Cellulit masszázs: valóban hatásos?

Cellulit masszázs: valóban hatásos?

Nagyon csábító, amikor alakformálásra, feszesítésre nem a diétát, edzést javasolják, hanem valamilyen szuper technikát, ami a fentiek nélkül is hatásos és látványos eredménye van...

Nagyon csábító, amikor alakformálásra, feszesítésre nem a diétát, edzést javasolják, hanem valamilyen szuper technikát, ami a fentiek nélkül is hatásos és látványos eredménye van. Vajon tényleg létezik ilyesmi? Miben rejlik a cellulit masszázs titka? Miért remek kiegészítője az edzésnek és miért nem lehet önmagában hatásos? Ezekre a kérdésekre adunk választ a következő bekezdésekben.

Tények és tévhitek a cellulit masszázsról

A cellulit masszázs ismertetőjét érdemes magával a cellulittal kezdenünk. A cellulit, más néven narancsbőr a bőr alatti kötőszövetekben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás. Elnevezését onnan kapta, hogy kialakulása során a bőr, a narancs héjához hasonló, egyenetlen felületűvé válik. Leggyakrabban a nőket érinti ez a probléma, főleg a fenéken és a combokon jelentkezik. Kialakulását többnyire a mozgásszegény életmódnak, a stressznek vagy a veleszületett genetikai hajlamnak tulajdonítják. A narancsbőr létrejöttének oka a zsírszövet megszaporodása (ellenszere a sport), a méreganyagok felhalmozódása (egészséges táplálkozással elkerülhető) és a kötőszöveti rostok meglazulása. Eltüntetéséhez, állapotjavításhoz ma már többféle kezelési lehetőség létezik, ezek közül a legelterjedtebb és legkönnyebben elérhető a cellulit masszázs.

Narancsbőr

Természetesen önmagában a masszázstól nem várhatjuk, hogy narancsbőrünk teljesen eltűnik, de rendszeres kezeléssel, több mozgással, a napi vízfogyasztás emelésével és az egészséges táplálkozásra való áttéréssel igazán átütő sikert érhetünk el.

 

A masszázs működése

A cellulit kezelésnek több fajtája van, mielőtt választunk, érdemes egyeztetnünk a masszőrrel, hogy személyre szabottan tudjon segítséget nyújtani és eligazodni a különböző típusok között.

Az egyik leggyorsabb hatékonyságú a tekercseléssel végzett cellulit masszázs. Előnye, hogy hason és derék részen is kiválóan alkalmazható. Ez a kezelés aktivizálja a nyirokrendszert, serkenti a méregtelenítést és jelentős térfogatcsökkenéshez is vezethet. A zsírégető krém, a speciális kompressziós fólia és az erős, dinamikus masszázsfogások együttes ereje rejlik a tekercselés sikerében.

Ha érzékeny a bőröd, tartasz az esetleges fájdalomtól vagy csak feszesíteni szeretnél, akkor ajánlott a kézi masszázstechnikával végzett kezelést választani. Már az első alkalommal visszaállítja a bőr szerkezetét, mely érezhetően feszesebb és simább lesz.

A vákuumos technika fogyást ígér, ami igen kecsegtető a narancsbőr eltüntetése mellett. A kezelés alatt egy pohárszerű eszközzel szívást gyakorolnak a bőrre, ami igen kellemetlen érzést válthat ki. Gyors és hatékony megoldásnak bizonyul, már az első kezelés után látványos lehet az eredmény, hiszen mélyrehatóan mozgatja át a kötőszöveteket, viszont hosszú távon nem ajánlják, mert felszaggatja, megnyújtja az összenőtt rostszerkezetet.

Ha eredményre vágyunk, a masszázst mégis a kellemes időtöltéssel asszociáljuk, keressünk olyan szalont, ahol igénybe vehetjük a kék algás feszesítő masszázst. Hatóanyag az érettebb bőr rétegeibe is behatol, így igazán látványos eredményt érhetünk el, miközben élvezzük a masszázst.

 

Mennyi időre és milyen gyakran vegyük igénybe a cellulit masszázst?

Az igénybe vett időtartam egy-egy kezelés során attól függ, hogy hány területet szeretnénk kezeltetni. Ha csak a has vagy a fenék területén ütötte fel fejét a narancsbőr, illetve a későbbiekben, egy kúra befejeztével, fenntartás céljából elegendő egy 30 perces kezelés is alkalmanként. 60 perc alatt már akár 3 problémás terület kúrálása is lehetséges, ez idő alatt gyors és hatékony fogyasztást, feszesítést lehet elérni. Ha súlyfelesleggel küzdünk, bőrünk puha, megnyúlt, érdemes egy 90 perces kezelést igénybe venni. Akár 5 különböző zóna masszírozása is belefér, a legproblémásabb területekre pedig több idő jut.

Ha pedig azonnali gyors hatást szeretnénk (esküvő vagy nyaralás előtt), felgyorsítva a kúra időtartamát, illetve ha sok súlyveszteség után egész testünkön petyhüdtnek érezzük a bőrt, ne sajnáljuk az időt egy 120 perces kezelésre.

Hogy kinek hány alkalom javasolt teljesen egyénfüggő, a szakemberrel történő állapotfelmérés után pontos képet kaphatunk a kúra ajánlott mennyiségéről. Általában heti 1-3 kezelés a legideálisabb, de a masszázsok között minimum egy pihenőnapot érdemes tartani.

 

Cellulit masszázs utáni teendők

Az elsődleges cél, hogy a kezelések után is megőrizzük bőrünk visszakapott feszességét. Ha eredetileg csak a bőr összecsípésével volt látható a narancsbőr, akkor a kúrát elegendő kiegészítenünk szaunázással, több folyadékbevitellel és egy otthon használható fogyasztókrémmel. Ha a masszázs megkezdése előtt bőrünk felülete álló helyzetben egyértelműen egyenetlen volt, a cellulit masszázsokat és a fent említett kiegészítéseket tovább bővíthetjük a rendszeres testmozgással, amit még hatékonyabbá tehetünk, ha edzés előtt zsírégető krémet használunk, majd fóliával betekerjük a problémás területet. Így izzadáskor távoznak a méreganyagok, miközben a kitágult pólusokba könnyebben beszívódnak a krém hatóanyagai.

Ha a kúra megkezdése előtt már minden testhelyzetben nyilvánvalóan látszott a narancsbőr nyoma, esetleg a ruhán is áttetszett, akkor érdemes megfontolnunk az életmódváltást, de egy tisztító kúra és a diéta is sokat segíthet.

Megelőzés és utókezelés céljából hatásos lehet egy masszázspisztoly beszerzése. A problémás területeken alkalmazva serkentheti a vérkeringést, ami hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. Emellett vibrációs technikával segít ellazítani a fáradt, fájó izmokat, de segítheti az izmok regenerálódását is.

Kifejti hatását a különböző izom és ízületi fájdalmakra is. Könnyű szerkezetének köszönhetően saját magunk is használhatjuk testünk különböző pontjain. 4 különböző, cserélhető fejet tartalmaz, melyek a test más és más területeinek masszírozására alkalmasak.

Előző Laptoptartó állvány: mi alapján válasszunk?
Következő Ékszertartó házilag: segítség a barkácsoláshoz