Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonyi dekorációs ötletek

Nem szeretnél vagyonokat költeni a világításra és a díszekre? Olvasd el cikkünket és inspirálódj, nézd meg nálunk, hogy lehet idén is szép, mégis új a karácsonyi dekoráció...

Szereted a változatosságot? Nem szeretnéd minden évben ugyanúgy feldíszíteni az otthonod, de semmi ötleted nincs, hogy idén mihez kezdhetnél? Nem szeretnél vagyonokat költeni a világításra és a díszekre? Olvasd el cikkünket és inspirálódj, nézd meg nálunk, hogy lehet idén is szép, mégis új a karácsonyi dekoráció.

 

Adventi készülődés

Az egyik legszebb öröm a várakozás izgalma. Ezért is különösen fontos, hogy megéljük az adventi időszakot, és ne december közepén kezdjünk el stresszelni a dekoráción, a karácsonyi menün, a lakás kitakarításán és az ajándékokon. A legjobb, ha a család minden tagja kiveszi a részét a készülődésből. Különösen kedvelt program lehet az adventi koszorú közös elkészítése, gyerekes családoknál pedig az adventi naptár segíthet, hogy izgalommal és örömmel várjuk a szeretet ünnepét.

Ha úgy érzed a korábbi években nem sikerült úgy ez az időszak, ahogy szeretted volna, próbálj tudatosan lelassulni és hangolódni az ünnepekre:

  • Engedd el a vágyat, hogy a te ajándékod legyen a legütősebb! A szeretet és a minőségi együtt töltött idő mindennél többet ér. Válassz szeretteidnek személyre szóló apró ajándékot, és hidd el, sokkal nagyobb lesz az öröm, mint egy újabb drága, felesleges tárgy esetében.
  • Írj listát a tennivalókról, a karácsonyi menüről és az ajándékokról, így biztosan nem marad ki semmi.

Kapcsolj ki! Jelölj ki pár napot az év végéig, amikor este már csak magaddal törődsz. Mindegy, hogy ez egy forró habfürdő, egy pohár bor, egy esti séta vagy egy jó könyv.

Karácsony idején, kandalló melegében könyv és karácsonyi édességek

 

  • Készíts tervet a karácsony napjaira! Fontos, hogy ilyenkor minden szerettünkkel találkozzunk, de nem mindenáron. 3 nap alatt átszelni az országot kétszer, nem egészen a meghitt karácsonyról szól. Biztosan vannak olyan rokonok, akik a két ünnep közötti látogatástól sem sértődnek meg.
  • Legyen olyan este, ami csak a szűk családról szól az otthon melegében!
  • A meghitt este hangulata csak tőletek függ! Gyújtsatok gyertyákat, vegyétek elő a régi társasjátékokat, de a családi fényképnézegetés is igazán maradandó és különleges program lehet.

 

Beltéri díszítés

A hideg időben több időt töltünk a négy fal között, így a beltéri díszítés karácsony tájékán is nagyobb szerepet kap. Egyáltalán nem kell hatalmas házban élnünk ahhoz, hogy valódi karácsonyi hangulatot varázsoljunk. Sőt, költséges dekorelemekre sincs feltétlenül szükség. Mutatunk pár egyszerű és pénztárcabarát megoldást, hogy otthonod hangulatos, ünnepi, mégis hozzád hű legyen:

  • Használd a természet kincseit, vigyél haza pár fenyőágat, tobozokat, száríts ki narancsszeleteket és dobd fel pár gyertyával vagy mécsessel! Mindezt tedd bele a kenyereskosárba és már kész is az asztaldísz. Helyhiány esetén az ablakpárkányon is kitűnően fog mutatni.

Asztali dísz készítése karácsonyra

 

  • Egy karácsonyi ajtódísz minden alkalommal, mikor hazaérkezel emlékeztet az ünnep közeledtére, és még a szomszédokat is hangulatba hozza. 60 cm átmérőjű ajtódíszünk műfenyő ágakból készült, így minden évben tökéletes megjelenést biztosíthat otthonodnak. 8 különböző világítási móddal rendelkezik, hiszen 50 db LED gondoskodik a megfelelő ünnepi fényekről.

Karácsonyi ajtódísz

 

  • A gömbdíszeknek csak a karácsonyfán van helye? Egyáltalán nem! Szerezz be pár matt fekete gömböt, és írj rájuk olyan szavakat, amelyek fontosak neked, majd helyezd el őket a lakás különböző pontjain. Ahányszor csak meglátod őket, mosolyt csalnak majd az arcodra.

Gömbdíszek
2. ábra: handmadekultur.de

  • Nézz szét a gyerekek játékai között, és keress pár figurát! Hátha találsz egy szarvast, vagy bármilyen erdei állatot, egy kisautót, egy katonát, vagy egy házikót. Ha már nem használja őket, lefújhatod arany vagy fehér színűre és máris kész a különleges asztali dekoráció az újrahasznosítás jegyében. Ezeket pedig évről évre bővítheted.

Különleges asztali dekoráció állatfigurákkal karácsonyra

 

Karácsonyi dekoráció kívül is

Korábban nem volt hagyománya, hogy a házat és a környékét is dekoráljuk, de most már évről évre egyre ötletesebb kültéri, karácsonyi dekorációk látnak napvilágot. Gyerekes házaknál óriási élmény lehet a felfújható karácsonyi figurák egyike. A világító dekorációkat ki lehet helyezni erkélyre, teraszra, kertbe, de természetesen díszíthetjük velük a belső tereket is. A LED égőknek köszönhetően világítanak a sötétben, tehát az esti órákban is jól láthatóak lesznek a ház előtt. 

