Baba érkezik? Mutatjuk, mire lesz szükségetek!

Baba érkezik? Mutatjuk, mire lesz szükségetek!

Az újdonsült szülők sokszor elvesznek a rengeteg babaholmi között, mert nem teljesen biztosak benne, hogy mire is lesz majd igazán szükség. Cikkünkben ehhez nyújtunk egy kis segítséget...

Egy kisbaba érkezése a családban minden esetben hatalmas öröm, azonban rengeteg izgalommal is jár, különösen, ha az első gyermekről van szó. Az újdonsült szülők sokszor elvesznek a rengeteg babaholmi között, mert nem teljesen biztosak benne, hogy mire is lesz majd igazán szükség. Cikkünkben ehhez nyújtunk egy kis segítséget.

 

Baba érkezéséhez szükséges eszközök 

Azután a bizonyos pozitív teszt után sok édesanyát elönt a vásárlási láz, hogy a legszebb és legjobb dolgokat szerezhesse be születendő gyermekének. Ilyenkor talán még nehéz elképzelni, hogy rengeteg idő van, minden ráér, az első 3 hónap az öröm, a nyugalom és a tervezgetés időszaka. Sok pihenés, álmodozás és magunkra figyelés szükséges. A 12 hetes genetikai ultrahang az első vízválasztó a várandósság alatt, ha ott mindent rendben találnak, talán minden édesanya nyugodtabb lesz és elkezdheti a baba érkezésének valódi tervezését. A mai korszerű rendelőkben ilyenkor már a baba neme is kiderülhet, persze csak ha a szülők szeretnék tudni. A szükséges eszközök beszerzését megkönnyíti, ha már biztosan tudjuk rózsaszínben vagy kékben gondolkozzunk. De szerencsére ma már minden szükséges eszköz megtalálható semleges színben is, ruhák terén is hódítanak a fehér és a natúr színek, melyek kislányunknak és kisfiúnknak is tökéletes szolgálatot tesznek majd. Elsők között érdemes beszerezni a szoptatópárnát, és ha az édesanya autóval közlekedik, egy övterelőt. A szoptatópárna nevével ellentétben nem csak a kicsi megszületése után hasznos kellék, hanem a várandós kismama is könnyebben tud aludni vele, ahogy növekszik a pocak. Ezeken kívül van pár olyan eszköz, melyek elengedhetetlenek a baba érkezéséhez. Ilyen például a kiságy. Ha a kicsinek külön szobát tervezünk, az első 2-3 hónapban akkor is érdemes egy másik megoldáson gondolkoznunk, hogy az újszülött az édesanyjához a legközelebb aludhasson. Erre lehet tökéletes választás egy babaöböl, főleg ha a kiságy amúgy sem férne el kényelmesen a szülők szobájában, vagy ha még nem döntötték el pontosan milyen kiságyat is szeretnének az új kis jövevénynek.

Babaöböl
Babaöböl
Speciális ár 37 990 Ft RRP: Normál ár 47 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Babaöblünk kihúzható szíjával stabilan rögzíthető akár közvetlenül az ágy mellé, így az oldalát lenyitva az édesanyának megkönnyíti az éjszakai etetéseket, és sok fáradtságtól kíméli meg éjszaka. Hátsó 2 lábát kihajtva pedig a babaöböl ringathatóvá válik, ami akár éjjel, akár nappal hasznos lehet, hogy a pici könnyebben álomba szenderüljön. Felhajtható szúnyoghálójával a nyári napokon, akár a szabadban is használható, hordtáskájával pedig könnyen magaddal viheted egy utazásra is.

Babaöböl

Ahhoz, hogy a babát hazavihessük a kórházból, mindenképpen szükségünk lesz egy hordozóra. Ezeket általában már a babakocsi kiegészítő részeként lehet kapni, a babakocsi vásárlás részleteire a későbbiekben részletesen is kitérünk.

Egy kisbaba születése után (főleg, ha első gyermekről van szó) időre van szükség, amíg a szülők kiismerik kisbabájuk hangját, éjjeli nyöszörgéseit, sírását. Ezért nagyon praktikus lehet egy kamerás bébiőr, amit akár évekig is használhatunk. A termékről részletes leírást találhatsz blogunk korábbi cikkében.

Kamerás bébiőr

 

Minél nagyobb lesz a baba, édesanyja annál nyugodtabban fogja magára hagyni például a nappali alvások alkalmával, míg az igazak álmát alussza, ha közben látja és hallja, hogy kisbabája az alvási fázisnak éppen melyik szakaszában tart. A napi teendők elvégzését is megkönnyíti, hiszen nem kell folyamatosan hallgatóznia, mikor ébred a babája. Éjszakai móddal rendelkezik, így éjjel is szemmel tarthatja gyermekét, sőt akár beszélhet is hozzá, a hangerőt is tudja szabályozni. Van, hogy elég az édesanya vagy az édesapa hangját meghallani a babának és máris megnyugszik, akár anélkül is, hogy jó ideig ringatni kellene.

A kisbaba érkezésével a pelenkázás, mint fogalom is az életünk része lesz elég sokáig, így érdemes jól átgondolni hol, hogyan és milyen eszközökkel szeretnénk tisztába tenni csemeténket. Választhatunk pelenkázó komódot, vagy helyhiány esetén pelenkázó lapot, amit akár a meglévő alacsonyabb bútorra is tehetünk vagy beakaszthatjuk a kiságy szélébe keresztbe, amikor szükség van rá.

Szintén elengedhetetlen egy praktikus babakád beszerzése, az esti fürdés a kicsik rutinjává válik, többek között ebből fogják megtanulni, hogy este van, később így tesznek majd különbséget nappal és éjszaka között. Ha összecsukható babakádat választasz, később könnyen magatokkal vihetitek a nagymamához vagy belföldi utazásokhoz.

