Szőrtelenítés

A szőrtelenítés egy ideje a mindennapok részévé vált mindkét nem képviselői részére. Voltak idők, amikor nem volt divat egy sima lábszár vagy ápolt hónalj, azonban ma már nem ezeket a napokat éljük.

A megfelelő szőrtelenítő eszköz kiválasztása azonban nem egyszerű. Vannak technikák, amelyek komoly fájdalommal járnak és vannak olyan is, melyek nincsenek jó hatással a bőr egyes rétegeire. Természetesen figyelembe kell venni a bőr érzékenységét és a higiéniát is, amikor szőrtelenítő eszközt választunk.

Mik a lehetőségek, ha szőrtelenítésről van szó?

1. Gyanta

Hosszú távú megoldás, általában 2-3 hétig nem kell gyantázás után a szőrtelenítéssel foglalkozni. A bőr szempontjából az egyik legkényelmesebb megoldás: nem roncsolja a felső réteget. Higiéniás szempontból az egyik legjobb választás, nincs eszköz, melyen megtelepedhetnének a baktériumok, ezáltal nem juttatjuk azokat bőrünkre. Hátránya, hogy kissé fájdalmas lehet az érintett területtől függően, azonban ez csak rövid ideig tart.

2. Epillátor

Hasonló előnyökkel rendelkezik, mint a gyanta, azonban ebben az esetben nincs anyag vagy kellék, amit újra és újra meg kellene vásárolni. Az epillátor egyszeri beruházást igényel, utána évekig nem szükséges semmilyen más eszközt vásárolni. Hátránya ennek is a fájdalmas folyamat lehet, azonban az eredmény biztosan teljes simaság lesz.

3. Borotva

A borotva a leggyorsabb és leginkább fájdalommentes megoldás, emiatt az egyik legelterjedtebb is. Használatával azonban érdemes vigyázni, hiszen károsíthatja a bőr felső hámrétegét és higiéniai szempontból sem a legjobb választás. Ha ezt a változatot használnád mégis, vásárolj minőségi darabot, mely ápolja a bőrt és semmiképpen se használd hetekig ugyanazt azt eszközt!

4. Tartós szőrtelenítés

A szőrtelenítési megoldások legújabb formája. Legtöbbször lézerek vagy hasonló technológiák felhasználásával történik. Lényegük, hogy a kezelés vagy kezeléssorozat végétől akár évekig nem nő vissza a szőr az adott területen.

5. Szőrtelenítő krémek, zselék

Szintén teljesen fájdalommentes és gyors megoldás, valamint használatuk is rendkívül egyszerű. Hátránya lehet, hogy allergiás reakciót válthat ki az érzékeny bőrűeknél, illetve a krém felkenésétől függően kevésbé alapos, mint például a gyantás megoldás.

Szűrők

1 Elem

3 az 1-ben arcszőrzet nyíró

3 az 1-ben arcszőrzet nyíró

Speciális ár 3 490 Ft RRP: Normál ár 4 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés
oldalanként