LED fényfüzér - A legjobb karácsonyi dekoráció kültérre és beltérre

LED fényfüzér - A legjobb karácsonyi dekoráció kültérre és beltérre

Tedd ragyogóvá a Karácsonyt díszkivilágítással...

A karácsonyi fények az otthonok és városok, települések díszítésének fontos részét képezik az ünnepi időszakban. Ezek a fények hozzájárulnak a karácsony hangulatának és az ünnepi dekorációnak kialakításához, és segítenek ráhangolódni, megélni az ünnepet. Mai cikkünkben a LED fényfüzérek sokoldalúságát mutatjuk be, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony.

 

A karácsonyi díszkivilágítás elterjedése

Nemsokára beköszönt az év egyik legfontosabb ünnepe: a karácsony. Van, akinek vallási okokból fontos ez az ünnep, van, akinek a családja - akikkel évközben keveset találkozik - ilyenkor gyűlik össze a közös ünneplésre, és természetesen vannak olyanok is, akik egyáltalán nem kedvelik ezt az év végi felhajtást. De egy biztos, hogy a legtöbben ilyenkor öltöztetik fényárba otthonukat.

De honnan ered ez a szokás? A karácsonyi fények történetében 1882-re tekinthetünk vissza, ugyanis az első fényfüzért Edward Johnson készítette el. A díszítés igazi elterjedése pedig 1995 után indult be, miután Grover Cleveland a Fehér Ház fenyőfáját karácsonyi égőkkel burkolta be. Azóta szinte már megszokottá vált, hogy a karácsonyi ünnep közeledtével egyre több díszfény világít szerte az országban kint és bent.

 

Edward H. Johnson karácsonyfáját mutatja elektromos lámpasorokkal1. ábra: Az 1882. december 25-én készült fénykép Edward H. Johnson karácsonyfáját mutatja elektromos lámpasorokkal.

A LED fényfüzér előnyei

Amikor egy LED fényfüzér a vásárlók kedvence lesz, annak az elsődleges szempontja mindig az egyszerű összeszerelés/használat és a kiváló ár-érték arány. A LED fényfüzéreknek számos előnye van az ünnepi szezonban, amelyek miatt sokan választják őket dekorálás céljából kültérre és beltérre egyaránt:

  • Energiahatékonyság: Az LED fényfüzérek sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzós vagy fénycsöves fényfüzérek.

 

  • Hosszabb élettartam: Az LED-ek hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos izzók. Általában több ezer órán keresztül világítanak anélkül, hogy elszíneződnének vagy elromlanának.

 

  • Biztonság: A LED fényfüzérek nem termelnek hőt, mint a hagyományos izzók, így nem melegszenek fel.

 

  • Környezetbarát: Az LED fényfüzérek környezetbarát alternatívát jelentenek, mivel nincsenek benne veszélyes anyagok. Emellett a hosszabb élettartamuk és az alacsonyabb energiafogyasztásuk révén kevesebb hulladékot termelnek.

 

  • Rugalmasság: A LED-ek kis méretűek és könnyűek, ami lehetővé teszi a különböző formákba és méretekbe történő beépítést. Ezenkívül számos színben és fényerősségben elérhetők, így könnyedén testre szabhatók az ünnepi dekorációkhoz.

 

  • Időzített kapcsolás: Sok LED fényfüzér rendelkezik időzítő funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy beállítsd, mikor kapcsoljanak be és ki automatikusan. Ez megkönnyíti az ünnepi fények vezérlését.

 

A LED fényfüzér típusai

A karácsonyi LED fényfüzérek számos különböző típusban és változatban elérhetők, hogy különböző igényeket és preferenciákat szolgáljanak ki. Néhány a legelterjedtebbek közül:

Karácsonyfa fényfüzér

Ezek a fényfüzérek kiválóan alkalmasak karácsonyfák díszítésére, de bármilyen dekorációs célnak is megfelelnek. Elérhetők különböző hosszúságokban és színekben, így biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

 

Karácsonyfa fényfüzér2. ábra: thehouseofsilverlining.com

 

LED fényfüzéreink 8 féle mozgó beállítással rendelkeznek. Elérhető színes és melegfehér színben. IP44-es védettséggel ellátott (fröccsenő víz és apró szilárd tárgyak elleni védelem). Választható méretek: 120 LED-es 15 méteres; 240 LED-es 27 méteres; 360 LED-es 39 méteres és 480 LED-es 51 méteres.

Karácsonyi égősorok
LED fényfüzér választható méretben és szín...
Speciális ár 2 990 Ft RRP: Normál ár 4 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
8 Értékelés

 

Hálós fényfüzér

Ha nagyobb területet szeretnél fényárban úsztatni, de gondot okoz, hogyan rendezd el az égősorokat, hogy azok szimmetrikusak, mutatósak legyenek, válaszd a hálós fényfüzért, aminél a LED-ek elrendezése előre ki van alakítva.

 

Hálós fényfüzér3. ábra: Hálós fényfüzér – alinda.hu

Nagyobb felületek ünnepi hangulatának megteremtéséhez mind kültérre, mind beltérre érdemes ezeket használni. Elérhető melegfehér és hidegfehér színben is. 128 LED-et tartalmaz, a 7 féle változtatható üzemmód pedig biztosítja, hogy pont olyan legyen a fénye, amilyennek elképzelted.

128 LED-es hálós fényfüzér, 2 színben
128 LED-es hálós fényfüzér, 2 színben
Speciális ár 3 490 Ft RRP: Normál ár 6 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

Jégcsap fényfüggöny

A jégcsap fényfüggönyt leggyakrabban kültéren használják, ablakba, korlátra, ereszcsatornára rögzítve, de természetesen beltéren is megállja a helyét lépcsőkorlátra, ablakba vagy kandalló párkányra helyezve.

