Így ápold a lábad otthonod kényelmében

Így ápold a lábad otthonod kényelmében

A hideg évszakok után eljött az idő, hogy a megfelelő ápolási menetrenddel hamar helyrehozzuk a bőrkeményedéseket és a körmöket...

Bár a május végképp megviccelt minket, a tavalyi 28 fok helyett most időnként 12 fokra ébredtünk. De a nyár megállíthatatlanul közeledik, ami egyet jelent a lábak ébredésével a téli álomból.Nő szandálban

 

Ismerős a helyzet, amikor felébredünk, kedvünk lenne az első szandálos naphoz idén, de a lábunk nem éppen mutogatnivaló formában van? Teljesen érthető, hiszen a hideg évszakokban kevesebb figyelmet fordítunk rájuk. De most eljött az idő és a megfelelő ápolási menetrenddel hamar helyrehozhatjuk a bőrkeményedéseket és a körmeinket. Ha elzárkózunk, vagy egyszerűen nincs időnk havonta pedikűröshöz járni, szerezzünk be pár jó eszközt és ápoljuk lábunkat otthonunk kényelmében! Ideje búcsút mondani az elhalt bőrpikkelyeknek és a vastag bőrkeményedésnek. De hogyan végezzük ezeket hatékonyan?

 

A legjobb, ha egy 38 fokos lábfürdővel kezdünk. Ez nem csak a lábaknak, de a lelkünknek is nagyon jót tud tenni, főleg ha illatos, izomlazító fürdőkristályt is használunk hozzá (például az árnika az izületekre is kiváló hatással van). Körülbelül 20 percnyi áztatás után a bőr elég puhává válik ahhoz, hogy könnyen eltávolítható legyen a rajta lévő bőrkeményedés. Ha nagyon alapos munkát szeretnénk végezni, spékeljük meg a műveletet aloe verás és/vagy zöld teát tartalmazó hámlasztózoknival, ami csökkenti a repedezett bőr kialakulását.

 

A lábfürdő után a lábujj körmöket is könnyebb levágni csipesz vagy körömvágó olló segítségével. Ha ez megvan, széleit egy körömreszelővel simíthatjuk le. FONTOS! A körmöket nem szabad nagyon kerekre vágni, mert könnyen benőnek. A körmök felületét polírozóreszelővel tudjuk még fényesebbé tenni.

 

Körömvágás

 

De mi a helyzet a sarkakkal? Egy megfelelő sarokreszelővel ezt is gyerekjáték lesz helyrehozni. Legyen szó elemes vagy USB csatlakozós készülékről, hatékonyan és gyorsan eltüntetheti a száraz bőrrétegeket, az elhalt hámsejteket és a bőrkeményedéseket, miközben rendkívül gyengéd és kíméletes még az érzékeny bőrhöz is. Alakjának és profi formatervezésének köszönhetően tökéletesen illeszkedik a kézbe, precíz, könnyű és kényelmes használatot tesz lehetővé. Finom mikroreszelőinek köszönhetően nem okoz sérüléseket, rendkívül gyengéd a bőrhöz. Kíméletesen és fájdalommentesen távolíthatja el a bőrkeményedéseket. A száraz, elhalt réteget távolítja el, az élő bőrrétegeket nem károsítja.

 

Sarokreszelő használata

 

Végül a körömágyat tápláló olajjal, a lábfej többi részét (külön figyelmet szentelve a sarkakra) bőrtápláló lábápoló krémmel kenjük be, így a törődés még hosszabb ideig látványos lesz.

 

Elemes sarokreszelő

 

Természetesen ahhoz, hogy lábunk ne csak a nyári hónapokban (vagy ami még rosszabb, csak azokon a napokon, amikor szandált vagy papucsot viselünk) legyen ápolt és vonzó, ezt a lábápolási rituálét érdemes minden héten egy alkalommal elvégezni. Minél többször megyünk végig a lépéseken, annál gyorsabban fog menni, így a kezelési idő is egyre csökken majd.

 

 

Előző Megérkeztek az idei szezon legjobb homokozói
Következő Napozóágy kiválasztás ABC