Esküvői dekoráció: 2023-as trendek

Esküvői dekoráció: 2023-as trendek

Esküvőre készülsz, de nem tudod milyen dekorációs lehetőségek vannak? Cikkünkben megmutatjuk, mik az idei év legújabb trendjei...

Az esküvők világa nagyon sokoldalú, változatos, de egy közös van minden alkalomban: csodálatos a ceremónia és varázslatos hangulat lengi körbe az egész napot és legtöbb esetben az egész éjszakát. Az, hogy milyen stílusú és színű dekorációt választunk a nagy napon, annak csak a képzelet és persze a pénztárca szabhat határt.

 

Hogyan kezdjük a szervezést?

Onnantól, hogy egy nőnek megkérik a kezét (de talán már sokkal korábban), elkezd körvonalazódni egy elképzelés az esküvőt illetően. Elképzeli magát a ruhában, látja, ahogy kimondja az igent, és azt is, hogy ezt milyen környezetben teszi. Amikor pedig elindul a valódi szervezés, az álmokból szép lassan valóság lesz. Van, aki esküvőszervezőt fogad, de sokan igyekeznek maguk lebonyolítani a menyegző részleteit. Hogyan kezdjünk neki?

  • Első lépésként tűzzük ki az esküvő időpontját! Ez lehet egy számunkra fontos dátum, egy szimpatikus hétvége, de függhet az általunk választott hely szabad időpontjától is.

 

  • Döntsük el, lesz-e templomi esküvő! Ez ugyanis külön szervezéssel, foglalással és jegyesoktatással jár.

 

  • Kérjük fel tanúinkat és a koszorúslányokat (amennyiben lesznek)!

 

  • Készítsük el a vendéglistát! Ez különösen fontos, hiszen a választott helyszínek árajánlatkérésének is alapja a létszám meghatározása.
  • Egyik legfontosabb eleme az esküvőszervezésnek a részletes költségterv készítése. Egy esküvőhöz a legfőbb dolgokon kívül sok apróságnak tűnő dolog hozzáadódik, amik költségeire az elején talán nem is gondolunk.

 

  • Válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb helyszínt, egyeztessük velük az időpontot, a létszámot és a menüt!

 

  • Jelentkezzünk be az illetékes Polgármesteri Hivatalba és keressük fel eskető papunkat, ha egyházi szertartást is szeretnénk.

 

Ha az esküvő alappillérei már megvannak, jöhet a szolgáltatók megkeresése, felkérése. A nagy nap előtt 9 hónappal már érdemes elkezdeni tervezni a menyasszonyi ruhát, 6 hónappal előtte pedig megvenni a jegygyűrűket és a vőlegény öltönyét, a hozzá való kiegészítőkkel.

 

Az esküvői dekoráció megtervezése

A nagy nap meghatározó eleme a dekoráció és a kiegészítő kellékek, melyek sokféle elemet tartalmaznak, ezek együttesen varázsolnak majd gyönyörű és hangulatos légkört az esküvői ünnepséghez. Az esküvői dekoráció tervezésekor fontos szem előtt tartani az esküvő általános témáját és stílusát, valamint a házasodó pár preferenciáit és ízlését. Néhány általános esküvői dekoráció, melyekről a stílustól, a költségvetéstől és az esküvő méretétől függetlenül sem feledkezhetünk meg:

 

  • Virágok: A virágok az esküvői dekoráció egyik legfontosabb elemei. A lenyűgöző asztaldíszek, a menyasszony csokra, a kitűzők és a helyszín dekorálásának is alapja.

 

  • Világítás: A világítás meleg és hívogató légkört teremthet az esküvői fogadáson. Lámpásokkal, gyertyákkal vagy fényfüzérekkel varázslatos hangulatot teremthetsz. Egy vízálló dekor égősor szinte minden stílusú esküvőn megállja a helyét, használhatod az asztalok fölé, hiszen elegendő fényt biztosít, de a dekorációs elemek kiegészítőjeként is nagyon jól mutat, különleges hangulatot teremt. Az égősor 15 LED égőt tartalmaz, de ha több égősort vásárolsz, úgy azokat össze is kapcsolhatod, így még hosszabb füzért kapsz.

