Olaj / ecet kiöntő

Diétázol, vagy csak szeretnél precízebben, tudatosabban étkezni? Imádod a salátákat, de nem mindig sikerül eltalálni a megfelelő arányokat az öntetedben? Egyszerűen csak imádod a praktikus konyhai kiegészítőket? Akkor egy olaj- és ecetkiöntő spray pont neked lett kitalálva! 

Miért praktikus egy olaj- és ecetkiöntő?

Az olaj-, vagy ecetspray segítségével könnyen elkerülhető, hogy a kellő mennyiségnél több olaj kerüljön a serpenyőbe, vagy éppen az ecet túldominálja a salátaöntetünket. Az olajjal így nemcsak spórolni tudunk, hanem egészségesebbé is tehetjük az elkészült ételeinket azáltal, hogy kevesebb zsiradékot használunk. Bátrabban nyúlhatunk így az ecethez is, hiszen a megfelelő mennyiségű, nem túl sok, de nem is túl kevés ecet (ételecet, almaecet, borecet stb.) tökéletesen kiegyensúlyozza ételeink ízösszetételét. Így ételeink nem csupán ízletesebbek, hanem gazdaságosabbak és kímélőbbek is lesznek. 

Mire használjuk az olaj- és ecetkiöntő üveget?

Az olaj kiöntő tökéletes választás, ha például egy serpenyőbe, vagy süteményformába szeretnénk pont annyi étolajat juttatni, amennyi szükséges, de saláták készítésekor is könnyebben eloszlatható egy finom olíva-, tökmag- vagy mogyoróolaj. Köztudott, hogy az ételek közül a zsírok, olajok tartalmazzák az egy grammra jutó legtöbb kalóriát, az igazán ízletes, hidegensajtolt olajak emellett általában meglehetősen drágák is, így duplán spórolhatunk, hiszen kalóriából is kevesebbet viszünk be, és tovább is tartanak az ínyencségeink. 

Te tudod miben rejlik az igazán finom ételek titka? A megfelelő ízek arányától, mint például az édes, a sós és a savanyú. Ez utóbbit az ételek savassága adja, melyet egy finom ecettel, vagy éppen citromlével is ki tudunk emelni, ezáltal egy olyan mély dimenziót adhatunk ételeinknek, mintha egy étteremben készültek volna. Óvatosan kell azonban bánnunk az ecettel, hiszen könnyen túladagolhatjuk, ilyenkor tökéletes megoldás az ecet kiöntő spray. 

A kiöntő megtöltése és tisztántartása

Ahhoz, hogy kedvenc olajod, vagy eceted beletöltsd a kiöntőbe, egyszerűen csak csavard le a szórófejes tetőt és egy tölcsér segítségével öntsd át a megfelelő mennyiséget. Tisztántartása is pont ilyen könnyű, hiszen langyos vízzel és semleges folyékony mosószerrel, a karcosodást elkerülendő, egy kíméletes szivaccsal, vagy üvegmosó kefével óvatosan töröld el.

Készíts te is egészségesebb és ízletesebb ételeket egy olaj- és ecetkiöntő segítségével!

Szűrők

1 Elem

Olajpray

Olajspray rozsdamentes palackban

Speciális ár 1 790 Ft RRP: Normál ár 3 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
7 Értékelés
oldalanként