Így turbózd fel az otthoni neted

Így turbózd fel az otthoni neted

Online meetinged van, de akadozik a net, és alig hallasz valamit a megbeszélésből? Kikapcsolódnál egy kicsit, de nem tölt be a videó és szaggat az online játék? Mindannyiunknak ismerősek ezek a bosszantó jelenségek. Szerencsére van egy tippünk, hogy hogyan teheted zavartalánná az internetkapcsolatot az otthonod minden helyiségében...

Milyen problémákat okozhat a mindennapokban, ha akadozik az internet?

Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy nem áll rendelkezésünkre a mobiltelefonunkon, otthonunkban, a munkahelyünkön jó minőségű internet. Éppen ezért okoz akkora bosszúságot, ha kis akadozást is észlelünk. Nem kevés összeget fizetünk ki havonta a gyors internetelérésért, így érthető, ha csalódottak vagyunk, amikor megáll a film, amit éppen nézünk, vagy rossz a hangminőség online meeting közben. Legtöbbször egyből a szolgáltató hibájára gondolunk, de fontos megjegyezni, hogy az internetkapcsolat sebessége csak az egyik tényező, más is befolyásolhatja az otthoni hálózat teljesítményét, például az elavult hardver vagy más eszközök által okozott interferencia. Bizonyos esetekben szükség lehet a hálózati hardver frissítésére vagy a beállítások optimalizálására, hogy a legtöbbet hozhasd ki az internetkapcsolatból.

Számos módszerrel turbózhatjuk fel otthoni hálózatunkat az internetkapcsolat teljesítményének és sebességének javítása érdekében. Az internetcsomag frissítésével, vezetékes kapcsolat használatával, és a Wi-Fi jel optimalizálásával a legtöbbet hozhatod ki otthoni hálózatodból, és jobb online élményben részesülhetsz. Ezáltal gyorsabbá és megbízhatóbbá válik minden online tevékenység, legyen szó streamelésről, játékról, otthoni munkáról vagy csak az interneten való böngészésről.

Nő ül a laptop előtt

Nem kell kidobni a routered. Így pimpeld meg házilag, hogy kiterjeszd a hálózat lefedettségét.

A jelenlegi wifi hálózat hatósugarának megnövelése egy eléggé speciális feladat. Mivel vezeték nélküli technológiáról van szó, egy wifi hálózat kiterjesztés leginkább vezeték nélküli technológia alkalmazásával valósítható meg. A wifi akadozása és a jel csökkenése legyakrabban az épület vastag falai, a vasbeton födémszerkezet és a nagy távolságok miatt lehet. A wifi hálózat jele a távolsággal és a wifi jelek útjában lévő falak vastagságával arányosan csökken, így előfordulhat, hogy bizonyos helyiségekben egyáltalán vagy csak kis mértékben érzékelhető a jel. Számos módja van az otthoni hálózat felturbózására, egyedi igényeidtől és költségvetésedtől függően. Íme néhány tipp a kezdéshez:

- Frissítsd routeredet: Ha régi vagy elavult routert használsz, ideje lehet egy újabb modellre frissíteni, amely nagyobb sebességet és fejlettebb funkciókat kínál. Keress olyan routert, amely támogatja a legújabb vezeték nélküli szabványokat, mivel ezek gyorsabb és megbízhatóbb kapcsolatot kínálnak.
- Optimalizáld vezeték nélküli beállításaidat: Növelheted vezeték nélküli hálózatod teljesítményét, ha gondoskodsz arról, hogy a router megfelelően legyen beállítva. Ezeket a beállításokat érdemes bizonyos időközönként újra és újra ellenőrizni.

 - Vezetékes kapcsolat használata: Ha eszközeid vannak a router közelében, gyorsabb és stabilabb kapcsolatokat érhetsz el, ha vezetékes internetet használ a vezeték nélküli helyett. Ez különösen hasznos lehet játékkonzoloknál vagy más olyan eszközöknél, amelyek gyors és megbízható kapcsolatot igényelnek.
- Frissítsd internetcsomagodat: Ha az otthoni hálózat optimalizálása ellenére továbbra is lassú sebességet vagy kapcsolódási problémákat tapasztalsz, akkor ideje frissíteni az internetcsomagodat. Forduljon internetszolgáltatódhoz, hogy megtudd, vannak-e nagyobb sebességű lehetőségek a területeden.
- Ellenőrizd az interferenciát: Számos interferenciaforrás lelassíthatja otthoni hálózatodat, beleértve más elektronikus eszközöket vagy a falakat. Az interferencia csökkentése érdekében helyezd a routert egy központi helyre, és tartsd távol más elektronikus eszközöktől.

