6 méternyi száraz ruha pár óra alatt

6 méternyi száraz ruha pár óra alatt

Gyorsan száradó ruhák a hideg, párás időben is...

 

Imádjuk a nyáron kint száradó ruhák illatát, de ha beköszönt a hűvösebb idő, sajnos a száradási idő igencsak megnövekszik. Ami pedig ennél is kellemetlenebb, ha a víz nem szárad ki teljesen a ruhákból és száradás után kellemetlen szagot árasztanak. Mai cikkünk a hűvös, párás időszakra, és azoknak szól, akik nem tehetik meg, hogy a szabadban teregetnek a fagypont beálltáig.

 

Az esős, párás idő hatása a lakásban száradó ruhákra

A párás idő hatása a száradó ruhákra a lakásban befolyásolhatja a szárítási folyamatot és az otthoni levegő minőségét.

  • Lassabb száradás: Párás időben, a levegőben magasabb a páratartalom, ami nehezebbé teheti a nedves ruhák szárítását. A nedvesség nem tud olyan gyorsan elpárologni a ruhákból, mint szárazabb időben, így a szárítási folyamat hosszabb időt vehet igénybe.

 

  • Kellemetlen szagok: Ha a száradó ruhák hosszabb ideig vannak nedves környezetben, fennáll annak a veszélye, hogy kellemetlen szagok keletkezhetnek rajtuk.

 

  • Penész és doh: Ha a ruhákat hosszú ideig párás környezetben hagyjuk, számolnunk kell vele, hogy a lakás különböző pontjain penész és doh alakul ki.

 

  • Allergének: A párás környezet kedvezőbb lehet az allergének (például poratkák) számára. A száradó ruhákban és a lakás levegőjében található magas páratartalom elősegítheti az allergének túlélést és szaporodást.

 

Nő fekszik a sok ruha között

Az elektromos ruhaszárító előnyei

 Az elektromos ruhaszárító állványok olyan eszközök, amelyek segítenek a ruháknak száradni, anélkül, hogy hagyományos szárítógépet kellene használni. Ezeknek az állványoknak számos előnye lehet:

  • Energiahatékonyság: Az elektromos ruhaszárító állványok általában kevesebb energiát használnak fel, mint a hagyományos elektromos szárítógépek. Ezáltal hozzájárulhatnak az energiamegtakarításhoz és a csökkentett energiafogyasztáshoz.

 

  • Kíméletes szárítás: Bár a legmodernebb szárítógépeknél már nem kell emiatt aggódnunk, mégis az állványokon a ruhák levegőn száradnak, ami kíméletesebb a szövetekhez és segít megőrizni a ruhák minőségét hosszabb ideig. Nem kell aggódni a túlzott hő vagy mechanikai hatások miatt.

 

  • Alacsony karbantartás: Az elektromos ruhaszárító állványok általában kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományos szárítógépek. Nincs szükség például szűrők cseréjére vagy szellőzőrendszer tisztítására.

 

  • Könnyű telepítés: Az állványok könnyen telepíthetők, és általában nincs szükség különleges elektromos csatlakozásokra. Egyszerűen csak be kell dugni őket egy hagyományos elektromos aljzatba.

 

  • Kompakt kialakítás: Az elektromos ruhaszárító állványok általában kisebb helyet foglalnak el, mint a hagyományos szárítógépek, így ideálisak kisebb lakásokban, ahol a hely korlátozott.

 

  • Időjárástól független szárítás: Az állványok használatakor nem kell aggódni az időjárás miatt. Bármikor száríthatók a ruhákat, függetlenül attól, hogy esik az eső vagy fúj a szél.

 

  • Könnyű kezelhetőség: Az állványok könnyen használhatók. Egyszerűen csak teregesd ki a nedves ruhákat, és kapcsold be az eszközt. Nincs szükség összetett beállításokra vagy vezérlőpanelekre.

 

  • Költséghatékony: Mivel általában csak az őszi/téli szezonban van szükség rájuk, pénztárcabarát áron hozzájuthatunk anélkül, hogy egész évben foglalná a helyet (mint egy szárítógép).

 

Az elektromos ruhaszárító tulajdonságai

Kinézetre teljesen megegyeznek a hagyományos szárítókkal, viszont 8 fűthető rúddal rendelkeznek, amik pár perc alatt felmelegszenek. Így összesen 6,2 méter szárító felületet kapunk, amik nagyban felgyorsítják a ruhák száradását. A termék könnyített súlyú és összecsukható, így kis helyen is elfér, akár szekrény mellé állítva, vagy ágy alá fektetve.

