Babával utazol? Ezeket ne hagyd itthon!

Babával utazol? Ezeket ne hagyd itthon!

Nem egyszerű babával útnak indulni, de van pár praktikus termék, ami megkönnyítheti a közös nyaralást...

Rengeteg baba-mama portál foglalkozik azzal, hogy vajon mikortól érdemes elindulni a picivel akár kisebb, akár nagyobb utazásra. Kétségtelen, hogy egy baba sok áldozattal jár, de kompromisszumokkal és a megfelelő felszereléssel a helyzet egész jól kezelhető. Mai posztunkban olyan termékeket mutatunk be, amik segíthetnek az otthontól távolt töltött idő könnyebbé tételében (babának és szülőnek egyaránt).

 

A megfelelő közlekedési eszköz kiválasztása

Ha a baba már kis kora óta szoktatva van az utazáshoz, akkor könnyebb dolgunk van. Ha még pici, érdemes az alvásidővel összeegyeztetni, hogy az út nagy részében jóízűen aludjon. Ha pedig nagyobb a gyerek, akkor fontos, hogy lekössük a figyelmét a kedvenc játékaival, amik otthonról már ismerősek neki.

A pici babának az addigi, jól megszokott környezet és a már kialakult rutin jelenti a biztonságot. Velünk ellentétben, neki nem akkora élmény az utazás, ahol kizökkentik az ő kis világából. Még akkor sem, ha Anya és Apa ott vannak mellette. Bármilyen utazást is terveztek, légy körültekintő már a szervezés során is, informálódj a lehetőségekről, így minimálisra csökkentheted a nem várt események számát.

 

Repülőút babával

Repülőút tervezése babával jelentős kihívást jelenthet, de megfelelő előkészületekkel és türelemmel zökkenőmentessé teheted az utazást. Néhány fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni, ha repülővel utazol babával:

  • Szükséges dokumentumok: Győződj meg róla, hogy a babának megvannak az összes szükséges utazási dokumentumai, például útlevél vagy személyi igazolvány, esetleg vízum, ha a célpont országának szabályai ezt megkövetelik.

 

  • Repülőjegy: Amikor repülőjegyet foglalsz, jelezd a légitársaságnak, hogy babával utazol. Ha esernyő méretűre csukható babakocsit is magatokkal visztek, kérdezd meg a légitársaságot a babakocsi szállításáról és az esetleges díjakról.

 

 

  • Bőröndök és kézipoggyász: Gondoskodj arról, hogy elegendő pelenka, cumi, játék és egyéb szükséges dolog legyen a kézipoggyászban és a bőröndökben. A baba táskáját a legtöbb légitársaság térítésmentesen engedi fel a gépre, de utazás előtt mindenképpen tájékozódj a témában. Válassz olyan utazóbőrönd szettet, amelyben az egész család számára van elegendő hely. Egy kiegészítő, merev kozmetikai táska tökéletes lehet a baba utastérbe szánt dolgainak.

kék utazóbőrönd szett
Utazóbőrönd szett kozmetikai táskával, töb...
Speciális ár 43 990 Ft RRP: Normál ár 57 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

  • Etetés és itatás: Ha a babád még csecsemő, gondoskodj róla, hogy legyen elegendő anyatej vagy tápszer a repülés ideje alatt. Ha már szilárd ételeket fogyaszt, vigyél magaddal néhány könnyen fogyasztható ételeket és külön a babának szánt folyadékot.

 

  • Időzítés: Próbáld meg a lehető legjobban időzíteni az utazást, hogy a babád aludni tudjon a repülőn.

 

  • Totyogós babák: Ha 1-2 éves babával utazol, gondold át, hogyan fogja lekötni és szórakoztatni magát a repülőút során. Vidd magaddal a kedvenc játékait, mesekönyveket és azokat a dolgokat, amik biztosan lekötik figyelmét.

beszélő játékbaba babakocsival dobozban
Beszélő játékbaba babakocsival és kiegészí...
Speciális ár 8 990 Ft RRP: Normál ár 14 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

  • Egészségügyi szempontok: Gondoskodj a megfelelő egészségügyi készletről, készülj fel a baba esetleges megbetegedésére, allergiás reakcióira, fogfájására.

