Szingli vagy? Éljen az anti-Valentin!

Szingli vagy? Éljen az anti-Valentin!

Idén egyedül töltöd a Valentin napot? Ne csüggedj, adunk pár tippet, hogy jobban érezd magad...

Hetek óta minden a Valentin napról szól, egyszerűen lehetetlen nem foglalkozni vele. Akár egy fűkaszát is tudnak ajánlani Valentin napra ha éppen egy csinos lány pózol mellette. Mindenki igyekszik megragadni ezt az ünnepet, hogy portékáját még szélesebb körben értékesítse. Az éttermek új menüt találnak ki, az alsónadrágokat és zoknikat egy piros szalaggal átkötve értékesítik, akciósak a páros belépők. De mi van ha neked most nincs párod, és nem vágysz rózsasziromra meg masnival átkötött virágra, ami triplájába került, mint tegnap. Mellesleg nem vagy te zokni, hogy párod legyen! Egyedül is teljes értékű vagy. Ha idén (is) egyedül töltöd a Valentin-napot, eljött az ideje, hogy összeszedd magad az önsajnálatból. 

Hol vagy valódi érték?

Szent Valentin története eredetileg a szeretetről és az odafigyelésről szól, ám mára az ünnep ügyes marketingfogássá nőtte ki magát. Az üzleteket elárasztó piros rózsák, szív alakú csecsebecsék és a tévében futó romantikus filmek azt sugallják, hogy szinte kötelező szerelmesnek lenni, és ez a társadalmi nyomás pszichésen nem kis kihívást jelent az egyedülállóknak. Egyszerűen hagyd figyelmen kívül az összes giccses kirakatot, a könnyekig megható zenét játszó reklámokat, és mindent ami édes, rózsaszín és piros. 

Mozdulj ellene!

Ha frusztrál a Valentin-nap, a testmozgás a legjobb módja annak, hogy elengedd a negatív stresszt. Szentelj egy napot az egészségednek, és találj ki olyan rekreációs tevékenységeket, amelyekkel tökéletesen elmerülhetsz a mentális és fizikai jólétben! A lényeg, hogy legyél magadhoz nagylelkű, és az ominózus napon ne törődj semmivel, csak éld meg a pillanatot. Ha amúgy is jársz mozogni mindenképpen erre a napra iktasd be az egyik edzésedet, ha nem, akkor irány a barátokkal/barátnőkkel táncolni egyet. 

Mozgás a stressz ellen

Felkészülés

A szingliség előnye, hogy felkészülhetsz lélekben egy egészséges és tartós kapcsolatra, pl. regisztrálhatsz egy társkereső oldalra, vagy listát írhatsz arról, hogy mit kellene tenned személyiséged fejlődéséhez. Tedd meg az első lépéseket, higgy önmagadban, és legyen konkrét elképzelésed arról, hogy miért és hogyan akarsz élni! Vedd számba őszintén a saját problémáidat, az előző kapcsolataidat, és gondold végig, hogy ezek miért nem működtek! Persze ne feltétlenül Valentin napon, de másnap, mikor a csajos bulit pihened tökéletes időtöltés lehet. Nehéz nekiállni, mégis örülsz majd, ha végzel vele.

Nő nézi a listát a laptop előtt

Apró jótett a lelkedért

Találj ki olyan programot, amit eddig nem gyakran csináltál, és tegyél másokért, amitől te is jól érzed majd magad. Gyűjtsd össze a fölösleges élelmiszert, vagy ruhákat, és adományozd a rászorulóknak! Budapesten nagyon sok ilyen szervezet van, de az interneten a vidéki adománypontokat is könnyen meg lehet keresni. Ha összegyűjtötted otthon a már nem használt ruhaneműidet, ágyneműidet, törölközőidet, és sétálj be vele a legközelebbi olyan helyre, ahol átveszik őket. A semmire sem használd ruháid újra körforgásba kerülnek, és örömet okozhatsz valakinek, akinek nem lenne lehetősége olyan ruhákat vásárolni magának.

Már nem használt ruha összegyűjtése a zsákba

Szervezz anti-Valentin napot!

A barátokkal való közös program mindig remek lehetőséget nyújt a kellemes lazulásra és a kikapcsolódásra. Vásárolj néhány színes lufit és lampiont, amivel dekorálhatod a lakást, és kérd meg a vendégeidet, hogy az estére öltözzenek valamilyen mókás maskarába. Így összevonhatjátok a Farsanggal, és már senki sem fog a Valentin napról beszélni. 

Lányok pezsgővel és lufival

Összpontosíts a szeretetre!

Ahelyett, hogy önsajnálatba esel, összpontosíts saját magadra, és gondolj arra, hogy még mindig jobb egyedül, mint egy érzelmileg sivár kapcsolatban. Ugyanakkor érthető, hogy lehangolt vagy, hisz Valentin-napon még a csapból is a szerelem folyik, de ne engedd, hogy a romantikus illúzió a hatalmába kerítsen. Ne értékeld alul önmagad csak azért, mert nem élsz párkapcsolatban, inkább fogalmazd át újra az ünnepet: tölts minőségi időt a családoddal, és fogd fel úgy a napot, hogy a számodra legkülönlegesebb embereknek szenteled! Lepd meg őket valami aprósággal, hisz a Valentin nap nem csak a szerelemé, hanem a szereteté is.

Előző Legyen ez a Valentin nap más, mint a többi
Következő Ötletek egy rendszerezett otthonért