A legjobb pelenkázók és kiegészítőik

A legjobb pelenkázók és kiegészítőik

Érkezik a család legújabb tagja, és még van hátra néhány apróság amit be kell szerezned? Mutatjuk a legjobb pelenkázókat és egyéb kiegészítőket...

A pelenkázás egy olyan tevékenység, amely minden újdonsült szülő életének részét képezi. Bár ez a feladat néha kihívást jelenthet, a megfelelő eszközökkel sokkal könnyebbé válik. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb pelenkázókat és kiegészítőiket, amelyek segítségével a pelenkázás gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb lesz mind a szülő, mind pedig gyermeke számára.

 

Miért fontos a megfelelő pelenkázó kiválasztása?

A megfelelő pelenkázó kiválasztása fontos szerepet játszik a kisgyermek gondozásában és kényelmében. Néhány fontos szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni a pelenkázó kiválasztásakor:

  • Méret és kialakítás: Fontos, hogy a pelenkázó megfelelő méretű legyen a gyermek számára, és a szülőknek kényelmes legyen a használata. Válasszunk puha fekvőfelületű és peremű darabot.

 

  • Biztonság: A biztonság kiemelt szempont, amikor kisgyermeket pelenkázunk. Olyan pelenkázóasztalt érdemes választani, amely rendelkezik oldalsó, biztonsági sávval, ami megakadályozza a baba leesését. Ha merev pelenkázólapot használunk, mindig győződjünk meg róla, hogy speciális lábai jó helyen vannak, ezáltal csúszásmentes a lap.

Fehér pelenkázó1.  ábra: pinterest.com/sasou13200

 

  • Tisztítás és higiénia: A vízlepergető, a vízálló, a mosható, könnyen tisztítható anyagok és felületek segítenek megőrizni a pelenkázó higiénikus állapotát hosszú időn át.

 

  • Tárolási lehetőségek: Ha kombiágyat vagy különálló pelenkázóasztalt választatsz, praktikus, ha tartalmaz beépített tárolókat, hogy könnyen elérhetőek legyenek a pelenkák, popsitörlők, krémek és egyéb szükséges kellékek.

 

Tárolási lehetőségek a pelenkázóban2. ábra: pinterest.com/sasou13200

 

  • Átalakíthatóság: A legtöbb pelenkázóasztal átalakítható, így később más funkciót is betölthet, amikor a gyermek kinő a pelenkázós korból. Ez hosszú távon gazdaságos megoldást jelent.

 

Legjobb pelenkázók otthonra és utazáshoz

Mielőtt pelenkázót választunk alaposan gondoljuk át, hol, hogyan és mennyit fogjuk használni. Választhatunk kombinált kiságyat, ami tartalmazza a pelenkázót, vagy vehetünk különálló pepenkázó asztalt is. Ezeket mindenképpen egészítsük ki puha pelenkázólappal a baba kényelmének érdekében. De dönthetünk úgy is, hogy egyből egy nagy méretű komódot szerzünk be a babaszobába, ami később is megállja a helyét, és erre vásárolunk egy merev pelenkázólapot. Ha gyakran utazunk, akár nagyszülőkhöz, akár kikapcsolódni, egy összecsukható és hordozható babaágy pelenkázólappal felszerelve évekig hű társunk lesz.

 

Kombinált kiságy

Bár manapság kevésbé divatos, a kombinált kiságy megfelelő választás kisebb babaszobák berendezése során, hiszen egyszerre kombinálja a klasszikus rácsos kiságyat a pelenkázó szekrénnyel, ám jóval kisebb helyet foglal, mint a két bútordarab külön-külön. Ebben az esetben érdemes olyat választani, ami később a kiságy átalakításával egyszerű komóddá alakítható, hiszen általában a kiságyat tovább használjuk, mint a pelenkázó felületet.

 

Kombinált kiságy

 

Pelenkázó asztal

A pelenkázó asztal egy praktikus segítő, amelyet általában kerekének köszönhetően oda tudsz helyezni, ahol a leginkább szükség van rá. A pelenkázó pult elegendő tároló helyet kínál, ugyanis alatta tágas polcok találhatóak. Helyezhetsz rá merev vagy puha pelenkázó lapot, attól függően, van-e oldalsó pereme. Ez a legkényelmesebb, de legtöbb helyet foglaló megoldás.

