Műfenyő vásárlás: Útmutató a tökéletes karácsonyfa kiválasztásához

Műfenyő vásárlás: Útmutató a tökéletes karácsonyfa kiválasztásához

Dekoráld otthonod az ünnepnek megfelelően kiegészítőink segítségével! Válaszd ki a tökéletes műfenyőt, LED világítást vagy egyéb dekorelemeket...

Karácsony közeledtével sokan gondolkodnak azon, hogy milyen fenyőfát válasszanak. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan válaszd ki a tökéletes műfenyőt, hogy az ünnepi hangulat garantált legyen. Ha letetted a voksodat a műfenyő mellett azért, ha pedig még bizonytalan vagy, azért.

Miért válasszunk műfenyőt?

  • Tartósság: A műfenyők tartósak és hosszú élettartamúak lehetnek. Nem hullanak le a tűlevelei, nem száradnak ki, és nem igényelnek víz- vagy tápanyagellátást, így hosszú ideig szépek maradnak. Különösen ajánlott kisgyermekek vagy háziállatok mellé.

 

  • Környezetbarát: Ha a környezetvédelmet fontosnak tartod, egy műfenyő kiváló választás lehet, mivel nem szükséges évente kivágni egy élő fát, és így nem terheljük az erdőket. Ha az adott típust megunod, vagy mérete már nem megfelelő, könnyedén el is adhatod. Amíg a körforgásban marad nem termel hulladékot.

 

  • Allergiák: A valódi fenyők pollenjükkel allergiás reakciókat válthatnak ki. A műfenyők nem termelnek ilyen allergéneket, így az erre allergiások is élvezhetik a karácsonyi dekorációt.

 

  • Kényelem: A műfenyők könnyen összeállíthatók, nincs szükségük vízre vagy egyéb karbantartásra. Fénytől elzárt helyen (pl. fotóstúdióban) is megállja a helyét.

Együtt a család karácsonykor

1.ábra: pinterest.com/phkvsonyaa

  • Sokféle stílus és méret: A műfenyők különböző méretekben, alakzatokban és stílusokban kaphatók. Így könnyen megtalálhatod azt a fajtát, amely a legjobban illik az otthonodba vagy a dekorációs elképzeléseidhez.

 

  • Költséghatékonyság: Bár az első vásárláskor magasabbnak tűnhet a műfenyő ára, hosszú távon megtakarítást jelenthet, mivel évente nem kell új fát vásárolnod.

Mindezek alapján a műfenyők kiváló alternatívát jelenthetnek a valódi fenyőkkel szemben, főleg akkor, ha hosszú távra tervezel, vagy környezetbarát megoldást keresel.

 

Mire figyeljünk oda a vásárlás során?

  • Méret: Először is határozd meg, milyen méretű fára van szükséged. Mérd le a rendelkezésre álló teret, így kiderül, a műfenyő milyen magasságú és szélességű lehet, hogy kényelmesen elférjen.

 

  • Stílus és forma: A műfenyők egyre több különböző alakzatban és stílusban kaphatók. Válaszd ki azt a fajtát, amely leginkább megfelel az otthoni dekorációhoz és a saját ízlésedhez.

 

 

  • Minőség: A kiválasztott műfenyőt alaposan vizsgáld meg a minőség szempontjából. Keress olyan fákat, amelyek vastagabb és sűrűbben elhelyezett ágakkal rendelkeznek, és amelyeknek a tűlevelei valódi fenyőhöz hasonlóak.

Minőségi műfenyő2. ábra: 3D műfenyő fém talppal, több méretben - www.alinda.hu

 

  • Anyagok: Válassz olyan műfenyőt, amelynek magas minőségű anyagokból készültek az ágai és a tűlevelei. A jó minőségű műfenyők hosszabb élettartamúak és szebbek lehetnek.

 

  • Stabilitás: Győződj meg róla, hogy a fenyő stabil, nem dől el könnyen, lábai megbízhatóak és erősek.

 

  • Ár: Az ár is fontos szempont lehet. Válassz olyan műfenyőt, amely megfelel a költségvetésednek, de ne spórolj túlságosan a minőségen, mert az összhatás rovására mehet.

 

  • Garancia: Nézd meg, hogy van-e garancia a vásárolt műfenyőre, és ismerd meg a garancia feltételeit.

