a gyerekek, szerezzetek be pár olyan sporteszközt, amivel közösen játszhattok a kertben, baráti összejövetelen, nagyszülőknél vagy a nyaralás alatt.

 

Focirajongó apukáknak 

Ha az egymásnak adogatást már kimerítettétek, eljött az ideje egy focikapunak. Helytől és létszámtól függően megválaszthatod, hogy egy nagy méretű kapuval szeretnétek játszani, vagy két kisebb kaput szereltek össze. Indulhatnak a házi bajnokságok!

Focikapu készlet 2 az 1-ben
Focikapu készlet 2 az 1-ben
Speciális ár 7 490 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

Zsákoljatok bárhol, bármikor!

A mobil kosárlabda palánk remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akár kezdők számára is tökéletes választás lehet. Élvezzétek a hétvégi nagy családi kosármeccseket vagy akár csak a kosárra dobálás lehetőségét, vagy a gyakorlást a nagy meccs előtt. Magassága 6 fokozatban állítható, szerkezete strapabíró fém, két kerekének köszönhetően egyszerűen mozgatható, áthelyezhető.

Kosárlabda palánk
Mobil állítható kosárlabda palánk
Speciális ár 32 990 Ft RRP: Normál ár 39 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
90%
2 Értékelés

Ha kíváncsi vagy a helyes dobótechnikára vagy pár gyakorlatra a dobás elsajátításához, Kosárlabda palánk: gyakorolj otthon te is! című cikkünket neked ajánljuk.

 

Éld át újra a tollaslabda élményét!

Az egyik legalapvetőbb, legközkedveltebb kinti játék a tollaslabda. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt remek szórakozás. Könnyen megtanulható, hamar sikerélmény lehet. Nincs szükség pályára, hordtáskájának köszönhetően bárhová magaddal viheted. Otthonra, kirándulásra, strandra, nyaralásra is tökéletes választás.

Tollaslabda szett
Tollaslabda szett hálóval
Speciális ár 7 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

Előző A tökéletes BBQ kerti grill és smoker 2 az 1-ben
Következő Rendszeres masszázzsal a testi-lelki harmóniáért