A tökéletes BBQ kerti grill és smoker 2 az 1-ben

A tökéletes BBQ kerti grill és smoker 2 az 1-ben

Ha a tökéletes társat keresed a szabadtéri grillezéshen, ezeket a grillsütőket és kiegészítőket neked találtuk ki...

Itt a szabadtéri grillszezon, így akár sütve, akár füstölve szereted, jó helyen jársz. Mire van szükség, egy tökéletes grill parti megszervezéséhez? Mi is az a BBQ? Hagyományos grillezés vagy füstölés? Mai cikkünkben ezekre a kérdésekre válaszolunk.

Mit jelent a BBQ?

A BBQ rövidítés a "barbecue" szóra utal, ami egy grillezési és sütési technika, valamint az azt jelző ételstílus elnevezése. A BBQ kifejezés az amerikai grillezési és sütési kultúrából ered, és az Egyesült Államokon kívül más országokban is elterjedt.

A BBQ egy olyan folyamat, amely során hosszú ideig alacsony és lassú hőhatásnak van kitéve a hús vagy más ételek. Ezt általában speciális BBQ grillen vagy sütőben, faszén vagy fa tűzön végzik. A hőhatás hatására a hús hosszú idő alatt lassan megpuhul, és gazdag ízeket, szaftos textúrát és karakteres füstös aromákat nyer.

A BBQ gyakran társul ünnepi összejövetelekhez, piknikekhez, sporteseményekhez és más szabadtéri rendezvényekhez, ahol a barátok és családok együtt élvezhetik a sütés és grillezés élményét, valamint a különleges BBQ ételeket.

Így szervezd meg a tökéletes, kerti grill partit

Egy tökéletes grill parti megtervezése során érdemes figyelembe venni néhány alapvető szempontot, amelyek hozzájárulnak a jó hangulathoz és az ízletes ételekhez. Íme néhány alapvető dolog, amit érdemes megfontolni:

A megfelelő helyszín

Válassz egy olyan területet, amely elég helyet biztosít a grillezéshez és a vendégek számára. Fontos, hogy a grill biztonságos helyen legyen, távol a gyerekektől vagy a könnyen égő anyagoktól. Számolj a rossz időjárással is, szerezz be egy összecsukható, kerti pavilont, hogy a szemerkélő eső vagy a túlzott napsütés ne tegye tönkre a partit.

- 24%
Összecsukható kerti pavilon több típusban
Összecsukható kerti pavilon több típusban
Speciális ár 27 990 Ft RRP: Normál ár 36 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
93%
7 Értékelés

Gondoskodj a megfelelő hangulatról és kényelemről a vendégek számára. Elhelyezhetsz kényelmes ülőalkalmatosságokat, esetleg párnákat és takarókat a kinti területen. Hangulatos világítást is beállíthatsz, hogy sötétedés után is élvezhető legyen a grill parti. Használhatsz napelemes kerti fényfüzért vagy vízálló dekor égősort.

Vízálló dekor égősor
Vízálló dekor égősor, 15 db E27 LED lámpáv...
Speciális ár 18 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

A grill parti az egyik legjobb alkalom arra, hogy barátaiddal és családoddal élvezd a közös időt. Biztosíts olyan helyeket, ahol az emberek könnyen beszélgethetnek, nevetgélhetnek és kötetlenebbül érezhetik magukat. Egy sörpad garnitúra nem csak letisztult kinézete, de praktikussága és helytakarékossága miatt is kiváló ötlet lehet hosszú távon, hogy plusz 8 embert bármikor hellyel kínálhass.

Hordozható sörpad garnitúra
Hordozható sörpad garnitúra
Speciális ár 56 990 Ft RRP: Normál ár 62 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
95%
4 Értékelés

 

Ételspecialitások és italkülönlegességek

Gondold át, hogy milyen ételeket szeretnél grillezni. A húsok (pl. steak, csirke, sertés, hal) mellett fektess hangsúlyt a zöldségekre, és akár vegetáriánus vagy vegán opciókat is válogass be a menübe. A friss és minőségi alapanyagok mindig jobb ízt eredményeznek. Készítsd elő az ételeket a grillezés előtt, így időt és energiát takaríthatsz meg a parti napján. Pácold és fűszerezd be az ételeket előző éjszaka vagy legalább néhány órával a grillezés előtt.

Biztosíts különféle italokat a vendégeknek, beleértve alkoholos és alkoholmentes lehetőségeket is. Tervezhetsz speciális koktélokat vagy hűsítő italkülönlegességeket is a grill partira. Egy összecsukható, hordozható bárpulttal bárhol megteremtheted az igazi koktélbárok érzését.

hordozható bárpult
Összecsukható hordozható bárpult
Speciális ár 16 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

 

Megfelelő hangulat

Hozz létre egy jó zenei lejátszási listát, amely kellemes hangulatot teremt. Ezenkívül gondolj olyan játékokra, amelyeket a vendégek élvezhetnek a parti során, például labdajátékok, frizbi, darts vagy kártyajátékok.

Tollaslabda szett
Tollaslabda szett hálóval
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

 

A faszenes grill előnyei

Ha megteremtetted a tökéletes helyszínt, kitaláltad az ételeket és az italokat, beszerezted az ülőalkalmatosságokat és a hangulatért felelős kiegészítőket már csak a tökéletes BBQ grill és a hozzá való eszközök kiválasztása a feladat. A faszenes grillnek számos előnye van, amelyek hozzájárulnak a különleges ízekhez és az autentikus grillezési élményhez:

 

  • Intenzív ízek: A faszenes grillen történő sütés és grillezés során a faszén lángra kap és forró, lángoló parázs képződik. Ez a parázs intenzív hőt és füstöt biztosít, ami egyedi ízeket és aromákat ad az ételeknek.

