Milyen tablet tartót vásároljak

Milyen tablet tartót vásároljak

Nem tudod hova helyezd tabletedet használat közben vagy esetleg azon kívül? Tippjeinkkel igyekszünk segíteni...

A tabletek manapság egyre fontosabb szerepet töltenek be mindennapi életünkben, legyen szó munkáról, tanulásról vagy szórakozásról. Azonban sokszor nehéz megfelelően tartani ezeket az eszközöket, különösen akkor, ha hosszabb ideig kell használni őket. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány tippet és ajánlást arra vonatkozóan, hogy milyen tablet tartót érdemes választani.

Tablet tartó autóba

Telefonunk útvonaltervezője helyett használhatunk tabletet az autóban, de felkészülhetünk egy hosszabb várakozási időre is, amikor hasznos lehet egy jó film vagy pár videó megtekintése nagyobb kijelzőn. Ehhez viszont elengedhetetlen egy jó tartó is készülékünkhöz. Választhatunk műszerfalra, szélvédőre, szellőzőrácsba, pohártartóba, visszapillantó tükörre vagy fejtámlára rögzíthetőt. Szempontok, melyeket érdemes figyelembe venni vásárlásnál:

  • Tartó típusa: A leggyakoribb típusok közé tartoznak a szélvédőre vagy műszerfalra szerelhető tartók, valamint a fejtámlára szerelhető típusok. Az autó típusa és a használati szokások határozzák meg, melyik típus a legmegfelelőbb.

 

  • Kompatibilitás: Fontos ellenőrizni, hogy a kiválasztott tartó kompatibilis-e a használt tablet méretével és típusával. Ellenkező esetben nem biztos, hogy megfelelően fogja tartani a készüléket, vagy esetleg nem is lesz rögzíthető.

 

  • Rugalmasság: Ha többféle autót használunk, érdemes olyan tartót választani, amely rugalmasan alkalmazkodik az autók különböző típusaihoz és méreteihez.

 

  • Biztonság: Az autóba való tablet tartóba biztonságosan kell rögzíteni a készüléket, hogy elkerüljük a baleseteket. Fontos, hogy a tartó szilárdan és stabilan rögzítse a készüléket, és ne engedjen a rázkódásoknak.

 

  • Kényelem: Válasszunk olyan tartót, amely lehetővé teszi a készülék kényelmes használatát az autóban, és könnyen állítható a megfelelő szögbe.

Vásárlás előtt érdemes átolvasni az online véleményeket és értékeléseket, hogy megbizonyosodjunk a tartó minőségéről és funkcionalitásáról.

 

Tablet használata autóban

ábra: blessmybucket.com

Leggyakrabban a gyerekek kedvéért szerelünk tablet tartót az autóba, hogy az utazások kellemesebben teljenek. Ilyenkor érdemes egy több funkciós tartót választani, ami megvédi az ülést a koszos lábnyomoktól és a tableten kívül más hasznos dolgok is elférnek benne. Így utazás közben minden a kisgyerekek keze ügyében lesz, mesenézéshez pedig nem kell a képernyő fölé görnyedve, a nyaki gerinc részt meglehetősen terhelő pózban ülni. Különösen hasznos, ha egyedül utazunk a gyerekkel, hiszen vezetés közben nem kell hátra nyúlnunk a plüssmackóért vagy az innivalóért. Érdemes pár kedvenc mesefilmet otthon rátölteni a készülékre, így utazás közben internet kapcsolatra sem lesz szükség.

Gyerek használja a tabletet autóban2. ábra: buzzfeed.com

Tablet tartó állvány

A tablet tartó állvány kényelmes és praktikus megoldás lehet, ha gyakran használod a tabletedet olvasáshoz, filmnézéshez vagy munkavégzéshez. Az állvány segítségével könnyen beállíthatod a tabletedet a megfelelő magasságba és szögbe, így kényelmesen használhatod anélkül, hogy folyamatosan a kezedben kellene tartanod.

Egy jó tablet tartó állvány előnyei közé tartozik:

  • Könnyű kezelhetőség: Az állvány kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyen beállítsd a tabletedet a megfelelő magasságba és szögbe, így kényelmesen használhatod anélkül, hogy fájna a nyakad vagy a hátad.
  • Stabilitás: Az állvány általában stabilabb megoldás, mint ha csak a kezedben vagy az öledben tartanád a készüléket. Ez különösen fontos lehet, ha hosszabb ideig használod a tabletedet.
  • Mobilizálhatóság: A tablet tartó állványok általában könnyen hordozhatók, így könnyedén magaddal viheted őket bárhová.
  • Multifunkcionalitás: Néhány tablet tartó állvány képes különböző szögekben, illetve állásokban tartani a tabletedet, ezáltal különböző felhasználási módokat tesz lehetővé.
  • Ergonómia: Egy jó tablet tartó állvány ergonomikus kialakítása segíthet megelőzni a testtartási problémákat, így kényelmesebben és egészségesebben használhatod minden alkalommal.