 

  • Türelem és megértés: Legfontosabb az, hogy türelmes és megértő legyél a babával. A repülőút stresszes lehet mind a szülők, mind a babák számára, de a megfelelő hozzáállással és előkészületekkel simábbá teheted az utazást.

 

Hosszabb autós út gyerekkel

Hosszabb autós utazást akkor érdemes szervezni, ha a baba hozzá van szokva az utazáshoz, az autózáshoz. Néhány tipp, hogyan készülj fel, és hogyan tedd kényelmessé az autós utazást gyerekkel:

Előkészületek:

  • Autószerviz: Győződj meg róla, hogy saját vagy bérelt autód műszakilag rendben van, és megfelelően karbantartott.

 

  • Pelenkázó felszerelés: Ha még pelenkázol, gondoskodj róla, hogy legyen elegendő pelenka, popsitörlő, és egy könnyen hozzáférhető pelenkázó alátét vagy pelenkázó táska az autóban.

 

  • Étel és ital: Vigyél magaddal elegendő ételt és italt a gyereknek, hogy elkerüld a gyakori megállásokat.

Biztonság:

  • Autósülés: Győződj meg róla, hogy a babának megfelelő autósülése van, és hogy azt helyesen rögzítetted az autóban.

 

  • Biztonsági öv: Ellenőrizd, hogy a baba be van-e kapcsolva a megfelelő méretű biztonsági övbe.

Utazási tervezés:

  • Időzítés: Ahogy a repülős útnál is, itt is próbáld meg az utazást olyan időpontra tervezni, amikor a kicsi általában alszik vagy pihen.

 

  • Megállások: Tervezz be gyakori megállásokat, vedd ki a babát, sétáljatok egyet, menjetek el mosdóba. Sok benzinkúton található játszósarok, kis játszótér, érdemes ezekről előre tájékozódni.

Szórakoztatás:

  • Játékok és könyvek: Vigyél magaddal játékokat, könyveket, hogy a megfelelő időben könnyen leköthesd a babát az út során.

carla játékbaba 38 cm-es
Carla játékbaba, 38cm
Speciális ár 4 990 Ft RRP: Normál ár 7 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

 

  • Tabletek vagy hordozható médiaeszközök: Ha a baba már abban a korban van, hogy érdeklődik egy-egy rövid mese vagy dal iránt, mindenképpen gondoskodj az ehhez szükséges eszközökről és azok töltöttségéről. De kiváló választás lehet egy világító mágnestábla is, melyre szabadon rajzolhattok.

világító-dínós
Világító varázstábla több típusban
Speciális ár 2 590 Ft RRP: Normál ár 5 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

Kényelem:

  • Párnák és takarók: Ha a baba előreláthatólag aludni fog az úton, készülj puha párnákkal és takarókkal, hogy kényelmesen pihenhessen.

 

  • Ruha és lábbeli: Öltöztesd kényelmes ruhákba, és vigyél magaddal extra ruhákat, váltócipőt, ha esetleg piszkosak lesznek az út során.

Kommunikáció:

  • Nyitott kommunikáció: Mesélj előre a gyereknek az utazásról, és magyarázd el neki, mire számíthat.

 

Családi wellness hétvége

Egy hosszabb nyaralás kitűnő próbája lehet egy wellness hétvége, hiszen ma már sok hotel és wellnessközpont rendezkedett be a kisgyermekes családok részére. Tökéletes lehetőség arra, hogy kikapcsolódj és feltöltődj, miközben gondoskodsz a babáról is. Néhány tipp, hogyan tervezhetsz meg egy ilyen hétvégét:

  • Bababarát helyszín: Keress olyan szállodát vagy wellness központot, ahol bababarát szolgáltatásokat kínálnak, például babaágyat, pelenkázó helyiséget vagy babaétel elkészítésére alkalmas konyhát. De fontos lehet a beltéri és kültéri játszótér, babapancsoló, gyerekmedence, és a változatos animációs program is.

 

  • Pihenés és regenerálódás: Ne felejts el időt szánni a pihenésre és a regenerálódásra, hiszen azért választottad ezt az utat, hogy feltöltődj, és élvezd a wellness szolgáltatásokat.

 

  • Közös idő a babával: Használd ki a hétvégét arra, hogy minőségi időt tölts a babáddal. Séta a szabadban, babamasszázs vagy közös pancsolás az egyik medencében mind jó ötletek lehetnek.

