etkezoszek-es-etkezoasztal-szettek-minden-stilushoz

Étkezőszék és étkezőasztal szettek minden stílushoz

Minimál, vintage, klasszikus? Bármilyen stílus is uralja otthonát, mi segítünk az étkezőszék és étkezőasztal kiválasztásában.

Az étkezőszékek és az étkezőasztal központi szerepet tölt be egy család életében, az ebédlőrész az egyik legfőbb színtere a lakásnak. Ezeknél történnek a legnagyobb beszélgetések, családi falatozások, ünneplések, társasjátékozások és még sorolhatnánk mennyi mindenre jó egy megfelelő méretben kiválasztott étkező szett. A választás azonban nem egyszerű. Legtöbbször vannak méretbeli megkötések, de nagyon fontos a megfelelő stílus, alapanyag és szín kiválasztása is. Az asztal kiválasztásakor például kiemelt szerepe van annak, hogy milyen életmódot élünk. Ha nagycsaládról van szó, akkor is kényelmesen el kell férni, és ha rendszeresen szervezünk baráti összejöveteleket, akkor is fontos a térszervezés és az esztétika.

Mik a jó étkezőszék és étkezőasztal ismérvei?

Nem elég, hogy stílusos és kényelmes legyen egy ebédlő, szerethetőnek és otthonosnak kell lennie ahhoz, hogy jól érezzük benne magunkat. Ami talán a legfontosabb, hogy jó minőségűek legyenek, hiszen hosszú ideig kiszolgálják a családot. Ebben az esetben sokat számít a méret, érdemes olyan asztalt választani, ami kényelmesen elfér az ebédlőben, étkezés közben a kihúzott székek mögött is el lehet férni. Ha gyakran fogadunk vendégeket, de a mindennapokban csak a szűk család használja, ajánlatos a kihúzhatós megoldásban is gondolkozni. A székek legyenek kényelmesek, főleg ha az ebédlőasztalt néha munka vagy tanulás céljából is használjuk. Végül, de nem utolsó sorban célszerű olyan színt választanunk, amihez könnyen igazíthatjuk a többi bútort, a dekorációkat pedig gyakrabban változtathatjuk, így biztosan nem unjuk meg egyhamar. Kedvelt színek a fekete, a fehér, a szürke és az utóbbi időben a kék is.

etkezoszek-szines

Milyen anyagokból készülhetnek ezek a bútordarabok?

Térnövelő hatásáról közismert az áttetsző- vagy üvegasztal. Étkező helyiségbe mégsem javasolt, mivel az étkezőasztal minden esetben legyen masszív, terhelhető, időtálló. A műanyag, a fém és a fa bármilyen kombinációja jó választás lehet, nem mellesleg könnyen tisztíthatók.

szek-lab

Milyen stílushoz, milyen típusú étkező szettet érdemes választani?

A vidéki hangulat kedvelői számára ajánljuk a letisztult fehér színeket, hiszen ezeket lehet úgy dekorálni, hogy illeszkedjen a mai dekorációs trendekhez.

feher-etkezoszek

A férfias legénylakásokban általában szeretik a tulajdonosok a fekete-fehér modern, minimál megoldásokat. Ha a konyhaszekrény sötét színű, akkor az étkezőasztal is lehet sötét árnyalatú.

fekete-etkezoszek

Az indusztriális hatást még fokozhatjuk modern ipari bárszékekkel. Webáruházunk kínálatában jelenleg három különböző típusban is találunk bárszékeket, mindegyikből választhatunk fehér vagy fekete színt.

modern-barszek

A kis lakásokba alkalmazzunk világos és természetes színeket. Optikailag növelhetjük a térérzetet, sokkal letisztultabb összhatást teremtve ezáltal.

kek-etkezoszek

Azoknak a szerencséseknek, akiknek ebédlőjük és nappalijuk egy központi nagy térben helyezkedik el, ajánljuk a nagyvonalúbb, pazar megoldásokat. A magas háttámlás székek mellé választhatunk sötétkék, mintás asztalterítőt, ami kitűnik majd a térben.

mubor-etkezoszek

Ha a játékos megoldások állnak hozzánk közel és kedveljük a könnyű, kellemes és barátságos téreket, akkor jöhetnek a lágy pasztell színek, amelyekhez remekül illenek a fából és fehér műanyagból készült bútorok.

szurke-etkezoszek

Az Alinda kínálatában a 4 db-os modern étkezőszékeket asztallal és anélkül is van lehetőség beszerezni. Bárszékeink 3 típusban, 2 színben várják, hogy új otthonra leljenek, de ne feledkezzünk meg műbőr ülőfelületű, magas háttámlás székeinkről sem, amik akár karácsonyi ajándéknak is tökéletesek lehetnek, hiszen a legtöbb étkezőbe illeszkednek.

Kellemes karácsonyi készülődést kíván,

az Alinda csapata