ekszertarto-hazilag-segitseg-a-barkacsolashoz

Ékszertartó házilag: segítség a barkácsoláshoz

Ha nem találjuk meg a megfelelő méretű, anyagú vagy stílusú ékszertartót, akkor bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy saját kezűleg készítjük el. Hogyan? Megmutatjuk lépésről lépésre...

Ha nem találjuk meg a megfelelő méretű, anyagú vagy stílusú ékszertartót, akkor bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy saját kezűleg készítjük el. Így a végeredmény biztosan olyan lehet, mint amilyet elképzeltünk, és ha vannak otthon eszközök, akkor még lehet, hogy költségtakarékosabb is ez a megoldás. Csak gyűrű- és fülbevalótartóra lenne szükséged? Készítsd el magadnak otthon! Hogyan? Megmutatjuk lépésről lépésre.

 

Miért jó a saját készítésű ékszerdoboz?

Az ékszertartó praktikus és stílusos módja kedvenc darabjaid tárolásának és bemutatásának. Az ékszertartó készítése szórakoztató és kifizetődő tevékenység lehet, amellyel kifejezheted kreativitásodat, és személyes hangulatot varázsolhatsz otthoni dekorációdba. Legyen szó professzionális tervezőről vagy egyszerűen kreatív projektről, számos lehetőség közül választhatsz, és végtelenül sokféleképpen szabhatod testre ékszertartódat igényeidnek és stílusodnak megfelelően. Ráadásul ajándékba is tökéletes és egyedi megoldás. Tehát gyűjtsd össze az anyagokat, tervezd meg a lépéseket, és kezdd el saját, gyönyörű és funkcionális ékszertartód elkészítését, ami a lakás dísze is lehet.

 

Ékszerdoboz készítése lépésről lépésre

Ha megvan az ékszerdoboz terve, a kezdéshez gyűjtsd össze a szükséges anyagokat. Ezek széles skáláját használhatod ékszertartód készítéséhez, beleértve a fát, fémet, műanyagot, vagy akár újrahasznosított anyagokat, például kartont vagy papírmasét. Szüksége lesz néhány alapvető eszközre is, például fűrészre, fúróra, csiszolópapírra és forró ragasztópisztolyra. 103 részes hobbi barkács készletünknek nagy hasznát veheted, hiszen ideális fa, fém, műanyag és kő megmunkálására, fúrásra, csiszolásra, marásra, gravírozásra, vágásra és polírozásra is.

103 részes hobbi barkács készlet

103 részes hobbi barkács készlet
103 részes hobbi barkács készlet
Speciális ár 9 490 Ft RRP: Normál ár 14 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés

Ha megvannak az anyagok és az eszközök, ideje elkezdeni tervezni az ékszertartó végleges kinézetét. Vedd figyelembe a tartó méretét és alakját, valamint a tárolni kívánt ékszerek típusát. Nagyméretű, falra szerelhető tárolót szeretnél az összes nyaklánchoz és fülbevalóhoz, vagy egy kicsi, hordozható rendezőt a gyűrűidhez és karkötőidhez? Ezután döntsd el, hogy milyen típusú tartókat szeretnél látni benne. Számos lehetőség közül választhatsz, többek között horgokat nyakláncokhoz, fülbevaló tartókat beszúrós vagy csíptetős fülbevalókhoz, rekeszeket gyűrűk és egyéb apró tárgyak számára. Díszítő elemeket, például tükröket, gyöngyöket vagy egyéb díszítéseket is belehelyezhetsz, hogy még személyesebbé és egyedibbé tedd ékszertartódat.

 

Fülbevaló- és gyűrűtartó házilag

A részletes lépéseket egy egyszerű, de nagyszerű fülbevaló- és gyűrűtartó doboz elkészítésénél mutatjuk be. Ehhez használhatsz kész dobozt is, papírból vagy fából, amit bármelyik hobbi boltban beszerezhetsz, de te magad is összerakhatod. Ha fát használsz, fűrész segítségével méretre vághatod a darabokat, majd egy polírozó készlettel simára csiszolhatod a felületeket. Ha puhább anyagot, például kartonpapírt vagy papírmasét használsz, kézműves késsel vagy ollóval vághatod és formázhatod a darabokat.

