Futás

A tapasztalt futók azt mondják, a futást csak elkezdeni nehéz, amikor már rendszeresen csinálod, szinte rabjává válsz - és csak leállni lesz nehéz. Ha érzed magadban az erőt és az elhivatottságot, akkor könnyen eljuthatsz a maratonig akár a futással való megismerkedés után egy-két évvel.

Amennyiben csak az egészséged megőrzése és a zsírégetés a cél, akkor is rengeteget nyersz reggelente egy-egy kör futással. A futásról elmondható, hogy az egyik legköltségkímélőbb és legkönnyebben űzhető sport. 

Az Alinda.hu oldaláról több hasznos kiegészítőt is megrendelhetsz kifejezetten futáshoz. Ilyen a kineziológiai szalag, ami nagy segítség, ha netán meghúzod valamelyik izmodat.  Érdemes szétnézned a Sport és szabadidő kategóriában, ahol további sporteszközöket találsz.

Hogyan kezdj el futni, ha még nem vagy edzésben?

Sokan szívesen futnának, de nem tartják magukat elég edzettnek, és tartanak ettől a sporttól. Érdemes ‘kicsiben’ elkezdeni, és fokozatosan haladni a kitűzött cél felé. A kezdeti óvatossággal a sérülések és az izomláz is megelőzhető. 

Elsőre például fuss egy kilométert vagy kettőt, esetleg váltogasd a futást és a sétát, ezzel tehermentesítve kicsit az izmokat és a szívet. A gyors gyaloglás is rendkívül egészséges - máris tettél ezzel magadért!

Mindig csak akkora távot kell megtenni, amennyi jól esik. A profik is betartják a szabályt, hogy nem kell a végső kifulladásig kell futni. 

Persze egy kicsit ki kell lépni minden alkalommal a komfortzónán kívülre, de nem olyan mértékben, hogy az sérüléseket, fájdalmat okozzon. Ügyelj arra, hogy ne terheld túl a szervezeted, és mindig a terepviszonyoknak és az időjárásnak megfelelő felszerelésben fuss! 

Hamarosan tapasztalni fogod futás okozta jó érzést: ez a mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel a testben.

A kiegészítőkre, felszerelésre ennél a sportnál kimondottan érdemes odafigyelni. A jól megválasztott futócipő már fél siker. Egy kényelmetlen darabban a futás megterhelő lehet és hosszú távon ízületi fájdalmakat okozhat.

Az igazán bátrak és edzettek újabb és újabb kihívásokkal birkózhatnak meg futás közben, kipróbálhatják például az Alindánál is kapható súlymellényt.

Szűrők

3 Termék

hűtő-fűtő jégpárna

Hűtő-fűtő jégzselé párna, 2 db, tépőzárral

Speciális ár 4 990 Ft RRP: Normál ár 5 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!
4 db kineziológiai szalag választható színben

4 db kineziológiai szalag választható színben

Speciális ár 4 990 Ft RRP: Normál ár 6 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
3 Értékelés
5 kg

Súlymellény edzéshez

Speciális ár 13 990 Ft RRP: Normál ár 21 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
4 Értékelés
oldalanként