Íróasztal rendezés: hogyan tarts rendet munka közben?

Íróasztal rendezés: hogyan tarts rendet munka közben?

Van néhány tippünk, amiknek a megfogadásával könnyebb lesz rendet tartani az íróasztalodon, mint eddig valaha...

Ismerős az az érzés, amikor állsz az íróasztalod felett, de akkora a rendetlenség, hogy már a poharad vagy a laptopod sem tudod letenni? Alakítsd át dolgozószobádat olyan hellyé, ahol szívesen töltöd az idődet te vagy bármelyik családtagod. Legyen szó nagy figyelmet igénylő munkáról, játékról vagy kreativitásról, nálunk mindent megtalálsz, ami a segítségedre lehet. 

Íróasztal rendezők 

Ahhoz, hogy egy munkafolyamat közben ne kelljen állandóan felpattannunk az asztaltól, érdemes magunkhoz közel tartani a legszükségesebb dolgokat. Általában ebből adódik az a zűrzavar, ami az íróasztalunkon uralkodik nap, mint nap. Első és legfontosabb talán egy kiadós selejtezés, közvetlenül ezután pedig a csoportosítás, rendszerezés. Ezeket akkor is érdemes elvégezni, ha egyáltalán nincs hozzá kedvünk, mert a jövőben nagyon sok időt spórolhatunk egy megfelelő rendszerezéssel.

A selejtezés során ha a szeméttől már megszabadultunk, a kevésbé használatos iratokat eltehetjük az íróasztalunkról. Ilyenkor merül fel általában az, hogy oké, de hova? Mobil teleszkópos polcunkat bármelyik már meglévő szekrényünk belsejébe helyezve egy extra polcot nyerünk. Így nagyobb befektetés nélkül rejthetjük el nemhasználatos dolgainkat.

 

Mobil teleszkópos polc

 

Ha már csak a legszükségesebb dokumentumok maradtak asztalunkon, nincs más hátra, mint rendszerezni és átláthatóvá tenni őket.

 

Kétszintes konyhai tároló

Kétszintes tárolónkat eredetileg a konyhába terveztük, de az íróasztalunkon is tökéletesen megállja a helyét, főleg ha kedveljük az indusztriális stílust. Két darab azonos méretű kosár áll rendelkezésedre, könnyedén hordozható és letisztítható. A tárolónak a fix talpak mellett 4 darab felszerelhető kereke is van,  így nagyon egyszerűen változtathatjuk helyzetét, és igény esetén a kerekeken található fékekkel kibiztosítva állíthatjuk helyére.

Ha vannak olyan apróságaink, amiket nem szeretnénk ha más is szemügyre venne, használjunk könyv alakú biztonsági dobozt. Szótárnak álcázott kincseinket az íróasztalon, de a könyvespolcon is tárolhatjuk, így nem lesz szanaszét a munkafelületen. A mellékelt kulcsokkal könnyen nyitható és zárható.

 

Könyv alakú biztonsági doboz

Ezek után attól függően mennyi helyünk marad, szerezhetünk be kisebb dossziékat vagy papírból készült mappákat, amire feljegyezzük a tartalmát, így ha szükségünk van valamire, pontosan tudjuk hová nyúljunk és a dolgunk végeztével hová helyezzük vissza azt, hogy legközelebb is megtaláljuk. De a rendrakás talán egyik legfontosabb eleme mégis az, hogy amikor a nap végén befejezzük tennivalóinkat, igyekezzünk a lehető legnagyobb rendet hagyni íróasztalunkon. Ha másnap reggel egy rendezett, tiszta munkafelületre érkezünk, sokkal könnyebben és motiváltabban vetjük bele magunkat az aznapi teendőkbe.

Iratrendező mappák

Fotó: pixabay.com

 

Praktikus íróasztal több tárolóval

Ami talán a rendszerezésnél is fontosabb, hogy kiderítsük, valóban a legmegfelelőbb íróasztalt használjuk-e jelenleg. Az Alinda kínálatában több típus közül választhatsz, ebben nyújtunk most segítséget.

L alakú íróasztal 

Kényelmes munkaasztal megfizethető áron. Nem kell nagyobb irodába költöznöd, hogy kényelmesen elférj, az L alakú asztallal kihasználhatod a sarkokban rejlő lehetőségeket és helyet teremthetsz az iratrendezőknek, mappáknak, füzeteknek, míg a másik oldalon kényelmesen elfér a laptop és akár egy nagyobb monitor is. Nem kell azon aggódni, hogy a kávésbögrét levered gépelés közben: mindennek jut elég hely úgy, hogy közben átlátható és rendezett marad a munkakörnyezet. Sarok kialakításának köszönhetően pedig egy kisebb irodában vagy szobában is elfér. Billentyűzettartóval és ingyenes szállítással kínáljuk.

