Futás

A tapasztalt futók azt mondják, a futást csak elkezdeni nehéz, amikor már rendszeresen csinálod, szinte rabjává válsz - és csak leállni lesz nehéz. Ha érzed magadban az erőt és az elhivatottságot, akkor könnyen eljuthatsz a maratonig akár a futással való megismerkedés után egy-két évvel.

Amennyiben csak az egészséged megőrzése és a zsírégetés a cél, akkor is rengeteget nyersz reggelente egy-egy kör futással. A futásról elmondható, hogy az egyik legköltségkímélőbb és legkönnyebben űzhető sport. 

Az Alinda.hu oldaláról több hasznos kiegészítőt is megrendelhetsz kifejezetten futáshoz. Ilyen a kineziológiai szalag, ami nagy segítség, ha netán meghúzod valamelyik izmodat.  Érdemes szétnézned a Sport és szabadidő kategóriában, ahol további sporteszközöket találsz.

Hogyan kezdj el futni, ha még nem vagy edzésben?

Sokan szívesen futnának, de nem tartják magukat elég edzettnek, és tartanak ettől a sporttól. Érdemes ‘kicsiben’ elkezdeni, és fokozatosan haladni a kitűzött cél felé. A kezdeti óvatossággal a sérülések és az izomláz is megelőzhető. 

Elsőre például fuss egy kilométert vagy kettőt, esetleg váltogasd a futást és a sétát, ezzel tehermentesítve kicsit az izmokat és a szívet. A gyors gyaloglás is rendkívül egészséges - máris tettél ezzel magadért!

Mindig csak akkora távot kell megtenni, amennyi jól esik. A profik is betartják a szabályt, hogy nem kell a végső kifulladásig kell futni. 

Persze egy kicsit ki kell lépni minden alkalommal a komfortzónán kívülre, de nem olyan mértékben, hogy az sérüléseket, fájdalmat okozzon. Ügyelj arra, hogy ne terheld túl a szervezeted, és mindig a terepviszonyoknak és az időjárásnak megfelelő felszerelésben fuss! 

Hamarosan tapasztalni fogod futás okozta jó érzést: ez a mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel a testben.

A kiegészítőkre, felszerelésre ennél a sportnál kimondottan érdemes odafigyelni. A jól megválasztott futócipő már fél siker. Egy kényelmetlen darabban a futás megterhelő lehet és hosszú távon ízületi fájdalmakat okozhat.

Az igazán bátrak és edzettek újabb és újabb kihívásokkal birkózhatnak meg futás közben, kipróbálhatják például az Alindánál is kapható súlymellényt.

Kapcsolódó cikkek:

Szűrők

2 Termék

- 18%
5 kg

Súlymellény edzéshez

21 990 Ft
100%
1 Értékelés
- 21%
4 db kineziológiai szalag választható színben

4 db kineziológiai szalag választható színben

Speciális ár 5 490 Ft RRP: Normál ár 6 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés
oldalanként