Edzés gumiszalaggal kezdőknek és haladóknak

Edzés gumiszalaggal kezdőknek és haladóknak

Ha szeretnél pénztárcabarát módon formába kerülni, akkor olvasd el cikkünket és nézd meg, milyen nagyszerű edzéskiegészítőről is van szó...

A gumiszalag egyszerűsége ellenére egy nagyon szuper, sokoldalú eszköz otthoni edzéshez. Ha szeretnél pénztárcabarát módon formába kerülni, akkor olvasd el cikkünket és nézd meg, milyen nagyszerű edzéskiegészítőről is van szó! Nem csak kezdőknek, haladóknak és nyugodt szívvel ajánljuk.

Az elmúlt korlátozásokkal teli időszak után a mozgás, mint közösségi élmény is előtérbe került, de sokan megismerkedtek a pandémia alatt az otthoni edzés kihívásaival és örömeivel is. A hétköznapi egyhangú és/vagy stresszes életünkbe egyensúlyt hozhat, ha beiktatunk az eddiginél több mozgást. Bár nem egyszerű megtalálni a számunkra legmegfelelőbb sportot, ami örömet okoz és feltölt. Te egyedül vagy csapatban szeretsz jobban mozogni? Bármelyiket is választod a gumiszalag segítségedre lehet, hogy még izgalmasabbá tedd a mozgással telt időt.

Az önálló edzés felér az én-idős tevékenységgel is, remek önismereti program lehet. Több olyan sport is van, mely egyben meditáció is, így miközben mozogsz rendezni tudod a gondolataidat, megismerheted teherbíró képességedet, fejlesztheted a kitartásodat és levezetheted a felgyülemlett feszültséget. Az utóbbi évek sorozatos bezártsága miatt viszont nem meglepő, ha vágysz a közösségi tevékenységekre. Ez nem csak a nyáresti vagy hétvégi programokra igaz, hanem természetesen a sportra is. A csapatsportok általában a versenyzés élményét adják, de például egy kellemes pilates óra olyan egyéni mozgásforma, amit többedmagunkkal űzhetünk. Így azon kívül, hogy gyakorlat közben befelé fordulhatunk, motiválnak a társak.

 

Mi az a gumiszalag és milyen fokozatai vannak?

A gumiszalag a legjobb segítség aerobik, vagy fitnesz edzésekhez. Erősítő és feszesítő gyakorlatok végzésénél tökéletes választás. Alkalmas a vádli, comb, fenék, karok és  hátizmok erősítésére, feszesítésére. Szép, tónusos izmokat eredményezhet. 5 db-os fitness gumiszalag szettünkben az 5 különböző szín, 5 eltérő erősséget jelöl, így fokozatosan nehezíthetünk edzéstervünkön a kívánt eredmény elérése érdekében, de akár rehabilitációs gyakorlatokra vagy nyújtásra is használható. 

 

5 db-os fitness gumiszalag szett

A terhelési szintedtől és az esetleges speciális edzéstervedtől függően meg lehet állapítani, hogy melyik erősségű szalag lesz a legjobb számodra, később pedig emelhetsz a terhelésen a következő erősségű szalaggal. Természetesen ez nem azt jeleni, hogy a korábbi szalagok feleslegessé válnak, hiszen akár minden gyakorlatnál lehet különböző az igény. Hordozható, könnyen tárolható, ezért kiváló segítséget nyújt az otthoni edzéseknél, vagy amikor az edzőteremben egyszerűen kevés hely van. 

 

5 db-os fitness gumiszalag szett hordozható táskában

Alkalmas lehet kezdőknek és haladóknak egyaránt, hiszen a gyakorlatok egyszerűen skálázhatóak. 

 

Edzés gumiszalaggal

 

5 db-os fitness gumiszalag szettünket most akciós áron tudod megvásárolni webáruházunkban.

Gumiszalagos edzés kezdőknek

Emelkedő híd a fenék erősítésére

Feküdj egy jógaszőnyegen a hátadra és tedd az erősítő gumiszalagot térdmagasságban, lábaid térdben hajlítsd be 90 fokos szögben úgy, hogy a talpad a padlón van. A kezeidet a gyakorlatsor alatt végig tartsd a tested mellett. Emeld fel a csípőd a talajról, miközben befeszíted a fenekedet. Ismételd 3x12 alkalommal.