 

Pelenkázó asztal

 

Merev pelenkázó lap

Egy merev pelenkázó lap sokoldalúan felhasználható, és praktikus termék. Használhatjuk a kombinált kiságy pelenkázó részén, a különálló pelenkázó asztalon, tehetjük keresztbe a kiságyra vagy bármilyen komódra.

Merev pelenkázó lap

Lehajtható pelenkázó

Ha praktikus, könnyen összeszerelhető és helytakarékos pelenkázót keresel, válaszd falra szerelhető pelenkázónkat és takaríts meg rengeteg helyet a babaszobában! A szoba bármely részére felszerelheted neked tetsző magasságban, így kényelmesen pelenkázhatod, öltöztetheted babádat. Összecsukott állapotban szinte semennyi helyet nem foglal el a szoba hasznos teréből. Letisztult, fehér színével, bármilyen stílusú gyerekszobába beillesztheted.

Lehajtható pelenkázó3. ábra: Falra szerelhető, lehajtható pelenkázó - www.alinda.hu

 

Ez a típusú pelenkázó kiváló választás éttermekbe, mosdókba, játszóházakba, uszodákba, közösségi terekbe.

falra szerelhető pelenkázó
Falra szerelhető, lehajtható pelenkázó
Speciális ár 24 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

 

Utazóágy pelenkázó lappal

Biztosíts gyermekednek kellemes és kényelmes pihenést egy utazóágy segítéségével, bárhol is legyetek. Az ágyat könnyedén összecsukhatod és magaddal viheted nyaralásra és kirándulásra, de jó szolgálatot tesz rokonlátogatások alkalmával is. Az ágyon helyet kapott egy leszerelhető játékhíd is, melyen színes játékok foglalják le gyermeked figyelmét pihenés közben és elalvás előtt. A felszerelhető pelenkázó lappal nem kell külön helyet keresned a pelus kicserléséhez vagy a fürdés utáni öltöztetéshez.

 

Utazóágy pelenkázó lappal4. ábra: Utazóágy pelenkázó lappal és játékhíddal - www.alinda.hu

 

Fixálható kerekeivel könnyedén átviheted egyik helyiségből a másikba és stabilan rögzítheted a megfelelő szobában. Rugalmas, stabil, hálós oldalkialakítása révén mindig szemmel tarthatod gyermeked. Anyaga könnyen tisztítható.

utazóágy játékhíddal
Utazóágy pelenkázó lappal és játékhíddal...
Speciális ár 19 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

 

Kiegészítők pelenkázáshoz

A pelenkázási rutin során számos kiegészítő lehet segítségedre a gyermek gondozásában. Néhány hasznos kiegészítő a pelenkázáshoz:

  • Pelenkázó asztal: Biztonságos és kényelmes helyet biztosít a pelenkázáshoz. A pelenkázó asztalok általában tartalmaznak oldalsó tárolókat is, így minden fontos eszköz kéznél lesz, ha szükséges.

 

  • Merev vagy puha pelenkázólap: Segít kényelmessé tenni a pelenkázást és az öltözést, különösen, ha a baba még nem tud ülni. Puha pereme és fekvőfelülete kényelmet biztosít a babának. Könnyen tisztítható és hordozható.

 

  • Pelenkázó nesszeszer: Ebben a tokban tarthatod a pelenkákat, popsitörlőket, pelenkázólapokat és egyéb szükséges dolgokat. Válassz több rekeszes típust, hogy könnyen megtaláld, amire éppen szükséged van.

Pelenkázó nesszeszer

 

  • Pelenkázó alátét: A hordozható pelenkázó alátét lehet eldobható, de sokkal praktikusabb egy összehajtható, vízálló anyagból készült, könnyen tisztán tartható darab. Ideális lehet utazáshoz, vagy amikor nincs elérhető pelenkázó asztal.

 

  • Nedvestörlő: Pelenkázás közben elengedhetetlen a nedves popsitörlő. Válassz érzékeny bőrű babáknak kifejlesztett, illatmentes változatot.