 

  • Étkezés: Keresd meg a helyszínen az egészséges és bababarát étkezési lehetőségeket. Esetleg vigyél magaddal olyan ételeket, amelyeket a baba biztosan szeret.

 

  • Csomagolás: Ne felejtsd el bepakolni a babának szükséges dolgokat, például pelenkát, cumit, babaételt, babaruhát, hiszen ezeket viszonylag nehéz pótolni a helyszínen.

 

  • Játszószőnyeg: Különösen akkor lehet fontos, ha nem nyáron utaztok. Egy kis méretűre összehajtható játszószőnyeg jól jöhet, amikor a szobában tartózkodtok. Így a baba biztosan nem fázik meg, az ismerős terep pedig nyugtatólag fog hatni rá.

Játszószőnyeg gyerekeknek
Játszószőnyeg gyerekeknek
Speciális ár 4 490 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
99%
32 Értékelés

 

Kiruccanás a nagyszülőkhöz, rokonokhoz

Az első hosszabb autós út leggyakrabban a távol élő nagyszülőkhöz, rokonokhoz vezet. Ha a családban nincs hasonló korú baba, nagy valószínűséggel minden feleszerelést magunkkal kell vinnünk, amire a kicsinek szüksége van. Az alapfelszerelésen (ruhák, pelenkázáshoz szükséges eszközök, cumi, cumisüveg, az étkezéséhez szükséges felszerelések) túl, gondoskodnunk kell a babakocsiról, a babakádról és egy utazóágyról is. Hasznos termékek a családhoz való kiruccanáshoz:

  • Utazóágy: Ha babád eddig csak a kiságyban aludt, akkor gondoskodj róla, hogy ez ne is változzon. Egy könnyedén összecsukható utazóágy, amihez ráadásul pelenkázó lap és játékhíd is tartozik, nagyban megkönnyíti majd az otthontól távol töltött időt.

utazóágy játékhíddal
Utazóágy pelenkázó lappal és játékhíddal...
Speciális ár 19 990 Ft RRP: Normál ár 29 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

  • Babakád: Ha eddig otthon is csak a babakádban élvezte a kicsi a fürdőzés örömét, érdemes beszerezni egy összecsukható babakádat, amit bárhová magatokkal vihettek. A hozzá tartozó háló a babák biztonságos és stabil megtartására szolgál. Megakadályozza, hogy a kicsik belecsússzanak a kádba és vizet nyeljenek.

kék
Összecsukható babakád hálóval, 2 színben...
Speciális ár 7 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

  • Kamerás bébiőr: Ahogy otthon, úgy vendégségben sem kell aludni menned a babával. Egy kamerás bébiőr lehetővé teszi, hogy bárhonnan figyeld és halld őt. A hőmérséklet szenzor segítségével a szoba hőmérsékletét is figyelheted, így hamarabb észrevehető, ha túl magas vagy túl alacsony a hőmérséklet.

Kamerás bébiőr
Kamerás bébiőr
Speciális ár 20 990 Ft RRP: Normál ár 25 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
9 Értékelés

  • Játszószőnyeg: A nagyszülőknél és a rokonoknál nem biztos, hogy elegendő játék van a baba korának megfelelően, így egy puha, figyelemfelkeltő játszószőnyeget is érdemes becsomagolni. Élénk színeivel és különleges hanghatásaival lekötheti gyermeked már egészen újszülött korától. A játékhídon található színes, zörgő játékok készségfejlesztő hatással lehetnek a kicsikre. Talpacskáikkal megérinthetik a zenélő gombokat, így kedves dallamokat is hallgathatnak közben.

- 31%
Zongorás játszószőnyeg gyerekeknek
Zongorás játszószőnyeg - több típusban
Speciális ár 8 990 Ft RRP: Normál ár 12 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
87%
3 Értékelés

 

Az első családi kiruccanás vagy nyaralás meghatározó élmény. Bár nem kis feladat egy utazás megszervezése, ne feledd, a gyerekek jól alkalmazkodnak a környezetváltozáshoz. A megfelelő előkészületekkel és a szükséges eszközök beszerzésével viszont mindenki számára maradandó élmény lehet.

 

Előző Rendezd be a saját szalonodat!
Következő Légy részese a tavaszi megújulásnak - új termékek a webshopban