 

A műfenyők típusai

A műfenyők ma már különböző típusokban és stílusokban kaphatók, hogy kielégítsék az egyéni ízlést és a dekorációs elképzeléseket. Az Alinda webshopjának kínálatában az alábbi típusokat találod meg különböző méretekben:

  • Hagyományos zöld műfenyő: Ez a klasszikus típus a legelterjedtebb műfenyő. Ezek a fák a hagyományos zöld színű, Nordmann fenyőkre emlékeztetnek. A fenyő ágai kihajtogathatóak, így ha gondosan elrendezed őket, esztétikus és szimmetrikus megjelenést kap a fa.

Könnyen összeszerelhető nordmann műfenyő több méretben
Nordmann műfenyő fém talppal, 4 méretben, ...
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
98%
11 Értékelés

 

  • 3D műfenyő: 3D-s tűlevelei realisztikus megjelenést biztosítanak a fának. A 2D és 3D ágak keveredése dúsabbnak, tömörebbnek hat. Ágai beakaszthatóak és kihajtogathatóak. A gondos elrendezés ennél a típusnál is fontos, hogy a végeredmény esztétikus és szimmetrikus legyen.

3D műfenyő
3D műfenyő fém talppal, több méretben
Speciális ár 11 990 Ft RRP: Normál ár 17 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
96%
5 Értékelés

 

  • Havas műfenyő: A havas műfenyőknek a tűleveleik fehér hóval vannak borítva, így olyanok, mintha frissen havazott fenyőfák lennének. Ez egy romantikus és téli hangulatot teremtő stílus, az utóbbi időben igen népszerű.

 

Havas fenyők több méretben
Havas műfenyő - több típusban
Speciális ár 18 990 Ft RRP: Normál ár 27 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

  • LED-es műfenyő: Ezek a műfenyők beépített, meleg fehér LED-világítással rendelkeznek, amelyek elősegítik a könnyű díszítést és különleges hangulatot teremtenek.

100LED-es műfenyő melegfehér
LED-es műfenyő több típusban, melegfehér
Speciális ár 15 990 Ft RRP: Normál ár 23 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

  • Fehér műfenyő: A fehér műfenyők rendkívül elegáns megjelenésűek, és luxus érzetet kölcsönöznek a helyiségnek. A fehér szín tisztaságot és frissességet sugall, és gyakran a minimalista vagy modern dekoráció részeként használják.

fehér műfenyő 4 méretben karácsonyra
Fehér műfenyő - több méretben
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

  • Rózsaszín műfenyő: A rózsaszín műfenyő különleges és szokatlan választás lehet a karácsonyi vagy ünnepi dekorációhoz, azonnal felkelti a figyelmet és vidám atmoszférát teremt.

Rózsaszín műfenyő karácsonyra
Rózsaszín műfenyő - több méretben
Speciális ár 7 990 Ft RRP: Normál ár 11 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

  • Száloptikás műfenyő: Válassz az ünnepekre száloptikás LED-del felszerelt műfenyőt, hogy igazán varázslatos legyen a karácsony. A LED panelen 8 különböző világítási mód közül választhatsz. A száloptika technológia olyan optikai szálakat használ, amelyek a fényt továbbítják és szép, szikrázó fényhatásokat hoznak létre. Amikor megvilágítják őket, olyan hatást keltenek, mintha a tűlevelek ragyognának vagy csillagok lennének.

mufenyo-szaliptikaval-szines-led-el-tobb-tipusban
Műfenyő száloptikával színes LED-del több ...
Speciális ár 21 990 Ft RRP: Normál ár 25 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

Hogyan tároljuk a műfenyőt a szezonon kívül?

 

Műfenyő tárolása3. ábra: Húzható táska - www.alinda.hu

 

A műfenyő megfelelő tárolása az évek során történő felhasználás érdekében rendkívül fontos. Íme néhány lépés, amelyek segíthetnek a műfenyő biztonságos és hosszú élettartamú tárolásában a szezonon kívül:

  • Szétszerelés: Az első lépés az, hogy szétszereld a műfenyőt. Távolítsd el az összes díszítést, világítást és egyéb dekorációkat.

 

  • Tisztítás: Alaposan tisztítsd meg a műfenyőt a por és szennyeződések eltávolítása érdekében. Használhatsz enyhén nedves rongyot vagy tisztítószert, ha szükséges. Hagyjd megfelelően megszáradni a fát, mielőtt elcsomagolod.

