Tervezd meg otthoni edzőtermed

Tervezd meg otthoni edzőtermed

Hozd magad formába otthonodban és szerezd be a testedzéshez legszükségesebb kellékeket. Cikkünkkel segítünk, mire lehet szükséged...

Az otthoni edzőterem kialakítása nagyszerű lehetőség arra, hogy egészséges és aktív életmódot tarts fenn, kényelmesen és hatékonyan. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan tervezd meg otthoni edzőtermedet. Első lépésként megvizsgáljuk a megfelelő hely kiválasztását és az edzőterem alapvető elrendezését. Ezután részletezzük a szükséges felszereléseket és eszközöket, valamint a biztonságot és kényelmet szolgáló tényezőket. Megtudhatod, hogyan állítsd össze az edzéstervedet, és hogyan tartsd fenn motivációdat az otthoni edzések során. Az otthoni edzőterem segítségével könnyedén elérheted egészségügyi és fitness céljaidat.

 

Tervezés és elrendezés

Válassz egy olyan helyiséget, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjenek benne az edzőfelszerelések, és elegendő mozgásteret biztosítson a gyakorlatokhoz. Ha mások is élnek veled a házban, fontos, hogy olyan helyet válassz, ahol a zaj nem zavarja őket, és ahol te sem bántanak a külső zajok. A megfelelő padlóburkolat nagyon fontos, olyan anyagot válassz, amely biztonságos és tartós, megfelelően elnyeli az ütődéseket és a zajt, illetve csökkenti a terhelést a lábak és az ízületek számára. Ügyelj arra, hogy az edzőteremben megfelelő hőmérséklet legyen.

Az ergonómia rendkívül fontos szerepet játszik az otthoni edzőterem berendezésekor. Az ergonomikus kialakítás segít megelőzni a sérüléseket, növeli az edzés hatékonyságát és kényelmét, valamint javítja az általános edzésélményt. Ügyelj arra, hogy az edzőgépek és eszközök megfelelően legyenek beállítva a testedhez és méreteidhez. Például a súlyzópad és az ülőgépek magasságának és beállításának megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy kényelmesen és biztonságosan tudj rajtuk dolgozni. Válassz kényelmes edzőcipőt, olyan edzőpadot vagy széket, amely megfelel a test alakjának és méretének, valamint párnázott fogantyúkat és markolatokat az eszközökön.

Lehet, hogy az otthoni edzőtermedet csak az iroda, a gardrób vagy a hálószoba egyik részében tudod berendezni. Ebben az esetben használj paravánt, hogy edzés közben ne vonja el figyelmedet a szoba többi részének berendezése. Így koncentráltabban tudsz majd figyelni az edzésekre.

bézs
4 paneles térelválasztó paraván
Speciális ár 14 990 Ft RRP: Normál ár 21 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

Felszerelések és eszközök

Az otthoni edzőterem berendezése során számos felszerelés és eszköz lehet hasznos, attól függően, hogy milyen típusú edzéseket szeretnél végezni és milyen céljaid vannak. Viszont egy testsúlymérleg, egy tükör és pár hangszóró mindenképpen előnyös lehet.

Kardio edzés

Ha elsősorban kardió edzésekre van szükséged, fontolóra veheted egy futópad, elliptikus tréner vagy szobakerékpár beszerzését.

 

A spinning bicikli nem egyszerű szobabicikli, mert az előbbin sokkal könnyebben felállhatunk és belevethetjük az edzésbe az összes izomcsoportunkat. Előnye, hogy kevésbé terheli az ízületeket egyéb kardió mozgásformákkal pl. a futással szemben.

basic
Spinning kerékpár
Speciális ár 64 990 Ft RRP: Normál ár 77 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
7 Értékelés

 

Súlyzós edzés

Különböző nehézségű súlyzók hasznosak lehetnek az erősítő edzésekhez. 6 db-os kézi súlyzó szettünk három pár súlyzót tartalmaz: piros, kék és lila színben, melyek különböző súlyúak.

- 35%
6 db sulyzo szett
6 db-os kézi súlyzó szett
Speciális ár 10 990 Ft RRP: Normál ár 16 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
97%
6 Értékelés

 

Választhatsz egy állítható súlyzókészletet is, amely lehetővé teszi, hogy több súlyzót kombinálj egy eszközben. 24 kg-os, egykezes súlyzó szettünkhöz 10 db levehető súly tartozik, így igény szerint alakíthatod edzéstervedet, váltogatva a súlyok nehézségét. Tárolása rendkívül praktikus, a tartó tálcának köszönhetően, amely stabilan tartja a súlyzót, hogy biztosan ne guruljon el.

Egykezes súlyzó 24kg
Egykezes súlyzó, 24 kg
Speciális ár 46 990 Ft RRP: Normál ár 54 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
95%
4 Értékelés

 

Az edzőpad sokféle edzéshez hasznos lehet, például az emelésekhez, a hasizomgyakorlatokhoz és a nyújtáshoz. A döntött edzőpad segítségével az egész tested megdolgozhatod, hogy minden izomcsoportod bekapcsoljon. Háttámlájának magassága állítható, így biztosan megtalálod a kényelmes pozíciót.

