Boxkesztyű kiválasztása

Boxkesztyű kiválasztása

Sportolnád és erre ösztönöznéd gyermekedet is? Válasszátok a boxot és tippjeinkkel felkészülten kezdhettek bele...

A rendszeres testmozgás, legyen szó bármilyen fajtájáról, nagyon fontos mind a gyerekek, mind a felnőttek életében. Ahhoz, hogy a szervezet és az anyagcsere folyamatok rendesen működjenek, és az izomzat jobban ellássa feladatait, elengedhetetlen, hogy valamit sportoljunk, bármely korosztályba is tartozunk. A box például egy szuper lehetőség, ha izmot szeretnénk építeni és az állóképességünket fejleszteni.

 

Sport jelentősége gyermekkorban és később

A sport fontossága gyerekkorban nem vitatható, hiszen számos előnye van a rendszeres testmozgásnak a fejlődő szervezet számára. A következőkben összefoglaljuk ezeket az előnyöket:

  • Egészség: A rendszeres sportolás segít az egészség megőrzésében, erősíti az immunrendszert, csökkenti a kockázatát a szív- és érrendszeri megbetegedések, az elhízás, a cukorbetegség és más egészségügyi problémák kialakulásának.

 

  • Motorikus képességek: A sport fejleszti a gyerekek koordinációját, egyensúlyát, rugalmasságát, állóképességét és erőnlétét.

 

  • Szociális készségek: Egy sportcsapatban való részvétel ösztönzi a gyerekeket a társas kapcsolatok kialakítására, az együttműködésre, a vezetésre és a kommunikációra.

 

  • Stresszkezelés: A rendszeres sportolás segít a stressz és a feszültség kezelésében, növeli az önbizalmat és az önértékelést, valamint javítja a hangulatot.
    • Életmód: Egy jól megválasztott sportág ösztönzi a gyerekeket a rendszeres testmozgásra és az egészséges életmódra, amely hosszú távon javítja az életminőséget és csökkenti a krónikus betegségek kockázatát.

     

    Ezen előnyök alapján tehát nyilvánvaló, hogy a sport fontossága a gyerekkorban kiemelkedő. A szülőknek és az oktatóknak érdemes támogatniuk a gyerekeket abban, hogy sportoljanak, és segítsék őket abban, hogy megtalálják azt a sportágat, amely a legjobban illeszkedik az érdeklődésükhöz és a képességeikhez.

     

    Miért jó választás a box?

    Az ökölvívás (más néven box) a küzdősportok legnépszerűbb ágazata. Az ilyen és ehhez hasonló küzdősportokat körülbelül 6000 évvel ezelőtt találhatták ki, de maga az ökölvívás csak Kr.e 688-tól került bele az ősi Olimpiai játékokba. Időközben a szabályok sokat változtak, a modern box egyáltalán nem veszélyes vagy brutális. Ma már gyakran választják nők is intenzív kardióedzés gyanánt, és egyre népszerűbb a gyermekek körében is.

     

    A box edzésnek számos előnye van, amelyek közül néhányat kiemelünk:

    • Erősíti az izmokat: A box edzés kiváló módja annak, hogy erősítsük az izmokat, különösen a kar, és a láb izmait. Az intenzív mozgások, mint például az ütések és a rúgások, hatékonyan fejlesztik az izomerőt és az állóképességet.

     

    • Növeli a kardiovaszkuláris állóképességet: Az edzés során az egész test bevonásával, magas intenzitással mozgunk, így intenzív kardio edzés is lehet, amely erősíti a szívizmokat, javítja a keringést.

     

    • Segít a feszültség és a stressz enyhítésében: A box edzés egy nagyszerű módja annak, hogy eltávolítsuk a napi stresszt és feszültséget. Az edzés során felszabaduló endorfinok, a testmozgás és a koncentráció a feladatra, segíthetnek enyhíteni a stresszt és javítani az általános hangulatot.

     

    • Segít a testtartás javításában: A box edzés különösen hasznos lehet azok számára, akiknek problémájuk van a testtartásukkal. Az edzés során az egész testet bevonjuk, beleértve a alsó végtagokat, és a core izmokat is, ami javíthatja a testtartást.

     

    • Segít az önbizalom növelésében: Az edzés során megtanuljuk, hogy képesek vagyunk teljesíteni a kihívásokat, javítjuk az állóképességünket, erősítjük az izmainkat, és így magabiztosabbak lehetünk.

     

    • Javítja a koordinációt és az egyensúlyt: A box edzés javítja az egyensúlyérzéket és a koordinációt, mivel az edzés során számos különböző mozgást kell koordinálnunk. Ehhez elengedhetetlen, hogy a mozdulatokat helyesen, a megfelelő technikával végezzük. Kezdő boxolóként az edzés mellett érdemes egyensúlygyakorlatokat is végezni.

