Biciklivel jársz dolgozni/suliba? Ezeket a termékeket neked is látnod kell!

Biciklivel jársz dolgozni/suliba? Ezeket a termékeket neked is látnod kell!

Sokat játsz biciklivel a városban? Összegyűjtöttük néhány terméket, amelyekre szükséged lehet, ha kerékpárral közlekedsz! Azonban mielőtt még belevágnánk a közepébe, először nézzük meg, hogy miért is igazán fontos a biciklizés!...

A biciklivel való közlekedés egészséges és környezetbarát

A biciklizés amellett, hogy igen jó szórakozás számos jótékony hatással is bír: hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a jó közérzethez is. Mindemellett pedig környezet- és pénztárcabarát alternatívát biztosít a városi közlekedésre: megspórolhatjuk a benzinre vagy buszjegyre szánt pénzt, és még a környezetet is segíthetjük, hisz csökkenthetjük a káros anyagok kibocsátását, ezzel pedig a légszennyezést.

A biciklizés szervezetre gyakorolt pozitívumait számos kutatás bizonyította már. A kerékpározás hatására fizikailag fejlődhetünk: többek között javul az állóképesség, fejlődik az izomzat, a tüdő kapacitása és a szívműködés. A testünk fizikai állapotával együtt hosszú távon az életminőség javulását is eredményezi a gyakori biciklizés. Amerikai és ausztrál kutatások szerint a biciklizés javíthatja a depresszióban szenvedő kollégák életminőségét, ami pozitívan befolyásolhatja a munkabírásukat. Részben ezért állítják a kutatók, hogy azok, akik rendszeresen kerékpároznak, hosszabb ideig élnek. Épp ezért fontos, hogy a gyerekeket is minél fiatalabb korban megtanítsuk biztonságosan biciklizni. Például ha minden nap az iskoláig biciklivel tekernek, akkor a rendszeres mozgás már ki is van pipálva számukra.

A nyári forróság sokakat eltántorít attól, hogy bringanyeregbe pattanjanak, de az ősz tökéletes arra, hogy letegyük az autót és többet tegyünk az egészségünkért. De mire is van szükségünk, ha bringázunk? Ehhez szedtünk össze most hasznos és fontos bicikli kiegészítőket!

1. Bicikli táska

Ha hosszabb útra megyünk vagy csinos öltözékünkhöz nem szeretnénk nagy táskát cipelni a hátunkon, akkor a legideálisabb megoldás a dupla kerékpártáska. A bicikli táska 25 literes űrtartalommal, 2 kisebb és 2 nagyobb zsebbel rendelkezik, és a hátsó ülésre/vázra tépőzárakkal rögzíthető fel. Kisebb túrákra, pár napos kirándulásokra kifejezetten alkalmas.

A táska anyaga vízálló, nem ázik be, így az időjárás sem gátolhatja a bicajozást. A táskán fényvisszaverő szalagok találhatóak, amelyek szürkület után jönnek igazán jól, hiszen megfelelően láthatóvá teszik a biciklit az úton.

Bicikli táska

 

2. Napelemes külső akkumulátor

Miközben bringázol, használd ki a nap energiáját! Napelemes külső akkumulátorunk dupla USB kimenettel rendelkezik, így egyszerre két készüléket is tölthetsz vele. A külső akkumulátor beépített töltési szint visszajelzővel és LED lámpával felszerelt. Rendkívül praktikus, hiszen egy karabiner segítségével könnyen csatolható táskára, övre. A termék igazi különlegessége, hogy víz-, ütés- és porálló.

 

Napelemes külső akkumulátor

 

3. Diffúzoros kulacs

Akár kis, akár nagy útra mész, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről soha ne feledkezz meg! Ha kerülöd a cukros üdítőket, de szeretnél finom és természetes vitaminforrást fogyasztani, akkor próbáld ki a diffúzoros kulacsot

Ez a kulacs remek kiegészítő, ha nehezen veszed rá magad a friss gyümölcsök fogyasztására. A kulcsban természetes módon hozhatsz létre ízesített vizeket, ugyanis egy elkülönített középső rekeszbe különféle gyümölcsöket tölthetsz be. Így ivás közben tökéletesen érezheted a zamatos gyümölcsök ízét. 

Bringázz bárhova, a diffúzoros kulacs szuper társad lesz a hidratálás során! Vegyél egyet a család többi tagjának is, ugyanis a kulacs segítségével a gyerekek is tutira könnyebben megszeretik a gyümölcsízű italokat.

 

Diffúzoros kulacs

 

4. Kerékpár lift

Tárolás szempontjából praktikus és igen kedvelt bicikli kiegészítő a kerékpár lift. Rengeteg helyet spórol neked ez a speciális bicikli tároló, hiszen a használatával innentől többé nem kell a földön tartanod a biciklidet. Használhatod akár lakásban vagy garázsban is. 

A kerékpár lift alkalmazása igen egyszerű: a paneleket csak rögzítsd a plafonra , vagy gerendára, majd fűzd be a kötelet. A bilincseket akaszd a kerékpár vázára, majd a kötél segítségével húzd fel a biciklit. A gumibevonatnak köszönhetően a váz és a kerékpár test nem karcolódik meg. A kerékpár lift nem csak tároláskor jön jól, de hisz például szereléskor is használhatod, akár gumicseréhez, akár egyéb javításokhoz. 

Kerékpár lift

 

5. Neoprén arcvédő maszk

A hűvösebb hónapokban a réteges öltözködésre nagyon oda kell figyelni, hiszen a kerékpáron könnyen megfázhat az ember. A speciális neoprén ruhák kifejezetten nagy segítséget jelenthetnek ilyenkor. 

A neoprén arcvédő maszk egyaránt védi az arcot, a nyakat , és a füleket. A beépített légszűrőnek köszönhetően pedig frissebb levegőhöz juthatsz a biciklizés alatt, így akár a belvárosi forgalomban való közlekedéshez is kiváló.

A neoprén maszk amellett, hogy védelmet nyújt a hideg ellen, igazán kényelmes is, így a közlekedést semmi sem zavarja. A maszk többféle színben - szürke, kék és bordó - is elérhető, ezért biztosan megtalálhatod a saját stílusodhoz passzoló darabot.

Neoprén arcvédő maszk

 

Már akár rövid kerékpározás során is érzékelheted a biciklizés pozitív hatásait: miközben kikapcsolódsz és új energiával töltődsz fel, jól át is mozgathatod az egész testedet. Ráadásul, ha beszerzel néhány hasznos bicikli kiegészítőt a felsoroltak közül, akkor garantáltan élvezetes és felhőtlen bicózásban lehet részed.

 

Előző Így használd karácsonyi fényfüzéreidet egész évben
Következő Ha te is bohém teraszról álmodsz, ezeket szerezd be hozzá!