Oldalazó kitörések

Tedd az edzőszalagot bokamagasságban és a két lábad között akkora távolság legyen, hogy a gumiszalag megfeszüljön. Ebből az állásból csinálj egyik oldalra egy kitörést (negyedes guggolás) úgy, hogy az egyik lábaddal kilépsz oldalra az eredeti helyzetből. Ebbe az irányba folytasd a lépegetést 15x, majd ugyanezt visszafelé. Ismételd háromszor a gyakorlatot.

Kagylóhéj

A gumikötelet erősítsd térdmagasságban a lábaid köré. Feküdj a hátadon, lábaid legyenek a csípődre 90 fokos szögben. Húzd szét a lábaid, a térdeid távolodjanak el egymástól, miközben megfeszíted a fenekedet pár másodpercre. Lassan térj vissza a kiinduló pozíciódba és ismételd meg a gyakorlatot 12x. Itt is érdemes lassú tempóban 3x ismételni.

Álló lábhúzogatás

Ennél a gyakorlatnál egyszerre az egyensúlyt is edzitek. Erősítsd a gumikötelet bokamagasságban. Az egyik lábad enyhén emeld fel a talajról és húzd oldalra, hogy ellenállás keletkezzen az edzőszalagon. Próbáld a lehető legjobban befeszíteni a feneked. Lassan térj vissza a kiinduló helyzetedbe, de a lábadat tartsd a levegőben. A mozdulatot ismételd. Ha nem érzed stabilnak magad, nyugodtan kapaszkodj meg egy székben, vagy a falban, hogy megőrizd az egyensúlyodat. Ismételd a gyakorlatot mindkét oldalra 15x.

 

Edzés gumiszalaggal haladóknak

Ha az otthoni edzéseid során már úgy érzed a gumiszalaggal végzett gyakorlatok nem jelentenek kihívást kapcsolj magasabb fokozatba. Ez lehet az edzőszalag erősebbre cserélése is azoknál a mozdulatsoroknál, ahol nem érzed már megerőltetőnek a gyakorlatot, de az edzéstípusokon is nehezíthetsz. Újabb négy feladat a haladóknak:

Zsugorfelülés

Feküdj egy jógaszőnyegen a hátadra, a szalagot csúsztasd a bokád felé, a lábadat emeld fel térdben behajlítva, és feszítsd olyan szélesre a gumit, amennyire csak tudod, közben végezz zsugorfelülést. A lábadat ne tedd le, és ne engedd össze, így egyszerre több izom is mozog, a zsír pedig jobban ég. Ismételd a gyakorlatot 3x12 alkalommal.

Tárogatás 

Maradj hanyatt fekve a szőnyegen, a szalag is maradjon a bokádnál, emeld magasra a lábadat, és nyújtott lábbal végezz tárogatást. Ez a gyakorlat a belső combizmoknak is jót tesz. Szintén 3x12 alkalommal ismételd.

Tárogatás a hasizom erősítésére 

Maradj a szőnyegen fekve, fordulj oldalra, és oldaltartásból is végezz tárogatást úgy, hogy a bokádon van a szalag. Ez nem csak a combokat, de az oldalsó hasizmokat is edzi. Marad a 3x12 ismétlés.

Biciklizés

Feküdj a hátadra, a könyökeid legyenek a talajon, a gumiszalagot húzd az összezárt lábfejeidre. Feszítsd a lábaiddal a szalagot, és kezdd el a biciklizést. 2-3 percig csináld. Majd ismételd még 2x.

 

Reméljük termékünk és gyakorlataink segítségedre lesznek egy örömteli edzésben lesz részed. Webáruházunk széles kínálatában biztosan megtalálod a hozzád legjobban illő sporteszközöket és kiegészítőket. Ép testben ép lélek – tartja a mondás, így nem is az a lényeg, hogy milyen sportba vágsz bele, hanem hogy kezdd el a mozgást és megújul az életed.

Előző Kerti függőszék: a családi házak kihagyhatatlan kelléke
Következő Baba érkezik? Mutatjuk, mire lesz szükségetek!