Induljon sportosan az új év! Bemutatjuk a sokoldalú edzőkeretet

Induljon sportosan az új év! Bemutatjuk a sokoldalú edzőkeretet

Szerezz be te is egy otthoni edzőkeretet és mi megmutatjuk, milyen sokoldalúan tudod használni! Készülj fel a nyári alakodra...

Új év - új élet, avagy hogyan kezdjünk neki az edzésnek az ünnepi túlevés után. Aki úgy érzi, hogy karácsonykor sajnos ismét több olyan ételt fogyasztott, amiket alapvetően nem szeretett volna, az januárban mindig bőszen ígéri meg magának, hogy változtatni fog az életmódján. Az új év valamiért mindig megkívánja a fogadalmakat, amik legtöbbször a több mozgásra, az egészségesebb életmódra vonatkoznak.

A nyári, vagy beach body bizony egész évben készül, méghozzá kemény munkával és diétával. A legtöbbeknek nagyon nehéz elérni a vágyott formát, hiszen nincs idejük edzeni vagy megfelelően elkészíteni az ételeket, ráadásul most az edzőtermek is zárva tartanak. Azoknak, akik ilyen problémával küzdenek, az egyik legjobb megoldás az otthoni edzés, melynek kiváló eszköze lehet egy sokoldalú edzőkeret.

 

Sokoldalú edzőkeret

 

Számos lehetőséget tartogat egy ilyen eszköz, alkalmas lehet akár az egész test átmozgatására azoknak is, akik időhiánnyal küzdenek. A következő bekezdésekben bemutatjuk használatát és néhány konkrét gyakorlatot is ismertetünk.

Milyen testrészeket mozgathatsz meg egy edzőkeret segítségével?

Edzőkeretünk a teljes felsőtest megmozgatására alkalmas eszköz, kifejezetten otthoni használatra. Segítségével nem lesz már többé kifogás az időhiány: rövid idő alatt, otthon végezhetsz vele olyan edzést, mely szinte az egész testet megmozgatja. Az edzőkeret tökéletes eszköz szálkásításra és az izomtömeg növelésére, attól függően, hogy milyen gyakorlatot végzel rajta. Legyen bármi is a cél, rendeld meg bátran: az idő múlásával a legjobb barátoddá válik majd.

 

Felsőtest edzése

 

Gyakorlatok edzőkeret használatával

Az edzőkeret az egyik legjobb választás, ha hátad, bicepszed, tricepszed , vállizmod, mellizmod vagy hasizmod szeretnéd erősíteni, nagyobbá tenni. Egy polifoammal, esetleg egy-két kézisúlyzóval kiegészítve egy egész konditermet helyettesíthetsz otthon, akár 3-4 négyzetméteren is.

 

Edzőkeret részlete

Törzserősítés

A lábemelés főként a has izmait fejleszti, emellett részlegesen a borda- és a törzs egyéb izmai is bekapcsolódnak. A legfelső fogókat fogd meg a kezeiddel. Lábaidat összezárva emeld vízszintes magasságig, majd lassan engedd őket vissza. A gyakorlat szuper a törzs izmainak, valamint a kar erősítésére. Könnyített verzióban a lábemelést kezdetben végezhetjük behajlított lábbal, majd ha nehezíteni akarunk kivitelezzük nyújtott lábbal. A minél koncentráltabb, lassabb gyakorlatvégzéssel szintén nehezíthetünk. Nem mindig az a célravezető, ha a gyakorlatszám megvan minél gyorsabban, sokkal fontosabb a helyes testtartás a feladat elvégzése közben. 

Tolódzkodás

A tolódzkodás egy saját testsúlyos gyakorlat, amely kiváló a mellizom és a tricepsz fejlesztésére. Ha gyakorlat végzés közben előre döntjük törzsünket, akkor főként a mellizom dolgozik, míg ha egyenes törzzsel végezzük a gyakorlatot, akkor a karfeszítő izmok dolgoznak inkább. A teljes tolódzkodáshoz engedd le magad olyan alsó pozícióba, hogy a felkarod és az alkarod 90°-os szöget zárjon be, így erőteljesebben bekapcsolódik a mellizom a gyakorlatba. Ezt követően nyomd ki magad és nyújtsd ki a karodat. 

Remek kiegészítők edzőkeret mellé

Jóga matrac

Jóga matracunkat bátran használhatod otthon és az edzőteremben is, jóga vagy pilates órán, de 6 mm vastag, rugalmas anyagának köszönhetően egyéb talajtornához is alkalmazható.
Felülete enyhén texturált, emiatt kevésbé csúszik. Táskája lyukacsos, ezáltal szellőzik. Bárhová magaddal viheted, anyagának köszönhetően nagyon könnyű és könnyedén összecsavarható, majd használat előtt gyorsan kilapul.

 

Jógamatracok 3 színben

 

Kar- és hasizom erősítő edzőgép

Napi 5 perces edzés, amivel visszanyerheted hasizmodat és megőrizheted erőnlétedet is. Feszíts újra kockás hassal, és figyeld meg kollégáid döbbent arckifejezését, amikor hétfőn reggel elsőként érkezel az irodába, lelkesedéssel és energiával telve! Mindössze napi 5 percet kell használnod ezt a hasizom gépet és máris látható lesz az eredmény. A nehézségi fokozatot a saját tempódhoz állítsd be, hogy elkerüld a sérüléseket és fokozatosan haladhass a kitűzött célod felé. Kényelmes, párnázott felületeken dolgozhatsz, a kijelzőn pedig pontosan követheted a teljesítményedet. Rendeld meg most ezt az összecsukható, kis helyen tárolható hasizom gépet!

Kar- és hasizom erősítő edzőgép

 

Függeszthető edzőheveder

Ezzel a funkcionális hevederrel nincs többé akadálya a saját testsúlyos edzésnek otthon, vagy akár az irodában! Csak szereld fel egyetlen perc alatt az ajtóra és már készen is áll a következő kihívásod teljesítésére. A felfüggeszthető edzőheveder az egyik legjobb módja, hogy megmozgasd a tested több izomcsoportját és még súlyzókat sem kell használnod hozzá, hiszen a saját súly elvén működik. Párnázott markolatánál fogva lehetőséget nyújt a biztonságos edzésre, de ügyelj rá, hogy csak csúszásmentes felületen használd! Rendelj most, hogy mielőbb formálhasd izomzatodat!

Függeszthető edzőheveder

 

Izomlazító masszázs készlet

Az izomlazító masszázskészlet jelentősen hozzájárulhat az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez. Segítségével rugalmasabb és hajlékonyabbá válhatsz, akár az izomlázad is elmúlhat. Bizonyos izomfájdalmaktól és problémáktól is megszabadulhatsz, ha a készletet használod. Érdemes beszerezned otthonra és legalább 5-10-15 perces napi rutinná tenni a henger gyakorlatokat. A henger nem csak az ülőmunkát végzők számára lehet hasznos, a profi, amatőr és hobbisportolók szakszerű edzésének is remek kiegészítője.

 

Izomlazító masszázs készlet

Keresd akciós termékeinket a www.alinda.hu webáruházban! 

Előző A legjobb ajándéktippek 1. rész – Férfiaknak
Következő Kosárlabda palánk: gyakorolj otthon te is!