A legjobb karácsonyi filmek bekuckózós napokra

A legjobb karácsonyi filmek bekuckózós napokra

Mutatjuk mik azok a filmek, melyektől egy téli estén garantáltan jó hangulatotok lesz...

Megvan az az érzés, amikor a karácsonyi vacsora után letelepedtek a családdal a kanapéra és szuper karácsonyi filmeket néztek együtt? Ilyenkor még azért előkerülnek a különféle sütik, esetleg a forraltbor, forrócsoki, egy jó meleg pléd és már kezdődhet is a filmmaraton. Mik azok a filmek, melyektől egy ilyen estén garantáltan jó hangulatotok lesz? Mutatjuk!

 

Hull a pelyhes

Sok új karácsonyi film lát napvilágot évről-évre, de érdemes egy igazi klasszikust beválasztani az idei listára. Mit szólnátok Arnold Schwarzenegger-hez 1996-ból? Egy friss válás, egy meggondolatlan ígéret, egy csalódott kisfiú és egy édesapa, aki igyekszik valóra váltani fia kívánságát. Biztosan a ti gyermeketek is kért már olyat a Mikulástól vagy a Jézuskától, amit lehetetlenség volt beszerezni. A film vicces formában rájátszva testesíti meg a szülőt, aki mindent megtesz, hogy örömet szerezzen fiának és teljesítse egyetlen kívánságát. Mit gondoltok végül sikerül neki? Idén próbáljatok meg egy kész listát összeállítani a kicsiknek, amiből kiválaszthatja, mit szeretne kapni. Ehhez kiváló ötleteket nyújtanak az Alinda legújabb játékai.

 

Hull a pelyhes1. ábra: mafab.hu

 

Rossz anyák karácsonya

Míg az előző film az apa-fia kapcsolatot helyezte előtérbe, itt az anya-lánya kapcsolat kap szerepet egy kellemes szereposztásban: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn és többek között még Susan Sarandon is előkerül. 3 édesanya, akik lázasan készülnek az ünnepekre, hogy minden tökéletes legyen. Tudják, hogy minden feladat rájuk szakad, de eldöntik, idén nem stresszelik túl, máshogy lesz, mint eddig, most megélik az ünnep örömét. Ismerős ugye? Majd megjelennek saját anyáik, és kezdődnek a konfliktusok. A történet nem bonyolult, tipikus és kiszámítható, mégis mindannyian magunkra tudunk ismerni egy-egy szereplőben, ami szerethetővé és viccessé teszi. Nem árulunk el nagy titkot vele, de természetesen karácsony napjára az ellentétek kisimulnak, és végül egy mindenki számára kielégítő ünneppel zárul a film. Mielőtt nekiálltok az ünnepi mártogatósoknak, ne feledd a kanapévédő huzatot! Hidd el, karácsony után hálás leszel a tisztán maradt kanapéért.

 

Rossz anyák karácsonya2. ábra: mindennapmozi.blog.hu

Télapu

A Walt Disney 1994-es mesefilmje egy édesapáról szól, aki egy véletlennek köszönhetően Mikulás lesz. Miután szegény igazi Mikulás leesik a tetőről és eltűnik, Scott felveszi a hátrahagyott kabátját, de nem is sejti, hogy ezzel aláír egy szerződést, és innentől ő lesz a Mikulás. Egy nemrég elvált üzletember, aki ráadásul utálja a szarvasokat és egy lelkes kisfiú így hát útnak indul kiosztani a maradék ajándékot. Szívet melengető, kedves film, tökéletes a család minden tagja számára. Viszont ha ti nem szeretnétek, hogy nálatok essen le a tetőről a Mikulás, szerezzétek be a 120 cm-es létrán mászó Mikulás dekorációnkat most akciós áron.

