Kerti grill eszközök: minden, amire szükséged lehet

Kerti grill eszközök: minden, amire szükséged lehet

Akinek van kertje vagy terasza, tudja milyen amikor egy kerti partira készülve próbálja összeszedni a leghasznosabb kiegészítőket. Most megmutatjuk, mik azok az elengedhetetlen kellékek, melyekre szükséged lehet...

A grillezés már-már szinte hagyománnyá vált a meleg időszakban mindenkinél, akinek kertje, vagy nagyobb terasza van. Ahhoz azonban, hogy jól sikerüljenek az ételek, megfelelő eszközökre lesz szükség otthon. Cikkünkben összeszedtük, hogy melyek azok az elengedhetetlen kellékek, melyek nélkül nem az igazi a kerti sütögetés.

 

Milyen legyen maga a grillező?

Mindegy, hogy a balkonra, az udvarra, vagy a kerti nyaralóba szeretnél új grillsütőt venni, első lépésként vedd számba kikkel, mennyit, hol és hogyan szeretnéd a legtöbbet használni. Ezek az információk jó kiindulópontjai lehetnek a keresésnek. Ha kevés hely áll rendelkezésedre vagy nem egy fix helyre képzeled el, fontos lehet, hogy mennyire könnyű összeszerelni és mozgatni.

A faszenes grillezők igazi „tábortűz” hangulatát keltik, illetve tökéletesek lehetnek olyan helyen is, ahol nincs áram vagy gáz. Ha kiépített kültéri konyhád van megfelelő teljesítményű árammal, és hosszú távra tervezel, az elektromos grillsütők között biztosan találsz számodra megfelelőt. A gázzal működő grillsütők viszont nem igényelnek áramellátást, így bárhol egyszerűen és gyorsan használhatóak füst és hátra maradt hamu nélkül.

 

Faszenes grillező

Népszerűek a faszenes grillezők, hiszen az igazi karakteres, füstös ízt ezekkel tudjuk a legjobban elérni. Általában könnyű mozgatni őket, és széles a választék, így egyszerű, de komplexebb készüléket is vásárolhatsz, ha a faszenes típus mellett tetted le a voksod. Bárhol felállíthatók, üzemeltetésükhöz nincs szükség áramra vagy gázra. Hátránya, hogy begyújtásához kell egy kis gyakorlat, és a grillezés utáni takarítás is macerásabb, de a sok előnye mellett, ezek felett könnyen szemet hunyunk. 

 

2in1 faszenes BBQ grill és smoker

Termékünk tökéletes kombinációja a faszenes grilleknek és smokereknek. A barbecue (BBQ) lényege, hogy indirekt parázs felett, alacsony hőfokon (110-140 ℃) és füstön, hosszú órákig sütjük a húst, így különösen szaftos és omlós lesz. A faszenes BBQ grill és smoker henger alakú testében különféle húsok, sajtok, zöldségek és halak sülhetnek, de füstölhetjük is őket, ha igazán különleges ízekre vágyunk. Formájának köszönhetően a hő eloszlása kiváló, a fedélen található hőmérőről bármikor leolvashatjuk a belső hőmérsékletet. Grillrácsai kivehetők, ezáltal könnyedén tisztíthatók, a felnyitható fedelek fogantyúi fából készültek, így nem forrósodnak fel.

2in1 faszenes BBQ grill és smoker

Mini kamado grill

A speciális kerámiából készült grill rendkívül magas élettartamot ígér, így népszerűsége egyre elterjedtebb. Az ősi ázsiai modellek mintájára készült, a vastag falú, kerekded tűzhelyek a Távol-Keleten könnyedén és gazdag ízeket kölcsönözve sütik a húsokat, zöldségeket. A mini kamado grill nem csak sütésre, de füstölésre is kiválóan alkalmas. Rendkívül jó hőmegtartó tulajdonságának, valamint az alsó és felső ventilátorok levegő áramoltatásának köszönhetően pedig magas hőmérsékletet lehet vele elérni. Nem utolsó sorban egyedülálló alakjának köszönhetően különleges eleme lehet kertednek.

Mini kamado grill

Kerti grillsütő

Ha egy stabil, megbízható szerkezetre vágysz, válaszd acél szerkezetű kerti grillsütőnket! Könnyen mozgatható és áthelyezhető. Az alján található hamugyűjtő edény segítségével tisztántartása rendkívül egyszerű. Legyen szó húsokról, zöldségekről vagy sajtokról a faszén tüzelésű kerti grill segítségével egyszerűen és könnyedén elkészíthetjük ínycsiklandozó ételeinket. 

Kerti grillsütő

Elektromos grillsütő

Az elektromos grillsütő különösebb tapasztalat nélkül is könnyen beüzemelhető, egyszerűen használható. Hátránya, hogy mindenképpen áramforrást igényel, így nem használható bárhol. Viszont ha az áramellátás megoldott, akár egész évben grillezhetsz vele. Nagy előnye, hogy pár perc alatt felmelegszik, így míg az alapanyagokat előkészíted, a grill készen áll a használatra. Nem csak a kerti partikon, hanem egy hétköznapi családi vacsoránál is könnyen bevethető.

