Kanapé takaró kisokos

Kanapé takaró kisokos

Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, a legjobb anyagokat és a méretválasztásban is segítünk olvasóinknak...

A kanapé takaró egy nagyon hasznos kiegészítő lehet minden háztartásban. Védelmet nyújthat kisgyermekek vagy háziállatok mellett, de a bútor eredeti anyagát is szépen védi a szennyeződésektől és a sérülésektől. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, a legjobb anyagokat és a méretválasztásban is segítünk olvasóinknak.

 

Mi az a kanapé takaró?

A fotel- vagy kanapévédő huzat egy olyan rugalmas anyagból készült termék, mely a gumis lepedőhöz hasonlóan körben nagyon alapos varrással gumírozott. Nem bolyhosodik, így sokáig élvezhetjük használatát. Vékony fonalakból készült, ezáltal sima felületű, extra puha érzetet biztosít. A megfelelő méret kiválasztása után kanapénkra vagy fotelunkra húzva rögzíthetjük. Így könnyen megvédhetjük bútorainkat a mindennapos használatból eredő sérülésektől, kopástól, valamint a váratlan szennyeződésektől. Természetesen nem szükséges, hogy véglegesen eltakarjuk vele gyönyörű kanapénkat, elég, ha olyan alkalmakkor húzzuk fel, amikor váratlan folt vagy sérülés érheti. Könnyű le- és felhúzásának köszönhetően ez nem okoz nehézséget a mindennapokban, akár minden este felhúzhatjuk, mielőtt a TV elé telepszünk nasizni, majd mikor már nem használjuk, könnyedén levehetjük. Ha úgy érezzük a hétköznapokban nagy terhelésnek van kitéve, elég, ha vendégek érkezésekor vagy takarításkor vesszük le. Viszont a fotel- és kanapévédő nem csak a szennyeződésektől és sérülésektől véd, hanem a régi, kopottas bútorod külsejét is felújíthatod vele. Akár a nyaralóban, akár egy kevésbé használt helyiségben vagy a nagyszülőknél, amíg nem kerül sor egy új kanapé vásárlására. Akár kopott, akár enyhén szakadt, vagy nem megfelelő a színe, mostantól a kanapévédő huzattal ezeket esztétikusan elfedheted.  

Bordó kanapévédő huzat

Kanapé takaró és a kiskedvenc

Kutya fekszik a szürke kanapén

Gyakorlott háziállat tartókban is sokszor felmerül a kérdés, felengedjék-e kis kedvencüket a kanapéra. Mikor egy új kiskutya vagy kiscica kerül a családhoz nehéz megállni, hogy ne dédelgessük, és ne vigyük fel a puha kanapéra. Főleg, ha gyerekek is vannak. De azzal számolni kell, hogy ha bent tartjuk, a kanapén rágcsálni fog, és előszeretettel élesíti majd karmait. Viszont később, felnőtt korukban, a jól nevelt háziállatok is hagynak szőrt, némi piszkot és karmolásnyomokat. Ha ezt semmiképpen nem szeretnénk, már akkor állítsuk fel a szabályokat (pl. hogy nem mehet a kanapéra), amikor a kis kedvenc frissen érkezik otthonunkba, hogy mit szabad és mit nem. Majd legyünk következetesek. Ha ilyenről szó sincs, és a háziállat a család része az esti filmnézés közben is, jöhetnek a trükkös megoldások. A leterített pléd kezdetben talán megoldást nyújthat, de pár mozdulattal elcsúszik és máris imádott kanapénk szálai között találjuk az állatszőrt. Így ha mindenképpen osztozni szeretnénk kis kedvenceinkkel a kanapén vagy a fotelen, érdemes megfontolni egy fotel vagy kanapévédő huzatot.

