96,4%

áruházunk elégedettségi mutatója az Árukereső szerint.

0 Kosár
Házi Bailey’s és fahéjas perec a váratlan vendégeknek
Otthon

Házi Bailey’s és fahéjas perec a váratlan vendégeknek

Hirtelen vendégek jönnek, vagy nincs ötleted mivel dobd fel az ünnepi asztalt? Adunk pár tippet és receptet, amitől vendégeid ámulatba esnek

Váratlan vendégek karácsonykor? Semmi pánik! Ha mindenki unja már a töltött káposztát és a bejglit, rukkolj elő két különlegességgel! Viszont 1 dologgal jobb ha már az elején számolsz: nagyon gyorsan el fog fogyni.

  • 1. tipp: házi Bailey’s házi baileys

Mit szólnál ha a saját magad által készített fincsi, karácsonyi likőrt szolgálnád fel a vendégeknek? A karácsonyi esték, rokonlátogatások, téli, bekuckózós esték alap kelléke lehet ezentúl. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű, hiszen ha megvannak a hozzávalók csak kutyulgatni kell. A legnagyobb feladat a sok üres pohár elmosása lesz, de ehhez hívd segítségül ezüst színű edényszárítónkat, amit most 3.990 Ft-ért tudsz megrendelni a www.alinda.hu webáruházban. 

 

Hozzávalók:

100 g mogyorós capuccino por (Ha nincs mogyorós, bármi mást is választhatsz, amit szeretsz)

150 g porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 tubus cukrozott sűrített tej

7 dl habtejszín

2,3 - 2,5 dl vodka

Elkészítés: 

A tejszínnel kezdünk, kb. 2 decit felteszünk melegíteni. Csomómentesre keverjük benne a (capuccino vagy bármilyen más ízű) port és a cukrokat. Forrpontig melegítjük, majd hozzáöntjük a többi tejszínt és a sűrített tejet. Ekkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a vodkát. Válassz neki egyedi üveget, így kínáld a vendégeknek, a siker garantált lesz.

Házi Bailey’s üvegben

 

  • 2. tipp: narancsos-fahéjas perec

fahéjas perec
 
Vannak a hagyományos édességek, amik nélkül nincs karácsony. De idén próbáljunk ki valami újat, így az új vendégek már nem csak sóhajtozni fognak a süteményes tálca láttán. A narancsos-fahéjas perec elkészítése pofon egyszerű, főleg ha szilikon nyújtólap segítségével dolgozunk. A nyújtólap és a sodrófa együtt most csak 3.290 Ft. Próbáld ki te is! A végeredmény pedig igazi karácsonyi különlegesség lehet, amit a gyerekek is imádni fognak. 

Hozzávalók:

70 g porcukor

250 g liszt

140 g margarin

1 tojás sárgája

1 narancs reszelt héja

Fahéj, vanília

100 g fehércsoki

Elkészítés:

A cukrot, a lisztet, fél teáskanál fahéjat és a reszelt narancshéjat elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd a tojás sárgájával tésztává gyúrjuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, és perec alakúra szaggatjuk. Használhatunk formát, de kézzel is egyszerűen ki tudjuk alakítani. 180 fokon 10-12 percig sütjük őket. Ha kihűltek, olvasztott fehércsokiba mártjuk, rácsra tesszük, és meghintjük még egy kis fahéjjal. Tetszés szerint készíthetünk hozzá mártogatós, édes szószokat, a karácsonyimádók pedig természetesen piros és zöld színekbe is öltöztethetik a kis pereceket, ez is nagyon jól fog állni nekik.

karácsonyi perec

Mentsd el ezeket a recepteket és bármikor előveheted, ha váratlan vendégeid érkeznek. Együtt különösen ütősek, mind ízben, mind látványban. 

 

 

vendégváró falatok

 

Békés, Boldog Ünnepeket kíván, 

az Alinda csapata

 

 
Kategóriák
Kosár