 

  • Védőkrém: Az irritáció megelőzése és a baba bőrének védelme érdekében jó minőségű popsikrémre is szükség lesz. Szerezz be több kiszerelést, legyen egy otthon, egy a pelenkázótáskában, de tarthatsz az autóban vagy a babakocsiban is, a biztonság kedvéért.

 

  • Pelenkazsák: Hasznos lehet, ha használt pelenkákat kell tárolni, különösen, ha nem találsz szemetest a közelben, vagy éppen úton vagytok.

 

  • Pelenkatároló kuka: Speciális szemetesvödör a pelenkák tárolására, amely csökkenti az illatokat. A legújabbak már könnyű, egykezes kezelhetőséget biztosítanak és 99,97% szagzárással rendelkeznek.

 

Mi a különbség a puha és a merev pelenkázó lap között

A puha és a merev pelenkázó lapok közötti különbségek főként az anyagok, a kialakítás és a funkcionalitás terén jelentkeznek. Az egyéni preferenciáktól és az egyedi igényektől függően mindkét típusnak vannak előnyei. Nézzük, miben különböznek:

  • Puha pelenkázó lap:

Általában puhább és kényelmesebb anyagokból készülnek, gyakran tartalmaznak extra párnázatot, amelyek kényelmessé teszik a babának a pelenkázást. Könnyebben hordozhatók és mozgathatók, ami praktikus lehet, ha a pelenkázó helyét gyakran változtatni kell. Puha pelenkázó lapokból szélesebb választék áll rendelkezésre különböző méretekben és stílusokban.

 

  • Merev pelenkázó lap:

A merev pelenkázó lapok általában stabilabb konstrukcióval rendelkeznek, ami biztonságosabbá teheti a pelenkázást. Gyakran tartalmaznak beépített tárolókat, amelyek praktikusak lehetnek a pelenkázási kiegészítők és a babaruha tárolására. A merev pelenkázó lapok között találhatók magasabb minőségű és drágább változatok is.

 

Szobatisztaság folyamata lépésről lépésre 

A gyermek szobatisztaságra nevelése minden esetben többlépcsős folyamat, hiszen először a pelenkáról a bilire kell átszoktatni, majd pedig a biliről a WC-re. Mi kell ahhoz, hogy gyermekünk szobatisztává váljon? Elsősorban türelem és higgadtság. Többféle módszer létezik, amivel elkezdhetjük a szobatisztaságra nevelést, igyekezzünk megtalálni a számunkra és gyermekünk számára a legmegfelelőbbet.

A bilire leggyakrabban a rendszerességbe kapaszkodva szoknak át a kisgyerekek. Ültessük rá meghatározott időnként, levéve a nadrágját és a pelenkáját. Ezáltal ezek a mozdulatok is rögzülnek. Előbb utóbb sikerül majd elcsípni a megfelelő pillanatot, amikor is a gyerek a dolgát épp a bilin ülve végzi el.

 

A gyermek szobatisztaságra nevelése5. ábra: WC ülőke szűkítővel - www.alinda.hu

 

A bili használata után újabb nehéz lépés a gyermeket a hagyományos WC-re szoktatni, hiszen sokkal nagyobb a megszokottnál és kisgyermekek esetén nagyon oda kell figyelni, hogy megtartsák magukat az ülőkén. A WC ülőke szűkítővel ez a folyamat sokkal egyszerűbbé válik. 2 az 1-ben, csak le kell hajtani, amikor a piciket sürgeti a szükség. Nem kell folyamatosan feltenni és levenni, a gyerekek is könnyedén tudják használni. A fedél alatt található a gyerek ülőke, alatta pedig a felnőtt. Stabilan a helyén marad, könnyű tisztán tartani.

- 30%
Szűkítős WC ülőke
WC ülőke szűkítővel
Speciális ár 6 990 Ft RRP: Normál ár 9 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
93%
20 Értékelés

 

Előző Különleges karácsonyfák, ha egy kicsit extrémebbre vágysz
Következő Műfenyő vásárlás: Útmutató a tökéletes karácsonyfa kiválasztásához