Elektromos szárító mosható ruhaneműk és egyéb textíliák szárításához
Elektromos ruhaszárító, 120 W
Speciális ár 19 990 Ft RRP: Normál ár 21 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
92%
13 Értékelés

 

Az elektromos ruhaszárító működése

Az elektromos ruhaszárító állványok működési elve az elektromos fűtőszálak használatán alapul. A fűtőszálak meleg levegőt termelnek, amelyet az állványon belül áramoltatnak a ruhákhoz. Az állványok célja a nedves ruhák gyors és hatékony szárítása, miközben minimalizálják az energiafogyasztást és a szövetek károsodását.

De hogyan is működik ez az újító szerkezet a gyakorlatban? A szokásos módon helyezzük a textíliákat a szárítóra, majd csatlakoztassuk a hálózati áramhoz. A csövek kb. 5 perc alatt felmelegszenek, állandó hőmérsékletük 45-55°C. 120 W-os teljesítményének köszönhetően, alacsony fogyasztású, így akár egész nap működésben lehet, de tartalmaz egy világítós ki-be kapcsolót, ha nincs rá szükség.

Elektromos ruhaszárító működése

Praktikus tárolás szárítás után

Ha a ruhaneműk teljesen megszáradtak, a szárító könnyített súlyának köszönhetően egyszerűen összecsukható és kis helyen is elfér. Ha pedig túl sok száraz, tiszta ruha gyűlik össze, használd mobil ruhásszekrényünket, így külön tárolhatod a vasalnivalót, a varrnivalót, az ágyneműket, a konyharuhákat és a fürdőszobai textiliákat.

- 30%
Bordó ruhásszekrény
Mobil ruhásszekrény 130x45x170 cm-es méret...
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 9 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
97%
9 Értékelés

 

 A fehérneműket és a zoknikat hajtogasd bele egy tárolódobozba, így véget vethetsz az állandó keresgélésnek, a fiókok rendezettek és átláthatóak lesznek.

4 részes tárolódoboz
4 részes tárolódoboz szett-bézs
Speciális ár 2 990 Ft RRP: Normál ár 4 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
13 Értékelés

Ha éppen szezonváltás van, a megszáradt ruhákat tedd egyből vákuumos tárolózsákba, így a ruhák helyfoglalása 75%-kal csökkenhet. Ráadásul az elhelyezett ruhák por, csepp, rovar és penészmentesek lesznek, amikor kicsomagolod őket.

vakuumzsak
12 db vákuumos tárolózsák
Speciális ár 5 190 Ft RRP: Normál ár 7 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

Ha a megszáradt ruhák többségét rendszerint vasalod, egy mobil, fiókos ruhatartó állványnak biztosan hasznát veszed.

 

Elektromos szárítás a mindennapokban

Az elektromos melegítés nem csak a frissen mosott ruhák szárításakor jön jól. Az őszi/téli szezonban a tusolás után felakasztott törölközőink is lassabban száradnak, legrosszabb esetben kellemetlen szagot árasztanak. Erre lehet kiváló megoldás egy elektromos törölközőszárító, melynek használatával mindig kellemesen meleg, száraz törölközők várnak rád. Nem igényel külön átalakítást otthonodban és bekapcsolást követően azonnal működtetheted. Letisztult dizájnjával jól illeszkedik bármely fürdőszobai enteriőrbe.

rácsos törölközőszárító
Rácsos elektromos törölközőszárító
Speciális ár 23 990 Ft RRP: Normál ár 26 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

Az esős, nyirkos évszakokban nem ritka, hogy reggel vizes cipőben érkezünk a munkahelyünkre, ami ha azt tekintjük, hogy egész nap abban kell ülnünk, nem túl komfortos. Ebben lehet segítségedre elektromos cipőszárítónk, ami a ruhaszárító elvén működve hálózathoz való csatlakozást követően pár perc alatt felmelegszik. 4 pár cipőnek nyújt elegendő helyet, így a közvetlen kollégákkal együtt élvezhetitek előnyét.

Gyerekes családok is kiváló hasznát vehetik, amikor a szabadtéri program után a kicsik cipője, csizmája vizesen hever az előszobában. Az elektromos cipőszárítóval garantálhatod, hogy reggelre megszáradnak és a kellemetlen szagoktól sem kell tartanod.

 

Előző 10 perces tartásjavító gyakorlatsor otthonra, irodába
Következő Izomerősítő gyakorlatok kezdőknek és haladóknak