Étkezőszék és étkezőasztal szettek minden stílushoz

Étkezőszék és étkezőasztal szettek minden stílushoz

Minimál, vintage, klasszikus? Bármilyen stílus is uralja otthonod, mi segítünk az étkezőszék és étkezőasztal kiválasztásában...

Minimál, skandináv, klasszikus? Bármekkora méretű és bármilyen stílus is uralja otthonodat, segítünk az étkezőszék és az étkezőasztal kiválasztásában. Legyen szó kis konyháról, külön étkezőről vagy tágas közös térről, megoldást mutatunk a praktikus, kényelmes és mutatós étkezők berendezéséhez.

 

Az étkező elkülönítése az otthon többi részétől

Néhány évtizede az étkező kifejezés még nem is létezett. Ha a nappali elég nagy volt, ott helyezték el a családi asztalt, ahol az étkezések folytak, kisebb lakás esetében az asztal és a székek a konyhában kaptak helyet.

Ma már akár külön helyiség is szolgálhat étkezőül, de kialakítható a nappali vagy a konyha részeként is. Az étkezőt könnyedén elválaszthatod otthonod többi részétől, egy szőnyeggel, egy kanapéval, különböző polcrendszerekkel vagy éles stílusváltással. Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni erre a területre, hiszen ez az egyik legfőbb színtere az otthonnak. Itt történnek a legnagyobb beszélgetések, családi étkezések, ünneplések, társasjátékozások, és még sok más fontos esemény.

 

Legnépszerűbb étkező stílusok

Megtalálni a megfelelő étkezőasztalt székekkel, nem egyszerű feladat. Legtöbbször vannak méretbeli megkötések, de nagyon fontos a megfelelő stílus, alapanyag és szín kiválasztása is. Az asztal kiválasztásakor például kiemelt szerepe van annak, hogy milyen életmódot élünk. Ha nagycsaládról van szó, akkor is kényelmesen el kell férni, és ha rendszeresen szervezünk baráti összejöveteleket, akkor is fontos a térszervezés és az esztétika. Kis lakás esetén még nagyobb fejtörést okozhat a megfelelő étkezőasztal és a székek kiválasztása, viszont egy pár praktikus ötlettel és a megfelelő bútordarabokkal otthonos és kényelmes étkezőrészt alakíthatsz ki.

 

Skandináv stílus

Skandináv étkező

 

Lakberendezés terén a skandináv stílus az egyik legnépszerűbb az utóbbi időben. Legfontosabb jellemzője a természetes anyagok használata, az egyszerűség, az organikus formák és a fény. Bútorok szempontjából a letisztult, hideg színek dominálnak, amik kiválóan kombinálhatók színes kiegészítőkkel. A megjelenés mellett fontos szerepet kap a kényelem, a praktikum és az időtállóság is.

Betti kárpitozott szék, 2 db
Betti kárpitozott szék, 2 db
Speciális ár 36 990 Ft RRP: Normál ár 49 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés

 

Minimál stílus

Minimál étkező stílus

 

Egy minimál stílusú étkezőben a bútorok egyszerűek, letisztult formavilágúak, minden díszítéstől, hivalkodástól mentesek, de mégis elegánsak. Színvilágát tekintve nem túl gazdag, leginkább a szürke, fekete és a fehér színeket alkalmazza. Ha ezt túl ridegnek tartod, mégis ragaszkodsz a minimalista berendezéshez, használhatsz meleg árnyalatokat is, többnyire fehérrel és szögletes formákkal kombinálva. Modern étkezőszék szettünket megtalálod asztallal és anélkül is, fekete, fehér és szürke színben.

fekete
4 db modern étkezőszék, 4 színben
Speciális ár 36 990 Ft RRP: Normál ár 48 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés

 

Loft stílus

Loft étkező stílus

 

A loft stílusnál a bútorhasználat minimális, amik jellemzője a funkcionalitás és a minimalizmus. Az anyagokhasználatnál a bőr, a kiváló minőségű fa, az acél és az alumínium dominál. Erre a stílusra jellemző a nagy belmagasság és a hatalmas ablakfelületek. Ehhez igazodnak az étkezőszékek is, amelyek általában fémből készülnek.