 

Télapu3. ábra: meselandia.tv

 

Holiday

A világháló segítségével talál egymásra két nő (Cameron Diaz és Kate Winslet), akik bár teljesen különböznek, a szerelmi csalódásuk és a változásra vágyásuk összehozza őket. 10 óra repülési időre laknak egymástól, de végül úgy döntenek egy kis időre házat – és életet – cserélnek. Amanda egy fényűző villában él Los Angelesben, Iris pedig London külvárosában egy egyszerű, kedves kis vidéki házban. Mindkettőjüket örömmel tölti el a drasztikus változás. Nyugalmukat természetesen váratlan események és hívatlan vendégek forgatják fel. Vajon hogyan kezelik az új élethelyzeteket, és ami még fontosabb, milyen jellemfejlődésen esnek át a szereplők? Ha kíváncsiak vagytok a két különböző természetű nő életmódváltására, és a boldogságuk meglelésére, mindenképpen vegyétek fel ezt a filmet is az idei listára. Karácsonyfadíszítéshez tökéletes. Ha még keresitek a tökéletes műfenyőt, nézzétek meg legújabb rózsaszín, fehér, LED égős vagy száloptikás darabjainkat is!

 

 

Holiday4. ábra: snitt.hu

 

Karácsonyi krónikák

A 2018-ban bemutatott Karácsonyi krónikák sikere után 2020-ban jött is a folytatás. A rendezői székbe Chris Columbus ült (az első rész producere volt), kinek neve a karácsonyi filmek sztárjának számító Reszkessetek betörők!-höz köthető. A főbb szereplők maradtak, így a Mikulásjelmezt ismét Kurt Russel húzhatta magára, míg társát Goldie Hawn alakítja, akivel akkor az életben is egy párt alkottak. A történetbe a betlehemi csillag megsemmisülése veszélybe sodorja az ünnepeket. Megmentésének története három gyerekszereplőre koncentrál, akik különböző kihívások árán tanulják meg legyőzni saját félelmeiket. Míg az első részt extravagáns stílusának és karizmatikus főhősének köszönhetően igazi felüdülésként emlegették a karácsonyi témájú filmek között, úgy a második részt a sablonos és a klisé szavak jellemzik. Ennek ellenére mindkettőt érdemes megnézni, kedves üzenetük és ártatlan történetük tetszeni fog a gyerekeknek. Ha pedig meguntátok, elő a retró játék konzolt és rendezzetek háziversenyt Super Mario-val, Pac-man-nel vagy a Mortal Kombat-tal.

 

Karácsonyi krónikák5. ábra: cinemazing.net

 

Kellékek a bekuckózáshoz

Bár a NETFLIX világában már nem olyan kivételes dolog megnézni egy jó filmet, amikor kedvünk tartja, az ünnepi időszakban próbáld különlegesség tenni az egész család számára ezeket az estéket. Már az adventi naptár fiókjaiban is elrejthetsz pár családi filmnézést programként. De azt is megbeszélhetitek, hogy karácsonykor minden este másik filmet néztek meg közösen. Rendezd be a gyerekszobát egy varázslatos kis téli kuckóvá, így biztos lehetsz benne, hogy a család minden tagjának nagy élmény lesz a filmezés és alig várják majd a következő alkalmat. Használj LED fényfüzéreket, ami már önmagában különleges hangulatot biztosít.

 

 

LED fényfüzér karácsonyra
6. ábra: thekrazycouponlady.com

 

Ha kisebb gyerekek vannak, próbáld ki az indián sátrat, fűzz rá fényeket és tedd tele puha takarókkal és párnákkal. A picik imádni fogják új filmnéző kuckójukat.

Mini LED projektorunkkal pedig még különlegesebbé teheted az élményt, magyar menüvel is rendelkező távirányítója segítségével távolabbról is vezérelheted. Keressetek egy üres falat, vagy jöhet a jól bevált fehér lepedős módszer és már indulhat is a filmmaraton.

 

Mini LED projektor

Előző Karácsonyi dekorációs ötletek
Következő Gyerek barkácskészlet: sokoldalú szórakozás