Összecsukható babakád kék és rózsaszín színben

Babakádunk nagy segítség a minél kényelmesebb és komfortosabb fürdetéshez. A háló a babák biztonságos és stabil megtartására szolgál. Megakadályozza, hogy a kicsik belecsússzanak a kádba és vizet nyeljenek. 

 

Ruhák: mivel érdemes készülni?

Az első és legfontosabb talán, hogy melyik évszakban érkezik a pici, hiszen a babaruhák beszerzését ez nagyban befolyásolja. Egy pár 50-es méretű ruhácskát érdemes beszerezni, ha esetleg a vártnál hamarabb érkezne a babánk, de alapvetően az 56-os ruhaméret, amiben megkezdi majd életének mindennapjait. A külcsín és a divat helyett ekkor még érdemes inkább a praktikum mellett dönteni, főleg, hogy nagyon hamar kinövik. Amire a leginkább szükség lesz évszaktól függetlenül, a puha bodyk. Ezek legyenek elöl gombolósak, hiszen a picik sokszor nehezen viselik a fejükön átbújtatott holmikat, illetve az édesanyának is könnyebb dolga lesz velük. A csecsemők az elején nagyon érzékenyek, már a kórházban adjunk rájuk kis pamutsapkát, ujj nélküli kesztyűt és egy pléddel (télen vastagabbal, nyáron könnyű bambusszal) mindig takarjuk be, hogy biztonságban érezzék magukat. Tavasszal és ősszel az idő változékony, öltöztessük rétegesen a kisbabát, hogy ha szükséges napközben le tudjuk venni róla a felső réteget. A bodyra jöhet a puha pamutnadrág és a pulóver, vagy elöl gombos kardigán. Ha ősz végén, télen születik kisbabánk mindenképpen szerezzünk be a babkocsiba egy bundazsákot, így a napi séták alkalmával nem kell újra és újra az öltöztetésnek alávetnünk a picit, az otthoni ruhájában egyszerűen csak tegyük bele és már indulhatunk is, a jó minőségűek a leghidegebben is megállják helyüket. Nyáron jöhetnek a vállpántos bodyk és a pamut rövidnadrágok, itt már a zoknit is elengedhetjük, aminek a kisbabák fognak a legjobban örülni.

Bútorok és babakocsi: nagyobb beruházások

A kiságy választásról és a pelenkázó komódról már esett szó, de milyen bútorokra lehet még szükség? A babaruhák az elején viszonylag kis helyen is elférnek, így kezdetben egy fiókos komód is elegendő lehet. Kínálatunkban több színt és több típust is találsz akciós áron.

Fiókos komód

Később a játékok tárolására és az egyre növekvő ruhák mennyiségére gondolva valószínűleg szükség lesz saját gardróbszekrényre is. Bútorok tekintetében nagyon hasznos lehet az édesanyának egy kényelmes fotel, ahol etetheti, ringathatja gyermekét. Szoptatásnál nagyon fontos, hogy baba és mama is komfortosan érezze magát, a legelején nagyon sok időt fognak így tölteni.

A babakocsi választás talán az egyik legnehezebb a pici érkezése előtt, hiszen a piacon rengeteg típus fellelhető, kezdő anyukaként teljesen el lehet veszni a rengeteg információ és vélemény között. Gondoljunk végig pár kérdést, amire ha megvan a pontos válaszunk, leszűkíthetjük a kört. Hol használod majd leggyakrabban a babakocsit? Városban vagy terepen? Milyen gyakran utazol majd vele? Akár tömegközlekedési eszközön, akár repülővel. Mennyi hely áll rendelkezésetekre otthon, hogy tároljátok a babakocsit? Mekkora az autó csomagtartója, ahol legtöbbször szállítani fogod? Ha hosszú távra tervezel, érdemes szettben gondolkozni, ár-érték arányban jobban megéri olyan babakocsit választani, amihez autós hordozó és sport rész is tartozik. Így ha megkedveled a típust, egyetlen vásárlással túleshetsz a babakocsis időszakon.

 

Eszközök, melyek hasznosak lesznek 

Sokszor előfordul, hogy utólag az édesanyák több megvásárolt termékről úgy nyilatkoznak, hogy felesleges beszerzés volt. Viszont minden kisbaba más, nem tudhatjuk előre kinél mi fog beválni. Már a kórházban érdemes cumisüveggel és mellszívóval érkezni, nagy segítség lehet a szoptatás kezdeti nehézségeinél. Otthon hamar szükségünk lehet egy színes játszószőnyegre, ahová biztonságosan letehetjük a babát, hogy nézelődjön, felfedezze a formákat, később pedig mozgolódjon rajta. Dzsungel mintás játszószőnyegünk puha anyagával szolgálja a kicsik kényelmét, színes formáival pedig felkelti az érdeklődésüket, fejlesztheti figyelmüket és látásukat is. 

Dzsungel játszószőnyeg játékhíddal

Ha a babánk napközben nyugtalanabb, nehezebben alszik el, nagyon hálásak leszünk egy rezgő, zenélő pihenőszékért. A dallam, fény és rezgés funkció segítségével könnyebben megnyugszanak, a hárompontos biztonsági öv védelmet biztosít hintázás közben, fixálható lábával és az állítható háttámlával pedig stabil nyugágyat varázsolhatunk belőle. 

Rezgő, zenélő pihenőszékek

További termékeink elérhetőek a www.alinda.hu webáruházban.

Előző Edzés gumiszalaggal kezdőknek és haladóknak
Következő Fejlesztő játékok, melyek valóban hasznosak