Kemping felszerelések a tökéletes nyaraláshoz

Kemping felszerelések a tökéletes nyaraláshoz

Használd ki az idei nyarat és vesd bele magad a túrázásba! Szerezd be a szükséges kiegészítőket az Alindától...

A kempingezés egyre népszerűbbé válik, hiszen lehetőséget ad a természet közelségére és a szabadságra. Azonban ahhoz, hogy a nyaralás valóban tökéletes legyen, fontos a megfelelő felszerelés. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb kemping felszereléseket, amelyekkel garantáltan élvezetes lesz a nyaralás.

Miket érdemes beszerezni?

A kempingezéshez szükséges felszerelések nagyban függenek a kemping típusától, az időjárástól és az egyéni igényektől. Egy klasszikus kempingezéshez ezekről ne feledkezz meg:

  • Sátor: Az első és legfontosabb felszerelés a sátor, amely számodra és társaid számára biztosítja az éjszakai menedéket.

 

  • Hálózsák: A hálózsák a kempingezéshez nélkülözhetetlen, hogy kényelmesen és melegen aludj az éjszakai hidegben. Használj hozzá alátétet, ami megvédi a nedvességtől és a piszoktól.

 

  • Több rétegű ruházat: Különböző rétegű ruházatot érdemes magaddal vinni, mert az időjárás változása miatt lehet hideg, meleg vagy esős is.

 

  • Konyhai felszerelés: Ha a természet lágy ölén is meleg ételre vágysz, gondosan csomagolj be minden eszközt, amire szükséged lehet: főzőedények, evőeszközök, tányérok, poharak, kések és egyéb kiegészítők. Ha az autóban elfér, hálás leszel egy összecsukható kempingasztalért is.

kemping szett
Kemping asztal 4 székkel
Speciális ár 16 990 Ft RRP: Normál ár 18 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

 

  • Fáklyák, lámpák: A megfelelő világítás biztosítása érdekében érdemes fáklyákat, lámpákat, és elemeket is magaddal vinni. Használhatsz leszúrható napelemes lámpákat az esti hangulatvilágításhoz, de egy akkumulátoros LED reflektor is mindenképpen legyen a csomagban.

Leszúrható napelemes kerti lámpa
Leszúrható napelemes kerti lámpa, 10 db
Speciális ár 5 990 Ft RRP: Normál ár 7 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
84%
17 Értékelés

 

 

  • Hordozható tűzhely: Sütéshez, melegítéséhez vagy csak egy hangulatos tábortűzhöz hasznos lehet egy hordozható tűzrakó és grillező.

Hordozható grill
Tűzrakó és grillező, ajándék hordtáskával...
Speciális ár 21 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

  • Szúnyogriasztó: A levegő, amit kilélegzünk különösen vonzza a női egyedeket, ugyanis táplálékforrást sejt a közelben. A zavartalan kempingezéshez szerelkezz fel a legjobb rovarrisztókkal. Ha pedig rendelkezésre áll hálózati csatlakozó, ne hagyd otthon az elektromos rovarcsapdát.

 

Elektromos rovarcsapda
Elektromos rovarcsapda
Speciális ár 4 990 Ft RRP: Normál ár 7 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

 

  • Napvédő: A növekvő tudatosság ellenére sokan még mindig alábecsülik a nap erejét. Kempingezés során fokozottan ki vagyunk téve az UV-sugaraknak, a bőrünk pedig minden leégést megjegyez, így érdemes nagy hangsúlyt fektetni a napvédelemre.

 

  • Tábori szék: A kempingezés alkalmával előfordulhat, hogy hosszú időt töltesz az összecsukható székben, így rendkívül fontos, hogy megfelelő minőségű és strapabíró anyagból készüljön, illetve könnyedén szállítható legyen. 

horgász szék 2db-os
Horgász szék, 2 db
Speciális ár 9 990 Ft RRP: Normál ár 12 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

A legjobb összecsukható kempingágyak

Egy jó összecsukható kempingágy számos jellemzővel rendelkezik, amelyek javítják a kényelmet és a praktikusságot a kempingezés során. Ezekre a szempontokra figyelj vásárlás előtt:

  • Stabilitás és tartósság: Az összecsukható kempingágy stabilitása és tartóssága nagyon fontos, mivel ezek biztosítják a biztonságot és a kényelmet. Az acél, alumínium vagy erős műanyag keretekkel rendelkező ágyak általában megfelelnek ennek.

 

  • Kényelmes alvófelület: A megfelelő vastagságú és puha matracos vagy párnázott alvófelület biztosítja a kényelmet és a jó alvást.

 

  • Összecsukhatóság és hordozhatóság: Olyan kempingágyat érdemes választani, amely egyszerűen és gyorsan összeállítható, illetve összecsukható, és kis helyen is elfér.

 

 

 

  • Súlykapacitás: Az összecsukható kempingágyak súlykapacitásának vizsgálata elengedhetetlen, főleg ha nagyobb testalkatú embereknek szükséges választunk.