Vízálló dekor égősor a külső falon1.ábra: pinterest.com/lizabalzhyk2003

 

A LED fényfüzérek évek óta kellékei az esküvőknek, kreatív felhasználási módjuk szinte végtelen. Beltérre a hálózati csatlakozós LED fényfüzért, míg kültérre a napelemes verziót ajánljuk.

 

Esküvői asztalon LED fényfüzér2. ábra: notonthehighstreet.com

  • Asztaldekoráció: Az asztaldísz a középső részeket, az asztali futókat és a terítőket tartalmazza. Az egyszerű, fehér terítőket általában biztosítja az étterem, ezeket fel tudod dobni olyan asztali futókkal, virágdekorációkkal és kihelyezett tárgyakkal, amelyek kiegészítik az esküvő általános témáját és színvilágát.

 

  • Székek: Az esküvői szertartáson és a fogadáson a székeket székhuzatokkal vagy egyéb dekorációval lehet díszíteni, hogy egy csipetnyi eleganciát adjon.

 

  • Háttér: Az ifjú pár mögötti gyönyörű háttér lenyűgöző fókuszpontot teremthet. Készülhet virágból, szövetből, függöny mögé bújtatott fényekből.

 

  • Információs táblák: Személyre szabott táblák használhatók a vendégek irányítására, az ültetési rend bemutatására vagy a menü megjelenítésére.

 

  • Fotófülke: A fotófülke szórakoztató kiegészítője lehet a fogadásnak. Díszítheted kellékekkel, hátterekkel és egyéb, az esküvői témához illő elemekkel.

 

Korábbi évek tapasztalata

Minden esküvő más és más, a párok a kiválasztott stíluson kívül igyekeznek belecsempészni valamit magukból. Év elején napfényt látnak a várható új trendek, amiből ihletet lehet meríteni, de az esküvő akkor sem lesz kevésbé trendi, ha ezeket egyáltalán nem vesszük figyelembe.

Az utóbbi években a lazább stílus dominált, lecsökkent a fényűzésre, kastélyokra, luxus kiegészítőkre vágyó ifjú párok száma. Ehelyett inkább a szabadba vágytak, így a naturisztikus irány dominált az esküvői trendekben.

Dekorációban a földszínek, a pasztell és a természetes zöld volt a legkedveltebb. A nagyméretű, tökéletesen megkomponált asztaldíszeket és csokrokat felváltották a laza, természetes dekorok. Feltűntek az ágak, a tollak, a moha, a bogyós gyümölcsök és a pozsgás növények. A modern, bérelt díszítő elemek helyett szívesebben választottak természetes anyagokat, amiket akár saját kezűleg is el tudtak készíteni. Ablakkeretekre írt ültetési rend, szalmabálák, mint fotózási kellék és pultként funkcionáló hordók.

 

Esküvői dekoráció 2023-ban

Ha a dekoráció tervezésénél ragaszkodunk a legfrissebb trendek követéséhez, válasszuk az év színét, a gyönyörű, karmazsinvörös inspirálta magentát. Válogassunk ennek megfelelő élénk, vibráló virágokat és párosítsuk letisztult színekkel.

Továbbra is kedvelt az ezüst, arany vagy fekete színű fém elemek megjelenítése, ami a vázákban és a gyertyatartókban mutatkozik meg legtöbbször. A natúr, természetközeli és környezetbarát esküvők továbbra is reneszánszukat élik. Legkedveltebb dekorációs elem a pampafű, ami önmagában, de élő virágokkal párosítva is igazán különleges hangulatot teremt. Újdonságnak számít az egyedi viaszpecsét, mellyel lezárhatjuk a meghívókat. Modern esküvőkre egyre elterjedtebb

a plexiből készült meghívó és más dekorációs elem, míg az egyediséget szem előtt tartók gyakran választanak kézzel rajzolt vagy festett meghívót.

