Babával utazol? Ezeket ne hagyd itthon!

Babával utazol? Ezeket ne hagyd itthon!

Nem egyszerű babával útnak indulni, de van pár praktikus termék, ami megkönnyítheti a közös nyaralást...

Rengeteg baba-mama portál foglalkozik azzal, hogy vajon mikortól érdemes elindulni a picivel akár kisebb, akár nagyobb utazásra. Kétségtelen, hogy egy baba sok áldozattal jár, de kompromisszumokkal és a megfelelő felszereléssel a helyzet egész jól kezelhető.

Ha már kis kora óta szokatva van az utazáshoz, akkor könnyebb dolgunk van. Érdemes az alvásidővel összeegyeztetni, hogy az út nagy részében a baba jóízűen aludjon. Ha pedig nagyobb a gyerek, akkor fontos, hogy lekössük a figyelmét a kedvenc játékaival, amik otthonról már ismerősek neki. A pici babának az addigi, jól megszokott környezet és a már megszokott rendszer jelentik a biztonságot. Velünk ellentétben, neki nem akkora élmény az utazás, ahol kizökkentik az ő kis világából. Még akkor sem, ha Anya és Apa ott vannak mellette. Mai posztunkban olyan termékeket mutatunk be, amik segíthetnek az otthontól távolt töltött idő könnyebbé tételében (babának és szülőnek egyaránt). 

Utazóágy

Ha eddig csak a kiságyban aludt, akkor gondoskodjunk róla, hogy ez ne is változzon az utazás során. Nem lehetünk biztosak benne, hogy a szálláshely milyen fekhelyet biztosít babánknak, így a legegyszerűbb, ha magunkkal visszük azt. Utazóágyunk egészen kis méretre csukható össze (egy 20x21x80cm-es dobozban elfér), kinyitva viszont a baba akár azt is érezheti, hogy az otthoni, kényelmes ágyában fekszik. Az ágy természetesen nem csak utazások alkalmával, de vendégségben vagy a nagyszülők látogatásakor is kitűnő szolgálatot tesz. 

 

 

A kamerás bébiőr otthon is elengedhetetlen, ha a baba alvásidejében szeretnénk berakni egy mosást, elmosogatni, dolgozni vagy megnézni egy filmet. Utazás során viszont extra jelentősége van, így érdemes beszerezni egyet. A kamerás szülőegységet magunk mellé helyezhetjük a hálószobában, vagy a szálláshely egyéb pontján és figyelhetjük, hallhatjuk gyermekünket, miközben fürdőzünk vagy kávézunk. Hatótávolsága 200 méter, mérete:12,5 x 6 cm, így kis helyen is elfér. 

 

 

Fürdető és pelenkázó egyben

Ha nem szeretnénk bárhol megfürdetni és átpelenkázni a picit az utazás során és lehetőségünk van rá, akkor mindenképpen vigyük magunkkal a 2 az 1-ben baba fürdetőt és pelenkázót. Használatával helyet spórolhatunk, tárolóiban minden szükséges kelléket, kiegészítőt tárolhatunk. A pelenkázó oldalain kb. 10 cm magas perem található. 2 cm vastag szivacsborítást kapott, hogy kényelmes legyen a piciknek. A szivacsot kívülről higiénikusan és egyszerűen tisztítható PVC burkolat fedi. A pelenkázó lap egyetlen mozdulattal az állvány oldalához hajtható és máris használhatod a kádat. A kád belseje anatómiailag formatervezett, hogy babádat még nagyobb biztonságban fürdethesd. Kell ennél több? 

 

Játszószőnyeg

Amikor arra gondolunk, hogy szeretnénk pihenni is, érdemes a kedvenc játékokat is becsomagolni, amivel a baba biztosan lekötheti magát, még ha kis időre is. Akár mászó, totyogó vagy már szaladgáló gyerkőcökről is legyen szó, mindannyian szeretnek a földön ülve játszani. Játszószőnyegünk színes mintáival segíthet a formák megtanulásában, ráadásul alu borításának köszönhetően kültéren is használható, nem ázik át. Jéték után pedig könnyen összetekerhető. Súlya mindössze mindössze 0,55 kg, így bárhová magunkkal vihetjük. 

 

 

Gyerek medence

Medencénk árnyékoló tetővel védi csemetédet a káros napsugaraktól, miközben ő önfeledten pancsolhat a nagy melegben. Ha nem hotelben töltjük a szabadságot, hanem egy házat bérelünk, akkor első nap felállítjuk és egész héten használni tudják a gyerekek. Összecsukva a doboz mérete: 147 x 35 x 7 cm, így az autóba is befér. Ahogy a többi termékünk esetében, ez is kiválóan alkalmas a nagyszülőkhöz, de természetesen otthoni használatra is kiváló. 

 

 

Összehúzható játszószőnyeg 

Ha többnyire egy helyben játszanak a kicsik, akkor a nyaralásra érdemes becsomagolni egy összehúzható játszószőnyeget, hogy legalább a nyaralás alatt megmentsük magunkat a napi pakolástól. A dolog lényege, hogy a zsákból ki sem kell, hogy kerüljenek a játékok, hiszen kinyitva a zsákot kiteríthető a földre, ahol játékszőnyeg funkcióban működhet tovább. A játék végén pedig csak össze kell húzni és már rend is van. A csomag mérete: 42 x 30 x 7 cm, így tényleg bárhol elfér, a súlya pedig csak 275 g. Szintén használható kül- és beltéren, hiszen nem engedi át a nedvességet, így akár a medence partján is használhatjuk. 

 

 

Mi az, amit semmiképpen nem hagynál otthon? 

Szép napot kíván,

az Alinda csapata

 

 

 

Előző Rendezd be a saját szalonodat!
Következő Légy részese a tavaszi megújulásnak - új termékek a webshopban