Edényszárító / edénycsepegtető

Ha szeretjük, ha nem, a mosogatás a mindennapi életünk része: nem telik el úgy nap, hogy legalább egy poharat vagy tányért ne használnánk otthon. A koszos edények esetében pedig két lehetőségünk van: vagy bedobjuk a mosogatógépbe, vagy a csapnál gyorsan elöblögetjük őket. 

Habár az első opció nagyon kényelmes és víztakarékos, sajnos egyelőre nem minden háztartásban van mosogatógép. Mi több nem minden konyhai eszköz alkalmas arra, hogy mosogatógépben mossuk el. Ilyenkor pedig nincs mit tenni, kézzel kell elmosogatni az edényeket. Na de hol szárítjuk az elmosott edényeket? Az egyszerű, de nagyszerű megoldás: az edényszárító!

A hiányát azonnal megérzed

Az edényszárító gyakorlatilag ugyanannyira nélkülözhetetlen eszköz a konyhában, mint az evőeszközök, a lábos vagy a serpenyő. Nélküle folyamatos kellemetlenségekkel kell szembenézned: nemcsak hogy nincs hova tenni a szárítandó edényeket, de állandóan törölgetni kell a csöpögő edényekről származó víztócsákat a konyhapultról.

Mi alapján válassz edényszárítót?

Tudjuk, hogy nem könnyű megtalálni a tökéletes edényszárítót, hiszen nemcsak praktikusnak és tartósnak kell lennie, de az sem hátrány, ha a stílusa illik a konyhánkba. 

Az alábbi kérdéseket érdemes alaposan sorra venned a vásárlás előtt:

  1. Mennyi a mosogatnivalód? Gondold át, hogy átlagosan hányszor főzöl otthon és mennyi tányért, edényt használsz! Ehhez érdemes az edényszárító méretét is igazítani.
  2. Miket mosogatsz általában? Különböző elosztású és felépítésű edényszárítók közül válogathatsz: van például olyan, amin a tányéroknak kialakított rész mellett, találsz külön helyet a poharaknak és az evőeszközöknek is.
  3. Van otthon mosogatógéped? Ha igen, akkor mellé valószínű egy kisebb vagy emeletes edényszárító is elegendő lesz, hisz tényleg csak azt a pár kést, deszkát vagy tálcát kell szárítanod, amit nem tudsz, vagy nem akarsz betenni a gépbe.
  4. Hova fér el az edényszárító? Vedd számításba, hogy mekkora felület áll rendelkezésre a konyhádban! Az emeletes edényszárítók például kiválóak a kisebb konyhákba is: könnyen mozgathatóak és kis helyet foglalnak!
  5. Milyen anyagú edényszárítót szeretnél? A műanyag edényszárítók rendkívül praktikusak, hiszen biztosan nem fognak berozsdásodni, azonban sajnos sokszor nem a legcsinosabb darabok. A fém és alumínium szerkezetek biztosan tartósak, de legtöbbször drágábbak a műanyag társaiknál.

Nézz szét webáruházunkban és találd meg a számodra megfelelő edényszárítót vagy edénycsepegtetőt!

Szűrők

2 Termék

Edényszárító csepegtető tálcával

Edényszárító csepegtető tálcával

Speciális ár 13 990 Ft RRP: Normál ár 17 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés
Edényszárító

Edényszárító

Speciális ár 3 990 Ft RRP: Normál ár 5 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
96%
7 Értékelés
oldalanként