 

 

  • Csomagolás: A műfenyőt érdemes visszacsomagolni az eredeti dobozába, ha még megvan. Ha nincs ilyen doboz, akkor használj egy másik, elég nagy és erős dobozt vagy műfenyőtároló zsákot. Egy nagy méretű, húzható táskával nem okoz többé gondot a nagyobb tárgyak, műfenyők tárolása és szállítása. A táska kerekeken gurul, így könnyedén mozgathatod. Oldalán és tetején található fogóival stabilan tudod tartani. Műfenyők tárolására különösen alkalmas, hiszen megvédi azokat a külső behatásoktól, szennyeződésektől is. Összehajtott állapotban kis helyen is elfér.

húzható táska
Húzható táska, 150x63x50 cm
Speciális ár 9 990 Ft RRP: Normál ár 15 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

  • Megfelelő környezet: Ügyelj arra, hogy a hely, ahol tárolod, ne legyen túl hideg, túl meleg vagy túl nedves, mivel ezek károsíthatják a műfenyő anyagait.

 

Mire lesz még szükség a műfenyőn kívül?

Az adventi időszak és maga a karácsony közeledtével mindannyian elkezdünk ötleteket gyűjteni, inspirációt meríteni mind az ajándékokok, mind az otthonunk idei dekorálása tekintetében. Ha a megfelelő színű és formájú műfenyő már megvan, jöhetnek a díszek, a világítások és az otthon díszítéséhez szükséges kiegészítők.

Karácsonyfadísz

 

Karácsonyfadíszek a karácsonyfán

 

Elsődleges feladat az otthon és a fa dekorációs színvilágának kiválasztása. Ha a hagyományos színekben gondolkozol és a klasszikus karácsonyi dekoráció híve vagy, jöhet a piros-arany vagy a piros-ezüst színkombináció. Egyre elterjedtebb a fehér-ezüst párosítás, ami rendkívül modern és exkluzív megjelenést kölcsönöz a karácsonyfának. A melegebb tónusú, lila, kék, rózsaszín vagy színes karácsonyfadíszek igazán gyönyörű, jó hangulatú karácsonyfát varázsolnak. De idén dönthetsz a különc és extravagáns fekete szín mellett is, ha finomítani szeretnél rajta, keverd fehér vagy ezüst díszekkel. 112 részes karácsonyfadísz szettünk 7 gyönyörű színben is elérhető.

A legfontosabb bármit is választasz, hogy megteremtsd a harmóniát. Engedd, hogy a karácsonyfa legyen az ünnep sztárja!

arany
112 részes karácsonyfadísz, több színben
Speciális ár 8 990 Ft RRP: Normál ár 12 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés

Ünnepi világítás

Ha idén nem a LED-es műfenyő mellett döntesz, mindenképpen szerezz be egy pár fényfüzért a karácsonyfa és az otthon dekorálásához. Ezek a fények hozzájárulnak a karácsony hangulatának és az ünnepi dekorációnak kialakításához, és segítenek ráhangolódni, megélni az ünnepet. Olvasd el LED fényfüzér - A legjobb karácsonyi dekoráció kültérre és beltérre című cikkünket, ahol előnyeiről, típusairól és a legjobb felhasználási módjairól is beszámolunk.

Karácsonyi égősorok
LED fényfüzér választható méretben és szín...
Speciális ár 2 990 Ft RRP: Normál ár 4 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
8 Értékelés

 

Karácsonyi ajtódísz

 

Karácsonyi ajtódísz4. ábra: Karácsonyi ajtódísz 60 cm-es, 50 LED -del - www.alinda.hu

Ugye te sem felejted el soha azokat az amerikai, karácsonyi filmeket, ahol a ház az ünnepek idején teljes kivilágításban tündököl, a padlótól a tetőig minden fel van díszítve. Talán itthon az egy kicsit túlzás lenne, de egy kültéri fényfüzér az ereszcsatornára szerelve és egy mutatós ajtódísz kifüggesztve, máris más világba repít amikor elmész otthonról vagy épp hazaérsz a munkából. 60 cm-es karácsonyi ajtódíszünk 50 LED-del van felszerelve, amit 8 világítási módban állíthatsz. Mérete és klasszikus stílusa azonnal elvarázsol, műfenyő ágakból készült alapjának köszönhetően pedig évről évre tökéletes kiegészítője lehet a karácsonynak.

Karácsonyi ajtódísz 60 cm
Karácsonyi ajtódísz 60 cm-es, 50 LED -del
Speciális ár 11 990 Ft RRP: Normál ár 14 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

 

Előző A legjobb pelenkázók és kiegészítőik
Következő Környezetbarát ajándékcsomagolás – tippek és trükkök