Ünnep a konyhában: dekor és ajándék ötletek

Ünnep a konyhában: dekor és ajándék ötletek

Cikkünkből megtudhatod, milyen konyhai eszközöket ajándékozhatsz karácsonyra, és milyen dekorral teremthetsz meghitt, ünnepi hangulatot a konyhában...

A gasztronómia mára nem csupán a profik kiváltsága, hanem sokak számára szórakoztató, kreatív és élvezetes hobbi. Cikkünkből megtudhatod, milyen konyhai eszközöket ajándékozhatsz karácsonyra, és milyen dekorral teremthetsz meghitt, ünnepi hangulatot a konyhában.

Milyen konyhai kellékeket adhatunk karácsonyra?

Igazából bármilyet, aminek tudjuk, hogy megajándékozottunk örülne. A késkészletet talán felejtsük el, mert ha hiszünk a babonáknak, ezek az éles eszközök kettévághatják a kapcsolatot. De ezen kívül a választék széles és igen izgalmas tud lenni, látogass el online konyha részlegünkre és csemegézz az ajánlatok között!

Borkedvelők társasága

Borkedvelő családtag vagy barát? Biztosan nem kell messzire menned, hogy találj ilyet a környezetedben. Ha valóban és mélyen a borok szerelmese, ő is tudja, hogy egy felbontott palackot hagyni kell egy kicsit a szabad levegőn, hogy a nedű jobban kinyíljon és előjöjjenek a gazdag illat- és zamatanyagok. De valljuk be őszintén, egy-egy baráti összejövetel alkalmával erre kevés idő jut. Erre kínál megoldást a bordekantáló. A készülék lelke egy speciálisan kialakított tölcsér, amelybe bele kell önteni az italt. A bor áthalad a tölcséren, miközben a légcsatornákon át levegővel dúsul, gyorsan átjárja az oxigén, a 2-3 órás levegőztetési idő pedig nagyon lerövidül. Ezután már koccinthattok is! Állvánnyal, dekoratív dobozban igazán páratlan ajándék lesz a karácsonyfa alatt.

Ha nem csak borkedvelővel, de gyűjtővel is van dolgod, örvendeztesd meg különleges, fa bortartó állványunkkal. Anyaga természetes, kezeletlen fenyő, így önmagában is minden stílushoz illik, de egyszerűen egyedivé is varázsolhatod. Ehhez ajánljuk Bútorfelújítás saját kezűleg egyszerűen című cikkünket.

Hasznos elektronikai cikk

Elektronikai gépet ritkán vásárolunk anélkül, hogy az ajándékozott kérte volna, de ha idén szeretnél valakit az egészséges étkezés felé terelni, egy meleglevegős sütővel nem lőhetsz mellé. Igazán komoly és praktikus ajándék.

Konyhai rendszerezés

Egy rend- és rendszerszerető konyhájából nem hiányozhat egy vagány fűszertartó állvány. Fűszerek sokasága minden háztartásban megtalálható, kérdés, hogy milyen formában? A 20 db-os inox fűszertartó forgatható állvánnyal egy csapásra rendet tesz a fűszerek között. Kis helyet foglal, könnyen átlátható, így nincs, aki ne örülne, egy ilyen hasznos ajándéknak.

Elegáns ajándék lehet, ami minden háztartásba jól jön: egy 84 db-os evőeszközkészlet. Ezüst vagy ezüst/arany színben is választhatod, a megajándékozott stílusának megfelelően. Akár 12 személyre is teríthető, az evőeszközökön kívül pedig merőkanál, salátás kanál és villa, tortaszedő, szószos kanál, kockacukor fogó, tojáskanál, kaviár/kagyló kanál és csigavilla is helyet kapott a készletben. A fogóval ellátott díszdoboznak köszönhetően kiváló ajándék a karácsonyfa alá.

A tökéletesre sült hús titka

Egy multifunkciós maghőmérőnek nem csak a húsimádók fognak örülni. Használatával különböző húsfélék, kenyerek, tészták sütésénél is könnyen ellenőrizhetjük a hőmérsékletet. Használata egyszerű, riasztási funkciója pedig jelez a megfelelő hőmérséklet elérésekor vagy az előre beállított idő leteltekor. Marha, bárány, borjú, hamburger, disznó, pulyka, csirke vagy hal? Bármelyiket is készíted, pontosan beállíthatod a hús típusát és sütési fázisát. Egy ilyen készülékkel már nem számít a hús súlya, vastagsága, esetleg az ismeretlen sütő/főzőlap, hiszen pontos kép kapható a hús állapotáról a segítségével. Már csak azt kell eldönteni, magadat is megajándékozod-e vele?