Döntött edzőpad
Döntött edzőpad
Speciális ár 33 990 Ft RRP: Normál ár 41 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

 

Fitness és jóga

A fitnesz labda segít a stabilizációs gyakorlatokban és az egyensúlyjavításban, valamint sokoldalú eszközként használható a teljes test edzésére.

Fitnesz labda pumpával
Fitnesz labda, 75 cm, pumpával
Speciális ár 3 990 Ft RRP: Normál ár 6 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

A jógához, a pilateshez, a nyújtáshoz és a meditációhoz pedig elengedhetetlen egy jóga szőnyeg. A 3 színben kapható jóga matracunk 6 mm vastag, rugalmas anyagú, felülete enyhén texturált, emiatt kevésbé csúszik és jobban megtapad a talajon. A matrac táskája lyukacsos, ezáltal könnyen szellőzik.

Jóga matrac
Jóga matrac, ajándék táskával, 3 színben...
Speciális ár 5 690 Ft RRP: Normál ár 6 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

Webáruházunk sport részlegén minden szükséges kelléket megtalálsz otthoni edzéseidhez.

Biztonság és kényelem

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy egy egész helyiség vagy a szoba egy nagyobb része áll rendelkezésedre, hogy berendezd otthoni edzőtermedet, érdemes megfontolni a megfelelő padló cseréjét. Erre legfőképpen akkor van szükség, ha súlyzós edzéseket végzel, vagy ha edzőgépeket állítasz a helyiségbe. Egy ergonómikus padlóburkolat elnyeli az ütéseket és csökkenti a terhelést a lábak és az ízületek számára.

Ha saját testsúlyos edzéseket, súlyzó nélküli tornákat vagy különböző jógagyakorlatokat fogsz végezni, elegendő egy jó minőségű jóga szőnyeg is. Komfortérzeted és kényelmed fokozásához használj csúszásgátlós jógatörölközőt. Kényelmes, rendkívül tartós, valamit a csúszásmentes tapadókorongjainak köszönhetően a forró jógához is ideális. Anyaga jó minőségű szövet, ami kiváló nedvszívó képességet, ugyanakkor gyors száradási időt biztosít a törölközőnek.

Jógatörölköző
Csúszásgátlós jógatörölköző ajándék táskáv...
Speciális ár 3 190 Ft RRP: Normál ár 4 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

Egy nagy tükör hasznos lehet az edzőteremben, hogy megfigyelhesd és korrigálhasd a testtartásodat az edzés során.

Gondoskodj a megfelelő világításról és légáramlásról is az edzőteremben. A jól megvilágított tér segíti az edzés során való koncentrációt és biztonságos mozgást, míg a megfelelő légáramlás támogatja a test hűtését. Mobil léghűtő készülékünkön 3 sebesség és 3 hűtési mód közül választhatsz. 4 kerekének köszönhetően könnyen mozgatható.

Mobil léghűtő
Mobil léghűtő
Speciális ár 29 990 Ft RRP: Normál ár 37 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

 

Edzésterv és célok

Ha az otthoni edzőterem készen áll, már csak a célok kitűzése és az edzésterv elkészítése hiányzik. Már a felszerelések kiválasztásakor érdemes meghatározni a célokat (fogyás, izomépítés, állóképesség növelés), hiszen ezektől függően kell beszerezned a megfelelő gépeket, kiegészítőket. Az edzésterv összeállításánál is az előre meghatározott cél lebegjen a szemed előtt. Kérj segítséget szakembertől, vagy kutass az interneten, hogy megtaláld a hozzád legjobban illő edzéstervet. Céljaid pontos meghatározásához, azok eléréséhez és a folytonos motivációhoz kiváló ötleteket találsz ebben a cikkünkben.

Így hozd magad formába mindössze egy kézisúlyzóval című cikkünkben pedig a hatékony edzésterv összeállításáról olvashatsz.

 

Motiváció és kitartás

Minél konkrétabbak és mérhetőbbek a kitűzött céljaid, annál könnyebb lesz követni és motivált maradni. Értékeld a haladásodat és légy büszke az elért eredményekre. Igyekezz minden napodat és hetedet előre megtervezni. Írd be a naptáradba melyik napon, hány órától fogsz edzeni, és ne hagyd, hogy bármi kiszorítsa onnan. Teremts meg mindent ahhoz, hogy könnyű legyen elkezdeni az otthoni edzéseket. Készítsd ki az edzőruhádat, és mentsd el a kedvenc zenéidet, amikre mozogni szeretsz. Az otthoni edzőteremben legyen rend, hogy ha eljön az edzés ideje, azonnal belevethesd magad.

Ha a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagy, vizsgáld meg újra, reálisak-e a kitűzött célok. Haladj lépésenként, és ne feladatként éld meg az edzéseket. Ha az elején csak 20 perces edzéseket tervezel, az is teljesen rendben van. Gondolj arra, hogy ennyi időt néha a telefonod görgetésével is eltöltesz.

Előző Az otthoni kikapcsolódás művészete: tippek kényelmes belső terek kialakításához
Következő Beltéri sportfal gyerekeknek: szórakoztatás és fejlesztés