Kültéri játékok a nyári szünetre: Szórakoztató és biztonságos ötletek

Kültéri játékok a nyári szünetre: Szórakoztató és biztonságos ötletek

Tedd felejthetetlenné a nyári szünetet és próbálj ki párat tippjeink közül...

A nyári szünet a gyerekek számára a szabadság és a végtelen lehetőségek időszaka. Ilyenkor nincs is jobb, mint a friss levegőn, a szabadban játszani és felfedezni a természet csodáit. A kültéri játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem fejlesztik a gyermekek kreativitását, mozgáskoordinációját és társas készségeit is. Azonban a szülők számára fontos, hogy ezek a játékok biztonságosak legyenek, és a gyerekek felhőtlenül élvezhessék a nyári szünidőt. Ebben a cikkben olyan szórakoztató és biztonságos kültéri játékötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek garantáltan lekötik a kicsiket és nagyokat egyaránt, és hozzájárulnak a felejthetetlen nyári élményekhez.

 

Kerti játékok

A nyári szünet remek alkalom arra, hogy a gyerekek sok időt töltsenek a szabadban és élvezhessék a friss levegőt. Ez történhet otthon a kertben, a nagyszülőknél, vagy különböző játszótereken is. Íme néhány ötlet a szabadtéri, nyári játékokhoz:

  • Vizes játékok: Ha igazán meleg az idő, jöhet minden vizes játék, amivel a gyerekek lekötik magukat. Különböző méretű és formájú vízipisztolyokkal vagy vízibombákkal csatákat vívhatnak. De beszerezhetsz pár játékot is, amikkel senki nem ússza meg szárazon. A rakéta alakú vizes játék minden irányba permetezi a vizet. Állítsd össze a rakéta kilövő állomást, csatlakoztasd egyszerűen a csaphoz és lassan engedd meg a vizet. A keletkező nyomás hatására a rakéta pörögve a levegőbe repül és fentről szórja a vizet, így hűsíti a gyerekeket a nyári kánikulában.

Kültéri, rakéta kilövő vizes játék
Kültéri, rakéta kilövő vizes játék
Speciális ár 4 990 Ft RRP: Normál ár 5 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Hasonló elven működik kaktusz alakú, kültéri, vizes játékunk is, amit a kerti slagra kell csatlakoztatni, és a víznyomásnak köszönhetően oldalán, száján és felső forgó vízszóróján is egyidejűleg szórni kezdi a vizet.

kültéri vizes játék
Kültéri vizes játék, kaktusz
Speciális ár 3 590 Ft RRP: Normál ár 5 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Fa játszóház homokozóval
Fa játszóház homokozóval és árnyékoló tető...
Speciális ár 47 990 Ft RRP: Normál ár 71 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
93%
6 Értékelés

Ajánljuk még  A legjobb kerti játékok gyerekeknek című cikkünket.

Kreatív kerti játékok

Nyáron a kert tökéletes hely a gyerekek kreativitásának kibontakoztatásához. Íme néhány kreatív kerti játék, amit a gyerekek imádni fognak anélkül, hogy a szülőknek nagyobb kiadáson kellene gondolkozniuk:

  • Kavicsfestés: Gyűjtsetek sima kavicsokat, és fessétek meg őket. Ne spóroljatok a különböző színekkel és mintákkal. Később ezekkel díszíthetitek a kertet, de a házban is kiváló dekoráció lehet.

1. ábra: pinterest.com/JuliesRocks

 

 

  • Természetes mozaikok: Gyűjtsetek különböző színű leveleket, virágokat, kavicsokat és készítsetek belőlük mozaikképet a földön vagy egy nagy kartonlapon. Ez a játék nem egyszeri alkalomra szól, ha sikere van újra és újra elkészíthetitek attól függően éppen milyen kincsekre bukkantatok.

2.ábra: pinterest.com/deisidromarti

  • Szélcsengő készítés: Készítsetek szélcsengőt különböző anyagokból, például kagylókból, gyöngyökből és faágakból. Kiváló dekorációja és érzelmileg fontos darabja lehet a terasznak, erkélynek, a gyerekek pedig büszkén tekintenek majd saját alkotásukra ahányszor megszólal.

3. ábra: pinterest.com/therusticlumbershop

Vicces szabadtéri játékok

A legszórakoztatóbb játékokat általában többen, csapatban érdemes játszani. Hívjuk át a szomszéd gyerekeket vagy az osztálytársakat és csapjunk egy maradandó élményt a vakációzóknak! Semmilyen különösebb kiadásra nem kell készülnünk, rengeteg játék kivitelezhető otthon is fellelhető eszközökből vagy könnyen, olcsón beszerezhető kiegészítőkből.

  • Zsákban futás: Ki ne ismerné ezt az ősrégi játékot! Ideje, hogy gyermekeinknek is megmutassuk milyen szórakoztató tud lenni. Bár krumpliszsákok most már kevés háztartásban fellelhetőek, de nagy méretű, tartós bevásárlótáskák vagy vastag szemeteszsákok is megfelelnek a célnak.

4.ábra: pinterest.com/catchmyparty

 

  • Székfoglaló: Klasszikus játék, amit szabadban is lehet játszani. Tegyetek ki egy székkel kevesebbet, mint ahány játékos van, és a zene leállásakor mindenkinek le kell ülnie. Akinek nem jut hely, kiesik.

 

  • Mérleghinta: Varázsold kerted játszótérré és szerezz gyermekednek otthon is szórakoztató élményeket 360 fokban forgó műanyag mérleghintánkkal. Kényelmes ülőfelületének köszönhetően a gyerekek akár órákon át kényelmesen játszhatnak a szabadban. Rejts el különböző tárgyakat a mérleghinta körül, amit a résztvevő gyerekeknek meg kell szerezniük játék közben.

műanyag mérleghinta
360 fokban forgó műanyag mérleghinta
Speciális ár 11 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

Mozgásos játékok

A mozgásfókuszú játékok tárháza nyáron szinte végtelen. Válasszunk olyanokat otthonra, amiket gyermekeink előnyben részesítenek, szívesen és gyakran játszanak.

