A thai masszázs technikája és előnyei

A thai masszázs technikája és előnyei

Cikkünkben a thai masszázs előnyeivel, eredetével és a technikával is megismerkedhetsz...

Számos masszázsfajtával találkozhatunk az interneten, szakkönyvekben keresgélve, azonban nem mindenhol fejtik ki, hogy melyik típusnak milyen előnyei lehetnek. Ha nincs otthon egy szupermasszázs széked vagy lábmasszírozód, akkor márpedig kénytelen leszel egy szalonhoz fordulni egy frissítő vagy éppen egy fájdalomcsillapító masszázsért. Cikkünkben a thai masszázs előnyeivel, eredetével és a technikával is megismerkedhetsz.

Ha viszont mégis az otthoni masszázst választod, ránk számíthatsz!:

Serenity lábmasszírozó, több színben
Serenity lábmasszírozó, több színben
Speciális ár 24 990 Ft RRP: Normál ár 31 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés

fekete
Izomlazító masszázs készlet több színben...
Speciális ár 5 990 Ft RRP: Normál ár 9 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
5 Értékelés

 

A thai masszázs eredete

A thai masszázs, mint azt sokan tudják Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta. Az talán már kevesek előtt ismert, hogy 2500 éves múltra tekint vissza. Célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása. Eme híres, gyógyító masszázs eredete Indiában keresendő. Alapító atyja egy észak-indiai orvos, Jivaka Kumar Bhaccha volt, aki Buddha kortásra és közeli barátja. A buddhizmus terjedésével egyidejűleg, i.e. 3.-4. évszázadban került a köztudatba. Jivaka ásványokkal, gyógynövényekkel és különleges (akkor még teljesen újnak számító) technikákkal gyógyított. Az ő nevéhez fűződik a Chiang Mai-ban (Thaiföld második legnagyobb városa) alapított első ilyen gyógymódokat használó kórház, majd iskola is.

Szobrát a mai napig nagy becsben tartják, naponta friss ételt, virágot tesznek mellé és füstölőt gyújtanak. Minden nap legalább egyszer elmondják a tiszteletére és a saját belső egyensúlyuk érdekében a páli nyelven (Ókori középind nyelv az indoárja nyelvek közül. Leginkább arról ismert, hogy ezen a nyelven íródtak a legkorábbi fennmaradt buddhista szövegek, melyeket a Páli kánon őriz. Ez a Théraváda buddhizmus liturgikus nyelve.) fennmaradt mantrát.

A thai masszázs technikája

A masszázs technikája szájról-szájra terjedt, általában a családokon belül, valamint kolostorokban pálmalevéliratokon őrizték a tudást. A XVIII. században Thaiföld burmai megszállói elpusztították az iratok nagy részét. A még menthető maradványokat III. Rama király gyűjtötte össze és a Wat Po falába vésette, hogy biztosan megmaradjon az örökkévalóságnak. Ezek a mai napig láthatók. 1906-ban Nagy V. Rama király rendeletére lefordították az összes ősi, orvosi feljegyzést, iratot, emléket az ősi nyelvekről napjaink thai nyelvére és könyvet készítettek belőle, kézírással, a Királyi Orvosi Szöveg Könyv néven. Ebben a könyvben található az ősi tudásanyag, az energia vonalak és pontok, az orvosi tudományok, a gyógyszerkönyv és a masszázs technikája, fogásai. Illetve a komplett masszázsterápiák a különböző kórtünetekre és betegségekre. 1997 óta a thai kormány hivatalosan is elismeri és támogatja a gyógyító hatású thai masszázs gyakorlását.

A többi masszázstól eltérően a thai masszázs úgynevezett szárazmasszázs, azaz az egyéb technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat, krémeket. Nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat ingerlik, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroznak. Az erős nyomások hatására másnap mégsem lesznek tele kék-zöld foltokkal, csak a megnövekedett energia és kitűnő közérzet marad.

3 zónás, hordozható masszázságyunk csak fokozhatja az élményt. Nézd meg IDE kattintva!

A masszázságy nem csak a 3 zónás kialakítása miatt kiemelkedő, hanem a stabilitás és a kényelem miatt is, melyet az ágy biztosít. A párnázás kényelmes, vastag szivaccsal és vízálló vynil bevonattal készült. Mosószerrel és vízzel könnyen tisztítható, az olaj sem hagy foltot rajta. Nem csak masszőröknek, kozmetikusoknak, pedikűrösöknek felel meg, de otthoni használatra is tökéletes.

Többfunkciós fejtámlája egyaránt alkalmas hanyatt, illetve hason fekvésre. Bélése kivehető, az arc bölcsője extra szivacsréteggel lett feltöltve. A nyak, láb és karok mentén is állítható a magasság, így mindenki számára ugyanolyan kényelmet biztosít. Csúszásmentes gumi lábainak köszönhetően hideg és meleg burkolaton is biztonságosan felállítható a masszázságy. Használat után pillanatok alatt összecsukható, így könnyen tárolható és szállítható. Webáruházunk most ingyenesen szállítja házhoz.

Egészségügyi előnyök 

Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban. A mértéktelen élet, az emocionális stressz, a gyengeség vagy a sérülés ezt a folyamatot megzavarja. A thai masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét, alkalmazható alvászavaroknál, ideges, feszült állapotokban és fájdalom enyhítésére. Serkenti a vér- és nyirokkeringést. A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok, hogy a keringésbe visszatérjenek, részben a szövetben sem tudnak tovább bomlani. A nyirokelvezetés az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű.

Nyugaton már szélesebb társadalmi rétegek életmódjába épült be a rendszeres masszázs. Megszokott dolog, hogy este nem (vagy nem mindig) egy pohár whiskyvel lazítanak hanem az annál sokkal egészségesebb és tartósabb hatású thai masszázzsal kényeztetik magukat az emberek.

 

Ha a jelenlegi világjárvány miatt, most mégis otthon élveznéd a masszázs valamely formáját családod körében, látogass el weboldalunkra és találd meg a számodra legmegfelelőbb eszközt.

Előző Ágykeret választás okosan
Következő A 2021-es év legmenőbb karácsonyi ajándékai