Az óriási, több emeletes torták, a bohó stílus, a pasztell színek és a nagy menyasszonyi csokrok ideje viszont úgy tűnik idénre lejárt.

 

Stílusok és hangulatok

Számos különböző esküvői stílus és hangulat közül választhatja ki a pár, hogy mit képzel el a nagy napra. Fontos viszont, hogy a megálmodott hangulat összhangban legyen az esküvő helyszínének adottságaival, ellenkező esetben erőltetettnek tűnhet, vagy minden erőfeszítésünk ellenére csorbul az összhang. Bár az évek során sokat változott az esküvői dekorációk világa, az általános esküvői stílusok és hangulatok maradtak:

 

  • Romantikus: Az ilyen típusú esküvői stílus az álmodozó, mesebeli hangulat megteremtéséről szól. Gondolj a lágy világításra, sok virágra, gyertyafényre és mellőzd az élénk színeket!

Romantikus hangulatú asztalterítés

3. ábra: greenweddingshoes.com

 

  • Vintage: Ez a stílus gyakran tartalmaz antik vagy retro dekorációkat és öltözékeket, például csipke- vagy vintage ruhákat és öltönyöket. A virággal borított bicikli, az antikolt arany keretbe helyezett asztalszámok, az art deco bútorok, pár virággal töltött madárkalitka, gyertyatartók és lámpások mind-mind a stílust erősítik.

Vintage dekoráció4. ábra: pinterest.com/keelifinkBrantl

 

  • Rusztikus: A rusztikus esküvőket gyakran a szabadban, pajtában vagy más vidéki környezetben tartják. Olyan természetes elemeket tartalmaznak, mint a fa, zsákvászon és zsineg, valamint vadvirágok és egyszerű, földes színpaletták.

Rusztikus dekoráció esküvőre5. ábra: elegantweddinginvites.com

 

  • Modern: A modern esküvők a tiszta vonalakról, a merész színekről és a minimalista esztétikáról szólnak. Ennek a stílusnak a megvalósításához is elengedhetetlen, hogy maga a helyszín semleges legyen vagy a modern stílus jegyeivel rendelkezzen.

Modern stílusú esküvői asztalterítések6. ábra: ericamarieevents.com

 

Bohém: A bohém esküvőket nyugodt, szabad szellemiség jellemzi. Gyakran olyan természetes elemeket tartalmaznak, mint a toll, a makramé és az álomfogók, valamint az élénk színek és a földes árnyalatok keveréke.

 

Bohém esküvő design7. ábra: simplemeansevents.com

  • Klasszikus: A klasszikus esküvők időtlenek és elegánsak. Jellemzője a fehér ruhák, a fekete szmokingok és a formális dekoráció, mint a kristály és az ezüst. A hosszú, fehér gyertyák és világos színű virágok természetes zölddel, valódi eleganciát árasztanak.

Klasszikus esküvői asztal8. ábra: evelynclarkweddings.com

  • Szeszélyes: A szeszélyes esküvők szórakoztatóak és játékosak, és olyan váratlan elemeket tartalmaznak, mint a túlméretezett virágok, léggömbök és színes szalagok. Humoros feliratok és kellékek tehetik még egyedibbé. Egy ilyen esküvőre biztosan sokáig fognak emlékezni a vendégek.

Szeszélyes esküvői dekoráció9. ábra: huffingtonpost.com

Végső soron az esküvői stílus és hangulat kiválasztásának kulcsa, hogy tükrözze a pár személyiségét és értékeit.  

Előző Kerti grill eszközök: minden, amire szükséged lehet
Következő Boxkesztyű kiválasztása