Szürke egyszemélyes kanapé

Kanapé takaró és a gyerekek

Gyerekek fekszenek a kanapén

Általában már babánk születése előtt határozott elképzelésünk van bizonyos dolgokról, például, hogy biztosan nem engedjük majd, hogy gyermekünk a kanapén, a TV előtt egyen. Viszont ha mi is így teszünk (még ha csak ritkán is), nehéz lesz elmagyarázni a kicsinek, hogy ő miért nem viheti a Túró Rudit a kanapéra, miközben mesét néz. De nem is kell ilyen messzire mennünk, egy kisbaba akarva akaratlanul foltot hagyhat kanapénkon, bármennyire is vigyázunk. Először az anyatejjel, később a böfikkel, majd fogzási időszakban a nyálával. Amikor mászni kezd a kis keze óhatatlanul piszkos lesz, amivel később felkapaszkodik a kanapéra. Az ételtől maszatos kezek csak ezután következnek. Mikor a szülők a kanapét vásárolták valószínűleg ezekre az apró balesetekre még nem is gondoltak, így amikor aktuális lesz, érthető, hogy féltik nappalibútoraikat. Erre az eshetőségre is tökéletes választás a kanapévédő huzat, hiszen reménykedünk benne, hogy egyszer kinövik a maszatolást és kanapénk újra a régi pompájában tündökölhet, mint azelőtt.

Bordó kanapé a szobában

Kanapé takaró és a mindennapok

Pattogatott kukoricát eszik a kanapén

Nem felétlenül kell hozzá háziállat vagy kisgyermek, hogy felmerüljön az igény kanapénk vagy fotelünk védelmére. Biztosan veled is előfordult már, hogy a kedvenc sorozatod közben megkívántál egy kis nachost, amit a saját szabályaidat felrúgva a kanapén szerettél volna elfogyasztani. Természetesen salsa szósszal. Ami akárhogyan is vigyázol, lecsöppen. Minden igyekezeted és gyors folteltávolításod ellenére nyomot hagy. Ezek az apró nyomok idővel megsokszorozódnak és azt érzed, a kedvenc ülőalkamatosságod lassan nem méltó vendégek fogadására. Ilyenkor felbérelhetsz egy kárpittisztítót borsos áron, vagy mindezek megelőzésére használhatod egy pléddel a kanapét, ami valljuk be őszintén nem túl esztétikus. Ebben az esetben is tökéletes megoldást nyújthat a kanapé és fotel védő huzat. Napközben, és ha vendégek érkeznek élvezheted a gondosan kiválasztott kanapéd eredeti formáját, stílusát és kinézetét, viszont ha úgy döntesz a vacsorát a TV előtt fogyasztod el, csak húzd rá a huzatot. Nem csak a szennyeződésektől véd majd, de kényelmes és komfortos is, nem csúszkál el.

 

Melyek a legjobb anyagok? 

A vékony szálú, sima szövésű garantálja a legpuhább tapintást, de érdemes megnéznünk az anyagsűrűségét és a rugalmasságát is. Természetesen senki sem szeretne műszálas anyagon pihenni, de pár használat után kibolyhosodott huzattal sem lennénk kibékülve. Fontos, hogy illeszkedjen a kanapéra vagy a fotelre, ne csúszkáljon. Az Alinda.hu kínálatában lévő fotel- és kanapévédő huzat rugalmas poliészter anyagból készült, 30 °C-on mosható, anyagsűrűség: 130 g/m2. A csomagban található merevítő szivacsokat egyszerűen betolhatod a bútor réseibe, ezáltal feszesebben simul rá az anyag.

Bordó kanapévédő huzat

Hogyan válaszd ki a méretet?

Webáruházunk 3 méretben és 2 színben (bordó és szürke) kínál kanapé- és fotelvédő huzatot. Rugalmas anyagának köszönhetően az átlagos 2 és 3 személyes kanapékra, az ahhoz való huzatunk tökéletesen megfelel. A huzat rugalmassága 2 személyes kanapé esetén: 150-170 cm között, 3 személyes kanapé esetén: 185-205 cm között van. A fotelekre való védőhuzatnál pedig 90-140 cm rugalmassággal kell számolnunk. A fent említett csomagban található merevítő szivacsokkal pedig tökéletesíthetjük a passzolást. Például egy nagyobb sarokkanapé esetében - aminek ülőpárnái és háttámlája különálló szivacsokkal rendelkezik -, is érdemes lemérni, hogy két huzat egymás mellé helyezve esetleg lefedheti-e. A most divatos fekvőfotelekkel kiegészített kanapék esetében pedig ajánlott kipróbálni, hogy csak az ülőfelületet takarjuk le, a szennyeződések nagy része úgyis ott keletkezik.

Bordó kanapé és fotelvédő huzat

Rendeld meg még ma akciós áron!

 

Képek: alinda.hu, pixabay.com

Előző Fejlesztő játékok, melyek valóban hasznosak
Következő Mászóka, csúszda és hinta: fejlesztő játékok a kertben