 

Karácsonyi dekoráció az udvarba, teraszra

 

Vetíts mintákat a falra a karácsonyi fényjátékkal! Távirányító segítségével 8 beállítás közül választhatsz, különböző színekben és sebességben. Beépített időzítőjével bentről is könnyen szabályozhatod, meddig működjön a fényjáték a ház falán. 

 

Karácsonyi fényjáték

És nem ünnep az ünnep meghitt fények nélkül! Ha igazán mesebeli hangulatot szeretnél teremteni, válassz fényfüggönyeink közül! A 300 LED-es, melegfehér fényfüggönny 317x293 cm, így egy mozdulattal kültéren és beltéren is ünnepi hangulatot varázsolhatsz.

A LED-es jégcsap fényfüggöny segítségével pedig megidézheted az amerikai karácsonyi házak hangulatát. Ablakba, korlátra, ereszcsatornára rögzítve igazán különleges látványt nyújtanak különböző hosszúságú szálai. 8 féle választható üzemmóddal és két típusban kapható.

 

LED-es jégcsap fényfüggöny

 

Az idei év újdonsága a metor fényfüzér, ami 10 db 50 cm hosszú világító rudat tartalmaz, melyek összeköthetők. Esztétikusan díszítheted vele a fákat, a kerítést, és az épületeket is. A nem mindennapi látványt még a szomszéd is elirigyelheti.

A klasszikus LED fényfüzérek felhasználása a legsokoldalúbb, hiszen fényfüggönyt is készíthetsz belőle, de bárhová feltekerheted, bármibe beleteheted, a karácsonyfán is tökéletesen mutat, az ünnepek után pedig a hálószobád hangulatáért lehet felelős.

 

Hogyan öltöztesd idén a karácsonyfádat?

Természetesen alap, hogy maga a fa legyen szép, akár igazi, akár műfenyőről van szó. Rendezd el szépen az ágakat, ne akadjanak össze, ne fedjék egymást. Egy tömött hatású, terebélyes fa nyújtja mindig a legszebb látványt. Válaszd ki az idei tematikát, lehet ez egy szín vagy akár egy forma is. Az aktuális év karácsonyi dísz trendjét egyre nehezebb meghatározni, mert ugyanúgy hódít a színes, retró díszítés, mint a letisztult fehér, a klasszikus piros, vagy a természetes alapanyagokkal dekorált karácsonyfa. Ha idén mégis valami igazán különlegesre vágysz, amilyen eddig még nem volt, válassz legújabb termékeink közül! Rózsaszín műfenyő a menthetetlen romantikusoknak és a kislányos házakba, havas műfenyő a természet kedvelőinek vagy fehér műfenyő, ha nem akarsz tovább várni a fehér karácsonyra.

Rózsaszín, havas és fehér műfenyő

 

De ha maradnál a klasszikus, zöld műfenyőnél, abban is segítünk. Nézd meg idei műfenyő kínálatunkat és csapj le rá akciós áron a karácsonyi roham előtt!

Ha megvan a tökéletes fa, jöhet a díszítés. Mindig a fényfüzérrel kezdd! LED fényfüzéreinket megtalálod melegfehér és színes változatban, ezen kívül négy típusból választhatod ki a neked megfelelőt.

Ezután jöhetnek a gömbök! A nagyobb méretűeket helyezd a fa törzséhez közel, míg a kisebbeket kintebb. 112 részes karácsonyfadíszünk tartalmaz matt, fényes és csillogó gömböket is, háromféle méretben. Válassz a 6 legtrendibb szín közül!

112 részes karácsonyfadísz

Ha idén a gömbök helyett vagy mellett valami másra vágysz, megmutatjuk személyes kedvencünket a természetesség és a fenntarthatóság jegyében. Hívd el a családot egy erdei sétára és gyűjtsetek tobozokat! Pár méter zsineg biztosan előkerül a fészerből, így csak selyemszalagra lesz szükséged az idei karácsonyfadíszekhez. A legjobb, ha korábbi ajándékokról, csomagolásokról eltett darabokat is fel tudsz használni. Pár egyszerű mozdulattal új díszeket tudsz a karácsonyfára varázsolni, az összhatás pedig biztos, hogy mindenkit elégedettséggel tölt majd el.

Tobozból készített karácsonyfadísz

 

Magyarországon továbbra is nagy hagyománya van a szaloncukorral díszített fáknak, így mindenképpen hagyj nekik helyet és válassz olyan papírba csomagolt cukorkát, ami illik az elképzelt tematikához!

Ha egy kis extra megjelenést adnál karácsonyfádnak, idén próbáld ki a LED-es karácsonyi szalagot! 250 db LED-del felszerelve ragyogóvá varázsolja az ünnepet. 25 méter hosszú, így használhatod fenyőfád díszítésére, hajthatod masnivá, vagy díszítheted vele az ünnepi asztalt is. Áttetsző anyagának és ezüst színének köszönhetően a legtöbb feldíszített karácsonyfához is passzol.

250 LED-es karácsonyi szalag

 

Ezután jöhet minden extra és személyes dísz. Névre szóló gömbök, örökölt függők, masnik, tollak, gyöngyfüzérek, mézeskalácsok, és bármi, amitől egyedi lesz az idei karácsonyfátok. Végezetül illeszd helyére a csúcsdíszt, és el is készült az idei karácsonyfád!

 

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

 

Előző Grill ételek télen-nyáron
Következő A legjobb karácsonyi filmek bekuckózós napokra