Panni étkezőszék 2 db-os
Panni étkezőszék fém 2db, több színben
Speciális ár 16 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

 

Klasszikus stílus

Klasszikus étkező stílus

A klasszikus stílus, a lofthoz hasonlóan magas, teremszerű helyiséget kíván, de akkor sem kell lemondanunk róla, ha lakásunk ezt nem teszi lehetővé. Manapság az sem ritka, hogy a klasszikus stílusú étkezőszékeket modern bútorokkal párosítják. Kifinomultság, letisztultság, elegancia jellemzi, ami az étkezők esetében a szőnyegek és az étkezőszékek anyagában, mintájában tud legjobban megmutatkozni. Egy család életében, ahol az étkezőben folyton történik valami, jó alternatíva lehet egy magas háttámlájú, klasszikus formájú, de strapabíró, műbőr étkezőszék. Párosítsd tömörfa asztallal és visszafogott dekorációval.

konyhaszék
4 darabos étkezőszék szett, fekete
Speciális ár 37 990 Ft RRP: Normál ár 46 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

 

Barokk stílus

Barokk étkező stílus

Vigyél egy kis reneszánsz eleganciát otthonodba, és alkosd meg étkeződet barokk stílusban! Fő jellemzői közé tartoznak az ívelt vonalak és a tömörfa bútorok. Ám nem kell rögtön antik bútorokat vadásznunk, egy különleges formájú, fa étkezőasztal színes étkezőszékekkel, domináns csillárral máris a 14. századi Itáliába repít minket. Fokozd a hatást fémes kiegészítőkkel, de az étkezőasztal és az étkezőszékek lábát is lefestheted ezüst vagy arany színűre.

bordó
Molli étkezőszék 2db, több színben
Speciális ár 41 990 Ft RRP: Normál ár 56 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
7 Értékelés

 

Farmhouse stílus

Farmhouse étkező stílus

A farmhouse stílussal felidézhetjük a régi, vidéki parasztház hangulatát úgy, hogy összehangot teremtünk a régi és új bútorok, kiegészítők között, miközben visszanyúlunk a természethez. A vidék letisztultságát és egyszerűségét foglalja magában, kényelmes és élhető életteret teremtve maga körül.

Étkezőasztal 4 székkel
Étkezőasztal 4 székkel
Speciális ár 67 990 Ft RRP: Normál ár 89 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

 

Dán stílus 

Dán étkező stílus

A dán stílus egyenlő a lenyűgöző egyszerűséggel. Középpontban a kényelem és a nyugalom, ahol feltöltődhetnek a tulajdonosok. Kontrasztos árnyalatok, natúr, minőségi elemek, letisztult formavilág. A rendezői székek új, izgalmas színt visznek a környezetbe. Összecsukható, hordozható, mégis kényelmes. 

fehér
Rendezői szék 2 db, több színben
Speciális ár 31 990 Ft RRP: Normál ár 39 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

Mik a jó étkezőszék és étkezőasztal ismérvei?

Nem elég, hogy stílusos és kényelmes legyen egy ebédlő, szerethetőnek és otthonosnak kell lennie ahhoz, hogy jól érezzük benne magunkat. Ami talán a legfontosabb, hogy a bútorok jó minőségűek legyenek, hosszú ideig kiszolgálják a családot.

Az asztal esetében sokat számít a méret, érdemes olyat választani, ami kényelmesen elfér az ebédlőben, étkezés közben a kihúzott székek mögött is el lehet férni. Ha gyakran fogadunk vendégeket, de a mindennapokban csak a szűk család használja, ajánlatos a kihúzhatós megoldásban is gondolkozni.

