Ékszertartó doboz: milyet érdemes választani?

Ékszertartó doboz: milyet érdemes választani?

Ékszertartót keresel, de nem tudod milyen szempontokat vegyél figyelembe a választáshoz? Következő cikkünkben igyekszünk segíteni...

Egy ékszerdoboz nem csak praktikus, hiszen nagyon sok mindent elrakhatunk benne, hanem esztétikus dísze is lehet a szobának, akárhol is szeretnénk tárolni. Ahhoz viszont, hogy kiválasszuk a megfelelőt, érdemes alaposan körülnézni a piacon, hogy biztosan olyat találjunk, melyek megfelelnek az igényeinknek. Ha pedig nem találunk ilyet, akkor akár otthon is készíthetünk magunknak.

 

Ékszertartó előnyei

Mindenkinek vannak olyan ékszerei, melyeket nagy becsben tart, kedves emlékek fűzik hozzá. Lehet ez egy eljegyzési gyűrű, egy jegygyűrű, vagy a különleges utazásokon szerzett ékszerek. Ahhoz, hogy minél tovább megőrizzék minőségüket, érdemes hangsúlyt fektetnünk tárolásuk körülményeire. Az ékszertartók számos előnnyel rendelkeznek, nézzük a legfontosabbakat:

  • Rendezettség: Az ékszertartók segítenek rendszerezni az ékszereinket, és megóvják őket az összegabalyodástól. Az ékszereink különféle méretűek és formájúak lehetnek, és ha egyszerűen csak a szekrényben, fiókban tároljuk őket, gyakran nehéz megtalálni a keresett darabot.
  • Védelem: Ha az ékszereink egymással vagy más tárgyakkal ütköznek, könnyen karcolódhatnak vagy megsérülhetnek. Az ékszertartók különböző rekeszekkel és tárolóhelyekkel rendelkeznek, így az ékszerek elválasztva és biztonságban maradnak.
  • Hosszabb élettartam: Az ékszerek hosszabb ideig megőrzik a csillogásukat és eredeti állapotukat, ha használaton kívül védve vannak a portól, a nedvességtől, a napfénytől és más káros hatásoktól.
  • Esztétikus megjelenés: Az ékszertartók nem csak praktikusak, hanem dekoratív elemek is lehetnek. Az ékszertartók különböző anyagokból és stílusokban készülnek, így könnyen illeszthetőek a belső térhez. Díszes kialakítása vonzóvá és esztétikussá teszi az ékszereink tárolását.

 

Az ékszertartó, mint lakberendezési tárgy

Az ékszertartók nagyszerű lakberendezési tárgyak lehetnek, mivel nem csak funkcionálisak, hanem esztétikusak is. Az ékszertartók lehetnek kisebb tárgyak, amelyek az ékszerek tárolására szolgálnak, vagy nagyobb, díszesebb darabok, amelyek akár dekoratív elemként is funkcionálhatnak.

Számos stílusban elérhetőek, így a lakás bármely belső teréhez könnyen illeszthetőek. Választhatunk modern, minimalista ékszertartókat, amelyek tiszta vonalakkal és egyszerű formákkal rendelkeznek, vagy antikolt, díszes ékszertartókat, amelyek patinásabb megjelenést kölcsönöznek a lakásnak.

Az ékszertartók különféle anyagokból készülhetnek, például fából, üvegből, műanyagból, fémekből vagy kerámiából. Az anyag és a stílus kiválasztása a személyes ízlésünktől és az adott belső tér hangulatától függ.

Választhatunk nyitott ékszertartót, egy szép állványt, amire az ékszerek esztétikusan ki vannak helyezve, így nem csak a tartó, de maga az ékszerek is az enteriőr részesei lehetnek.