- 6%
kempingágy szürke
Kempingágy összecsukható kivitelben
Speciális ár 31 990 Ft RRP: Normál ár 33 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

Tippek és trükkök a tökéletes kempingezéshez

Tavasszal a fák első virágait látni, nyáron egy hűvös tóban megmártózni, vagy ősszel egy hegyet megmászni: a kempingezés során rengeteg olyan élményt gyűjthetünk, amikor összekapcsolódunk a természettel. Pár tipp, hogy a kiruccanás biztosan jól sikerüljön:

  • Hely kiválasztása: Előre tervezd meg a helyet, ahol kempingezni szeretnél, és alaposan tájékozódj az adott területről. Ha előzetesen tudod, hogy milyen időjárás várható, az segít kiválasztani az ideális sátorhelyet, illetve a megfelelő felszerelést, amire szükséged lesz.

 

  • Sátor kiválasztása: Fontos, hogy megfelelő méretű és minőségű sátrat válassz, amely elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjetek benne, és védelmet nyújt a nedves vagy hideg időjárás ellen is.

 

  • Tűzgyújtás: Mindig biztonságosan gyújts tüzet, és használj hozzá megfelelő eszközöket. Az ideális tűzgyújtóhely száraz, és elég messze van a sátraktól és más gyúlékony tárgyaktól.

 

  • Vízellátás: Mindig gondoskodj elegendő vízről és megfelelő tisztítóeszközökről, hogy tiszta és ivóvízhez hasonló minőségű vizet használhass.

 

  • Élelem és italok: Vigyél magaddal elegendő élelmiszert és italt, és tárold őket biztonságosan a kempinghelyen. Ne felejts el előre tervezni, hogy milyen ételeket fogsz elkészíteni, és milyen felszerelésekre van szükséged hozzá.

Hőtartó doboz
Hőtartó tároló doboz
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 9 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
7 Értékelés

 

  • Felszerelés: Az alapvető felszerelések, mint pl. a sátor, a hálózsák, a matrac, a lámpa, az élelmiszer-tárolók és a tűzgyújtóeszközök mellett, érdemes magaddal vinni olyan kiegészítőket is, mint pl. a napernyő, a szúnyogháló vagy a függőágy, hogy még kényelmesebb és élvezetesebb legyen a kempingezés.

fuggoagy 5 szinben
Kétszemélyes függőágy
Speciális ár 5 990 Ft RRP: Normál ár 7 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
94%
7 Értékelés

 

  • Tiszta és rendezett kempinghely: Mindig gondoskodj arról, hogy a kempinghely tiszta és rendezett legyen, a szemetet tárold megfelelően, és soha ne hagyd a kempinghelyen, miután távozol. Az ilyen környezettudatos hozzáállás fontos, hogy megőrizd a környezetet és a természet szépségét.

 

  • Élvezd az élményt: A kempingezés egy fantasztikus lehetőség arra, hogy kikapcsolódj, hogy pihenj, hogy kicsit befelé fordulj, hogy figyelmen kívül hagyd a külvilágot, hogy olvass, vagy hogy mélyeket beszélgess a családoddal vagy a barátaiddal.

 

A legjobb kempingek Magyarországon

Vannak, akik élnek halnak a tábortűz melletti szalonnasütésért, a késő éjszakába nyúló beszélgetésekért, és a csillagok bámulásáért. Mások a horgászat kapcsán kötődnek a kempingezéshez, míg valaki el sem tudja képzelni, hogy áram nélkül a szabad ég alatt aludjon. Pedig ma már ötcsillagos kemping is létezik. Ezt a fajta pihenést egyszer mindenkinek ki kell próbálnia! Nézzük meg, hazánkban hol szeretnek az emberek legjobban kempingezni:

 

  • Tisza-tó: A tiszafüredi Dieter’s Campingbe sátorral és lakókocsival is érkezhetsz, de apartmanok is rendelkezésre állnak. Népszerűsége részben kiváló elhelyezkedésének köszönhető: a tiszafüredi strand és termálfürdő szemben, a Tisza-tó 50 méterre fekszik. 

 

  • Balaton part: Ha igényes és modern kempinghelyre vágysz, irány a Balaton-felvidék! A balatoni kempingek egyik gyöngyszeme, a Wellness Park Camping Gyenesdiáson található, 90 db kb.80 négyzetméteres, árammal ellátottsátorhely közül választhatsz. Ha mindez nem lenne elég, ingyenes wellness- és sportolási lehetőségeket is kínálnak.

 

  • Pápa: a Termál Camping Pápa Magyarország első és egyetlen ötcsillagos kempingje. A 204 darab, egyenként 100 négyzetméter nagyságú parcellák sövénnyel vannak elválasztva, és víz, áram és szennyvíz csatlakozási lehetőség is van. Közvetlenül a Várkertfürdő mellett található.

 

  • Dunakanyar: Homokos strandot, gyönyörű kilátást, a hegyek közelségét, kajak és kenu kirándulásokat ígér a kisoroszi Szigetcsúcs Táborozóhely. Sátorozz a Natura 2000 védettségű állat és növényvilággal országos jelentőségű, védett természeti területen!

 

  • Dömös: Szintén a Dunakanyarban, hegyekkel körbe ölelt kis faluban található a Dömös Camping. A családdal utazók igazi kedvence, úszómedencével, játszótérrel, gyerekmedencével, tenisz-, minigolf- és kenuzási lehetőséggel. Esti séta a vízparton és a naplemente kötelező.
Előző A kettlebell edzés előnyei és hatásai
Következő Növeld energiaszintedet és javítsd hangulatodat jógával