A legjobb kemping felszerelések 2024-ben: Mit vigyünk magunkkal?

A legjobb kemping felszerelések 2024-ben: Mit vigyünk magunkkal?

Add át magad a túrázás élményének és készülj fel minen szükséges eszközzel az előtted álló kalandokra...

Kempingezni indulsz? Ismerd meg a 2024-es év legjobb kemping felszereléseit, amelyekkel minden túrád kényelmes és emlékezetes lesz. Fedezd fel a legújabb sátrakat, túramatracokat, kempingágyakat és még sok mást, amelyeket mindenképpen vigyél magaddal a következő kalandodra.

A kempingezés népszerűsége 2024-ben

Magyarországon és Európában is növekvő tendenciát mutat a kempingezés, mint szabadidős tevékenység, kikapcsolódás, akár nyaralás. A magyarországi kempingek, különösen a Balaton környékén és a népszerű termálfürdők mellett, egyre több látogatót vonzanak. Ide tartozik a mobilházak és lakókocsik bérlése, valamint a sátrazási lehetőségek is.

 

 

Miért fontos a megfelelő felszerelés?

 

  • Kényelem és biztonság: A kempingezés során az éjszakai pihenés minősége jelentősen befolyásolja az egész élményt. Így a sátor és a minőségi hálózsák, matrac kiválasztása elengedhetetlen.

 

  • Praktikusság és funkcionalitás: A kempingfelszerelésnek könnyűnek és kompakt méretűnek kell lennie, hogy könnyen szállítható legyen akár rövid, akár hosszú utazást tervezünk. A hordozható főzőberendezések, gázpalackok, ülőalkalmatosságok és alapvető konyhai eszközök megkönnyítik az étkezést a szabadban​​. Törekedj a vízálló és tartós anyagokból készült felszerelések beszerzésére.

 

  • Biztonsági szempontok: A megfelelő világítás, például fejlámpák és elemlámpák, elengedhetetlenek a táborozás biztonságához, különösen ha ott is éjszakázol.

 

  • Élmény fokozása: A kempingezés élményének fokozásához hozzájárulhatnak olyan kiegészítők, mint például a kempingbútorok, hűtőládák és különböző szórakoztató eszközök.

Alapvető kemping felszerelések

Mielőtt útnak indulsz ellenőrizd, hogy az alapvető felszerelések megvannak-e, illetve ha korábban is használtad, sérülésmentesek-e. De mik azok, amiket semmiképpen ne hagyj otthon:

Sátor

A sátor, ahol álomra hajtod majd a fejed legyen vízálló, könnyen felállítható és megfelelő méretű. Ha a kempingezés nappali részét szeretnéd kiélvezni családoddal, barátaiddal, válassz egy 8 személyes, szabadtéri kemping sátrat, ami a szitáló eső és a szúnyogok ellen is védelmet nyújt.

8 személyes vízálló kemping sátor, tárolóval és szúnyoghálóval
8 személyes vízálló kemping sátor, tárolóv...
Speciális ár 59 990 Ft RRP: Normál ár 99 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Hálózsák

A nyári hálózsákoknak olyan hőmérsékleti besorolással kell rendelkezniük, amelyek megfelelőek a melegebb éjszakákhoz. A külső anyag legyen strapabíró, de lélegző, míg a belső anyag puha és kényelmes. Célszerű könnyű, és könnyen összecsomagolhatót választani.

 

Kemping matracok

Választhatsz túramatracot, vagy összecsukható kempingágyat is.

Az egy és kétszemélyes verzióban elérhető, felfújható túramatraccal a kempingezés nem csak szórakoztató kikapcsolódás, de az éjszakai alvás is pihentető lesz. Felfújt állapotban 15 cm vastag, így véd a hűvös és egyenetlen talaj viszontagságai ellen. A matracon kialakított bordák elősegítik a szigetelést, ezzel növelve a hőérzetet.

egyszemélyes-zöld
Túramatrac - több típusban
Speciális ár 21 990 Ft RRP: Normál ár 27 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Egy összecsukható, kényelmes kempingágyban hatékonyan kipihenheted a túra fáradalmait. Stabil vázának és széles tapadó koronggal ellátott lábainak köszönhetően egyenetlen talajon is megfelelő stabilitást biztosít. 4 pozícióban állítható háttámlája a legnagyobb kényelmet biztosítja. Az ágyhoz tartozó tároló zsebbe bele tehetsz mindent, amire csak szükséged lehet.

