Grillezés 1x1

Grillezés 1x1

A kint készült és a szabadban elfogyasztott ételek varázsa utánozhatatlan. Nézzük meg tehát mi minden szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyen a grillparty...

A nyár és a jó idő már szinte egyenlő a grillszezonnal, de ha nem történik megfelelő előkészület, akkor a végeredmény nem feltétlenül az, amit várnánk. Nézzük meg tehát mi minden szükséges ahhoz, hogy a kerti grillen is ízletes, jól átsült húsokat, zöldségeket kapjunk és tökéletes legyen a grillparty.

 

Grillezéshez szükséges eszközök

A kint készült és a szabadban elfogyasztott ételek varázsa utánozhatatlan. Maga a grillezés, a szabad tűzön főzés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem csak az ételek elkészítési módja, íze miatt különleges, hanem társasági eseménynek is kiváló, összehozza a családot, a barátokat, a szomszédokat. Közösen lehet előkészülni rá, igazi csapatmunka, a végén pedig nagy örömmel, együtt, elégedetten elfogyasztani a végeredményt, felbecsülhetetlen. A grillezést ma már nem csak a kerttel rendelkezők engedhetik meg maguknak, rengeteg készülék tökéletes erkélyen való üzemeltetésre és sok nyilvános park is kínál bográcsozási, szalonnasütési lehetőséget, hogy tényleg mindenki át tudja élni ezt az élményt. De mire is van szükségünk egy igazán jó grillpartihoz? Az első és legfontosabb (természetesen a társaságon túl) talán maga a készülék, amin grillezni szeretnénk. A kínálat ma már nagyon széles, aki komolyabb grill beruházására készül, alapos körbejárásra készüljön.

 

Tűzrakó és grillező

Hordozható grill
Tűzrakó és grillező, ajándék hordtáskával...
Speciális ár 21 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

A termékpalettát kezdjük a legegyszerűbb termékkel, amit bárki, szinte bárhol tud használni, minden különösebb előretervezés, technikai ismeret és utánajárás nélkül. A tűzrakó és grillező együttesen adja a tűzrakóhely és a kerti grill élményét. Méretének, súlyának és hordozhatóságának köszönhetően igen praktikus. Teraszon, kertben és udvaron is megállja a helyét, nincs szükség előre kialakított tűzrakó helyre. Hordozótáskájával pedig akár magaddal is viheted kempingezni, túrázni vagy a nyaralóba. Tűzifát, faszenet, vagy grill brikettet is használhatsz hozzá. Dupla rácsának alsó részére helyezheted a gyújtóst, felül pedig sütheted a különböző húsokat, friss zöldségeket és grillezni való sajtokat. A termékhez tartozik egy rácsos szikrafogó fedél és egy kampós piszkafa is.

 

Grillsütő

faszenes kerti grill
Kerti grillsütő
Speciális ár 25 990 Ft RRP: Normál ár 35 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Következő lépcsőfokként az erkélyre is kiválóan alkalmas faszén tüzelésű kerti grillünket ajánljuk, mely szintén könnyen mozgatható és bármikor áthelyezhető, mégis stabil tartású acél szerkezettel rendelkezik. Tökéletes és megbízható eszköz húsok, zöldségek vagy sajtok elkészítéséhez. Az alján található hamugyűjtő edény biztosítja az egyszerű tisztántartást. Tartóállványán kényelmesen tárolhatjuk az elkészült ételeket.

BBQ smoker

faszenes kerti grill
Kerti grillsütő
Speciális ár 25 990 Ft RRP: Normál ár 35 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Vásárlóink kedvence a faszén tüzelésű BBQ smoker, hiszen füstölésre és grillezésre is használható, BBQ rajongók számára kiváló. Maga a készülék mégis ideális méretű, nem foglal sok helyet. A három grillrácsnak köszönhetően nagyobb mennyiségű hús, hal, zöldség és sajt egyszerre készülhet vele. Fontos tulajdonsága az előzőekhez képest, hogy beépített hőmérővel van ellátva, amely pontos adatot ad a smoker belső hőmérsékletéről.