     

    • Fejleszti a reflexeket: Az edzés során gyorsan kell reagálnunk az ellenfél támadásaira, így kiválóan fejleszti a reflexeket.

     

    Hogyan lehet kiválasztani a megfelelő boxkesztyűt?

    A megfelelő boxkesztyű kiválasztása nagyon fontos ahhoz, hogy biztonságosan és hatékonyan tudjuk végezni a box edzést. Az alábbiakban néhány fontos szempontot sorolunk fel, amelyek segíthetnek a megfelelő boxkesztyű kiválasztásában:

     

    • Méret: A megfelelő méretű boxkesztyű kiválasztása nagyon fontos. Ha túl nagy a kesztyű, akkor nem lesz megfelelő a kezünkön, és nehezebb lesz a mozgás. Ha túl kicsi, akkor pedig fájdalmat és sérüléseket okozhat. A boxkesztyűk méretét általában súlyosztályok szerint határozzák meg.

     

    • Anyag: A boxkesztyű anyaga szintén fontos tényező a kiválasztás során. A legtöbb boxkesztyű valamilyen bőr- vagy műbőranyagból készül, de léteznek más anyagokból készült kesztyűk is. A bőr kesztyűk tartósabbak és jobban illeszkednek a kezünkre, míg a műbőr kesztyűk általában könnyebbek és olcsóbbak.

     

    • Típus: A boxkesztyűknek különböző típusai vannak, amelyek különböző célokra alkalmasak. Vannak olyan kesztyűk, amelyek kifejezetten edzésre vagy versenyzésre készülnek, és vannak olyanok, amelyek univerzálisak.

     

    • Védelem: A boxkesztyűk védelmi szintje szintén fontos szempont. A nagyobb védelmi szintű kesztyűk (például a sparring kesztyűk) extra védelmet nyújtanak az ütésekkel szemben, míg a kisebb védelmi szintű kesztyűk (például a zsákoló kesztyűk) inkább arra alkalmasak, hogy könnyedebb ütéseket végezzünk velük, leginkább zsákon.

     

    • Kényelem: Végül, de nem utolsósorban, az is fontos, hogy a kesztyű kényelmes legyen és jól illeszkedjen a kezünkre. Lehet klasszikus fűzős, de így nehezebb felvenni a boxkesztyűt, viszont jobban meg lehet húzni. Manapság már inkább a tépőzáras megoldás az elterjedt, hiszen ez gyorsabb és kényelmesebb is, egyedül fel lehet venni.

     

    A boxkesztyűk élettartama meghosszabbítható, ha száraz, hűvös helyen tároljuk, óvjuk őket a közvetlen napsütéstől és a nedvességtől, és anyagának megfelelően rendszeresen ápoljuk.

Boxkesztyű a kézen

A boxzsákok típusai

A küzdősportban nem csak az ütések gyakorlására használják a boxzsákokat, hanem térdelések, rúgások és könyökkel való ütések fejlesztésére is.

 

A leggyakoribb típus a felakasztható boxzsák, melyet plafonra vagy állványra lehet rögzíteni. Az álló boxzsákok előnye a flexibilitás. Stabil alappal rendelkezik, ami homokkal vagy vízzel van töltve, így szolgál nehezékként. A mozgatható felső rész erre van rákapcsolva. Bárhol felállítható, és nem kell lyukat fúrni a plafonba. A levegővel töltött boxkörte segítségével javíthatjuk az állóképességünket és az ütéseink sebességét. Kiválóan alkalmas felütések, horgok és a közvetlen ütések gyakorlására. A körte rövid és könnyű, ezért általában egy falra rögzített szerkezetre szokták felakasztani.

 

Nő boxzsákkal edz

Junior boksz szett gyerekek és tinédzserek számára

A sportot, és a mozgást kedvelő gyerekek, és kamaszok számára a junior box szett tökéletes választás, ha érdeklődnek a küzdősportok iránt. A kesztyű 8-as és 10-es méretben választható. Zsákja a mennyezethez rögzíthető, így beltéren és kültéren is egyaránt szórakoztató testedzést biztosít. A homokkal töltött zsák időtálló anyagból készült, így jól bírja a mindennapos gyűrődést. Tetején cipzár található megkönnyítve a tisztítást, és a töltőanyag esetleges cseréjét. Szerezd be most akciós áron!

 

Junior box szett
Junior box szett több kesztyű méretben
Speciális ár 15 990 Ft RRP: Normál ár 16 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

 

Előző Esküvői dekoráció: 2023-as trendek
Következő Kutya a családban: így készülj az érkezésére