 

Jégcsap fényfüggöny4. ábra: LED-es jégcsap fényfüggöny – alinda.hu

 

LED-es jégcsap fényfüggönyünk felső száláról különböző hosszúságú füzérek lógnak le, rajtuk LED-ekkel. Hidegfehér színe, kialakítása és elrendezése miatt különleges látványt nyújt. 8 különböző módban világít, melyeket egy gomb segítségével változtathatunk meg. Választhatsz 230 LED-es és 690 LED-es típust is. IP44 védettséggel van ellátva.

Jégcsap fényfüggöny
LED-es jégcsap fényfüggöny 2 méretben, hid...
Speciális ár 3 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

LED-es karácsonyi szalag

A karácsony évről évre inspirálja a gyártókat, hogy a vásárlók az ünnepek előtt valami igazán különleges, új dologgal is találkozhassanak. Ilyen újítás a LED-es karácsonyi szalag is, ami ötvözi a karácsonyfa köré tekert szalagot (régebben boát) és a fényfüzért.

 

LED-es karácsonyi szalag5. ábra: LED-es karácsonyi szalag – alinda.hu

 

A 250 db, melegfehér színű LED-del felszerelt karácsonyi szalagot használhatod fenyőfád díszítésére, hajthatod masnivá, vagy díszítheted vele az ünnepi asztalt is. Áttetsző anyagának és ezüst színének köszönhetően a legtöbb feldíszített karácsonyfához passzol.

250LED-es karácsonyi szalag, ezüst 25m
250 LED-es karácsonyi szalag, ezüst, 25 m
Speciális ár 5 990 Ft RRP: Normál ár 12 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

A LED fényfüzérek alkalmazása kül- és beltéren

Az LED fények népszerűek, mert hosszabb élettartamúak, kevesebb energiát fogyasztanak, és kevesebb hőt termelnek, mint a hagyományos izzók. Mielőtt azonban fényfüzér vásárlására adjuk a fejünket, érdemes minden műszaki adatát figyelmesen átolvasni. Vannak napelemmel működő fényfüzérek, amik tökéletesek a nyári kertbe, rendezvényekre, de télen a fényerőssége bizonytalan lehet a kevés napsütésnek köszönhetően. A legtöbb hálózati csatlakozóról működtethető karácsonyi LED fényfüzér alkalmas mind beltéri, mind kültéri használatra. Azok, amelyek kültéri használatra készültek, rendszerint ellenállnak az időjárási hatásoknak.

Kültéren:

  • Ház homlokzata: Használj LED fényfüzéreket a ház homlokzatának kivilágításához. Rögzítsd őket az ereszcsatornához, az ablakokhoz vagy az erkélyekhez, hogy létrehozd a klasszikus karácsonyi hangulatot.

Ház homlokzatán LED fényfüzér

6. ábra: christmaslightsetc.com

 

  • Fák és bokrok: Rejtsd el a (klasszikus vagy hálós) LED fényfüzért a fák és bokrok ágai között.

Fák és bokrok ágai között LED fényfüzér7. ábra: hunker.com

  • Udvar és kert: Különböző díszítéseket készíthetsz az udvaron vagy a kertben. Például, húzd ki a fényfüzért a kerítés mentén, tekerd a teraszkorlátra vagy használd a kertben található szobrok vagy egyéb dekorációk kivilágításához.

Kinti ajtó köré LED fényfüzér8. ábra: onekindesign.com

Beltéren:

  • Fenyőfa: Az LED fényfüzér nélkülözhetetlen a karácsonyfa díszítéséhez. Tekerd körbe a fát, mielőtt a díszek felkerülnek, hogy ragyogó és hangulatos legyen.

Fenyőfa LED fényfüzérrel9. ábra: blog.canadianloghomes.com

  • Ablakok: Függeszd fel az ablakkeretbe vagy az ablakpárkányra a LED fényfüzért, így nem csak bent teremt meghitt hangulatot, de a kültéri dekorációhoz is hozzájárul.

Ablakkeretbe fűzött LED fényfüzér

10. ábra: @dreamhouse_byme

 

  • Lépcsők: A lépcsőkorlát kiválóan alkalmas az egyszerű és látványos dekorációk létrehozásához. Tekerd körbe a korlátot, vagy lógasd le róla a fényfüzéreket.

Lépcsőkorlátra tekert LED fényfüzér

11. ábra: onekindesign.com

  • Beltéri dekorációk: Használj LED fényfüzért az adventi koszorú, az asztali díszek, és egyéb beltéri karácsonyi dekorációk megvilágításához.

Asztali dísz LED fényfüzérrel

12. ábra purewow.com

 

  • Kandalló: Helyezz el néhány LED fényfüzért a kandalló környékén, hogy meleg és meghitt hangulatot teremts.

Kandalló környékén LED fényfüzér13. ábra: hu.pinterest.com/libbygrayhall

Ne felejtsd el figyelembe venni az áramforrást és a biztonságot, különösen a kültéri használat esetén. Használj megfelelően védett kábelt, és gondoskodj arról, hogy a LED fényfüzér vízálló legyen. Emellett használj időzítőt vagy okos otthoni rendszert a fényfüzér automatikus be- és kikapcsolásához, hogy energiát takaríts meg, és ne hagyd éjszakára világítani, ha nem szükséges.

Így használd karácsonyi fényfüzéreidet egész évben című cikkünkben ötleteket mutatunk, hogyan használhatod fel LED fényfüzéreidet az év további részében.

Előző Környezetbarát ajándékcsomagolás – tippek és trükkök
Következő Neked is lehet romantikus téli kerted, teraszod - termékajánló