De el is tehetjük őket a kíváncsi szemek elől, ebben az esetben kiváló választás lehet egy fésülködő asztal a hálószobába, az öltözőbe vagy a gardrób szobába. Webáruházunk 5 különböző típust kínál, választható színekben. A fésülködő asztalba épített szekrény kisebb és nagyobb fiókokkal rendelkezik, melyekbe kényelmesen pakolhatod bele ékszereidet, sminkjeidet, egyéb kiegészítőidet. Felső tükrös, polcos része levehető, így akár íróasztalként is funkcionálhat. Minden típus esetében tartozik szék a fésülködő asztalhoz, aminek felső, párnázott része mutatós kárpittal van ellátva, ezáltal még különlegesebb.

Fésülködő asztal, fehér és fekete színekben

 

Ékszerdoboz mérete

Az ékszertartó doboz méretének kiválasztása több tényezőtől is függ, beleértve az ékszerek típusát, mennyiségét és a tárolási helyet:

  • Az ékszerek típusa: Kisebb ékszerek, például fülbevalók, gyűrűk és nyakláncok könnyen elférnek kisebb ékszertartó dobozokban, míg nagyobb karkötők és nyakláncok számára nagyobb tárolóegységre lesz szükség. A hordozható ékszertartó összecsukva egy dekoratív doboz, kinyitva pedig rengeteg zseb, rekesz és tartóka áll rendelkezésedre, emellett egy kis tükröt és 2 kihúzható fiókot is tartalmaz. Fekete és pezsgő színben is elérhető a webáruházban.

pezsgőszín
Ékszertartó táska, több színben
Speciális ár 8 990 Ft RRP: Normál ár 15 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
2 Értékelés

  • Az ékszerek mennyisége: Ha több ékszerünk van, akkor egy nagyobb ékszertartó dobozra lesz szükségünk, amelynek sok rekesze van, vagy több kisebb ékszertartó dobozt kell vásárolnunk. 6 rekeszes ékszertartónk praktikus és elegáns, kialakításának köszönhetően 6 db tárolórekesszel, 5 db kihúzható fiókkal és fülbevaló tartóval rendelkezik. Letisztult, fehér színének köszönhetően a lakás minden szobájába beilleszthető.

6 rekeszes ékszertartó fehér színben
6 rekeszes ékszertartó, fehér
Speciális ár 24 990 Ft RRP: Normál ár 35 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
Értékeld elsőként!

  • Az ékszerek anyaga: Az ékszertartó méretének kiválasztása az ékszerek anyagától is függ. Például a súlyosabb, vastagabb ékszereknek nagyobb rekeszekre van szükségük, míg az apróbb, vékonyabb ékszerek kisebb tárolókban is elférnek.

Ékszertartó szekrények

Ha igazi ékszerimádó vagy, esetleg gyűjtöd őket, vagy lányaiddal együtt használjátok a meglévő darabokat, biztos, hogy egy ékszertartó doboz kicsinek fog bizonyulni. Ebben az esetben érdemes megfontolni egy ékszertartó szekrény beszerzését, ami azon kívül, hogy nagy és tágas, a lakás elegáns elemeként is szolgálhat.  

 

Fiókos szekrény

A fehér színű elegáns ékszertartó szekrény egy igazán meglepő bútordarabja lesz otthonodnak. Időtállóan romantikus és klasszikus, miközben kifejezetten modern és stílusos. 3 fiókja, 2 oldalsó szekrénye, valamint egy felső tükörrel ellátott tárolója van.

 

Fehér színű elegáns ékszertartó szekrény

 

Tükrös szekrény

Az ékszertartó szekrény tükrös ajtóval, puha plüss belső borítással, illetve horgokkal, akasztókkal és polcokkal van felszerelve. Az ajtó kinyitása után LED fény világítja meg a szekrény belsejét, így a tartalma jobban látható. A szekrény ajtaja egy kis kulccsal zárható, így illetéktelenek nem nyithatják ki.

 

fehér
Tükrös ékszertartó szekrény
Speciális ár 47 990 Ft RRP: Normál ár 54 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
8 Értékelés

 

Fali tükrös szekrény

A fali tükrös ékszertartó akasztóját 3 méretben állíthatjuk, ennek köszönhetően ajtóra is felhelyezhetjük. Az egészalakos fali tükör jó szolgálatot tehet a fürdőszobában vagy az előszobában. Puha, plüss belső borítású, horgokkal, akasztókkal, polcokkal valamint 6 fiókkal van felszerelve. Belsejét LED fény világítja meg.

