Mini léghűtő: a nyár elengedhetetlen kelléke

Mini léghűtő: a nyár elengedhetetlen kelléke

Nincs otthonodban klíma, de nehezen viseled a meleg nyári napokat? Mutatjuk mit tehetsz azért, hogy elviselhetőbbé váljon...

A nyár bizony sokszor elviselhetetlen lehet, ha nincs a lakásban vagy a házban valamilyen berendezés, aminek segítségével hűthetjük magunkat és a helyiségeket a nagy melegben. Mik a lehetőségeink és miért nagyon hasznos egy mini léghűtő? A következő bekezdésekben megmutatjuk.

 

Felmelegedett lakás hátrányai

A túlmelegedett szoba számos egészségügyi problémát okozhat. Ilyen például a fejfájás, kimerültség, rossz közérzet, száraz bőr, szem- és torokirritáció. Ha a szoba túl meleg, kellemetlenül érezhetjük magunkat. Negatív hatással lehet a koncentrációra és a produktivitásra, ami szinte teljesen ellehetetleníti az otthoni munkát. Kihat az éjszakára is, a túl meleg szobában nehéz elaludni, és az alvás minősége is csökkenhet.

 

Trükkök a lakás természetes hűtésére

A forró nyári napok könnyen katlanná változtathatják otthonunkat, ami megnehezíti mindennapjainkat, főleg ha otthonról dolgozunk. Pár egyszerű lépés viszont segíthet, hogy otthonunk a legnagyobb melegben is hűvösebb legyen.

A legjobb, ha a fullasztó hőséget be sem engedjük lakásunkba. Szellőztessünk éjjel, vagy kora reggel, amikor a levegő még hűvös, majd csukjuk be az ablakokat. Egy feltekerhető napellenző segítségével megakadályozhatjuk, hogy a nap felmelegítse a belső terek levegőjét.

Az ablakok közelében felakasztott nedves törölközők bár nem túl esztétikusak, a párolgás során hőt vonnak el, így kellemesebb klímát teremtenek.

Ha napközben zárva tartjuk az ablakokat, pár szobanövény beszerzése természetes segítséget nyújthat. A szén-dioxidot oxigénné alakítják, öntözővizük nagy részét pedig visszapárologtatják a levegőbe, ami hűti a szobát.

 

A légkondicionálók hatása környezetünkre

A légkondicionálók egyre elterjedtebbek, mind lakossági, mind ipari területen. Számos előnyén kívül viszont érdemes tisztában lennünk a környezetünkre gyakorolt hatásával is.

Egyrészt az energiafogyasztásuk miatt jelentős hatással lehetnek a környezetre. A légkondicionálók általában elektromos árammal működnek, így a használatukhoz szükséges energia megtermelése károsanyag-kibocsátással járhat, ami hozzájárulhat az üvegházhatású gázok kibocsátásához és a klímaváltozáshoz. Emellett a légkondicionálók működtetése jelentős mértékben növelheti a lakó- vagy irodahelyiség energiaszámláját is, ami szintén hatással lehet a környezetre.

Másrészt a légkondicionálók hatással lehetnek a levegő minőségére is. Ha nem megfelelően karbantartják és tisztítják őket, akkor azokban baktériumok, penészgombák és más káros anyagok szaporodhatnak el, ami allergiás reakciókat és légzőszervi problémákat okozhat. Emellett a légkondicionálók a levegő szárításával csökkenthetik a páratartalmat, ami száraz bőrt, szemirritációt és légzőszervi panaszokat okozhat.

Végül a légkondicionálók zajszennyezést is okozhatnak. Ha egy nagyobb telephelyen vagy épületben sok légkondicionáló működik egyszerre, akkor azok zaját összeadódva kellemetlen zajhatást kelthetnek a környéken élők számára.

Ha csak bizonyos helyiségek alkalmi hűtésére van szükségünk, válasszunk inkább egy léghűtő berendezést!

 

Mi is pontosan az a léghűtő?

A léghűtő egy olyan eszköz, amely segít a hő leadásában egy adott rendszerből a környezetbe, általában a levegő áramlásán keresztül. A léghűtők hőcserélők, amelyek áramló levegőt használnak a hő leadásához vagy elvonásához. Tartályába hideg vizet kell tölteni, vagy jégakku behelyezésével működik. Használata nem csak felfrissíti, de párásítja is a levegőt. Ahol nincs lehetőség klíma beszerelésre, vagy ha érzékenyek vagyunk rá, kiváló választás lehet egy léghűtő. A meghűlések elkerülése érdekében kifejezetten ajánlott idősek és gyermekek számára, akár éjszakai használatra is.

Hideg víz öntése a léghűtőbe

A mini léghűtő működése

A mini léghűtő egy olyan készülék, amely egy kisebb helyiségben, például egy szobában vagy irodában segít csökkenteni a hőmérsékletet. Tartályába hideg vizet öntve, az áthaladó levegő hűtő hatása azon alapul, hogy a hideg víz párolgáskor hőt vesz fel a környezetből, így csökkenti a helyiség hőmérsékletét. Az asztali léghűtő víztartálya kb. 8 óra alatt fogy ki, melyre villogó fényjelzés figyelmeztet. A ventilátor 3 fokozatba állítható. Este nem csak léghűtőként, de hangulatvilágításként is használhatod, hiszen oldalsó panelje 7 különböző színben világít. Az asztali léghűtő maximum 10 négyzetméteres térben alkalmas és USB portba csatlakoztatva lép működésbe.

