A tökéletes BBQ kerti grill és smoker 2 az 1-ben

Ha a tökéletes társat keresed a szabadtéri grillezésben, ez a grillsütő neked való

A tökéletes BBQ kerti grill és smoker 2 az 1-ben megérkezett az Alinda webáruházába. Itt a szabadtéri grillszezon, így akár sütve, akár füstölve szereted, jó helyen jársz. Ajánlatunk pedig nem csak húsevőknek szól! De kezdjük rögtön a BBQ jelentésével: „A barbecue szabadtéri társas összejövetel, ahol fa- vagy faszénparázson húst v. halat sütnek. A kifejezést használják a sütőrostélyra is, amin az ételt készítik, továbbá az ételre is. Fűszerkeveréket is neveznek barbecuenak." 

De hogy mire is van szükségünk ahhoz, hogy megszervezzünk egy tökéletes kerti grillpartit?

Hozhatnánk első helyre a jó időt, de minket ez általában nem befolyásol, kerti pavilponjaink a legpraktikusabb kiegészítői a sütögetésnek és a kertben eltöltött közös időtöltésnek. 3 méretből és 3 színből választhatod ki a kerteddel legjobban kompatibilis terméket. A welcome drinkért és a további hűsítő italokért biztosan nagyon  hálásak lesznek a kánikulában érkező vendégeink. A húsokra külön nem térnénk ki, érdemes mindenféle választékot felkínálni a meghívottaknak. Grill zöldségekből viszont vásároljunk be bőven, gondolva a vegetáriánusokra és a gyerekekre is. Végezetül pedig szerezzük be a tökéletes kerti grillsütőt

kerti pavilon

Ha ritkán tartasz grillpartit és egy egyszerű, de megbízható BBQ smokerre vágysz, ismerd meg a tavalyi nyár kedvencét. Ideális kerti sütögetések alkalmával, kültéri rendezvényeken, nyaraláson. Füstölésre és grillezésre egyaránt használható. Beépített hőmérőjének és 3 rácsos kialakításának köszönhetően az első grillpartid is tökéletesre fog sikerülni ezzek a BBQ sütővel.

bbq smoker 

Ha viszont már profi vagy, de nem szeretnél több százezret elkölteni egy szezonális termékre, a 2 az 1-ben faszenes BBQ grill és smokert neked találták ki. Grill és füstölt húsok, zöldségek készítéséhez ajánljuk. Könnyített öntöttvas szerkezetének köszönhetően mozgatható. Formájának köszönhetően a hő eloszlása kiváló, a fedélen található hőmérőről bármikor leolvashatjuk a belső hőmérsékletet. Oldalsó szellőzőnyílásán keresztül szabadon áramolhat a levegő amikor szükséges. Grillrácsai kivehetők, ezáltal könnyedén tisztíthatók és az elhasználódott faszén is egyszerűen eltávolítható.

faszenes BBQ grill

Hogyan készülj egy profi grillezésre? 

Szakácsok praktikáit ellesve gyűjtöttük össze a legjobb ötleteket, amivel elkápráztathatod vendégeidet. A legjobb szakácsok először a legforróbb helyre teszik a húst, majd a közepesen meleg részre rakják át, hogy kialakuljon az íze. Különböző fajta faszenekkel dolgoznak, mivel azok más-más aromát kölcsönöznek az ételeknek. Amint a hús kellően átsült, vedd le a rácsról, majd kenj szét rajta egy kávéskanálnyi vajat, és hagyd ráolvadni! A hús így különlegesen omlós és zamatos lesz. Az izzó faszénre már sütés előtt szórj egy kis szárított fűszernövényt!

Gondold végig, mindenkinek jut-e kényelmes ülőhely, hogy a vacsorát együtt, egy időben fogyaszthassa el a csapat. Ha gondban vagy ülőhelyek terén, nézd meg webáruházunk kínálatában hordozható, összecsukható sörpad garnitúránkat. Nem csak letisztult kinézete, de praktikussága és helytakarékossága miatt is kiváló ötlet lehet hosszú távon, hogy plusz 8 embert hellyel kínálhass. 

sörpad

Apropó fények! Ha a hangulat a teőfokára hág és rátok sötétedik, van-e elegendő fény a kertben? Ebben az esetben szeretjük igénybe venni a nap energiáját és napelemes kerti lámpákkal díszíteni a kertet, de érdemes egy pillantást vetni az eddigi legszebb vízálló, dekor égősorunkra is, amivel igazi mediterrán hangulatot teremthetsz otthonodban. 

dekor égősor

Faszenes vagy gáz grill? Melyik az igazi? 

A legjobb egy olyan gázgrill, amibe lehet faszéntartó tálcát is tenni, így nem kell eldöntenünk ezt a nehéz kérdést, hiszen mind a kettőre lesz lehetőség. A gáz természetesen egyszerűbb, gyorsabban begyújtható és tisztább. De valaki ragaszkodik a faszén illatához, hangulatához, a vele járó is megvan a maga varázsa, illata. Érdemes azt is tudni, hogy a jellegzetes „grilles ízt” a füst adja, így speciális füstölődobozban, vagy füstölőtálcán a facsipszekkel a gázgrill éppolyan finom ételt ad, mint a faszenes, ám takarítani, beüzemelni azért egyszerűbb. 

Bármelyik mellett döntesz, az Alinda webáruházában megtalálod. 

Jó grillezést kíván,

az Alinda csapata