Kerti hintaágy - a nyugalom szigete a kertben

Ha nyugodtan akarsz pihenni a kertben, ezt a döntést ne bízd a szerencsére!

Voltál már vendégségben olyan háznál, ahol a kertben volt hintaágy? És feltűnt, hogy a meghívottak többsége oda csoportosult és a hintaágy soha nem volt üres? Az igazság az, hogy nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádnak hintázni, még ha nem is vallják be. A hintázó mozgásnak köztudottan nyugtató hatása van, hiszen nagyon hasonló élmény, mint amit magzati állapotban átélünk az anyaméhben.

kerti hintaágy

A hintaágyakat jellemzően a kertben vagy a teraszon szokás telepíteni/összeszerelni, így a természet közelsége és a szabad levegő még jobban segít az ellazulásban, a relaxációban. De mire is figyeljünk, ha hintaágy vásárlására adtuk a fejünket?

A jó hintaágy 3 legfontosabb ismérve:

stabil: A legfontosabb, hogy a megvásárolt hintaágy stabil legyen. Nem félhetünk attól, hogy hintázás közben bármi történik a vázával, hiszen akkor lőttek a relaxációnak.

terhelhető: Ha nincs lehetőségünk kipróbálni a hintaágyat, akkor talán a stabilitás egyik legjobb indikátora a hintaágy súlya és a terhelhetősége. Ezeket minden terméknél kötelező feltüntetni.

időjárásálló: A hintaágy nem az a kerti felszerelés, amit - ha beköszönt a rossz idő - csak fogunk és behúzunk a kamrába. Ha nem egy zárt teraszon használjuk, akkor érdemes külön hangsúlyt fektetni a váz és a tartozékok, ülőkék, párnák anyagának tanulmányozására.

  stabil hintaágy

A hintaágy alternatívái

Ki ne emlékezne szüleink vagy nagyszüleink pihenősarkára, ahol a hintaágy házilag készült, de gyerekként imádtuk, még ha visszagondolva nem is volt olyan kényelmes. Ma már, ha elkezdünk online kutakodni hintaágy után, akkor hamar látni fogjuk, hogy az évek során rengeteg új típus napvilágot látott. Legyen szó fém vagy fa nyugágyról, fekvő vagy ülő felületűről, kültéri vagy beltéri kivitelezésűről, biztosan megtalálod a neked legjobban megfelelőt.

Pihenés a kertben

Mikor megvan a kívánt darab egyet ne felejtsd el: élvezni! Mikor végre eljön a hétvége a fárasztó, egész heti robotolás után, az ember másra sem vágyik, csakhogy leheveredhessen a kertben, és két napig "senki" se szóljon hozzá. Egy jó könyv, egy pohár jeges limonádé, na és persze egy szuperkényelmes hintaágy, amiből az ember ki sem akar szállni, ez a tökéletes feltöltődés receptje.

Amit mi ajánlunk

Kerti hintaágy 18.990 Ft-ért, választható színben tökéletes választás udvarra, nagyobb teraszokra, kertbe. 3 fő számára is kényelmes pihenést nyújthat. A keret és a rugók stabil tartást és enyhén ringó mozgást biztosítanak. Az ülés és a háttámla végig párnázott, kényelmes. A csomag tartalmazza az összeszereléshez szükséges csavarokat és alkatrészeket is. Jelenleg szürke, barna és bézs színekben elérhető az Alinda webáruházában

hintaágy színek

Ha a klasszikus hintaágy helyett a függőágyban látod a lehetőséget, akkor is érdemes ellátogatnod oldalunkra, hiszen egy- illetve kétszemélyes függőágyakat is kinálunk, ha pedig nincs megfelelő távolságú fa kikötni, kétféle tartóállvány közül tudsz választani. 

függőszék

 

 

További kellemes nyarat kíván,

az Alinda csapata