 

Multifunkciós grillsütő

Egy multifunkciós grillsütővel szinte bármit elkészíthetsz. Praktikus oldalsó tálcája segít kéznél tartani a főzésnél, vagy éppen tálalásnál szükséges eszközeidet. Lecsukható fedele megőrzi a füstaromákat, a melegítő rács pedig frissen tartja az elkészült ételeket. Ha hosszú távra tervezel megalkuvás nélkül, ebben a grillsütőben nem fogsz csalódni!

Multifunkciós grillsütő

Függőleges grill

Ha kompakt és hordozható készüléket keresel, ismerd meg a függőleges grillt! 12 db rozsdamentes acél nyársa 360°-ban forog körbe a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Tökéletes eszköz étterembe, bisztróba vagy akár otthonra, de egy kempingezés alkalmával is jó választás. 

Függőleges grill

Gázzal működő grillsütő

A gázgrillek többsége gázpalackról üzemeltethető, így mindig ellenőriznünk kell, van-e elég gáz a palackban, hogy az ételeket elkészítsük. Begyújtása gyors és egyszerű, a sütőfelület hamar felmelegszik. Jó választás lehet, ha egymás után különböző hőmérsékletet igénylő ételeket szeretnénk elkészíteni. Ha rendelkezik oldalsó gázégővel, a sütéssel párhuzamosan lábasban köretet vagy szószokat készíthetünk. Néha pedig az sem hátrány, ha a sült krumplit vagy a bundáskenyeret nem a házban, hanem kint készítjük el, megkímélve a konyhát az erős ételszagtól.

 

Grill eszközök: csipeszek és egyéb apróságok

A grillezés titka a türelem. Ismerjük meg grillsütőnket, és tanuljuk meg, melyik hús milyen maghőmérsékleten tud a legízletesebbre sülni. Grillezés 1x1 című cikkünkben részletesen írtunk a különböző ételek megfelelő hőmérsékletéről. Ma már igazán kiváló és hasznos kiegészítőket szerezhetünk be, amik megkönnyítik a grillezést.

 

Egy multifunkciós maghőmérő különböző húsfélék, kenyerek, tészták sütésénél elengedhetetlen kellék, hogy tökéletesen sült legyen az étel belseje is. A készüléken beállítható a hús típusa, a riasztási funkciót bekapcsolva pedig jelez a megfelelő hőmérsékletnél vagy eltelt időnél.

 

A grillező tasak óriási segítséget jelenthet számodra a grillezések során. Használatával egyszerre készítheted el a húsokat és a mellé szánt zöldségeket, köreteket. Anyaga teflon bevonatú üvegszál, ezért hőálló és tapadásmentes, tisztítása is egyszerű.

 

Egy rozsdamentes acélból készült grill eszköz készlet nem csak menő, de minden darabja hasznos is. A készlet tartalma: 1 db  fordító lapát (35 cm), 1 db csipesz (34 cm), 1 db kés (33 cm), 1 db húsvilla (35 cm), 1 db szilikon kenőecset (34 cm), 4 db nyárs tű (35,5 cm), 1 db hordtáska.

 

Ha pedig komolyabb szinten űzöd a grillezést, 25 db-os grillszettünket neked találták ki. Bármilyen húsételt könnyedén előkészíthetsz és megsüthetsz a praktikus grill eszközök segítségével, de kiválóan alkalmas halételek, és zöldségek elkészítéséhez is. A szett tartalma: 1 db spatula, 6 db barbecue tű, 1 db barbecue villa, 1 db barbecue kés, 1 db ecset, 1 db tisztító kefe, 1 db cserélhető tisztító kefe fej, 8 db kukorica tartó , 1 db csipesz, 1 db sütőkesztyű, 1 db sószóró, 1 db borsszóró, 1 db fecskendő, 1 db húshőmérő. Grillkedvelő barátaidnak pedig kiváló ajándék is lehet.

Grillszett táskában

Kerti grill eszközök a begyújtáshoz

A faszenes grillek esetében jobb, ha elfelejtjük a begyújtó folyadékot, a vegyszer ugyanis az ételeket is tönkre teheti. Próbáljuk ki a begyújtó kéményt, amelynek rács szerkezete néhány perc alatt átizzítja a faszenet és a brikettet.

De kiváló megoldás lehet egy elektromos grillgyújtó is, hiszen csupán egy gombnyomással akár 650°C fokra felhevítheted az eszközt, így a lehető leggyorsabban és biztonságosabban készülhetsz elő a grillezésre. Anyaga hőálló alumínium és bakelit, tartós és strapabíró, több éven keresztül elengedhetetlen kelléke lesz a nyári időszaknak.

Elektromos grillgyújtó

Webáruházunk kínálatában megtalálod a különböző grillezőket, a praktikus kiegészítőket, de széles választékot találsz kerti bútorokból és kültéri felszerelésekből is pénztárcabarát áron.

Előző Kerti bútor szettek és székek: lássuk a felhozatalt
Következő Esküvői dekoráció: 2023-as trendek