Laptoptartó állvány: mi alapján válasszunk?

Laptoptartó állvány: mi alapján válasszunk?

A laptoptartó állvány a mai világban egy nagyon hasznos találmánynak bizonyul, azonban ebből a termékből is számos lehetőséggel találkozhatunk a piacon. Készül fából, műanyagból, fémből, van olyan ami álló helyzetben, ülve, íróasztalnál használható. Olvasd el cikkünket, hogy kiderítsd, számodra melyik típus lehet a legjobb megoldás...

Miért hasznos egy laptoptartó állvány

A laptopok jó ideje uralják a számítógép piacot, egyre ritkábbak az olyan munkahelyek, ahol asztali számítógépen dolgoznak a munkavállalók. Sok olyan típusú munka is van, ami nem egy fix irodához kötött, ilyenkor elengedhetetlen a laptop, mint munkaeszköz. Viszont az utóbbi időben, talán a koronavírus járványnak köszönhetően, egyre gyakoribb, hogy munkánkat nem irodai térben, hanem alkalmanként vagy rendszeres jelleggel otthon végezzük. Elsőre azt gondolnánk, laptoppal könnyen megoldható, hiszen csak leülünk, kinyitjuk, és már dolgozunk is. Viszont egy napi 6-8 órás munkát a kanapén görnyedve, vagy a szőnyegen hasalva, hosszú távon egyszerűen képtelenség mellékhatások nélkül megoldani. Gondolunk itt legfőképp a hát- és derékfájásra.

Ilyenkor lehet jó megoldás egy íróasztal, vagy hely hiányában egy laptoptartó állvány, amit akár munkába is magunkkal vihetünk, könnyű súlyának hála. Helytakarékos megoldást kínál, hiszen íróasztal hiányában akár a fotelban is kényelmesen dolgozhatsz vagy tanulhatsz. A laptoptartó állványok általában egyszerűen állíthatók bármilyen magasságra, így a nyakat is kímélik. Érdemes univerzális méretet választani, hogy minden típusú laptophoz tökéletes legyen, így a család többi tagja is használhatja és egy későbbi típus váltás során sem kell lecserélned. A legjobb, ha egértartóval felszerelt, így az egérpaddal sem kell külön szenvedni.

Hogyan alakíts ki otthon megfelelő munkaállomást?

Ha a munkád nagy része otthon zajlik és laptopon, ideális létrehozni egy állandó teret a lakásban. A praktikus és kényelmes kialakítás mellett nem árt, ha a munkavégzés helyének kinézett szoba/sarok/tér inspiráló és esztétikus is. Talán sokadlagosnak tűnnek ezek a szempontok, mégis nagyban tudja befolyásolni a munkakedvedet és hatékonyságodat. A legideálisabb, ha elfér a lakásban vagy házban egy dolgozószoba, ott a legkönnyebb elmélyülten dolgozni, hiszen semmi nem zavarhatja meg a koncentrációt. Webshopunk széles íróasztal kínálatában biztosan megtalálod, ami stílusodnak és igényeidnek megfelel. Legyen szó modern vagy klasszikus darabról, kis vagy nagy méretről, több elemesről, sarokba állíthatóról  vagy teljesen egyszerűről

Az sem gond, ha nincs dolgozószoba, ilyen esetben kell átgondolni a kihasználatlan sarkokat, folyosókat, ahol helyet szoríthatunk a munkaasztalunknak. Az íróasztal sok szempontból ideális helye lehet egy minimum 30-40 cm mély, 70-80 cm széles beugró, amely teljes beépített szekrény helyett csak egy felső, plafonig futó zárt elemet és egy bútorlapot foglal magában. Így nem fog kilógni a térből, s ha a fehér falakhoz fehér bútort vásárolunk, vizuálisan sem fog kiemelkedni a szobából.

Különleges lehetőséget kínálhat még az ablak körbeépítése. Ha az ablak alá helyezed az íróasztalt egy napfényes home officet kapsz. Ez akkor lesz a legpraktikusabb, ha csak egy felületre van szükséged az íráshoz, számoláshoz, olvasáshoz, laptopozáshoz. Egy asztal alá betolható szék pedig helyet spórol nekünk.

Otthoni munkaállomás közvetlenül az ablak alatt

Többszintes családi házak jellemzője lehet a kihasználatlan lépcső alatti rész, amivel az elején rengeteg tervünk van, majd feledésbe merül. Az otthoni munkaállomás kialakításánál (főleg ha nem napi munkavégzésről van szó) viszont tökéletesen kapóra jön. Itt valószínűleg egyedi bútorra lesz szükség a lépcső ferde síkja miatt, de még így is megérni, hiszen plusz négyzetmétereket nyerünk.