 

Több ponton állítható laptoptartó

Ha otthon felváltva használod a laptopot és a tabletet munkához, tanuláshoz, olvasáshoz vagy filmnézéshez, egy számos pozícióba állítható laptoptartó kiváló társad lehet. Teljes szabadságot ad neked, fekve, ülve és állva is használhatod. Tabletedet egy egyszerű tartóval ráhelyezheted, így még kényelmesebben és hatékonyabban végezheted a munkádat, vagy töltheted a szabadidődet. 

- 30%
több ponton állítható laptoptartó
Több ponton állítható laptoptartó
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 9 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

Tablet tartó felszerelése

Az otthoni használatra fejlesztett tablet tartók általában önállóan megállnak, könnyen mozgathatóak, így nem igényelnek szerelést. Az autóban használható tartókat viszont rögzíteni kell, hogy készülékünk stabil maradjon utazás közben is. A tablet tartó felszerelése meglehetősen egyszerű és gyors folyamat lehet, legyen szó műszerfalra, tükörre vagy fejtámlára rögzítésről. Nézzük végig a műszerfalra rögzítés folyamatát:

  • Az első lépés a műszerfal tisztítása. Használjunk tiszta ruhát vagy kendőt, amellyel eltávolítjuk a port és a szennyeződéseket a műszerfalról, ahol a tartót szeretnénk elhelyezni.
  • Rögzítsük a tartó telepét a tartócsavarokkal a tartó végéhez. Az eszközök, amelyekkel a tartó rögzíthető a műszerfalra, általában a csomagban vannak.
  • Azután helyezzük a tablet tartóját a telepre, amíg az jól bele nem illeszkedik.
  • Állítsuk be a tartó szögét és magasságát úgy, hogy a készülék kényelmesen és biztonságosan legyen elhelyezve.
  • Ellenőrizzük, hogy a tartó stabilan rögzítve van-e, és a tablet biztonságosan tart-e a helyén.

Vigyázat: A tartó rögzítésekor ügyeljünk arra, hogy ne akadályozza a vezetést, és ne zavarja a kilátást a vezető számára. Mindig ellenőrizzük, hogy a műszerfal és a tartó közötti rögzítés biztonságos-e, és az eszközök megfelelően vannak-e felszerelve, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket vagy károkat.

 

Tablet tartó házilag

 

Házilag készített tablet tartó

Tabletünk tartójául sok mindent használhatunk, de ha kreatív és költséghatékony megoldást szeretnél, készítsd el saját, egyedi tartódat otthon, egyszerűen.

  • Ha a tabletre vásárolsz egy szilikon védőtokot, az nem csak a sérülésektől óvja majd meg készülékedet, hanem bármihez támasztva stabil marad, nem csúszik ki az alja.
  • Kizárólag otthoni használathoz, mindenféle befektetés nélkül, mindössze egy tojástartóból is készíthetsz neki tartót. Ezt a megoldást nem csak megmosolyogni, de másolni is fogják a barátaid.

Tojástartó használata tablet tartóként3. ábra: instructables.com

  • Jó hasznát veheted egy masszív képkeret tartónak is, ha beveted kézügyességed. A kerethez rögzíthetsz egy stabil, egyenes lapot, amire két kiálló elemet csavarozol. Ezek fogják majd a tabletet, a képkeret eredeti támasztója pedig biztosítja a megfelelő szöget.

Otthon használt tablet tartó4. ábra:myrepurposedlife.com

  • Egy asztali festőállvány tökéletesen betölti majd a tablet tartó funkciót. Hobbi boltokban és barkácsüzletekben igen jutányos áron juthatsz hozzá, később pedig színre is festheted, hogy még jobban illeszkedjen stílusodhoz vagy az íróasztalod többi eleméhez.

Asztali festőállvány mint tablet tartó5. ábra: venusorion.com

  • Szintén a ritka, otthoni használat mellékszereplője lehet egy egyszerű kartonpapírból kivágott tartó. Ehhez különösebb kézügyesség sem szükséges. Ezt is kedvedre dekorálhatod festékkel vagy különleges anyag ráragasztásával. Nem kerül semmibe, a célra viszont tökéletes.

Kartonpapírból készített tablet tartó6. ábra: shop.kartent.com

 

  • Ha közelebb áll hozzád a varrás és az anyagok, mint a barkácsolás, készíts piramistartót! Egy vidám anyagra, pár nejlon zacskóra (a töltéshez) és száraz babra (a súlyhoz) lesz szükséged.

piramistartó

7. ábra: ricochetandaway.blogspot.com

 

Akciós tablet és laptop kiegészítőkért látogass el az Alinda.hu webáruházba!

Előző Retró játékok: nincs új a nap alatt?
Következő Villanykörte kisokos: hova milyet válasszunk?