Fali tükrös ékszertartó világítással
Fali tükrös ékszertartó világítással
Speciális ár 39 990 Ft RRP: Normál ár 54 990 Ft A gyártó által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.
100%
1 Értékelés

 

Ékszerdoboz anyaga

Az ékszertartó dobozok különböző anyagokból készülhetnek, az anyag kiválasztása függhet az ékszerek típusától, mennyiségétől, stílusától és az egyéni igényektől.

  • Fa: A fa ékszertartó dobozok időtállóak és stílusosak. Számos különböző fából készülhetnek, beleértve a diót, a tölgyet és a cseresznyét. Az ékszertartó dobozok belseje puha bélésű, hogy megóvja az ékszereket a karcolásoktól.

 

Fa ékszertartó doboz

 

  • Műanyag: Az átlátszó, műanyag ékszertartó dobozok praktikusak, mivel könnyen láthatóak az ékszerek. Jól működnek kisebb ékszerek, például fülbevalók, gyűrűk vagy nyakláncok tárolására. Hordozásra kevésbé alkalmasak, inkább a fürdőszoba vagy a fésülködő asztal díszeként funkcionál jól.

 

Műanyag ékszertartó doboz

 

  • Bőr: A bőr ékszertartó dobozok kiváló minőségűek és időtállóak. Nagyon divatosak és elegánsak, és nagyszerűen mutatnak a polcon vagy a kozmetikai asztalon. A bőr ékszertartó dobozok belső része szintén puha béléssel rendelkezik, hogy megóvja az ékszereket a karcolásoktól. Általában kisebb méretűek, hordozhatóak és ajándéknak is tökéletes választás.

 

Bőr ékszertartó doboz

 

  • Üveg: Az üveg ékszertartó dobozok manapság nagyon trendinek számítanak, lakásod bármelyik pontján is helyezed el, modern kiegészítője lesz az enteriőrnek. Általában átlátszóak, így jól láthatóak benne az ékszerek. Az üveg ékszertartó dobozokat gyakran díszítik fém vagy fa elemek, hogy még stílusosabbak legyenek.

Üveg ékszertartó doboz

 

  • Fém: A fém ékszertartókon a megfelelő ápolás mellett szintén nem fog az idő vasfoga, és kiváló minőségűek. Jól működnek nagyobb és nehezebb ékszerek tárolására. Számos stílusa van, beleértve az elegánsabb és modernebb verziókat is. Manapság az állványos, nyitott verziójával találkozhatunk a legtöbbet.

Fém ékszertartó doboz

 

  • Kerámia: Egy kerámia tálka vagy doboz jól jöhet a leggyakrabban használt ékszereidnek, a jegygyűrűdnek vagy a kedvenc fülbevalódnak. A fürdőszoba polcán vagy az éjjeliszekrényen mindig kéznél lesznek és indulás előtt nem felejted el felvenni őket.

 

Kerámia ékszertartó doboz

 

Ékszertartó dobozok házilag

Ma már rengeteg gyönyörű darab közül választhatsz az üzletek kínálatából, legyen szó kis vagy nagy méretről, bármilyen stílusról és anyagról. Népszerűségének köszönhetően áruk elég borsos, így sok pénzt megspórolhatsz, ha a kreativitásodra és a kézügyességedre bízod magad. Ráadásul egy ékszertartó doboz elkészítése szórakoztató, kellemes kikapcsolódást biztosít, ha pedig többen készítitek, igazi csapatépítő. A végeredmény pedig egy egyedi, funkcionális darab, melyre ha ránézel, mindig eszedbe jut majd a belefektetett, örömteli munka. Ékszertartó házilag: segítség a barkácsoláshoz című cikkünkben elolvashatod az ékszertartó doboz készítését lépésről lépésre.

 

Előző Hajápolási tippek az egészséges hajért
Következő Turbózd fel a kerted idén tavaszra! - 10 tuti cucc bomba áron