Otthoni munkaállomás a lépcső alatt

Viszont ha jelenleg ezekre sem látunk esélyt, jön az étkezőasztal és a pult. De ennél a verziónál nem szabad elfelejtenünk a fent említett egészségkárosító hatást, hiszen hosszú távon egy étkező- vagy bárszéken töltött 6-8 óra komoly megterhelést rak derekunkra, hátunkra, nyakunkra. Megoldás lehet egy jóminőségű, kényelmes irodai szék, amit a munkánk során odahúzhatunk az étkezőasztalhoz. Webáruházunk széles kínálatot nyújt kényelmes, teljes komfortot biztosító székekből. Karfás, forgó, magasított háttámlás, lábtartóval felszerelt, dönthető, gázliftes, műbőr vagy masszázsfunkcióval ellátott? Iroda részlegünkön minden típust megtalálsz.

arfás, forgó, magasított háttámlás, lábtartóval felszerelt, dönthető, gázliftes, műbőr vagy masszázsfunkcióval ellátott székek

Választás anyag, felépítés alapján

Egyre jobban terjed az úgynevezett standing office, vagyis az állva végzett számítógépes munka, hiszen egyre többet hallunk az ülőmunka egészségkárosító hatásairól. Nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek elektronikusan állítható íróasztal lábunk is. Ezért, és a magasabb óraszámú használat miatt, az utóbbi időben talán a több ponton állítható laptoptartó állványok a legkedveltebbek. Teljes szabadságot ad a munkában, vagy akár otthon, hogy minél kényelmesebben és hatékonyabban végezhesd munkádat, vagy töltsd a szabadidődet. Számos, különböző pozícióba állítható, hogy akár fekve, ülve és állva is használhasd laptopodat. Anyaga műanyag, a termék súlya csak 1,2 kg, így nem rak extra nagy terhelést az asztalra vagy az öledre.

Több ponton állítható laptoptartó

- 30%
több ponton állítható laptoptartó
Több ponton állítható laptoptartó
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 9 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

Ha egy strapabíróbb, több funkciós terméket választanál, kitűnő lehet fém szerkezetes gurulós laptoptartó állványunk. Főként otthoni használatra ajánljuk. Szintén állítható magassággal rendelkezik, akár egy könyv vagy magazin olvasását is kényelmesebbé teszi. Amikor pedig nem használod munkára vagy tanulásra, tárolóit feltöltheted és stílusos dohányzóasztalként ékesíti nappalidat vagy hálódat.

Gurulós laptoptartó állvány

Ha komolyabb irodai vagy otthoni kiegészítőre vágysz, ismerd meg az állítható asztali monitor- és laptoptartó állványunkat, mely kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé a szem, a nyak és a hát terhelésének csökkentése érdekében. Az asztalra szerelve egy laptopot, és akár egy 32"-os monitort is tarthatsz rajta egyszerre. Fém anyagának köszönhetően szerkezete stabil, így nem kell félnünk, hogy értékes eszközeink megsérülnek. 

Állítható asztali monitor- és laptoptartó állvány

Ha laptopunkat legtöbbször otthoni környezetben használjuk, de nem akarunk az étkezőnél dolgozni, válasszuk az összecsukható laptopasztalt. Egyszerű tárolásának, és könnyű kihelyezésének köszönhetően egy nagyon praktikus bútordarab, tökéletes kiegészítője lehet egy állítható laptoptartó állványnak is. Természetes fa külseje a legtöbb helyiség stílusához passzol. Használható otthoni munkaállomásként, de akár a gyerekszobába is tökéletes választás.

Összecsukható laptopasztal

Választás használati szokások szerint

Amikor laptoptartó állványt vásárolunk elsődleges szempont, hogy hogyan, milyen gyakran és hol fogjuk használni. Praktikussága nem kérdés egyik esetben sem, viszont a típus kiválasztásnál igen. Ha otthonunkban állandó helyen, hosszú távon végzünk tevékenységet, érdemes az összecsukható laptopasztalt választani, vagy ha rendelkezésünkre áll korábbról egy íróasztal, akkor az állítható laptoptartó állványt vagy a több ponton állítható laptoptartót.

Előző Praktikus konyhai kiegészítők minden háztartásba
Következő Cellulit masszázs: valóban hatásos?