- Növeld a hálózat hatótávolságát: Ha nagy az otthonod vagy többszintes házban élsz, bizonyos területeken gyengébb jeleket tapasztalhatsz. A hálózat hatósugarának növelése érdekében megpróbálhatsz hatótávolság-bővítőt hozzáadni a rendszerhez. Ezek az eszközök további vezeték nélküli hozzáférési pontok létrehozásával működnek, amelyek kiterjesztik a hálózat elérhetőségét. Egy jó minőségű wifi jelerősítővel viszont könnyen kiküszöbölheted a fent említett problémákat.

Mit érdemes tudni a WiFi jelerősítőről?

A wifi erősítő a hálózat lefedettségét terjeszti ki úgy, hogy a meglévő jelek erősségét megnöveli. Tehát akár 200 méterrel is megnövelheted a wifi router gyenge jelét, és biztonsággal, teljesen zökkenőmentesen internetezhetsz otthon vagy az iroda bármelyik helyiségében. 

Wifi erősítő

- 39%
WiFi jelerősítő
WiFi jelerősítő
Speciális ár 4 290 Ft RRP: Normál ár 6 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
95%
5 Értékelés

Hogyan tudod üzembe helyezni

Szerezz be egy wifi jelerősítőt – más néven wifi jelismétlőt vagy wifi boostert –, csatlakoztasd a hálózatba, kösd össze a routereddel, kapcsold be és készen is vagy! Igazán egyszerű és hatékony módja, hogy otthonod eddig lefedett részein is élvezhesd a gyors internetezés élményét.

Az Alinda webshop által forgalmazott wifi jelerősítő paraméterei:

  • Kompatibilis szabványok: 802.11b, (11Mbit/s), 802.11n, 802.11g (54Mbit/s)
  • Biztonság: 64/128 bit WEP, WPA, WPA2, WPA/WPA2.
  • Sebesség: akár 300 Mbps (Kérjük vedd figyelembe, hogy a WiFi jelerősítő csak kiterjeszti a WiFi lefedettségét, de nem növeli az eredeti router sebességét. Használatához szélessávú internet szükséges.)
  • Működési hőmérséklet: 10ºC~40ºC
  • Tárolási hőmérséklet: 10~70ºC
  • 2.4 GHz, WLAN hálózatok támogatása
  • WLAN biztonság WPA2, WPA, WEP (128/64)
  • Távolság: kültéri 200 m, beltéren 100 m (Mindez függ a helyiségben található fém tárgyak mennyiségétől is.)
  • Méret: 11x8,5x6 cm
  • Anyag: műanyag


Mely eszközök netkapcsolatát optimalizálhatod vele?

A legjobb, hogy egyszerre több vezeték nélküli eszközön is ugyanolyan sebességgel netezhetsz a wifi jelerősítő használatával. Tableten, mobilon, laptopon és a tévén is. Nincs több akadozó film a neten vagy rossz hangminőségű online meeting.

Wifi jelerősítő

Mire képes és mire nem: a router és a WiFi jelerősítő definíciója. Melyik mire jó és milyen kapcsolatban állnak egymással?

A router olyan hálózati eszköz, amely adatcsomagokat továbbít a számítógépes hálózatok között. Olyan eszközöket csatlakoztat az internethez, mint a számítógépek, okostelefonok és táblagépek helyi hálózaton (LAN) vagy nagy kiterjedésű hálózaton (WAN) keresztül, például az interneten keresztül. A router lehet vezetékes vagy vezeték nélküli. A vezetékes router Ethernet-kábeleket használ az eszközök hálózathoz való csatlakoztatásához, míg a vezeték nélküli router rádióhullámok segítségével csatlakoztatja az eszközöket a hálózathoz kábelek nélkül. A vezeték nélküli router lehetővé teszi, hogy az eszközök vezeték nélkül csatlakozzanak az internethez wifi kapcsolaton keresztül.

A wifi jelerősítő, más néven wifi hatótávolság-növelő, egy olyan eszköz, amely segít javítani a wifi jel lefedettségét és erősségét egy adott területen. Ezt úgy teszi, hogy felerősíti a meglévő wifi jelet, és olyan területekre továbbítja, ahol a jel gyenge vagy egyáltalán nem létezik. A wifi jelerősítők úgy működnek, hogy fogadják a meglévő wifi jelet a routertől, majd felerősítik, mielőtt újra kiküldik. Elhelyezhetők olyan helyeken, ahol a wifi jel gyenge vagy akadályozott, például egy nagy házban, ahol a router az egyik szobában található, és a többi helyiség túl messze van ahhoz, hogy erős jelet kapjon. A wifi jelerősítők hasznos eszközök a wifi hálózat általános lefedettségének és teljesítményének javítására. Segítenek megszüntetni a holt zónákat, csökkenteni a több router szükségességét, valamint javítani a wifi kapcsolat sebességét és megbízhatóságát az otthon vagy az iroda különböző területein.

Előző Kutya a családban: így készülj az érkezésére
Következő Hasznos termékek a sulikezdéshez