 

2in1 faszenes BBQ grill és smoker

2in1 BBQ grill és smoker
2in1 faszenes BBQ grill és smoker
Speciális ár 42 990 Ft RRP: Normál ár 49 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
97%
6 Értékelés

Azoknak, akik a szezonban igazán komolyan űzik a grillezést a kertben, érdemes megismerkedniük faszenes BBQ grill és smokerünkkel. Ez az eszköz tökéletes kombinációja a faszenes grilleknek és smokereknek. A henger alakú testben a hő eloszlása kiváló, tökéletesre sülnek a különféle húsok, sajtok, zöldségek és halak, de füstölhetjük is őket, ha igazán különleges ízekre vágyunk. A fedélen található hőmérőn bármikor leolvashatjuk a belső hőmérsékletet. Könnyen tisztítható, grillrácsai kivehetők, az elhasználódott faszén egyszerűen eltávolítható. Kerekeivel mozgatható, így amikor nem használod, bármikor eltolható.

 

Többfunkciós grill

multifunkciós grillsütő
Multifunkciós grillsütő
Speciális ár 59 990 Ft RRP: Normál ár 65 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Ha már haladó szinten űzöd a grillezést vagy szeretnél magasabb fokozatra kapcsolni kerti partik terén, nézd meg mit tud a multifunkciós grillsütő, amivel szinte bármit elkészíthetsz! Kialakítása rendkívül praktikus, az oldalsó tálcája segít a tálalásnál, üvegnyitójával bármikor kényelmesen kibonthatod saját és vendégeid italát. A melegítő rács frissen tartja az elkészült ételeket, lecsukható fedele pedig a füstaromák megőrzéséről gondoskodik. Kerekeinek köszönhetően ez a típus is egyszerűen elmozdítható, télen fedett helyre tolható.

 

Mini kamado grill

- 11%
Mini kamado grill
Mini kamado grill
Speciális ár 67 990 Ft RRP: Normál ár 75 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

Egész évben grillezés? Mini kamado grillünkkel ez is lehetséges. Az év bármely napján rendelkezésedre áll, hogy elkészítsd vele a legkülönlegesebb ételeket. Ez a faszén tüzelésű szerkezet az ősi ázsiai modellek mintájára készült. A vastag falú, kerekded tűzhely a Távol-Keleten lett őshonos, de ma már az egész világot meghódította. Mindenhol kicsit más, de a lényege - hogy ovális, tojás alakja van és a légáramlás szabályozható -, mindenhol ugyanaz. Hiszen a kerámia kamadók egyszerre szigetelnek és verik vissza a hőt. Így a szokványos grill ételeken kívül akár kenyeret, lángost vagy pizzát is süthetsz vele. A kamado grill az alsó és felső ventilátorok levegő áramoltatásának köszönhetően nem csak sütésre, de füstölésre is kiválóan alkalmas. Tetejét lezárva pedig tálalásig melegen tarthatod az elkészült ételeket.

 

Hasznos kellékek grillpartihoz

Hasznos kellékek grillpartihoz

Magán a grill készüléken kívül természetesen más fontos eszközök is közre játszhatnak, hogy egy grillpartinak igazi sikere legyen. Megkönnyítheted magát a sütést, ételeidet még tökéletesebben tálalhatod, illetve vendégeidet kényelmesen leültetheted.

Egy komoly grillszettel nem csak felvághatsz a meghívottak előtt, de könnyebben, profibban készítheted el a menüsor ételeit. Ha te is oda vagy a kerti bulikért, a szabadtéri összejövetelekért, de legfőképp a sütögetésért, érdemes beszerezned egy 25 db-os grillszettet. A szett a következőket tartalmazza: 1 db spatula, 6 db barbecue tű, 1 db barbecue villa, 1 db barbecue kés, 1 db ecset, 1 db tisztító kefe, 1 db cserélhető tisztító kefe fej, 8 db kukorica tartó, 1 db csipesz, 1 db sütőkesztyű, 1 db sószóró, 1 db borsszóró, 1 db fecskendő, 1 db húshőmérő. Egyszóval mindent, amire szükséged lehet. De ajándéknak is tökéletes megoldás, táskával együtt szállítjuk, így tárolása és hordozása kényelmes, és egyszerű.

Egy másik termék, ami óriási segítséget jelenthet a grillező tasak. Használatával rengeteg időt megspórolsz, hiszen egyszerre készítheted el a húsokat és a mellé szánt zöldségeket, köreteket. Használata egyszerű, csak tedd a tasakba a megsütni való ételeket, patentold be, hogy biztonságosan bent maradjanak és helyezd az egészet a grillre. Az ételek forgatását is megkönnyíti. Anyaga teflon bevonatú üvegszál, ezért hőálló és tapadásmentes.