Sport a szabadban

  • Focirajongóknak: Válaszd a 2 az 1-ben focikapu szettet és használd ki a kerted vagy vidd magaddal bárhová! Helytől és létszámtól függően megválaszthatod, hogy egy nagy méretű kapuval szeretnétek játszani, vagy két kisebb kaput szereltek össze. Könnyen szét és összeszerelhető illetve hordozható így bármikor elviheted magaddal egy nyaralásra, egy baráti összejövetelre vagy kirándulásra.

Focikapu készlet 2 az 1-ben
Focikapu készlet 2 az 1-ben
Speciális ár 5 990 Ft RRP: Normál ár 8 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

  • A kosárlabda ördögeinek: Ha szeretnéd, hogy gyermeked le tudja vezetni az energiáit, miközben fejleszti koordinációs készségeit, akkor egy állítható kosárlabda palánk a legjobb választás! Állítható magasságának köszönhetően már 3 éves kortól élvezheti a kosárlabdázás nyújtotta örömet. Akár egyedül próbál célba találni, akár családiasan élveznétek a csapatban való játékot, remek döntés.

állítható kosárpalánk gyerekeknek
Állítható kosárlabda palánk labdával, pump...
Speciális ár 14 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Kosárlabda palánk: gyakorolj otthon te is! című cikkünk motiváló lehet gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

Járgányra fel!

Bár a rollerezés, biciklizés a nyári hónapokon túl is fontos szerepet játszik a gyerekek életében, mégis a nyár az, amikor a legjobban kiélhetik ezt a fajta rajongásukat. Lenge ruhában, egészen estig hajthatják kedvenc járgányukat, hiszen későn sötétedik, és több szabadidő jut a kültéri programokra.

  • Gokart: A pedállal hajtható gokart remek választás már egészen kisgyermekeknek is, mivel könnyen tudják önállóan hajtani és az ülés magasságát a gyermek magasságának megfelelően állíthatod. Az ergonomikus kialakítás és a kényelmes ülés maximális komfortot biztosít, míg a stabil szerkezet gondoskodik a biztonságról. A két állásos váltóval könnyedén válthat az üres és az előre menet között.

piros
Pedálos gyerek gokart, több színben
Speciális ár 34 990 Ft RRP: Normál ár 49 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

 

  • Bicikli: Kezdetben futóbicikli, majd bicikli pótkerekekkel, végül egy igazi, kétkerekű bicikli. Nincs olyan gyerek, aki ne imádna a szabadban tekerni.

Futóbiciklinket 3 éves kortól ajánljuk a gyerekeknek, hiszen használatával egyensúlyérzékük és koordinációs készségük is fejlődhet, majd a későbbiekben akár könnyeben tanulhatják meg a kerékpározást is. Állítható kormányával és ülésével megfelelő méretre igazítható, hogy kényelmes és biztonságosan használható legyen.

kék
Futóbicikli választható színben
Speciális ár 13 990 Ft RRP: Normál ár 17 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
7 Értékelés

 

Kültéri játékok fiúknak

A legtöbb kültéri játékkal a fiúk és a lányok egyaránt szeretnek játszani, főleg ha még kisebbek. Ahogy nőnek, a foci és a kosárlabda inkább a fiúk kedvenc elfoglaltsága lesz. A vakáció idején bevethetjük az ügyességi játékok közül a kötélugrást, a frizbit, de építhetünk szabadtéri akadálypályát is. Versenyezhetnek gokarttal vagy biciklivel, és a játékfegyverekkel történő játékokat sem fogják visszautasítani.

jatekfegyver hanggal 2 szin
Játékfegyver hanggal, 2 színben, ajándék t...
Speciális ár 10 990 Ft RRP: Normál ár 14 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
95%
4 Értékelés

Kültéri játékok lányoknak

A lányok számára is rengeteg szórakoztató kültéri játék létezik, amelyekkel aktívan eltölthetik a nyári vakációt.

  • Virágkoszorú készítés: Gyűjtsenek virágokat és készítsenek belőlük koszorúkat a hajukba vagy a kert díszítésére.

 

  • Ugróiskola: Rajzoljanak ki krétával egy ugróiskola pályát a kertben és ugráljanak át a vonalakon. Ha igazi kedvenccé válik ez a játék, ősszel beszerezhetünk egy ugróiskola mintás szőnyeget is a gyerekszobába.

5. ábra: Gyerekszőnyeg ugróiskola mintával - alinda.hu

 

  • Hercegnő kuckó: Indián sátrunkkal lehet egy saját kis birodalmuk, csak a képzeletük szabhat határt a játéknak.

6. ábra: stuckonyou.us

 

A lakásban, gyerekszobában is remekül mutat, de akár a kertben is felállíthatod, sőt a strandon is, ahol nem csak játszósátorként funkcionál, de védi a kicsiket a napfénytől.

Indián sátor gyerekeknek - törtfehér
Indián sátor gyerekeknek, több színben
Speciális ár 9 990 Ft RRP: Normál ár 19 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
95%
8 Értékelés

Webáruházunk jelenleg 104 gyermekeknek kifejlesztett játékot, kiegészítőt kínál pénztárcabarát áron. Találd meg te is a hozzátok legjobban illőt és élvezzétek együtt a vakációt!

 

 

Előző Hűsítő tippek a forró nyári napokra
Következő Nyári esték a tábortűznél: Hogyan készítsünk elbűvölő tábortüzet?