 

L alakú fekete íróasztal

Lehajtható asztal 

 

Lehajtható asztal

A falra szerelhető lehajtható asztallal rengeteg helyet szabadíthatsz fel. Egy különleges és nagyon dekoratív kivitelezésű íróasztal, amely ideális otthoni munkavégzéshez, íráshoz, rajzoláshoz, házi feladat elkészítéséhez. A dolgozószoba, nappali vagy hálószoba mellett használhatod az étkezőben és a konyhában is, tökéletes választás kis alapterületű lakásokba. Írófelülete alkalmas jegyzet készítéséhez, parafa része pedig cédulák kifüggesztéséhez. A bútor két színben, fekete és fehér változatban érhető el.

Gamer asztal 

 

Fekete gamer asztal

 

A számítógépes játékok szerelmeseinek kiemelten fontosak a különböző kiegészítők, amikkel kényelmesebbé, komfortosabbá és élvezetesebbé tehető a játékélmény. Emellett egészségügyi szempontból is fontos, hogy olyan asztalt, széket válasszunk, melyekkel testtartásunk természetesebb. Gamer asztalunk kialakítása miatt kényelmesen begurulhatunk alá a székkel, valamint feltehetjük a lábunkat is az alsó tartóra. A kényelmesebb fejtartás érdekében akár 2 monitort is felhelyezhetünk a felső polcra, plusz a hangfalakat is feltehetjük rá. Alatta tárolhatjuk játékgyűjteményünket, illetve az egyéb kellékeket. Az asztal 2 oldalán 1-1 tartó kapott helyet a fejhallgatónak, valamint pohárnak, flakonnak. A polc hátsó falában beépített csatlakozók találhatóak, 2 db hálózati, valamint 2 db USB csatlakozó. Az asztalt egy 175 cm hosszú kábellel lehet az aljzathoz csatlakoztatni.

Az asztalhoz két típusú gamer széket is találsz több színben webáruházunkban.

Tervező asztal 

 

Tervező asztal

Tervező asztalunk alkalmas lehet szakmai vagy hobbi felhasználáshoz is. Ideális grafikusok, építészek, tervezők munkájához, de otthoni kreatív tevékenységekhez is használható. Az asztallap 0-63°-os szögig emelhető, valamint üvegből készült, ezáltal alulról megvilágítható. Kétoldalt különböző tároló rekeszek kaptak helyet, például ceruzáknak, vonalzóknak, ecseteknek. Ezen kívül 2 db fiókkal van felszerelve, hogy minden szükséges eszköz kéznél legyen a használat során.

Dönthető rajzasztal

A tervező asztal, így egy multifunkcionális munka állomásként több mint egyszerű asztal. Rajzasztalunk alkalmas lehet szakmai vagy hobbi felhasználáshoz is. Grafikus asztalok esetében fontos, hogy az asztal dönthető legyen a produktív munka érdekében és a gerinc problémák megelőzésében. Az asztallap 0-65°-os szögben dönthető, valamint magassága több fokozatba állítható. Oldalt különböző tároló rekeszek kaptak helyet, ezen kívül 2 db fiókkal van felszerelve, hogy minden szükséges eszköz kéznél legyen a használat során. A dönthető asztallap alatt egy kihúzható, kisebb tárolólap található, további eszközök, füzetek, könyvek számára. Az asztallap alatt további tárolási opcióként, egy fém polc helyezkedik el, ami festékeknek és nagyobb eszközöknek nyújthat helyet. Az asztalhoz egy fém széket is kapsz, mely puha műbőr ülőkével szolgálja a kényelmedet.

Elektronikusan állítható íróasztal láb 

 

Elektronikusan állítható íróasztal láb

 

Az elektronikusan állítható íróasztal láb igazi modern eszköz az otthoni munkához, de akár irodába is elhelyezhető. Összeszerelése és beüzemelése egyszerű a csomagban mellékelt útmutató és alkatrészek segítségével. Az asztallábhoz 1 darab vezérlőegység tartozik, amellyel beállíthatjuk az asztalunk tetszés szerinti magasságát, hüvelykben vagy centiméterben mérve. A beépített memóriának köszönhetően pedig akár 4 különböző magasságot is tárolhatunk, hogy asztalunk bármikor egy gombnyomásra a kívánt helyzetbe álljon.

Természetesen asztalainkhoz kiváló székeket is találsz webshopunkban. Legyen szó gamer székről, ergonomikus irodai székről, relax főnöki forgószékről (amit már masszázs funkcióval is kérhetsz) vagy karfás irodai székről, nálunk megtalálod őket és mindet készletről szállítjuk.

Előző Kamerás bébiőr vásárlás útmutató
Következő Ágykeret választás okosan