Ha már az ételek szinte tökéletesek, nem csúszhat meg máson a vendéglátás. Bár sok jó ember kis helyen is elfér, tartja a mondás, mégis gondoskodj vendégeid kényelméről. Egy kemping asztal 4 székkel bármikor nagyon jól jöhet, így érdemes beruházni rá. Kemping szettünk egy összecsukható és hordozható asztalból és 4 székből áll. Az asztal 3 magasságba állítható, így gyerekeknek és felnőtteknek is kényelmes lehet. Az összejövetel végén pedig csak összecsukod és a legkisebb helyen is elfér, amíg újra szükség nem lesz rá.

 

A megfelelő hőmérséklet

Veled is előfordult már, hogy minden tapasztalatod és igyekezeted ellenére nem úgy sikerültek a grillen készült ételek? A titok a hőmérsékletben, a hőelosztásban és az elkészítési időben van. Grillételeknél 3 szintet kell megkülönböztetnünk: alacsony hőmérséklet 130 °C és 180 °C között, átlagos hőmérséklet 180 °C és 230 °C között és magas hőmérséklet 230 °C és 300 °C között. De milyen típusú ételt milyen hőfokon érdemes elkészíteni? Itt vannak a válaszok:

  • Baromfi: 140 °C és 200 °C között
  • Steak: 230 °C és 280 °C között
  • Vad: 130 °C és 180 °C között
  • Hal: 160 °C és 180 °C között
  • Zöldségek: 150 °C és 180 °C között

De honnan tudhatjuk, hogy éppen hány fokos a grillünk? Sok esetben maga a készülék is rendelkezik beépített hőmérővel, viszont ha ez nem áll rendelkezésünkre, érdemes beszerezni egy maghőmérőt. Ismerkedj meg kínálatunk két típusával!

 

Konyhai digitális maghőmérő

- 43%
Digitális maghőmérő és tok
Konyhai digitális maghőmérő
Speciális ár 1 690 Ft RRP: Normál ár 2 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

A digitális maghőmérő nem csak haladó szakácsoknak, háziasszonyoknak nagy segítség a tökéletes húsok, szószok elkészítésében, de kisgyermekes anyukák is jó hasznát veszik a bébiételek, italok hőmérsékletének ellenőrzéséhez. A maghőmérő segítségével -50°C-tól +300°C-ig lehet mérni Celsius és Fahrenheit üzemmódban. Apró beruházás, óriási segítség.

 

Multifunkciós maghőmérő

multifunkcios maghomero
Multifunkciós maghőmérő
Speciális ár 5 490 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
80%
1 Értékelés

Ha komolyabb eszközre vágysz, válaszd multifunkciós maghőmérőnket! Használata egyszerű: a végén lévő fémtűt a hús közepébe kell szúrni, így ellenőrizheted a pontos hőmérsékletet. Extra könnyebbség, hogy riasztási funkcióval van ellátva, így a megfelelő hőmérsékletnél jelez neked. Beállíthatod a hús típusát is, így a fenti táblázat alapján szinte gyerekjáték lesz tökéletesre sütnöd a húsokat. És ha még ez sem lenne elég, a húsétel sütési fázisait is beállíthatod: rare, medium-rare, medium, medium well és well done. Ezzel az eszközzel már nem számít a hús súlya, vastagsága, esetleg az ismeretlen sütő/főzőlap, hiszen pontos kép kapható a hús állapotáról a segítségével.

 

A hús és a zöldségek minősége

A megfelelő hőmérséklet mellett a legfontosabb a grillezni kívánt ételek minősége. Ha azt gondoljuk a nagyáruházak polcain kapható húsok (esetleg lefagyasztás után) ugyanolyan jó ízűek lesznek, mint a hentesnél vásárolt friss áru, nagyon tévedünk. Ebben az esetben (főleg ha vendégeket várunk), érdemes egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni az alapanyagok beszerzésére. Ne sajnáljuk az időt felkeresni a helyi zöldségest és látogassuk meg a hentest is. A helyi termelők áruja összehasonlíthatatlan a boltok kínálatával, legfőképpen a minőséget, frissességet tekintve.

Zöldségek a piacon1. ábra: pixabay.com

Előző Mászóka, csúszda és hinta: fejlesztő játékok a kertben
Következő Tárolók: így kerülheted el a káoszt otthonodban