kempingágy szürke
Kempingágy összecsukható kivitelben
Speciális ár 31 990 Ft RRP: Normál ár 36 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

 

Kemping lámpák és zseblámpák

Ha több napos kempingezés a terv, elengedhetetlen pár jó minőségű, tölthető lámpa. A lámpák segítenek a sötétben való tájékozódásban, megkönnyítik az éjszakai sétát, és lehetővé teszik, hogy könnyedén megtaláljuk a szükséges tárgyakat vagy felszereléseket a táborhelyen. Ha az időjárás hirtelen rosszra fordul, vagy áramkimaradás történik, a lámpák megbízható fényforrást biztosítanak, amelyre mindig számíthatsz.

 

 

Konyhai kellékek és étkezési tippek

A kempingezés során a konyhai kellékek és az étkezés megfelelő tervezése kulcsfontosságú a kényelmes és élvezetes élmény érdekében.

Főzőeszközök

A kempingezés akkor az igazi, ha a természet lágy ölén teszed. Azzal viszont számolnod kell, hogy ez esetben a közelben nincsenek üzletek, így előre gondoskodnod kell minden felszerelésről és alapanyagról. Kötelező egy hordozható és könnyen használható főzőeszköz. A tűzrakó és grillező vegyíti a tűzrakóhely és a kerti grill adta lehetőségeket egy praktikus, hordozható eszközben. A tűzrakótálba tűzifával, faszénnel, vagy grill brikettel tudsz tüzet gyújtani, majd a fölé helyezett grillrácson húsokat, zöldségeket, sajtokat süthetsz. Este pedig fokozhatod a hangulatot egy tábortűzzel.

Hordozható grill
Tűzrakó és grillező, ajándék hordtáskával...
Speciális ár 15 990 Ft RRP: Normál ár 25 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

Tárolás és hűtés

Készülj zárható tárolóedényekkel az élelmiszerek frissen tartásához, és egy hőtartó tároló dobozzal, hogy hidegen vagy melegen tartsd az italokat, ételeket.

Hőtartó doboz
Hőtartó tároló doboz
Speciális ár 6 490 Ft RRP: Normál ár 9 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
7 Értékelés

Ruházat és védelem

A kiszámíthatatlan természet és különféle időjárási viszonyok miatt a megfelelő ruházat és lábbeli szintén kulcsfontosságú. A réteges öltözködés lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását. A vízálló és jól szellőző túrabakancsok vagy cipők védik a lábadat az időjárás viszontagságaitól és a terep egyenetlenségeitől. Emellett érdemes egy pár kényelmes szandált vagy papucsot is magaddal vinni a táborhely körüli sétákhoz.

Nyáron fontos a napsugárzás elleni védelem, így a széles karimájú kalap vagy sapka sem maradhat ki a bőröndből. Használj napvédő krémet, amely legalább 30-as SPF faktorú, hogy megvédje a bőrödet az UV-sugárzástól.

De egy víz és UV álló anyagból készült ponyva is praktikus lehet. 6 db földbe szúrható kampójával könnyen és gyorsan felállíthatod. Praktikus hordtáskájában pedig bárhová magaddal viheted.

vízálló ponyva kempingezéshez
3x3 méteres, vízálló ponyva kempingezéshez...
Speciális ár 13 490 Ft RRP: Normál ár 14 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Navigációs eszközök, térkép alkalmazások

Ha idegen tájat fedezel fel, keress olyan ingyenes offline térképalkalmazást, amely lehetővé teszi a kempinghelyek és túraútvonalak letöltését és navigálását anélkül, hogy internetkapcsolatra lenne szükséged.

A maps.me, illetve a google térképek offline módban egyszerűen a segítségedre lehetnek.

 

1. ábra: fstoppers.com - maps.me

Kemping felszerelések a tökéletes nyaraláshoz című cikkünk szintén hasznos segítséget nyújthat a témában.

 

 

 

Előző Nyári esték a tábortűznél: Hogyan készítsünk elbűvölő tábortüzet?
Következő Pünkösd a családdal: hogyan töltsük együtt az időt