A székek legyenek kényelmesek, főleg ha az ebédlőasztalt néha munka vagy tanulás céljából is használjuk. Végül, de nem utolsó sorban célszerű olyan színt választanunk, amihez könnyen igazíthatjuk a többi bútort, a hozzá illő dekorációkat pedig gyakrabban változtathatjuk, így biztosan nem unjuk meg egyhamar. Kedvelt színek a fekete, a fehér, a szürke és az utóbbi időben a kék is.

fémvázas étkezőasztal 4 székkel
Fémvázas étkezőasztal 4 székkel
Speciális ár 51 990 Ft RRP: Normál ár 61 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

A kis lakások megmentője: a bárszék

Korábban csak bárok, szórakozóhelyek, hotelek enteriőrjében találkozhattunk bárszékekkel, ma viszont már sok lakás praktikus eleme. A kisebb lakásokban nagyon ügyesen kell gazdálkodni a helykihasználással és a bútorokkal. Erre lehet megoldás pár praktikus bárszék, amikkel a konyhapultot is tudod asztalként használni, vagy akár a fal mentén is kialakíthatsz egy kis étkezőszigetet. A kínálat széles, így könnyen megtalálhatod a neked legmegfelelőbbet mind méretében, mind stílusában, mind színében. 

 

Modern, fényes bárszék

Modern, fényes bárszék

Ha a minimalista design híve vagy, az egyszínű, műanyag Kitti bárszék dekoratív kiegészítője lehet konyhádnak és étkeződnek, fényes felülete kifejezetten modern stílust visz környezetébe. Nagy előnye, hogy időtálló és könnyen tisztítható. A klasszikus fekete és fehér mellett választhatsz merész piros vagy ezüst színt is. 

- 19%
Kitti bárszék fekete
Kitti bárszék 2 db, több színben
Speciális ár 29 990 Ft RRP: Normál ár 36 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

 

Bárszék deréktámasszal

Bárszék deréktámasszal

A letisztult megjelenésű bárszékeknek a félkör alakú deréktámasz és a lábtartó kényelmes és stabil tartást ad. Ülése körbeforgatható. Fényes lábai eleganciát csempésznek a legkisebb konyhába és étkezőbe is. Tartós, könnyen tisztítható anyagának köszönhetően sokáig a lakásod dísze lesz.

fekete
2 db bárszék, választható színben
Speciális ár 37 990 Ft RRP: Normál ár 47 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

 

Elegáns bárszék

Elegáns bárszék

A legkisebb konyhák és étkezők is lehetnek elegánsan berendezett ékszerdobozok. Az ebben a stílusban kiválasztott bárszékek remek kiegészítői lehetnek egy modern lakásnak, hiszen fényes ezüst lábbal és műbőr borítással rendelkeznek, háttámláján steppelt mintával.  

fehér
2 db háttámlás bárszék, 2 színben
Speciális ár 41 990 Ft RRP: Normál ár 45 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

 

Klasszikus bárszék

Klasszikus bárszék

Ha nem szereted a domináns bútordarabokat, csak egy kényelmes és praktikus bárszékre vágysz, válaszd a klasszikus kerek bárszéket puha műbőrrel, vastag párnázattal, kényelmes lábtartóval, ami bármelyik stílusba beilleszthető. Kevés helyet foglal, könnyen tisztítható.

classic bárszék
2 db Classic bárszék választható színben
Speciális ár 29 990 Ft RRP: Normál ár 38 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés

 

Bárszett

Ha nincs lehetőséged konyhaszigetet telepíteni a konyhába vagy külön étkezőrészt kialakítani, vásárolhatsz komplett bárszettet is asztallal és székekkel. Egy tartós fából és fémből készült háromrészes bárszett tökéletes kiegészítője lehet lakásodnak, ahol kényelmesen elfogyaszthatjátok a reggelit vagy a vacsorát. A székek használaton kívül összecsukhatók, így sok helyet szabadíthatsz fel. A fafelületek könnyen tisztíthatók, a fém szerkezet pedig stabilitást biztosít. Az asztal alatt több praktikus, fémből készült tárolópolc is található. A bárszett kiváló megoldás az otthonodon kívül albérletbe, nyaralóba vagy kollégiumba is.

barszett
Konyhai bárszett 2 db székkel és asztallal
Speciális ár 43 990 Ft RRP: Normál ár 52 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Előző Hogyan szervezd meg a tökéletes pikniket
Következő Napvitorla rögzítése, szerelése és más tudnivalók