15 méteres szivárgó locsolótömlő

15 méteres szivárgó locsolótömlő

Speciális ár 1 290 Ft RRP: Normál ár 5 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
0%
Legyél az első, aki véleményezi ezt a terméket

Nincs raktáron

Ingyenes szállítás    80 000 Ft feletti, normál méretű termék(ek) rendelése esetén!

none

-sövények, virágágyások, sziklakertek és konyhakertek öntözésére
-Alacsony víznyomáson is működőképes
-15 méter hosszú

none

Földfelszínen vagy felszín alatt is használható. Ajánlott föld felszín alatti mélység 15-20 cm. Vízáteresztési kapacitás nyomástól függően!

  • 15 m szivárgó gumitömlő 1/2coll gyorscsatlakozókkal
  • Színe: fekete 

A csomag súlya: 1243g
A csomag mérete: 28x10 cm

A nyári hőségben a hobbikertészeknek nem csak saját, de növényeik megfelelő folyadékpótlásáról is gondoskodniuk kell. A szivárgó locsolótömlő segítségével ez sokkal egyszerűbb, könnyebb és takarékosabb, mint gondolnád. A gyöngyöző cső segítségével ugyanis nemcsak vizet, hanem időt spórolhatsz. 

Így tápláld okosan a növényeid

A szivárgó locsolócső (más néven gyöngyöző vagy izzadó cső) kiváltja a hagyományos kézi locsolást, amely során a víz sajnos nem csupán a növények tövéhez jut el, hanem azok szárára, levelére is bőségesen kerül. Ez sajnos egyes, erre érzékeny növényfajtáknál - mint például a paradicsom - gombásodást idézhet elő. A parányi, fröccsenő vízcseppek ráadásul gyorsabban párolognak, amely szintén felesleges vízveszteséghez vezet.

A kánikula idején akár reggel és este is indokolt lehet az öntözés, amely igen időigényes folyamat. Ezt váltja ki a szivárgó locsolótömlő segítségével könnyedén elkészíthető csepegtető öntözőrendszer. A szivárgó locsolótömlő vízáteresztő felületén harmatcseppszerű vízbuborékok keletkeznek, amelyek - elhelyezéstől függően - célzottan a gyökerekhez vagy a tövekhez juttatják el a locsolóvizet. Így lényegesen kevesebb vízmennyiséggel és munkával érünk el ugyanolyan eredményt, mint kézi locsoláskor. 

Hogyan használd a szivárgó locsolótömlőt?

Lehetőség szerint érdemes még az ágyás beültetése előtt telepíteni a rendszert, de akkor sem maradtál le semmiről, ha a már meglévő kerted gondozását emelnéd vele egy magasabb szintre. Mutatjuk, hogyan csináld.

A szivárgó locsolótömlőt a földfelszín alatt 15-20 centiméter mélyen, hullámvonalban, egymástól körülbelül 40 centiméter távolságban érdemes elvezetni a felpuhított, még bevetetlen talajba. Ilyenkor vedd figyelembe azt is, hogy a növényeid milyen elrendezésben kerülnek majd az e célra kialakított ágyásba. A nagyobb vízigényű növényeket érdemes a locsolótömlő első szakaszára helyezni. A földfelszínre telepítést már kialakított ágyások öntözésére ajánljuk. Ekkor mindig ügyelj arra, hogy a tömlő megfelelően feküdjön a talajra. Ha szükséges, külön erre a célra kapható kampók segítségével könnyedén rögzítheted a tömlő egyes szakaszait. A tömlő teljesítményét aszerint szabályozhatod, hogy mennyire és mennyi ideig hagyod megnyitva a csapot.

Hasznos kiegészítők

Az általunk kínált 15 méteres gumitömlő mindkét végén csatlakozókkal kerül forgalomba, így az egyes szakaszokat könnyedén összekapcsolhatod, ha ennél hosszabb öntözőrendszerre van szükséged. Ha rövidebbet szeretnél, csak távolítsd el a csatlakozót, vágd méretre a tömlőt egyszerűen, akár egy élesebb olló segítségével, majd helyezd vissza a csatlakozót.

A csatlakozók segítségével kialakított csatlakozási pontok révén akár több ágat is létrehozhatsz a rendszeren belül, így az egyes szakaszok vízmennyiségét külön-külön is szabályozhatod, azok eltérő vízigényéhez igazodva.

Sőt, előre programozható időzítő beiktatásával akár automatizálhatod is az öntözést. Ha előre beállítod, hogy hány órakor és mennyi ideig öntözzön a berendezésed, nem kell versenyezned a kelő Nappal, hogy még idejében meglocsold a konyhakertet vagy a színpompás virágágyásokat. Ha több ágat hoztál létre, érdemes kétutas időzítőt választanod. Így a kerted egyes részeit eltérő időpontban vagy eltérő ideig is locsolhatod. Ha a tömlőt a talaj felszínén futtattad végig, a tökéletes végeredmény érdekében egy kis mulcsot is teríthetsz a talajra, hogy a locsolóvíz ne párologjon olyan gyorsan.

Tulajdonságok
SKU HOP1000517

Írd meg a saját véleményedet

Véleményezd:
Hogyan értékeled a terméket?*