Maghőmérő

Sütés-főzés közben olykor nehéz megállapítani, hogy tényleg jól átsült-e a sütőben vagy a serpenyőben készülő ételünk. Egy maghőmérő segítségével viszont nagyon könnyen és gyorsan meghatározhatod a különféle ételek belső hőmérsékletét. 

Mi az a maghőmérő?

A maghőmérő gyakorlatilag egy fém tű, ami egy digitális vagy analóg hőmérőhöz van kötve. Rendkívül egyszerű használni: csak az étel közepébe kell beleszúrni és máris megkapjuk annak pontos maghőjét. Ez azért is fontos, mert minden ételnek megvan a saját pontos sütési hőmérséklete, amin a tökéletes végeredményt kapjuk. Megfelelő időzítéssel és odafigyeléssel pedig kifogástalan fogásokat tálalhatunk fel a szeretteinknek vagy a vendégeinknek.

Milyen ételeknél jön jól a maghőmérő?

A húsok, kenyerek és különböző tészták sütésekor, tejtermékek előállítása során, illetve különféle krémek, csokoládék elkészítésekor rendkívül hasznos társad lesz a maghőmérő, hiszen bizonyos kémiai és biológiai folyamatok csak meghatározott hőmérséklet-tartományokon belül történnek meg. 

A pontos hőmérséklet ismerete nélkül sokszor alulsült vagy odaégett lesz az étel. 

  • A csontos húsoknál (pl. csirkecomb) elkerülhetjük, hogy a csont melletti rész véres vagy nyers maradjon.
  • A steak húsok esetében a megfelelő belső hőmérséklet ismerete nélkül szinte lehetetlen kivitelezni a tökéletes, kért sütési szintet.
  • Az olajban sült ételeknél (pl. szalagos fánk, churros) az optimális sütési hőmérsékletet állapíthatjuk meg, amely által kívül ropogós, belül puha végeredményt kapunk.
  • Krémeknél a maghőmérővel elkerülhetjük, hogy felforrjon a massza vagy esetleg kicsapódjon a tojássárgája.
  • A csokoládé temperálása szinte nem is lehetséges maghőmérő nélkül, hiszen a folyamat közben végig tudnunk kell a csoki pontos hőmérsékletét.
  • A házi joghurtok készítésénél a maghőmérővel megelőzhetjük, hogy a joghurt aludttejjé változzon, vagy esetleg véletlen elpusztítsuk a hasznos baktériumokat.

Miért érdemes beszerezned egy maghőmérőt?

A maghőmérőnek köszönhetően 

  • nincs többé túlsütött, kiszáradt, se nyers vagy véres hús,
  • bármikor magabiztosan süthetsz akár otthon is steaket,
  • a tésztákat innentől kezdve tökéletesre sütheted,
  • minden ételnél az ideális állagot érheted el,
  • a bébiételek melegítése sem okoz majd problémát, hiszen könnyen ellenőrizheted a hőmérsékletet,
  • a kényes alapanyagokkal, ételekkel is profin dolgozhat innentől kezdve,
  • csökken a kockázata bármiféle ételmérgezés lehetőségének.
Szűrők

3 Termék

multifunkcios maghomero

Multifunkciós maghőmérő

Speciális ár 5 490 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
80%
1 Értékelés
Digitális húshőmérő

Digitális húshőmérő

Speciális ár 990 Ft RRP: Normál ár 3 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés
- 43%
Digitális maghőmérő és tok

Konyhai digitális maghőmérő

Speciális ár 1 690 Ft RRP: Normál ár 2 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés
oldalanként