 

  • Magas hőmérséklet: A faszenes grill képes elérni magasabb hőmérsékleteket, ami lehetővé teszi a gyors és hatékony sütést, grillezést. A magas hő segít a húsok kívül ropogós, belül puha állapotának elérésében, és az ételek ízletes külső borításának kialakításában.

 

  • Rugalmasság: A faszenes grill sokoldalúan használható. A parázs elhelyezhető különböző zónákba a grillen, ezáltal különböző hőmérsékleteket kínálva. Ezzel a módszerrel akár közvetlenül, akár közvetve is grillezhetünk, így a különböző ételekhez és elkészítési módszerekhez alkalmazkodhatunk.

 

  • Hordozhatóság: A faszenes grill általában könnyen hordozható és szállítható. Ez ideális, ha például kempingezéshez, piknikhez vagy más szabadtéri tevékenységekhez szeretnéd magaddal vinni. A könnyű hordozhatóság lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor élvezhesd a grill parti élményt.

 

  • Gazdaságosabb: A faszenes grill üzemeltetése általában olcsóbb, mint a gázzal működő grillé. A faszenet kedvezőbb áron lehet beszerezni, és a grillezés során kevesebb gázt vagy elektromos energiát kell felhasználni.

 

  • Kapcsolódás a természethez: A faszenes grillezésnél az ételek elkészítése közvetlen kapcsolatban áll a természettel. Az égő faszén és a friss levegő illata egy igazi szabadtéri élményt nyújt, amely lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezd a természethez való kapcsolódást.

 

BBQ smoker

A kiváló ételek alapja egy minőségi grill, amely megfelel az igényeidnek és a vendégeid számára. A faszén tüzelésű BBQ smoker füstölésre, valamint hagyományos grillezésre is használható. BBQ rajongók számára kiváló. A három grillrácsnak köszönhetően egyszerre több ételt is készíthetsz. A beépített hőmérő pontos adatot ad a smoker belső hőmérsékletéről, amely nagyban megkönnyíti majd a tökéletes végeredmény elérését.

 


2in1 faszenes BBQ grill és smoker

Tökéletes kombinációja a faszenes grilleknek és smokereknek. A henger alakú testben különféle húsok, sajtok, zöldségek és halak sülhetnek, de ha igazán különleges ízekre vágysz, füstölheted is őket. Formájának köszönhetően a hő eloszlása kiváló, a fedélen található hőmérőről bármikor leolvashatod a belső hőmérsékletet.

Grillrácsai kivehetők, ezáltal könnyedén tisztíthatók és az elhasználódott faszén is egyszerűen eltávolítható. Kerekeivel mozgatható, így nem lesz útban, amikor nem használod.

 

Extra tipp: A legjobb szakácsok először a legforróbb helyre teszik a húst, majd a közepesen meleg részre rakják át, hogy kialakuljon az íze. Különböző fajta faszenekkel dolgoznak, mivel azok más-más aromát kölcsönöznek az ételeknek. Amint a hús kellően átsült, vedd le a rácsról, majd kenj szét rajta egy kávéskanálnyi vajat, és hagyd ráolvadni! A hús így különlegesen omlós és zamatos lesz. Az izzó faszénre már sütés előtt szórj egy kis szárított fűszernövényt! Ezekkel a lépésekkel biztosan elkápráztatod majd vendégeidet.

 

Kiegészítők a grillezéshez

Ügyelj rá, hogy legyen megfelelő mennyiségű fa vagy faszén a grillezéshez. Ezenkívül szükséged lehet pár hasznos eszközre, amelyek megkönnyítik és tökéletesítik a grillezést és a tálalni kívánt ételeket.

Ha oda vagy a kerti bulikért, a szabadtéri összejövetelekért, de legfőképp a sütögetésért, és szeretnéd azt minél profibb szinten űzni, akkor neked is szükséged van egy komoly grillszettre! Ezekben a legfontosabb eszközöket megtalálod, nem kell külön-külön beszerezni őket, táskájának köszönhetően tárolása és hordozása egyszerű.

grill eszköz szett
9 részes grill eszköz készlet táskában
Speciális ár 4 990 Ft RRP: Normál ár 7 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
6 Értékelés

 

Egy multifunkciós maghőmérő különböző húsfélék, kenyerek, tészták sütésénél elengedhetetlen kellék, hogy tökéletesen sült legyen az étel belseje is. Az eszköz riasztási funkcióval van ellátva, amely a megfelelő hőmérsékletnél vagy eltelt időnél jelez. A készüléken beállítható a hús típusa és a mértékegység. Most már nem számít a hús súlya, vastagsága, esetleg az ismeretlen sütő/főzőlap, hiszen pontos kép kapható a hús állapotáról a segítségével.

multifunkcios maghomero
Multifunkciós maghőmérő
Speciális ár 5 490 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
80%
1 Értékelés

 

Végezetül ne feledd, a legfontosabb az, hogy élvezd a barátok és a család társaságát, miközben finom ételeket készítesz a grillen.

Előző Így használd a létrát a lakásban - Inspiráció
Következő A legjobb kerti játékok gyerekeknek