Alapanyagok az ékszertartó elkészítéséhez

Miután az összes darabot kivágtad és megformáztad, kezdődhet az ékszertartó váz összeszerelése. Használhatsz forró ragasztót, csavarokat vagy más rögzítőelemeket a darabok összetartásához. Ügyelj rá, hogy menet közben teszteld a tartó stabilitását, és szükség esetén adjon hozzá további megerősítést.

Következő lépésként ragaszd rá a kiválasztott burkolatot. Ha ékszertartódat csak otthoni használatra szánod is igyekezz tartós, vastag borítást választani. Vágj réseket a doboz szögeinél, hogy gyűrődés nélkül simíthasd rá a tartóváz felületére. Használj olyan ragasztóanyagot, ami nem üt majd át a borításon. A legmegfelelőbb a decoupage ragasztó, de ezt is gondosan terítsük szét a felületen, és levegőmentesítsük a végleges tapadás előtt.

Burkolat ragasztása az ékszertartóra

Hagyd akár 1 napot is száradni, mielőtt folytatod. Addig készítsd el a belső részt. Ehhez szükséged lesz egy tetszőleges színű filclapra és pár tipli rúdra, de tiszta, fa evőpálcikák is tökéletesen megteszik. Mérd le a doboz belsejét és vágd méretre a rudakat, majd tekerd be a kivágott filcdarabba.

Ékszerdoboz belsejének előkészítése

filcdarabok betekerve

Ha a doboz fala magasabb, mint a filcbe tekert pálcikák, emeld meg őket a doboz aljába fektetett rudakkal.

Filcdarabok behelyezése az ékszertartóba

Ha a filcrudakat végigraktad a doboz teljes hosszában, ellenőrizd, hogy elég szoros-e. Ha mozognak, oldalt rögzítsd őket a doboz belsejéhez, hogy használat közben ne csúszkáljanak.

Ha elkészült az ékszertartó, itt az ideje az utolsó simításoknak. Ha a tartónak van teteje, befestheted, vagy használhatsz díszítőelemeket, például gyöngyöket, flittereket vagy szalagot.

Végül vedd használatba ékszertartódat. Rendezd el tetszetősen és rendezetten ékszereidet, és élvezd a gyönyörű és funkcionális tárolási megoldást kedvenc darabjaid számára.

Elkészült ékszertartó

Saját készítésű ajándék

Ha az alap doboz elkészítése jól sikerült, később nagy hasznát veheted a tudásnak. Lepd meg szeretteidet saját készítésű ajándékdobozokkal. A szívvel-lélekkel és egy csepp kreativitással készült meglepetéseket biztos, hogy nagy becsben fogják tartani a megajándékozottak. Magát a dobozt készítsd el saját kezűleg, és töltsd meg mindenféle izgalmas termékkel, amiknek a megajándékozott örülne. Így nem csak a vágyott termékeket kapják meg, de egy picit belőled is. Karácsonykor készíts tematikus dobozokat, szabd személyre, biztos, hogy nagy sikere lesz. De az ékszerdoboz is kiváló ajándék lehet, fejleszd tovább, készíts nagyobbat vagy más formájút, minél többet gyakorlod, annál professzionálisabb termékekkel rukkolhatsz elő. Ráadásul a környezetvédelemért is sokat tehetsz, nincsenek feleslegesen vásárolt termékek és csomagolóanyagok.

Saját készítésű ajándékok

Azon kívül, hogy nagy támogatói vagyunk a kézzel készült termékeknek és a környezetvédelemnek, webáruházunkban kész ékszertartókat is találsz. A szabadon álló tükrös ékszertartó szekrényt bárhová elhelyezheted, míg a fix helyre felszerelt fali tükrös ékszertartó kulcsra zárható és LED fény világítja meg kincseidet. Az ékszertartó szekrény romantikus és különleges bútordarabja lehet otthonodnak. Ha viszont nincs olyan sok ékszered mégis szeretnéd elegánsan tárolni, válaszd hordozható 6 rekeszes ékszertartónkat.

Ékszertartók

Előző Cellulit masszázs: valóban hatásos?