 

Konyhai eszközök

 

Hogyan működik a meleglevegős sütő, és mi mindent készíthetünk vele?

Hosszú évek fejlesztéséből született meg az energia és olaj takarékos készülék, a meleglevegős sütő. Egyszerű kezelése, letisztult, modern megjelenése és könnyű tisztítása új megvilágításba helyezi a sütés élményét. Köretek, főételek és egyéb sütni valók elkészítéséhez is kiváló, ráadásul könnyen minimalizálni lehet vele az elhasznált zsiradék- és olajmennyiséget. 5 különböző sütési módjának köszönhetően sült krumplihoz, zöldségekhez, kenyérfélékhez és húsokhoz is bátran használható. Nem csak rántott, hanem sült húsokat is készíthetünk benne. Ropogós csirkecombokat, saslikot, nagyon kevés olaj felhasználásával. Az ebben készült ételek meglepően finomak lesznek. Egészségesebb, gyorsabb és biztonságosabb a serpenyőben való sütésnél, és a kellemetlen szagoktól sem kell tartanunk, amik ilyenkor belengik a házat.

 

Meleglevegős sütő
Meleglevegős sütő 6L
Speciális ár 24 990 Ft RRP: Normál ár 33 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

Dekor ötletek, amelyekkel ünnepibbé teheted a konyhád hangulatát

Amikor előkerül tavalyról a gondosan elcsomagolt „karácsony” feliratú doboz, és elkezdjük dekorálni a lakást, általában a konyha díszítése háttérbe szorul. A nappali vagy közös helyiség kap központi szerepet, ahol a legtöbb időt töltjük, és ahol később a karácsonyfa fog állni. Sokan kedvelik a kültéri dekorfényeket, és a kopogtató sem hiányozhat számos háztartásból. Bár az ünnepi vacsorán a finom falatok, a jó hangulat és a közösen eltöltött idő számít igazán, fontos hangulatteremtő szerepe van a szépen feldíszített konyhának és étkezőnek is. Így idén arra buzdítunk, díszítsd fel elsőként a konyhát, hiszen az ünnepi ételek itt fognak megszületni, és az évvégi időszakban legalább annyi időt tölt itt a család, mint a nappaliban.

 

Konyhai dekorációs ötletek1. ábra: theblushingbungalow.com; sweetwoodcreativeco.com; sweetwoodcreativeco.com; curatedinterior.com

 

  • Kezdjük a fényekkel! Nem szükséges óriási ablak ahhoz, hogy pár LED fényfüzért A párkány, a konyhaszekrény teteje, vagy a páraelszívó is megfelelő. Mikor munka után hazaérsz, hogy elkészítsd a családnak a vacsorát, kapcsold fel ezeket a fényeket, és hagyd, hogy az ünnepi hangulat magával ragadjon. Hétvégén a gyerekekkel gyűjthettek fenyőágakat az erdőben, ezeket teheted vázába, vagy az ablak köré, szintén a LED fényfüzérekkel megfűszerezve.
  • Egy karácsonyi ajtódísz nem csak az ajtón mutat jól, szerezz be egy mutatós darabot és lógasd a konyhaablak vagy egy nagyobb üres felület elé. 60 cm-es ajtódíszünkön 50 LED található, ami 8 különböző világítási móddal rendelkezik.

Karácsonyi dísz az ablakba

  • Az adventi koszorú az egyik legnépszerűbb ünnepi jelkép, miért ne díszíthetné idén a konyhát? Gyertyát gyújtani viszont koszorú nélkül is lehet, pusztán a szépségéért, meghittségéért. Ha kevés hely áll rendelkezésedre, tűzz fenyőágat a polcra vagy a páraelszívóra és csíptess rá vezeték nélküli gyertyákat. Távirányítóval könnyen vezérelhető, időzítőjének köszönhetően beállíthatod, hogy 4 vagy 8 óra után kapcsoljon ki automatikusan, így energiát takaríthatsz meg. 

Vezeték nélküli gyertyák

 

  • Pár karácsonyi motívumos apróság esztétikus elhelyezése is ünnepi hangulatot adhat a konyhának. Karácsonyi bögrék és színes cukorkák sok háztartásban megtalálhatóak ilyenkor, rendezd őket egy tortaállványra vagy süteményes tálcára és kész is a karácsonyi sarok.

Pár karácsonyi motívumos apróság a konyhába2. ábra: thepinkclutchblog.com

Előző 20+1 csomagolási ötlet karácsonyra
Következő A top karácsonyi menü ötletek