Vízhűtéses asztali léghűtő, USB csatlakozóval
Vízhűtéses asztali léghűtő, USB csatlakozó...
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

A léghűtő előnyei

A léghűtőnek számos előnye van, amelyeket fontos figyelembe venni, amikor eldöntjük, hogy milyen típusú hűtőrendszert válasszunk. Ezek közé tartoznak:

  • Energiahatékonyabb működés: A légkondicionálókhoz képest a léghűtők kevesebb energiafelhasználással tudják csökkenteni a hőmérsékletet, mivel nincs szükségük a kompresszorok és más energiaigényes alkatrészek használatára.

 

  • Környezetbarát működés: Mivel a léghűtők kevesebb energiát fogyasztanak, ezáltal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki a környezetbe, így környezetbarátabbak, mint a hagyományos légkondicionálók.

 

  • Egészségesebb levegőminőség: A léghűtők párásítják és tisztítják a levegőt, eltávolítják a port, a polleneket és más allergéneket, így javítják a belső levegőminőséget és hozzájárulnak az egészségesebb környezethez.

 

  • Költséghatékonyabb üzemeltetés: A léghűtők általában olcsóbbak, mint a hagyományos légkondicionálók, és kevesebb karbantartást igényelnek, így az üzemeltetési költségek is alacsonyabbak lehetnek.

 

  • Egyszerű telepítés: A léghűtők kis méretűek és könnyűek, így egyszerűbb telepíteni őket, és nem igényelnek bonyolult szerelést vagy csatornahálózatot.

 

  • Rugalmasabb használat: A léghűtők mobilabbak, könnyebben mozgathatók, így rugalmasabban alkalmazhatók, ha csak bizonyos helyiségek hűtésére van szükség. De bármikor magaddal is viheted.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a léghűtők nem alkalmasak nagy területek hűtésére, és a legmagasabb hatékonyságot csak bizonyos hőmérsékleti és páratartalmi körülmények között biztosítják.

Léghűtő csatlakoztatása USB-vel

Mobil léghűtő

 Ha a léghűtő működési elve elnyerte tetszésedet, de nagyobb teljesítményre vágysz, válaszd a jégakkuval működő, 4 keréken guruló mobil léghűtőt! 3 sebesség, és 3 hűtési móddal rendelkezik. Leghasznosabb közülük az alvási mód, melyet bekapcsolva a léghűtő csendesebb üzemmódba vált. Így zavartalanul aludhatsz a hűvös szobában. Távirányítójával kényelmesen változtathatod a levegő áramlási sebességét, a hűtési módot és az időzítőt.

Mobil léghűtő
Mobil léghűtő
Speciális ár 29 990 Ft RRP: Normál ár 37 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

Hagyományos ventilátorok

A melegebb hónapokban a légkondicionálón és a léghűtőn kívül nem feledkezhetünk meg a hagyományos ventilátorokról sem, melyek használata még mindig számos előnnyel járnak:

  • Olcsóbbak: A ventilátorok általában olcsóbbak, mint a légkondicionálók, így azok használata költséghatékonyabb lehet. De a légkondicionáló mellett kiegészítésként is tökéletes, ha vannak olyan helyiségek, ahová nem ér el hatékonyan a klíma hűs levegője.

 

  • Energiahatékonyabbak: A ventilátorok általában kevesebb energiát fogyasztanak, mint a légkondicionálók, így azok használata általában kevésbé terheli az energiaszámlát.

 

  • Egyszerűbb kezelés: A léghűtőkhöz hasonlóan a ventilátorok használata egyszerűbb, mint a légkondicionálóké, és nincs szükség szakemberre a telepítéshez vagy a karbantartáshoz.

 

  • Könnyen hordozhatóak: A ventilátorok általában kis méretűek és könnyűek, így könnyen áthelyezhetők azon a területen, ahol szükség van rájuk.

 

  • Javítják a levegő áramlását: A ventilátorok javítják a levegő áramlását, így csökkentik a hőségérzetet, és kellemesebbé teszik a meleg időjárást.

 

  • Egészségesebbek: A ventilátorok nem csökkentik a levegő páratartalmát, így nem okoznak száraz bőrt, szemirritációt és légzőszervi problémákat, amelyek gyakran előfordulnak a légkondicionálók használatakor.

USB-s asztali ventilátor

 Aki irodában dolgozik, tanul, vagy hosszas időt tölt íróasztal mellett, sokkal könnyebben elálmosodik, elfárad a melegben, levegőtlenségben. Csatlakoztasd az asztali ventilátort a laptopod USB portjához és mozgasd meg a levegőt a szobában! Szöge állítható, így beállíthatod a számodra megfelelő magasságot.

- 26%
USB-s asztali ventilátor
USB-s asztali ventilátor
Speciális ár 2 590 Ft RRP: Normál ár 3 490 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

Álló ventilátor távirányítóval

 Az álló ventilátorunk működését távkapcsolója segítségével távolról irányíthatod. 3 üzemmódból választhatsz, melyek közül a "sleep" beállítással akár éjszakára is bekapcsolva hagyhatod a ventilátort a pihenés idejére, vagy adj meg időzítője segítségével egy későbbi időpontot az automatikus kikapcsolásra. 

 

Álló ventilátor távirányítóval
Álló ventilátor távirányítóval
Speciális ár 12 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

Előző Evőeszköz készlet választás az etikett szerint
Következő Az otthoni sminkelés előnyei és hátrányai